Реклама
Реклама
Реклама

Акт приймання закінченого будівництвом об'єкта

1. Для чого потрібен "Проміжний акт про приймання незакінченого будівництва об'єкта".

1.1. Добрий день. Ще при виконанні будівельних робіт, необхідно провести перевірку. Проводять перевірку відповідно до документами, у яких вказано порядок виконання робіт. І все результати так само фіксуються, але вже актом проміжної перевірки будівельних робіт:
назва організації, яка виконувала роботи і покроковий список виконання робіт;
адреса або місце, де проводились роботи;
точну і повну дату, коли підписали всі необхідні документи;
прізвища, імена та по батькові робочих, а також відповідальних осіб;
підписи робітників.

І все результати так само фіксуються, але вже актом проміжної перевірки будівельних робіт:   назва організації, яка виконувала роботи і покроковий список виконання робіт;   адреса або місце, де проводились роботи;   точну і повну дату, коли підписали всі необхідні документи;   прізвища, імена та по батькові робочих, а також відповідальних осіб;   підписи робітників

2. За договором дата здачі об'єкта будівництва 25 грудня. Сьогодні зустріч для підписання акта-приймання (за документами до 25.12.2015) Збільшилася площа на 2 м.кв. доведеться доплачувати. Чи можемо ми компенсувати несвоєчасної здачею збільшення квадратів? Юлія 8-911-492-78-02

2.1. Якщо не підписували додаткових угод про зміну строків будівництва - можете стягнути неустойку. Вона і компенсує.

2.2. Подавайте претензію про виплату неустойки. Пропонуйте зарахувати її в рахунок доплати.
Чи не погодяться - подавайте в суд на стягнення неустойки.
В процесі розгляду можна закінчити справу мировою угодою

3. Чи є акт приймання закінченого будівництва об'єкта документом, на право власності.

3.1. немає, даний акт є підставою для реєстрації права власності на збудований об'єкт

4. Під час приймання закінченого об'єкта будівництва за договором будівельного підряду виявлено недоліки і недоробки. При цьому підрядник зобов'язаний усунути недоліки у встановлений замовником термін. Чи повинен замовник підписувати акт передачі-приймання об'єкта, вказується в цьому акті термін для усунення недоліків і вважається чи ця відстрочка внесенням змін до договору будівельного підряду? З якого моменту буде обчислюватися неустойка в разі подальшого невиконання підрядником своїх обов'язків: з дня здачі об'єкта за договором або з дня, коли повинні були бути усунені недоліки?

4.1. Вам в першу чергу не обходимо керуватися договором. Оскільки я договору я не бачу, то керуюся ГК РФ.
Відповідно до п.2 ст.720 ГК РФ замовник, який виявив недоліки в роботі при її прийманні, вправі посилатися на них у випадках, якщо в акті або в іншому документі, що засвідчує приймання, були обговорені ці недоліки або можливість подальшого пред'явлення вимоги про їх усунення.
Таким чином, Ви можете або написати мотивовану письмові відмова від приймання і направити його підряднику поштою рекомендованим з повідомленням (або іншим зазначеним у договорі способом), або прийняти об'єкт з недоробками, із зазначенням терміну їх виправлення. Якщо недоробки глобальні і їх усунення вимагає величезних витрат, то об'єкт, мабуть, краще не приймати. Але Вам на місці видніше.
У разі якщо в договорі не передбачено терміну усунення недоробок, то встановити цей термін можна тільки двостороннім актом (протоколом, угодою, актом приймання з недоробками ...).
Прострочення виконання робіт за договором вважається з моменту закінчення встановленого договором терміну здачі робіт, а прострочення усунення недоробок - з моменту встановленого двостороннім документом для їх усунення.
Прострочення виконання робіт за договором і прострочення усунення недоліків - в принципі різні порушення. Якщо Ви не приймете об'єкт - буде прострочення виконання робіт за договором, якщо приймете недоробками - об'єкт буде вважатися зданим у строк, але з неналежною якістю і виникне нове зобов'язання - усунення недоробок.
Таким чином, з якого дня і яку неустойку вважати, залежить від того, що у Вас написано в договорі і як Ви відреагуєте на недоробки.
Успіхів!

5. Нами (ВАТ "НІІметіз") отримано акт приймання закінченого стороітельства об'єкта газорозподільної системи - траса газопроводу високого тиску від підземного газопроводу до будівлі ВАТ "НІІметіз" .Що нам робити і куди звернутися? Її потрібно реєструвати?

5.1. Потрібно зареєструвати, як лінійний об'єкт недвіжімості.Тога настуіт право власності.
бюро

Чи можемо ми компенсувати несвоєчасної здачею збільшення квадратів?
Чи повинен замовник підписувати акт передачі-приймання об'єкта, вказується в цьому акті термін для усунення недоліків і вважається чи ця відстрочка внесенням змін до договору будівельного підряду?
З якого моменту буде обчислюватися неустойка в разі подальшого невиконання підрядником своїх обов'язків: з дня здачі об'єкта за договором або з дня, коли повинні були бути усунені недоліки?
Що нам робити і куди звернутися?
Її потрібно реєструвати?