Реклама
Реклама
Реклама

Кому дістанеться звання Персони року 2018

Павло Ті, Capital Group

Group

Ринок елітної нерухомості в останні роки особливо не балує новими проектами - за перші три квартали поточного року стартував продаж в двох житлових і двох апартаментних комплексах. Втім, завдяки Павлу Ті і компанії Capital Group у покупців високобюджетного житла з'явиться додатковий вибір. За останній місяць компанія оголосила про старт продажів відразу в двох проектах в Хамовниках і на Якиманці - White Khamovniki і «Мідний 3.14». Крім того, у вересні стало відомо, що анонсована ще в кінці 2016 року операція з брендом Mandarin Oriental Hotel Group все-таки відбулася. Міжнародний готельний оператор преміум-класу візьме на себе управління готельним комплексом з апартаментами на Софійській набережній, який Capital Group планує відкрити в 2021 році.

Веніамін Голубицький, ГК КОРТРОС

Поки Capital Group виводить на ринок нові елітні проекти, ГК КОРТРОС оголосила про старт продажів в масштабному житловому комплексі комфорт-класу iLove в Олексіївському районі СВАО, площа якого складе 7 га. Згадка компанії Павла Ті в даному контексті не випадково. Колись територію заводу «Калібр» планувала забудовувати компанія СУ-155, але після банкрутства девелопера права оренди ділянки викупила саме Capital Group. Згодом до проекту увійшла ГК КОРТРОС, а Capital Group свою частку сильно скоротив. І ось тепер компанія Веніаміна Голубицького нарешті приступила до зведення житлового комплексу на майданчику, де СУ-155 планувала здавати в експлуатацію перші корпусу ще в 4 кварталі 2014 року.

Роман Авдєєв, ІНГРАД

Роман Авдєєв, ІНГРАД

Навесні 2016 року, коли компанія ІНГРАД представляла свій перший проект на столичному ринку нерухомості - житловий комплекс «Петра Алексєєва 12а» - керівництво компанії заявило, що ІНГРАД в найкоротші терміни має намір увійти в пул найбільших забудовників Москви. І ця обіцянка була стримано. На сьогоднішній день в портфелі проектів девелопера представлені 8 житлових комплексів, в цілому в яких за перші три квартали поточного року за договорами пайової участі було реалізовано майже 2,7 тис. Квартир. З цим показником компанія посідає третє місце в Москві, поступаючись лише таким гігантам, як ГК ПІК і ГК А101. Тобто для того, щоб увійти в топ-3 найбільших девелоперів Москви за обсягами житла, що продається компанії ІНГРАД знадобилося всього два з половиною роки. Вражаючий результат.

Олег Мамаєв, «Лідер Інвест»

Посада президента девелоперської компанії «Лідер Інвест» Олег Мамаєв отримав трохи більше року тому. Але за цей рік встиг виконати чималий обсяг роботи для того, щоб лідерські позиції компанії були відображені не тільки в її назві. Зокрема, на початку 2018 року був запущений великий проект «Крила», а буквально через кілька тижнів стартує продаж квартир в ЖК Central Park - проект комплексного освоєння територій на півострові Нагатіно i-Land. І якщо раніше «Лідер Інвест» асоціювався виключно з камерними об'єктами і точковою забудовою, то тепер компанія заявила про себе як про девелопера, якому під силу реалізація масштабних проектів на сотні тисяч «квадратів».

Роман Тимохін, MR Group

Роман Тимохін, MR Group

Компанія MR Group, яка і раніше входила до першої п'ятірки столичних девелоперів по площі реалізованих проектів, в цьому році значно збільшила темпи виведення на ринок нових проектів. З початку 2018 року стартував продаж в проектах восьми проекту: «Метрополія», Discovery, Discovery Park, D1, Filicity, Садиба Manor, Maison Rouge і MITTE. Їх сумарна площа перевищує 600 тис. Кв. м. Як результат - за перші 9 місяців поточного року компанія реалізувала 2,4 тис. квартир і апартаментів в своїх проектах. За обсягами реалізації MR Group сьогодні входить в топ-5 столичних забудовників.

Сергій Гордєєв, ГК ПІК

За кількістю «свіжих» проектів з компанією MR Group сьогодні може конкурувати тільки ГК ПІК. За перші три квартали поточного року девелопер також вивів вісім нових проектів: «Дмитровський Парк», «Михайлівський Парк», «Люблінський Парк», «Шереметьєвський», «Мякинино Парк», «Ізмайловський 11», «Павлова 40» і «Солнцево Парк ». Правда, останній - це продовження масштабного проекту, що дістався піку «у спадок» від компанії «Мортон». Тому зовсім нових все-таки сім. Але це не настільки важливо, коли мова йде про компанії, що веде настільки активну діяльність. Сьогодні з піком зрівнятися не може ніхто. На території Нової Москви компанія Сергія Гордєєва дещо поступається за обсягами продажів ГК А101, проте у всій столиці в цілому ПІК залишається недосяжним для конкурентів.

Віталій Мутко, заступник голови Уряду Російської Федерації з питань будівництва та регіонального розвитку

Віталій Мутко, заступник голови Уряду Російської Федерації з питань будівництва та регіонального розвитку

Традиційно оргкомітет премії Urban Awards також зазначає помітних особистостей, які могли б претендувати на звання «Персони Року», проте не проходять фільтр Положення про Премію в силу займаних посад. У 2018 році, поза всяким сумнівом, таким персонажем є Віталій Мутко. Призначення колишнього міністра спорту на позицію заступника голови Уряду РФ з питань будівництва та регіонального розвитку стало для всієї галузі сюрпризом. Більш того, деякі депутати Держдуми зустріли сміхом заяву прем'єр-міністра Дмитра Медведєва про нову посаду Мутко. Втім, як відомо, добре сміється той, хто сміється останнім. Через місяць в Росії з тріумфом пройшов Чемпіонат світу з футболу, будівництво спортивних об'єктів до якого курирував Віталій Мутко ще до призначення. Успіх такого масштабного проекту змусив скептиків по-новому поглянути на фігуру Мутко і переглянути своє ставлення до його здібностям бути «головним по будівництву». Звичайно, через півроку роботи на новій посаді говорити про те, що чиновник бездоганно виконує свої посадові обов'язки, поки ще рано. Однак потенціал у нього явно є.

Втім, на російському ринку нерухомості знайдеться чимало інших персон, які заслуговують на престижної премії Urban Awards 2018. Для того, щоб опинитися в числі претендентів на перемогу, достатньо залишити заявку на сайті премії. Головний герой буде обраний 22 листопада в ході голосування гостей на урочистій церемонії нагородження Urban Awards.

ПОДАТИ ЗАЯВКУ

* Подати заявку на участь в "Персона року" можна до 15 листопада.