Реклама
Реклама
Реклама

BSNews :: Евакуація пасажирів канатної дороги Місхор-Ай-Петрі завершена - попередні підсумки / Відео / Оновлене

  1. Як сталася аварія
  2. Перша реакція - як зазвичай: спроба приховати подію
  3. Як були організовані рятувальні роботи
  4. раніше

Як повідомляє прес-служба ГСЧС України, о 00:40 12 серпня з допомогою інструкторів і з використанням стаціонарних засобів, з вагончиків на землю спущені 76 осіб (громадяни України, Російської Федерації та Вірменії), з яких 13 дітей.

Постраждалих немає. Причина зупинки канатної дороги встановлюється.

Відео ГУ ГосЧС України в АРК

Як сталася аварія

11 серпня вдень сталася зупинка канатної дороги Місхор-Ай-Петрі , В той час, коли в повітрі знаходилися вагончики з десятками пасажирів.

За попередньою інформацією, сталася поломка обладнання станції канатної дороги.

фото alupkame фото alupkame.info

Перша реакція - як зазвичай: спроба приховати подію

Днем протягом декількох годин були спроби приховати подію: охорона канатної дороги не пропускала місцевих журналістів до середньої станції дороги, перешкоджала проведенню відеозйомки.

Відео Сергія Псарьова

Як були організовані рятувальні роботи

як повідомляє Громадянин Великої Ялти з посиланням на рятувальників, які брали участь в операції, в порятунок туристів безпосередню участь брали сім рятувальників і провідники вагончиків. Паніки не було, незважаючи на те, що люди провисіли в вагончиках від 4 до 10 годин, - повідомили ялтинські рятувальники.

Евакуацію з нижньої кабіни - за даними КСС вона перебувала на висоті 65-70 метрів - проводили двоє рятувальників і провідник вагончика канатної дороги. З кабінки була скинута мотузка, до якої рятувальники прив'язали спецобладнання. Після того, як обладнання підняли, воно було закріплено в вагончику і наверх піднявся рятувальник. Евакуація одну людину займала близько 10 хвилин і проводилася з максимальним дотриманням всіх правил техніки безпеки.

П'ять рятувальників працювали на верхньому вагончику (висота 130 метрів). Роботи тут ускладнилися тим, що мотузка, яка була в вагончику, не досягала до землі. Туристи все, що змогли, прив'язали до мотузки, однак і після цього вона дістала лише до крон сосен. Рятівнику довелося забиратися на сосну, ловити кінець мотузки і закріплювати на ньому рятувальне обладнання. Після того, як один з рятувальників піднявся в вагончик, почалася евакуація.

Тут паніки теж не було, а дітям, зі слів рятувальників, складна ситуація, як не дивно, навіть доставила задоволення. Рятувальники зазначають професіоналізм співробітників канатної дороги - провідників вагончиків.

У міру евакуації людей, співробітники МНС проводжали їх на середню станцію канатної дороги. Це було теж досить складно, оскільки спочатку йти доводилося по скелях, а люди були одягнені не для гірських екскурсій: взуття - в основному щлепанци. Особливо важко було в темний час доби (евакуація закінчилася після опівночі).

раніше

Станом на 21.00, за повідомленням прес-служби Кримського управління ГСЧС, евакуйовані всі 35 пасажирів нижнього вагончика.

З верхнього вагончика евакуйовані 17 чоловік з 40, з них 6 дітей (9 громадян України та 8 Російської Федерації).

Вітер в місці проведення операції 10-12 м / с.

Спуск одну людину в середньому займає 7-10 хвилин, іноді спуск ускладнюється через крон сосен, за які чіпляються евакуйовані.

Спуск, як повідомляє прес-служба рятувальників, здійснюється з дотриманням максимальних заходів безпеки. Місце НП висвітлюється за допомогою генераторів, велику допомогу надає влада м.Ялта, яка займається питаннями забезпечення харчування і доставки людей в місто. В цілому в рятувальній операції задіяно близько 100 чоловік - це рятувальники, співробітники МВС, працівники канатної дороги, швидкої допомоги та представники міської влади.

* * *

Станом на 19.45, за словами працівників канатної дороги, евакуація пасажирів з нижнього вагончика завершена.

Почалася евакуація з верхнього вагончика. Рятувальники поки висаджують людей на скелю.

BSNews