Реклама
Реклама
Реклама

У Харкові пропонують створити уздовж річки веломаршрут з платформами для відпочинку та риболовлі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

21 березня 2015 року, 11:40 Переглядів: 21 березня 2015 року, 11:40 Переглядів:   Проект веломаршруту

Проект веломаршруту. Під мойсеївська мостом хочуть прокласти ще один & mdash; для великов. Фото з архіву М. Крячко.

Ландшафтні дизайнери Харкова розробили проект "зеленого коридору", який з'єднає Салтівку з центром міста. По дорозі Вело-пішохідний маршруту хочуть облаштувати майданчики для пікніків, риболовлі і навіть парк для екстремальних покатушек.

Як розповіла "Сегодня" один з авторів проекту "Інший шлях" Марина Крячко, в Харкові пропонується створити новий тип лінійної рекреаційної зони. "Все парки в місті розташовані так, що людина повинна спочатку доїхати до них, щоб відпочити. А наш проект надає цю можливість по шляху руху: проїжджаючи по маршруту на велосипеді, людина може зупинитися і відпочити", - пояснює ландшафтний архітектор .
Маршрут від вулиці Героїв Праці до початку Московського проспекту хочуть прокласти вздовж гребного каналу і річки Харків паралельно вулиці Академіка Павлова. Протяжність траси складе 12 кілометрів, які частково заасфальтують, інше покриття складе щебінь.

Для безпеки велосипедистів автори проекту звели до мінімуму перетинання велодоріжки з автодорогами. Так, від вулиці Героїв Праці до Горбатого моста не буде жодного перетину з автотрасами. А під мойсеївська мостом з пожвавленим рухом пропонують прокласти пішохідно-велосипедний міст. Таким чином, три залізобетонні мости по шляху облаштують для переїзду так, щоб велосипедистам не довелося вставати з двоколісного. За словами Марини Крячко, завдяки таким маршрутом жителі Журавлівки зможуть на велосипеді дістатися до ринку "Барабашово" всього за 15 хвилин - навіть швидше, ніж на метро. Також траса стане зручною для студентів, які зможуть за півгодини добратися до своїх вузам з гуртожитків і містечок на Салтівці, не користуючись громадським транспортом.
ПЛАТФОРМИ ДЛЯ ВІДПОЧИНКУ. Уздовж берега річки Харків ландшафтні дизайнери пропонують облаштувати дерев'яні платформи, спуститися до яких з велодоріжки можна буде за зручними сходами. Планується, що на таких помостах люди будуть засмагати, ловити рибу і просто відпочивати. Як розповіла Марина Крячко, ще в 1960-х укіс річки зміцнили бетонними плитами, а рибалки облаштували безліч СІЖ з підручних матеріалів. За словами архітектора, на облаштування "цивілізованих" платформ потрібні копійчані вкладення. Уздовж річки можна встановити до 80 таких помостів. Також ентузіасти розробили план озеленення рекреаційний зони вздовж річки: тут хочуть висадити верби, шипшина, дуби і всілякі квіти.
Під Метромена пропонують створити екстрим-парк: під уже існуючою "дахом" хочуть змонтувати бетонні покриття для катання на роликах і скейтах. А біля гребного каналу можуть з'явитися автостоянки. "Зараз тут абсолютна свобода для автомобілістів. Люди під'їжджають прямо до води, миють машини. Ми хочемо обладнати дві великі автостоянки при в'їздах, а в парку - створити велику кількість місць для смаження шашлику", - розповіла Марина Крячко.
Ландшафтні дизайнери презентують проект в Ризі на зборах молодих урбаністів і сподіваються, що їх задумка зацікавить спонсорів. Крім того, автори веломаршруту хочуть максимально залучити до його обговорення харків'ян. Користувачі вже можуть поділитися своїми думками та висловити побажання на сторінці проекту "Інший шлях" в соцмережах.

ОБІЦЯЮТЬ МІЛЬЙОН

Перший веломаршрут в Харкові з'явився ще три роки тому. Ґрунтова траса довжиною майже в 7 км через Лісопарк пов'язує Олексіївку і селище Жуковського. Але велодоріжки для безпечної їзди на двоколісних в Харкові так і не з'явилися. Втім, в цьому році на будівництво велодоріжки вздовж Білгородського шосе з міської скарбниці хочуть виділити 1 млн грн.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Харкові пропонують створити уздовж річки веломаршрут з платформами для відпочинку та риболовлі". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Макаренко Ганна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ