Реклама
Реклама
Реклама

Великий будинок для великої родини

Великий будинок для великої родини

До 12-річчя Фонду Ріната Ахметова ми публікуємо історії, присвячені діяльності Фонду і нашим масштабним програмам і проектам - Гуманітарний штаб, «Сирітству - ні!», «Адресна допомога», «Рак виліковний», «Динамічний музей», «Зупинимо туберкульоз в Україна »і багатьом іншим. Це історії дітей та дорослих, які опинилися в складній ситуації і отримали підтримку Фонду, яка допомогла їм витримати і подолати випробування.

«Адресна допомога» - одна з важливих програм Фонду. В рамках якої була надана допомога більш 20 тисячам осіб. З моменту створення Гуманітарного штабу ще близько 50 тисяч осіб отримали допомогу Фонду Ріната Ахметова.

В кінці 2012 року в Горлівці миттєво розгорівся пожежа знищила житло багатодітній сім'ї Іванових-Діткова. У двокімнатній комунальній квартирі проживало 9 осіб. Вогонь позбавив їх всього - житла, речей і документів.

Трагедія розігралася через дитячу пустощі, коли батьків не було вдома. Трирічний Максим, граючись з сірниками, підпалив в передпокої папір, вогонь швидко поширився по всьому будинку. У цей момент в квартирі ще перебували 12-річна Анжеліка і новонароджена Віолетта. Анжеліка швидко зорієнтувалася в небезпечній ситуації - винесла сестричку і братика на вулицю, і навіть допомагала пожежникам боротися з вогнем. «Спочатку мені не було страшно, а потім плакала, думала, що мама буде сварити через те, що не встежили», - розповіла дівчинка.

Незважаючи на зусилля пожежників і Анжеліки, врятувати майно не вдалося. Щоб багатодітна сім'я не опинилася на вулиці посеред зими, чуйні сусіди запропонували їм дах. Про нелегку долю людей дізнався Ринат Ахметов.

«Коли Рінат Ахметов побачив репортаж про сім'ю, його глибоко торкнув подвиг дівчинки, душевність і участь друзів і сусідів. І вже на наступний день представник Фонду зустрівся з родиною », - розповів Ігор Хаджинов, керівник напряму« Адресна допомога ».

Фонд Ріната Ахметова відразу взяв сім'ю під свою опіку і забезпечив погорільців продуктами харчування, предметами першої необхідності, була надана допомога в терміновому відновленні згорілих документів. Протягом місяця велися пошуки відповідного житла та оформлення всіх необхідних документів. Для постраждалої багатодітній сім'ї був знайдений добротний будинок площею 150 кв.м. з 7 сотками прибудинкової території. 10 лютого 2013 року Іванови-Діткова відсвяткували новосілля. Фонд подарував їм меблі, холодильник і телевізор, організував виготовлення та встановлення огорожі будинку.

«Ми дуже вдячні Рінату Ахметову. Він відгукнувся на нашу біду, і ми не залишилися без даху над головою. З доходом 1300 гривень в місяць ми б такий будинок ніколи не купили », - не стримуючи сліз, каже багатодітна мама Лілія Іванова.