Реклама
Реклама
Реклама

Уніфікована форма ОС-1. Акт про прийом-передачу ОС. Завантажити зразок бланка акта прийому-передачі ОС, облік, заповнення та оформлення в програмі онлайн

  1. СКАЧАТИ ЗРАЗОК БЛАНКА АКТУ ПРИЙОМУ-ПЕРЕДАЧІ ОС Зразок бланка акта прийому-передачі ОС можна завантажити...

СКАЧАТИ ЗРАЗОК БЛАНКА АКТУ ПРИЙОМУ-ПЕРЕДАЧІ ОС

Зразок бланка акта прийому-передачі ОС можна завантажити за посиланням:   завантажити   типовий зразок форми в MS Excel Зразок бланка акта прийому-передачі ОС можна завантажити за посиланням:
завантажити типовий зразок форми в MS Excel!


Даний зразок бланка акта прийому-передачі ОС програма Правконс заповнює автоматично! Детальніше про автоматизації бух. обліку

ВКАЗІВКИ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ І ЗАПОВНЕННЯ АКТУ ПРО ПРИЙОМ-ПЕРЕДАЧІ ОБ'ЄКТА ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ

Витяг з постанови Держкомстату РФ від 21 січня 2003 № 7 "Про затвердження уніфікованих форм первинної облікової документації з обліку основних засобів"

Застосовується для оформлення та обліку операцій прийому, прийому-передачі об'єктів основних засобів в організації або між організаціями для:

а) включення об'єктів до складу основних засобів та обліку їх введення в експлуатацію (для об'єктів, які потребують монтажу, - в момент придбання, для об'єктів, що вимагають монтажу, - після прийому їх з монтажу і здачі в експлуатацію), що надійшли:

- за договорами купівлі-продажу, міни майна, дарування, фінансової оренди (якщо об'єкт основних засобів знаходиться на балансі лізингоодержувача) і ін .;

- шляхом придбання за плату грошовими коштами, виготовлення для власних потреб і введення в експлуатацію закінчених будівництвом будівель (споруд, вбудованих і прибудованих приміщень) в установленому порядку;

б) вибуття зі складу основних засобів при передачі (продажу, міні та ін.) іншої організації.

Винятком є ​​випадки, коли прийом-передача об'єктів і введення їх в дію повинні оформлятися відповідно до чинного законодавства в особливому порядку.

Прийом-передача об'єкта між організаціями для включення до складу основних засобів для організації-одержувача або вибуття його зі складу основних засобів для організації-здавальника оформляється загальними документами за формою N ОС-1 - для об'єкта основних засобів (крім будівель, споруд), які затверджуються керівниками організації-одержувача і організації-здавальника і складаються у кількості не менше двох примірників. До акта додається і технічна документація, що відноситься до даного об'єкта.

Реквізит "Державна реєстрація прав" заповнюється на нерухоме майно та у випадках угод з ним.

Розділ 1 заповнюється на підставі даних передавальної сторони (організації-здавальника), що мають інформаційний характер для об'єктів основних засобів, що були в експлуатації.

У випадках придбання об'єктів через мережу роздрібної торгівлі, виготовлення для власних потреб розділ 1 не заповнюється.

У показниках граф "Сума нарахованої амортизації (зносу)" вказується сума нарахованої амортизації (зносу) з початку експлуатації.

Розділ 2 заповнюється організацією-одержувачем тільки в одному (своєму) екземплярі.

В акті дані про об'єкт основних засобів, що знаходиться у власності двох або декількох організацій, записуються пропорційно частка організації в праві спільної власності. При цьому на першій сторінці в розділ "Довідково" заносяться відомості про учасників часткової власності (із зазначенням їх частки у праві спільної власності), а також в разі, якщо вартість придбання об'єкта основних засобів була виражена в іноземній валюті (умовних грошових одиницях), - відомості про найменування іноземної валюти, її суму за курсом Центрального банку Російської Федерації на дату, обрану відповідно до вимог, що діють в системі бухгалтерського обліку.

Дані прийому і виключення об'єкта зі складу основних засобів вносяться в інвентарну картку (книгу) обліку об'єктів основних засобів (форма № ОС-6).


джерело: Зразок бланка акта прийому-передачі ОС >>

В розділ: Зразки бланків обліку ОС і НМА >>

В розділ: Облік основних засобів в програмах від Правконс >>