Реклама
Реклама
Реклама

Актау, Казахстан - Турістер.Ру

  1. Актау Актау - приморське місто, що розташувався на Каспійському узбережжі південного заходу Казахстану...
  2. Що подивитися в Актау
  3. пам'ятки Актау
  4. Куди сходити в Актау
  5. Цікаві місця в Актау
  6. Приватні гіди в Актау
  7. Зв'язок в Актау
  8. Де зупинитися в Актау
  9. Останні заброньовані готелі в Актау
  10. Актау
  11. Як дістатися
  12. Що подивитися в Актау
  13. пам'ятки Актау
  14. Куди сходити в Актау
  15. Цікаві місця в Актау
  16. Приватні гіди в Актау
  17. Зв'язок в Актау
  18. Де зупинитися в Актау
  19. Останні заброньовані готелі в Актау
  20. Актау
  21. Як дістатися
  22. Що подивитися в Актау
  23. пам'ятки Актау
  24. Куди сходити в Актау
  25. Цікаві місця в Актау
  26. Приватні гіди в Актау
  27. Зв'язок в Актау
  28. Де зупинитися в Актау
  29. Останні заброньовані готелі в Актау

Актау

Актау - приморське місто, що розташувався на Каспійському узбережжі південного заходу Казахстану . Незважаючи на те що Актау стоїть на березі моря, він не входить в список курортних міст. Вік Актау обчислюється 50 роками, і навряд чи в цей населений пункт, оточений пустелею, поїдуть туристи на оглядову екскурсію. Але в зв'язку з бурхливим розвитком нафтовидобутку в цій місцевості, сюди спрямовується велика кількість відрядних людей.

Історія заснування міста починалася за часів існування Радянського Союзу, і тісно пов'язана з формуванням ядерного захисного екрану неосяжної країни, для цього потрібно було багато уранової руди. Для її видобутку, переробки і збагачення підприємства потребували чималій кількості трудових кадрів. Поблизу комплексу видобутку і переробки радіоактивного металу звели робітниче селище, яке розростався і, через час, в 1963 році отримав статус міста з гарною назвою - Актау.

Після розпаду СРСР в околицях Актау вівся видобуток нафти. З відкриттям Кашаганського родовища нафти в місто прийшли іноземні інвестори, які принесли з собою можливості для його розвитку, Актау вступив в нову еру - в епоху процвітання.

Актау знаходиться в жаркій пустелі, де для підтримки життєздатності зелених насаджень припадає виробляти постійний полив рослин, без якого вони загинуть в спеку з температурою вище 45 градусів. В окрузі відсутня прісна вода в будь-якому її прояві, тому для потреб міста використовують опріснену морську воду. Процес переробки морської води полягає в розведенні її дистилятом і виправними в промислових установках. Залежно від призначення воду підрозділяють на технічну і питну.

Забудова Актау проводилася за функціональним генплану, тому багато вулиць не мають навіть назви. Було зроблене нумерація мікрорайонів, яких в місті налічується 36, причому деякі номери (18, 19 і 20) відсутні зовсім. Вважається, що номер, присвоєний мікрорайону, відображає час його будівництва, в той же час 1-ї і 2-ї були побудовані після зведення 3-го. Виходячи з ситуації, що склалася, міські адреси більше схожі на номери телефонів, наприклад, житель міста має таку адресу 6 - 40 - 16, де цифра 6 - це номер мікрорайону, 40 - вдома, 16 - квартири.

Заснований: 1961 рік
Площа: 76,48 км2
Населення 182 033 чол. (2017)
Валюта: тенге
Мова: казахський, російський
Оф.сайт:

Поточний час в Актау:

16:14

(UTC +5)

За місцевими мірками Актау - це величезне місто зі своїми багатоповерховими хмарочосами і, що будуються новими висотними будівлями. Зводяться мікрорайони, вже мають назви, наприклад - «Сама».

Як дістатися

Місто Актау не має власним залізничним вокзалом, тому слід доїжджати до міста Мангістау, що знаходиться в семи кілометрах від Актау. На вокзал Мангістау приходять проходять потяги з Москви, такий шлях незручний, тому найкращий варіант - це відправлятися з Астрахані в Атирау. Звідки до Актау можна дістатися за допомогою таксі, проїзд на якому коштує порівняно недорого.

аеропорт Актау має статус міжнародного, і розташований в тридцяти кілометрах від міста, до якого доїхати можна на приватному таксі, громадський транспорт в аеропорт не ходить. Повітряна гавань приймає літаки з Москви, Краснодара, Астрахані, Астани і Атирау, з цих міст і можна дістатися в Актау прямим рейсом.

Пошук авіаквитків
в Актау

Пошук попутників
на BlaBlaCar

Що подивитися в Актау

Відомий поет і прозаїк, революціонер Тарас Шевченко був на засланні на півострові Мангишлак, неподалік від Актау , Тому з моменту заснування і аж до розпаду Радянського Союзу місто носило ім'я цього письменника.

Поблизу міста розташований, який не має аналогів у всьому світі, величезний урановий кар'єр, де велася розробка радіоактивного металу відкритим способом. В даний час роботи в кар'єрі не ведуться.

Місто порівняно молоде, тому не має будь-яких історичних пам'яток. Інтерес можуть представляти тільки нові, сучасні багатоповерхові будівлі. Наприклад, центральний Палац одруження, споруда має прикраса у вигляді шпиля. Одним з примітних будівель Актау є велична мечеть білосніжного кольору з великою кількістю куполів блакитного відтінку.

Цікавим може стати відвідування морського порту міста, який є єдиним в Казахстані , Які приймають надважкі суховантажі, нафтоналивні суду з інших держав. Порт побудований в 1963 році і спочатку призначався для перевалки уранової руди і нафтопродуктів. В даний час поромна переправа, яка працює на Каспійському морі, «Алят - Актау», є однією зі складових проекту міжнародного значення «Шовковий шлях».

Відома пам'ятка міста - маяк, що знаходиться в мікрорайоні № 4, який є єдиним в усій Європі навігаційним обладнанням, розташованому на даху житлового будинку.

Місцеві жителі люблять проводити вихідні дні на базі «Івушка», що знаходиться на морському узбережжі. На території бази розташована свердловина з мінеральним джерелом геотермальної води, температура якої коливається в межах + 40 градусів. Зона відпочинку навколо джерела облаштована душовими кабінками для прийняття оздоровчого душа. Така процедура сприяє підвищенню загального тонусу організму людини, даючи заряд бадьорості на тривалий термін.

Міський парк - одне з нечисленних місць в Актау, має зелені насадження, де встановлені скульптури та залізниця в мініатюрі, над якою височить Ейфелева вежа (Зрозуміло, копія).

Пустеля, навколишнє Актау, що розкинулася на тисячі кілометрів, має свої цікаві та загадкові місця, пов'язані з пам'ятників історії - некрополі (один з перших був зведений в IX столітті), збудовані під землею мечеті, шановані мусульманами святині. Щоб дістатися до місцезнаходження цих пам'яток, доведеться проїхати по млявої пустелі не один десяток кілометрів на автомобілі. Тому бажаючим зануритися в багатовікову історію для огляду місцевих пам'яток культури необхідно заздалегідь подбати про замовлення екскурсії.

Важливою для мусульман святинею є мечеть Бекет-ата, вибудувана під землею, названа на честь її творця, цілителя, просвітителя і релігійного діяча. Завдяки його зусиллям, в Мангістау під землею були збудовані три мечеті. У містечко Огланди не припиняється паломництво, люди цілий рік йдуть до місця поховання Бекет-ата, який шанується мусульманами як святий. Шлях сюди неблизький, але мандрівники не встигнуть занудьгувати, так як їх шлях проходить по дорозі, що проходить неподалік від ще однієї підземної мечеті, що носить ім'я шопу-ата. Великий інтерес викличе мечеть, висічена в скелі, іменована Шакпак-ата, час її заснування датується початком десятого століття. На колонах цієї святині відображені окремі частини давньої розпису, що дійшли до наших часів на, що добре збереглася стіні, чітко видно напис з суфійської мудрістю, яка говорить про недовговічність цього світу.

пам'ятки Актау

пляжі Актау

Актау знаходиться в континентальній пустельній кліматичній зоні, що відрізняється жарким літом і холодною зимою. Пляжний сезон на морському узбережжі міста відкривається в останній декаді травня і триває аж до жовтня, вода в морі в липні прогрівається до +26 ° C.

Місто має в своєму розпорядженні кількома піщаними пляжами, обладнаними всім необхідним для комфортного відпочинку. За межами Актау розташувалися численні бази відпочинку і пансіонати зі своїми пляжами, де і відпочиває більшість гостей міста.

Куди сходити в Актау

1 турист був тут

Одна з найбільш незвичайних визначних пам'яток Казахстану знаходиться в північно-східній частині півострова Тюб-Караган, ...

Місце знаходиться на північно-західному узбережжі області. Каньйон може виявитися досить привабливим для любителів ...

Каньйон може виявитися досить привабливим для любителів

3 турістa були тут

Карагие - це западина на території Казахстану глибиною 132 м. За цим показником вона є ...

2 турістa були тут

Мангістауської державний історико-культурний заповідник був створений в 1980 році з метою збереження унікальних ...

Всі пам'ятки Актау

Цікаві місця в Актау

пам'ятки

Парки та зони відпочинку

Приватні гіди в Актау

Більш детально з Актау вам допоможуть ознайомитися російські приватні гіди.
На проекті Експерти.Турістер.Ру зареєстровано 2 російських гіда в Актау .

Зв'язок в Актау

Дрімс - інноваційна симкарта і прорив в світі зв'язку. Унікальність сімки полягає у відсутності її приналежності до певного оператора і, як наслідок, більш низька вартість спілкування: Дрімс працює в 197 країнах світу і автоматично підключається до місцевих операторам. Більше немає необхідності шукати вигідний роумінг або купувати симкарту в кожній новій країні, так як Дрімс готова до роботи відразу після перемикання Вашого мобільного телефону з авіарежіма в звичайний. Крім смартфона універсальна симкарта адаптована до планшетів і роутера.

Відстежувати і поповнювати баланс можна за допомогою безкоштовного мобільного застосування як в ручному, так і в автоматичному режимі. Більше не потрібно розорятися на пакети послуг і абонентську плату, так як гроші почнуть списуватися з рахунку тільки за секунди розмови і витрачені мегабайти. Дрімс - це стабільний доступ в інтернет, вигідні дзвінки, прозора тарифікація і ціни, що мало відрізняються від місцевої вартості зв'язку. Все це дозволяє спілкуватися з близькими, ділитися фотографіями, будувати маршрути і дізнаватися багато корисної інформації про країну без побоювання витратити всі гроші на роумінг.

Купити сім-карту

Де зупинитися в Актау

компанія Booking.com пропонує до бронювання більше 60 готелів Актау . Ви зможете підібрати готель, використовуючи різноманітні фільтри: зірковість готелю, тип готелю (готель, апартаменти, вілла, хостел і т.д.), вартість, розташування готелю, оцінки людей, які відвідали готель, наявність Wi-Fi і багато іншого. Перейти в сервіс підбору та бронювання готелю в Актау .

Останні заброньовані готелі в Актау

фото:

Актау

Актау - приморське місто, що розташувався на Каспійському узбережжі південного заходу Казахстану . Незважаючи на те що Актау стоїть на березі моря, він не входить в список курортних міст. Вік Актау обчислюється 50 роками, і навряд чи в цей населений пункт, оточений пустелею, поїдуть туристи на оглядову екскурсію. Але в зв'язку з бурхливим розвитком нафтовидобутку в цій місцевості, сюди спрямовується велика кількість відрядних людей.

Історія заснування міста починалася за часів існування Радянського Союзу, і тісно пов'язана з формуванням ядерного захисного екрану неосяжної країни, для цього потрібно було багато уранової руди. Для її видобутку, переробки і збагачення підприємства потребували чималій кількості трудових кадрів. Поблизу комплексу видобутку і переробки радіоактивного металу звели робітниче селище, яке розростався і, через час, в 1963 році отримав статус міста з гарною назвою - Актау.

Після розпаду СРСР в околицях Актау вівся видобуток нафти. З відкриттям Кашаганського родовища нафти в місто прийшли іноземні інвестори, які принесли з собою можливості для його розвитку, Актау вступив в нову еру - в епоху процвітання.

Актау знаходиться в жаркій пустелі, де для підтримки життєздатності зелених насаджень припадає виробляти постійний полив рослин, без якого вони загинуть в спеку з температурою вище 45 градусів. В окрузі відсутня прісна вода в будь-якому її прояві, тому для потреб міста використовують опріснену морську воду. Процес переробки морської води полягає в розведенні її дистилятом і виправними в промислових установках. Залежно від призначення воду підрозділяють на технічну і питну.

Забудова Актау проводилася за функціональним генплану, тому багато вулиць не мають навіть назви. Було зроблене нумерація мікрорайонів, яких в місті налічується 36, причому деякі номери (18, 19 і 20) відсутні зовсім. Вважається, що номер, присвоєний мікрорайону, відображає час його будівництва, в той же час 1-ї і 2-ї були побудовані після зведення 3-го. Виходячи з ситуації, що склалася, міські адреси більше схожі на номери телефонів, наприклад, житель міста має таку адресу 6 - 40 - 16, де цифра 6 - це номер мікрорайону, 40 - вдома, 16 - квартири.

Заснований: 1961 рік
Площа: 76,48 км2
Населення 182 033 чол. (2017)
Валюта: тенге
Мова: казахський, російський
Оф.сайт:

Поточний час в Актау:

16:14

(UTC +5)

За місцевими мірками Актау - це величезне місто зі своїми багатоповерховими хмарочосами і, що будуються новими висотними будівлями. Зводяться мікрорайони, вже мають назви, наприклад - «Сама».

Як дістатися

Місто Актау не має власним залізничним вокзалом, тому слід доїжджати до міста Мангістау, що знаходиться в семи кілометрах від Актау. На вокзал Мангістау приходять проходять потяги з Москви, такий шлях незручний, тому найкращий варіант - це відправлятися з Астрахані в Атирау. Звідки до Актау можна дістатися за допомогою таксі, проїзд на якому коштує порівняно недорого.

аеропорт Актау має статус міжнародного, і розташований в тридцяти кілометрах від міста, до якого доїхати можна на приватному таксі, громадський транспорт в аеропорт не ходить. Повітряна гавань приймає літаки з Москви, Краснодара, Астрахані, Астани і Атирау, з цих міст і можна дістатися в Актау прямим рейсом.

Пошук авіаквитків
в Актау

Пошук попутників
на BlaBlaCar

Що подивитися в Актау

Відомий поет і прозаїк, революціонер Тарас Шевченко був на засланні на півострові Мангишлак, неподалік від Актау , Тому з моменту заснування і аж до розпаду Радянського Союзу місто носило ім'я цього письменника.

Поблизу міста розташований, який не має аналогів у всьому світі, величезний урановий кар'єр, де велася розробка радіоактивного металу відкритим способом. В даний час роботи в кар'єрі не ведуться.

Місто порівняно молоде, тому не має будь-яких історичних пам'яток. Інтерес можуть представляти тільки нові, сучасні багатоповерхові будівлі. Наприклад, центральний Палац одруження, споруда має прикраса у вигляді шпиля. Одним з примітних будівель Актау є велична мечеть білосніжного кольору з великою кількістю куполів блакитного відтінку.

Цікавим може стати відвідування морського порту міста, який є єдиним в Казахстані , Які приймають надважкі суховантажі, нафтоналивні суду з інших держав. Порт побудований в 1963 році і спочатку призначався для перевалки уранової руди і нафтопродуктів. В даний час поромна переправа, яка працює на Каспійському морі, «Алят - Актау», є однією зі складових проекту міжнародного значення «Шовковий шлях».

Відома пам'ятка міста - маяк, що знаходиться в мікрорайоні № 4, який є єдиним в усій Європі навігаційним обладнанням, розташованому на даху житлового будинку.

Місцеві жителі люблять проводити вихідні дні на базі «Івушка», що знаходиться на морському узбережжі. На території бази розташована свердловина з мінеральним джерелом геотермальної води, температура якої коливається в межах + 40 градусів. Зона відпочинку навколо джерела облаштована душовими кабінками для прийняття оздоровчого душа. Така процедура сприяє підвищенню загального тонусу організму людини, даючи заряд бадьорості на тривалий термін.

Міський парк - одне з нечисленних місць в Актау, має зелені насадження, де встановлені скульптури та залізниця в мініатюрі, над якою височить Ейфелева вежа (Зрозуміло, копія).

Пустеля, навколишнє Актау, що розкинулася на тисячі кілометрів, має свої цікаві та загадкові місця, пов'язані з пам'ятників історії - некрополі (один з перших був зведений в IX столітті), збудовані під землею мечеті, шановані мусульманами святині. Щоб дістатися до місцезнаходження цих пам'яток, доведеться проїхати по млявої пустелі не один десяток кілометрів на автомобілі. Тому бажаючим зануритися в багатовікову історію для огляду місцевих пам'яток культури необхідно заздалегідь подбати про замовлення екскурсії.

Важливою для мусульман святинею є мечеть Бекет-ата, вибудувана під землею, названа на честь її творця, цілителя, просвітителя і релігійного діяча. Завдяки його зусиллям, в Мангістау під землею були збудовані три мечеті. У містечко Огланди не припиняється паломництво, люди цілий рік йдуть до місця поховання Бекет-ата, який шанується мусульманами як святий. Шлях сюди неблизький, але мандрівники не встигнуть занудьгувати, так як їх шлях проходить по дорозі, що проходить неподалік від ще однієї підземної мечеті, що носить ім'я шопу-ата. Великий інтерес викличе мечеть, висічена в скелі, іменована Шакпак-ата, час її заснування датується початком десятого століття. На колонах цієї святині відображені окремі частини давньої розпису, що дійшли до наших часів на, що добре збереглася стіні, чітко видно напис з суфійської мудрістю, яка говорить про недовговічність цього світу.

пам'ятки Актау

пляжі Актау

Актау знаходиться в континентальній пустельній кліматичній зоні, що відрізняється жарким літом і холодною зимою. Пляжний сезон на морському узбережжі міста відкривається в останній декаді травня і триває аж до жовтня, вода в морі в липні прогрівається до +26 ° C.

Місто має в своєму розпорядженні кількома піщаними пляжами, обладнаними всім необхідним для комфортного відпочинку. За межами Актау розташувалися численні бази відпочинку і пансіонати зі своїми пляжами, де і відпочиває більшість гостей міста.

Куди сходити в Актау

1 турист був тут

Одна з найбільш незвичайних визначних пам'яток Казахстану знаходиться в північно-східній частині півострова Тюб-Караган, ...

Місце знаходиться на північно-західному узбережжі області. Каньйон може виявитися досить привабливим для любителів ...

Каньйон може виявитися досить привабливим для любителів

3 турістa були тут

Карагие - це западина на території Казахстану глибиною 132 м. За цим показником вона є ...

2 турістa були тут

Мангістауської державний історико-культурний заповідник був створений в 1980 році з метою збереження унікальних ...

Всі пам'ятки Актау

Цікаві місця в Актау

пам'ятки

Парки та зони відпочинку

Приватні гіди в Актау

Більш детально з Актау вам допоможуть ознайомитися російські приватні гіди.
На проекті Експерти.Турістер.Ру зареєстровано 2 російських гіда в Актау .

Зв'язок в Актау

Дрімс - інноваційна симкарта і прорив в світі зв'язку. Унікальність сімки полягає у відсутності її приналежності до певного оператора і, як наслідок, більш низька вартість спілкування: Дрімс працює в 197 країнах світу і автоматично підключається до місцевих операторам. Більше немає необхідності шукати вигідний роумінг або купувати симкарту в кожній новій країні, так як Дрімс готова до роботи відразу після перемикання Вашого мобільного телефону з авіарежіма в звичайний. Крім смартфона універсальна симкарта адаптована до планшетів і роутера.

Відстежувати і поповнювати баланс можна за допомогою безкоштовного мобільного застосування як в ручному, так і в автоматичному режимі. Більше не потрібно розорятися на пакети послуг і абонентську плату, так як гроші почнуть списуватися з рахунку тільки за секунди розмови і витрачені мегабайти. Дрімс - це стабільний доступ в інтернет, вигідні дзвінки, прозора тарифікація і ціни, що мало відрізняються від місцевої вартості зв'язку. Все це дозволяє спілкуватися з близькими, ділитися фотографіями, будувати маршрути і дізнаватися багато корисної інформації про країну без побоювання витратити всі гроші на роумінг.

Купити сім-карту

Де зупинитися в Актау

компанія Booking.com пропонує до бронювання більше 60 готелів Актау . Ви зможете підібрати готель, використовуючи різноманітні фільтри: зірковість готелю, тип готелю (готель, апартаменти, вілла, хостел і т.д.), вартість, розташування готелю, оцінки людей, які відвідали готель, наявність Wi-Fi і багато іншого. Перейти в сервіс підбору та бронювання готелю в Актау .

Останні заброньовані готелі в Актау

фото:

Актау

Актау - приморське місто, що розташувався на Каспійському узбережжі південного заходу Казахстану . Незважаючи на те що Актау стоїть на березі моря, він не входить в список курортних міст. Вік Актау обчислюється 50 роками, і навряд чи в цей населений пункт, оточений пустелею, поїдуть туристи на оглядову екскурсію. Але в зв'язку з бурхливим розвитком нафтовидобутку в цій місцевості, сюди спрямовується велика кількість відрядних людей.

Історія заснування міста починалася за часів існування Радянського Союзу, і тісно пов'язана з формуванням ядерного захисного екрану неосяжної країни, для цього потрібно було багато уранової руди. Для її видобутку, переробки і збагачення підприємства потребували чималій кількості трудових кадрів. Поблизу комплексу видобутку і переробки радіоактивного металу звели робітниче селище, яке розростався і, через час, в 1963 році отримав статус міста з гарною назвою - Актау.

Після розпаду СРСР в околицях Актау вівся видобуток нафти. З відкриттям Кашаганського родовища нафти в місто прийшли іноземні інвестори, які принесли з собою можливості для його розвитку, Актау вступив в нову еру - в епоху процвітання.

Актау знаходиться в жаркій пустелі, де для підтримки життєздатності зелених насаджень припадає виробляти постійний полив рослин, без якого вони загинуть в спеку з температурою вище 45 градусів. В окрузі відсутня прісна вода в будь-якому її прояві, тому для потреб міста використовують опріснену морську воду. Процес переробки морської води полягає в розведенні її дистилятом і виправними в промислових установках. Залежно від призначення воду підрозділяють на технічну і питну.

Забудова Актау проводилася за функціональним генплану, тому багато вулиць не мають навіть назви. Було зроблене нумерація мікрорайонів, яких в місті налічується 36, причому деякі номери (18, 19 і 20) відсутні зовсім. Вважається, що номер, присвоєний мікрорайону, відображає час його будівництва, в той же час 1-ї і 2-ї були побудовані після зведення 3-го. Виходячи з ситуації, що склалася, міські адреси більше схожі на номери телефонів, наприклад, житель міста має таку адресу 6 - 40 - 16, де цифра 6 - це номер мікрорайону, 40 - вдома, 16 - квартири.

Заснований: 1961 рік
Площа: 76,48 км2
Населення 182 033 чол. (2017)
Валюта: тенге
Мова: казахський, російський
Оф.сайт:

Поточний час в Актау:

16:14

(UTC +5)

За місцевими мірками Актау - це величезне місто зі своїми багатоповерховими хмарочосами і, що будуються новими висотними будівлями. Зводяться мікрорайони, вже мають назви, наприклад - «Сама».

Як дістатися

Місто Актау не має власним залізничним вокзалом, тому слід доїжджати до міста Мангістау, що знаходиться в семи кілометрах від Актау. На вокзал Мангістау приходять проходять потяги з Москви, такий шлях незручний, тому найкращий варіант - це відправлятися з Астрахані в Атирау. Звідки до Актау можна дістатися за допомогою таксі, проїзд на якому коштує порівняно недорого.

аеропорт Актау має статус міжнародного, і розташований в тридцяти кілометрах від міста, до якого доїхати можна на приватному таксі, громадський транспорт в аеропорт не ходить. Повітряна гавань приймає літаки з Москви, Краснодара, Астрахані, Астани і Атирау, з цих міст і можна дістатися в Актау прямим рейсом.

Пошук авіаквитків
в Актау

Пошук попутників
на BlaBlaCar

Що подивитися в Актау

Відомий поет і прозаїк, революціонер Тарас Шевченко був на засланні на півострові Мангишлак, неподалік від Актау , Тому з моменту заснування і аж до розпаду Радянського Союзу місто носило ім'я цього письменника.

Поблизу міста розташований, який не має аналогів у всьому світі, величезний урановий кар'єр, де велася розробка радіоактивного металу відкритим способом. В даний час роботи в кар'єрі не ведуться.

Місто порівняно молоде, тому не має будь-яких історичних пам'яток. Інтерес можуть представляти тільки нові, сучасні багатоповерхові будівлі. Наприклад, центральний Палац одруження, споруда має прикраса у вигляді шпиля. Одним з примітних будівель Актау є велична мечеть білосніжного кольору з великою кількістю куполів блакитного відтінку.

Цікавим може стати відвідування морського порту міста, який є єдиним в Казахстані , Які приймають надважкі суховантажі, нафтоналивні суду з інших держав. Порт побудований в 1963 році і спочатку призначався для перевалки уранової руди і нафтопродуктів. В даний час поромна переправа, яка працює на Каспійському морі, «Алят - Актау», є однією зі складових проекту міжнародного значення «Шовковий шлях».

Відома пам'ятка міста - маяк, що знаходиться в мікрорайоні № 4, який є єдиним в усій Європі навігаційним обладнанням, розташованому на даху житлового будинку.

Місцеві жителі люблять проводити вихідні дні на базі «Івушка», що знаходиться на морському узбережжі. На території бази розташована свердловина з мінеральним джерелом геотермальної води, температура якої коливається в межах + 40 градусів. Зона відпочинку навколо джерела облаштована душовими кабінками для прийняття оздоровчого душа. Така процедура сприяє підвищенню загального тонусу організму людини, даючи заряд бадьорості на тривалий термін.

Міський парк - одне з нечисленних місць в Актау, має зелені насадження, де встановлені скульптури та залізниця в мініатюрі, над якою височить Ейфелева вежа (Зрозуміло, копія).

Пустеля, навколишнє Актау, що розкинулася на тисячі кілометрів, має свої цікаві та загадкові місця, пов'язані з пам'ятників історії - некрополі (один з перших був зведений в IX столітті), збудовані під землею мечеті, шановані мусульманами святині. Щоб дістатися до місцезнаходження цих пам'яток, доведеться проїхати по млявої пустелі не один десяток кілометрів на автомобілі. Тому бажаючим зануритися в багатовікову історію для огляду місцевих пам'яток культури необхідно заздалегідь подбати про замовлення екскурсії.

Важливою для мусульман святинею є мечеть Бекет-ата, вибудувана під землею, названа на честь її творця, цілителя, просвітителя і релігійного діяча. Завдяки його зусиллям, в Мангістау під землею були збудовані три мечеті. У містечко Огланди не припиняється паломництво, люди цілий рік йдуть до місця поховання Бекет-ата, який шанується мусульманами як святий. Шлях сюди неблизький, але мандрівники не встигнуть занудьгувати, так як їх шлях проходить по дорозі, що проходить неподалік від ще однієї підземної мечеті, що носить ім'я шопу-ата. Великий інтерес викличе мечеть, висічена в скелі, іменована Шакпак-ата, час її заснування датується початком десятого століття. На колонах цієї святині відображені окремі частини давньої розпису, що дійшли до наших часів на, що добре збереглася стіні, чітко видно напис з суфійської мудрістю, яка говорить про недовговічність цього світу.

пам'ятки Актау

пляжі Актау

Актау знаходиться в континентальній пустельній кліматичній зоні, що відрізняється жарким літом і холодною зимою. Пляжний сезон на морському узбережжі міста відкривається в останній декаді травня і триває аж до жовтня, вода в морі в липні прогрівається до +26 ° C.

Місто має в своєму розпорядженні кількома піщаними пляжами, обладнаними всім необхідним для комфортного відпочинку. За межами Актау розташувалися численні бази відпочинку і пансіонати зі своїми пляжами, де і відпочиває більшість гостей міста.

Куди сходити в Актау

1 турист був тут

Одна з найбільш незвичайних визначних пам'яток Казахстану знаходиться в північно-східній частині півострова Тюб-Караган, ...

Місце знаходиться на північно-західному узбережжі області. Каньйон може виявитися досить привабливим для любителів ...

Каньйон може виявитися досить привабливим для любителів

3 турістa були тут

Карагие - це западина на території Казахстану глибиною 132 м. За цим показником вона є ...

2 турістa були тут

Мангістауської державний історико-культурний заповідник був створений в 1980 році з метою збереження унікальних ...

Всі пам'ятки Актау

Цікаві місця в Актау

пам'ятки

Парки та зони відпочинку

Приватні гіди в Актау

Більш детально з Актау вам допоможуть ознайомитися російські приватні гіди.
На проекті Експерти.Турістер.Ру зареєстровано 2 російських гіда в Актау .

Зв'язок в Актау

Дрімс - інноваційна симкарта і прорив в світі зв'язку. Унікальність сімки полягає у відсутності її приналежності до певного оператора і, як наслідок, більш низька вартість спілкування: Дрімс працює в 197 країнах світу і автоматично підключається до місцевих операторам. Більше немає необхідності шукати вигідний роумінг або купувати симкарту в кожній новій країні, так як Дрімс готова до роботи відразу після перемикання Вашого мобільного телефону з авіарежіма в звичайний. Крім смартфона універсальна симкарта адаптована до планшетів і роутера.

Відстежувати і поповнювати баланс можна за допомогою безкоштовного мобільного застосування як в ручному, так і в автоматичному режимі. Більше не потрібно розорятися на пакети послуг і абонентську плату, так як гроші почнуть списуватися з рахунку тільки за секунди розмови і витрачені мегабайти. Дрімс - це стабільний доступ в інтернет, вигідні дзвінки, прозора тарифікація і ціни, що мало відрізняються від місцевої вартості зв'язку. Все це дозволяє спілкуватися з близькими, ділитися фотографіями, будувати маршрути і дізнаватися багато корисної інформації про країну без побоювання витратити всі гроші на роумінг.

Купити сім-карту

Де зупинитися в Актау

компанія Booking.com пропонує до бронювання більше 60 готелів Актау . Ви зможете підібрати готель, використовуючи різноманітні фільтри: зірковість готелю, тип готелю (готель, апартаменти, вілла, хостел і т.д.), вартість, розташування готелю, оцінки людей, які відвідали готель, наявність Wi-Fi і багато іншого. Перейти в сервіс підбору та бронювання готелю в Актау .

Останні заброньовані готелі в Актау

фото: