Реклама
Реклама
Реклама

Банк «Альянс» відмивав по 500 млн

Банк «Альянс», щомісяця відмивав 500 мільйонів
фото: Forbes.ua

СБУ: У банку «Альянс» функціонує потужний «конвертаційний центр» з обігом понад півмільярда гривень на місяць.

Про це стало відомо з визначення Печерського райсуду Києва, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як сказано в матеріалах справи, Службі безпеки в Києві і області 9 липня суд відкрив доступ до документів «Укрексімбанку».

Допуск був отриманий на підставі досудового розслідування, яке СБУ веде з грудня 2014 року.

З матеріалів справи з'ясувалося, що на базі ПАТ «Банк Альянс» (МФО 300119) та «з використанням фінансових інструментів даного банківської установи , Під прикриттям наданням фінансових послуг в банківській сфері », протягом 2014 функціонував і до сих пір функціонує потужний« конвертаційний центр »з незаконним обігом понад 500 млн. Гривень щомісяця».

В ході розслідування одного з організаторів «конверта» також запідозрили в протиправній схемі привласнення землі під Києвом. Надаючи ці ділянки в іпотеку, зловмисник отримував банківські кредити.

Мало того, цією ж іпотекою був одночасно забезпечений кредит, виданий «Державним експортно-імпортним банком» ( «Укрексімбанком») за договором п'ятирічної давності. Сам позику, нібито, міг використовуватися для потреб «конвертаційного центру».

Нагадаємо, в лютому цього року Єврейська громада Донбасу звернулася до влади з проханням розслідувати «крадіжку коштів донбаських біженців в одному з банківських відділень в центрі Києва». як писав Forbes , Сама подія сталася ще 22 грудня. «Тоді в банку пройшов обшук з виїмкою співробітниками СБУ. В результаті кошти з банківських сейфів були вилучені. Весь цей час потерпілі не розголошували ситуацію, так як намагалися за допомогою скарг, в тому числі в СБУ, повернути свої заощадження. Але переговори з лідерами силових структур не дали результату », - повідомляло видання.

В ході «обшуку» пропало все вміст комірок, в тому числі тих, в яких зберігалися кошти євреїв - біженців з Донбасу. У багатьох зникли всі наявні заощадження », - йдеться в тексті звернення Єврейської громади Донбасу.

Власниками станом на 1 липня 2015 року були:

Схожі записи