Реклама
Реклама
Реклама

Повне затоплення квартири. Що робити?

26.02.2017, 21:39

Реєстрація: 21.01.2009

Адреса: УКРАЇНА, м. Харків

З: Ukraine

Повідомлень: 5,428

Цитата:

Повідомлення від Shamarinov

Доказом пошкодження майна буде оцінка збитку від затоки. Для того щоб отримати таку оцінку, необхідно звернутися до Судової незалежну експертизу України. Сучасні методики, розроблені провідними експертами та оцінювачами, дозволяють визначити не тільки збитки, які заподіяні майну шляхом його затоки, але і ймовірні причини такого залиття. Це питання особливо буде актуальний в суперечках, де визначити винуватця залиття не вдається. Якщо майно, яке було залито (наприклад, двері), не підлягає відновленню, то експерт або оцінювач в обов'язковому порядку вкаже про це в своєму висновку. Оцінка може бути виконана, як у вигляді експертного дослідження, так і у вигляді судової експертизи.
Якщо вас затопило або ви залили сусідів, необхідно викликати ЖЕК, фахівці якого встановлюють причину затоки і складають акт огляду. Після цього ви можете звертатися в оціночну організацію. Між затокою і візитом оцінювача для проведення огляду повинно пройти 5-10 днів. Це необхідно для того, щоб в повній мірі проявилися ознаки завданих збитків (розлучення на стелі і шпалерах, здуття ламінату або паркету, відшарування шпалер, появі цвілі або грибка).

Дякуємо.

Цитата:

Повідомлення від Well-99

1. Крім фотовідеофіксації скласти акт пошкодженого майна. Спочатку самому надрукувати на комп'ютері. По пунктах, по кожній одиниці майна. Тому що експертна оцінка буде проводиться тільки по тим одиницям що вказані в акті. А коли надрукуєте, запросіть представника з житлової організації, пару сусідів, в т.ч. винуватця. І обов'язково представника водоканалу.
2. Написати заяву в поліцію про злочин: "умисне пошкодження майна". Нехай дільничний всіх докладно опитає, і з'ясує хто і в якій послідовності що зробив.
3. Самому приблизно порахувати збитки. І запропонувати сусідові в добровільному порядку сплатити зазначену суму без судових тяжб. Нехай і в розстрочку.
4. Якщо сусід відмовиться, замовляти експертизу збитку і в суд. З позовом до сусіда. Якщо дільничний не встановив, що залиття сталося через недбалість ремонтника водоканалу. Якщо встановить таке, то з позовом до житлової організації.

Дякуємо.

Цитата:

Повідомлення від Нік забанили

Мужик поніс витрати на порятунок килимів і ін. Йому потрібно якомога швидше експертизу і ремонт. Акт залиття є. Тому в ХНДІСЕ за отриманням висновка експерта про розмір збитку і в суд. Але обов'язково довідку про те, хто відповідає за кран, інакше можна пролетіти.

Дякуємо. За чистку килимів (які більш менш вижили ... двох з 4-х) пішло близько 800 грн., Квитанції є. Сьогодні вперше в квартирі включено електрику (під час затоплення з розеток і вимикачів текла вода), говорить що ел.проводку залишилася ціла ... але під лінолеумом хлюпає вода (в деяких місцях).
Що в квартирах нижче-йому невідомо, але там теж було не весело. Дякуємо
Шматочок кухні потерпілого на самому початку затоплення (для наочності) ... килимове на підлозі довелося викинути в смітник (і вже не тільки його) ..