Реклама
Реклама
Реклама

Допомога при затоці (затоплення) квартири

Якщо Вас залили сусіди, у Вас в будинку протікання з вини комунальних служб, або Ви затопили чужу квартиру, то Вам потрібна невідкладна допомога професіоналів. Юридична фірма «Цензор» готова допомогти Вам відшкодувати завдані збитки і моральну шкоду.

Юридична фірма «Цензор» допоможе Вам грамотно провести всі необхідні і невідкладні дії (оглянути квартиру, скласти акт огляду приміщення, зробити грамотну оцінку збитку, зібрати документи для подачі заяви в суд, скласти позовну заяву, захистити Ваші права в суді, або вирішити проблему мирним шляхом).

Якщо Ви не знаєте, які перші негайні дії необхідно зробити при затоці квартири, то Ви можете зателефонувати нам і ми проконсультуємо Вас з цього питання безкоштовно.

Якщо Ви вже зробили всі необхідні дії (зафіксували факт затоки, склали акт про завдані збитки), то наша компанія пропонує Вам комплексну послугу, яка включає в себе все необхідне для отримання кінцевого результату, т. Е. відшкодування заподіяної матеріальної шкоди і компенсацію моральної шкоди, а саме:

  • Організація зустрічі з винуватцем і переговори про можливість вирішення проблеми мирним шляхом в досудовому порядку;
  • Проведення незалежної експертизи з метою виявлення завданого збитку, оцінки та фіксації такого збитку, а також складання кошторису на необхідні ремонтні роботи;
  • Збір всіх документів необхідних для подання позовної заяви до суду;
  • Складання та подання до суду позовної заяви про відшкодування шкоди при затоці і компенсації за моральну шкоду;
  • Представлення та захист інтересів Клієнта на всіх стадіях судового розгляду ;
  • Отримання виконавчого листа (документа необхідного для витребування грошових коштів з відповідача).

Організація зустрічі з винуватцем і переговори про можливість вирішення проблеми мирним шляхом в досудовому порядку;   Проведення незалежної експертизи з метою виявлення завданого збитку, оцінки та фіксації такого збитку, а також складання кошторису на необхідні ремонтні роботи;   Збір всіх документів необхідних для подання позовної заяви до суду;   Складання та подання до суду позовної заяви про відшкодування шкоди при затоці і компенсації за моральну шкоду;   Представлення та захист інтересів Клієнта на всіх стадіях   судового розгляду   ;   Отримання виконавчого листа (документа необхідного для витребування грошових коштів з відповідача)

Ми знайдемо для Вас вихід із ситуації будь-якого рівня складності, зберігаючи Ваші сили і час. Ваші права будуть захищені в максимально стислі терміни в повному обсязі!

Для отримання більш детальної інформації про послуги, терміни виконання і вартості, будь ласка, зв'яжіться з нами.

Для того, щоб зв'язатися з нами, відвідайте розділ КОНТАКТИ .

Також Юридична фірма "ЦЕНЗОР" пропонує наступні юридичні послуги:

Залив (затоплення) квартири завдає серйозного матеріального збитку приміщенню. При затоці, потерпілий має право витребувати завдані збитки від затоки, вдавшись до механізмів правового захисту. Як правило, при виявленні слідів затоплення необхідно вжити ряд заходів, які в наслідку допоможуть Вам відстояти свої права. Нижче опишемо ці дії докладніше.

Для початку, необхідно встановити причину затоплення і спробувати її усунути. Дізнайтеся у сусідів, що сталося. Можливо, причиною затоплення є не ваші сусіди, а погані загальнобудинкові комунікації або протікає покрівля будинку.

На першому етапі, за можливості, зафіксуйте всі отримані пошкодження (приміщення, меблів, побутової техніки тощо) за допомогою фотоапарата або камери.

Далі, необхідно звернутися в обслуговуючу організацію або ТСЖ, якщо воно створено в Вашому домі, для складання Акту затоки квартири, в якому складові його особи обов'язково повинні вказати дату обстеження, адреса, хто склав документ, і, найголовніше, детально описати які ушкодження отримала квартира в результаті протікання і хто згідно з рішенням комісії винен у затопленні і пошкодженні майна.

Щоб убезпечити себе від всіх можливих напастей і зробити справу про відшкодування шкоди через затоки квартири простим, потрібно ще до приходу представника обслуговуючої організації скласти свій акт. Для цього запросіть двох свідків і в їх присутності докладно опишіть всі видимі пошкодження. При цьому мова йде не тільки про стінах, стелі і поле, але також про меблі, килими, картини, люстрах і так далі.

При цьому мова йде не тільки про стінах, стелі і поле, але також про меблі, килими, картини, люстрах і так далі

Акт затоки квартири складається в трьох примірниках, підписується всіма присутніми при огляді пошкодженого житлового приміщення громадянами, затверджується головним інженером житлової організації і вручається по одному екземпляру представникам винною і постраждалої сторін. Третій примірник Акта зберігається в житловій організації. У момент складання документа також повинна бути обстежена квартира винних у затопленні. У разі відсутності повідомлення про обстеження винної сторони такий акт може бути поставлений під сумнів відповідачем в судових інстанціях.

Як правило, мешканцям слід домовитися в досудовому порядку і вирішити проблему мирним шляхом. Якщо ваші сусіди повністю визнають свою провину і готові відразу компенсувати заподіяну ними шкоду в тій сумі, яку Ви попросите, то це позбавляє вас від подальших дій.

Якщо ж цього не відбувається, то слід зробити оцінку вартості витрат на відновлення пошкодженого майна в спеціалізованій оціночної (експертної) організації.

До виклику фахівця ніяких дій для усунення слідів затоки робити не варто, все наслідки повинні бути зафіксовані і відображені в акті огляду експерта, на підставі якого з додатком Акту затоки квартири складається розрахунок ринкової вартості робіт і матеріалів по майбутніх ремонту, а також іншому пошкодженому майну.

При проведенні оцінки необхідно, як і при складанні Акта затоки квартири належним чином заздалегідь повідомити якими завдано збитків Вашому майну, про майбутній огляді за коштами відправки телеграми або іншим повідомленням під підпис.

В силу п.1 ст. 209 Цивільного кодексу РФ, власнику належать права володіння, користування і розпорядження своїм майном, а в силу ст. 210 Цивільного Кодексу РФ власник несе тягар утримання належного йому майна, якщо інше не передбачено законом або договором.

Якщо житлом користуються на підставі договору соціального найму (муніципальне житло), в силу п.3 ст. 67 Житлового Кодексу РФ наймач житлового приміщення за договором соціального найму зобов'язаний: забезпечувати збереження житлового приміщення, підтримувати належний стан житлового приміщення, проводити поточний ремонт житлового приміщення.

Виходячи з наведених норм права, законодавець у разі затоки квартири покладає провину на власника житлового приміщення або наймача житла за договором соціального найму. Дана позиція знайшла відображення і в правозастосовчій судовій практиці.

У випадку протікання квартири, причиною якої став вихід з ладу загальнобудинкових комунікацій (прорив стояка або кульового крана), відповідальність за потоп лягати на обслуговуючу організацію.

У зв'язку з цим постраждалій стороні для з'ясування кола належних Відповідачів необхідно встановити, на якій підставі спричинила шкоду користується житловим приміщенням (на праві власності, соціального найму або оренди житлового приміщення), а також причини затоки.

У разі, якщо в задоволенні вимог потерпілого від затоки, пред'явлених в (претензійному) досудовому порядку відмовлено, у громадянина в силу статті 15, +1064 Цивільного кодексу РФ є всі законні підстави, для того щоб вимагати в судовому порядку стягнення з заподіювача шкоди винного в затоці відшкодування матеріальної шкоди по протікань і витрат пов'язаних з розглядом справи в суді.

У цьому випадку позов подається в силу статей 23, 28 ЦПК РФ Світовому судді судового ділянки за місцем проживання (реєстрації) відповідача, при ціні позову, що не перевищує 50 000 рублів, в разі якщо сума позовних вимог складає більше 50 000 рублів, позовну заяву слід подавати в суд загальної юрисдикції (районний суд) міста Санкт-Петербурга.