Реклама
Реклама
Реклама

Чому варто довіряти копірайтер написання сценарію для реклами і чим може обернутися економія на «сірниках»

  1. Чи варто витрачати гроші на копірайтерів?
  2. Які найчастіші помилки?
  3. Що ви отримаєте, витративши гроші на копірайтера?
  4. висновок

Найбільші компанії світу виділяють мільйони на ведення рекламних кампаній, розробляючи нові концепції і не шкодуючи на це коштів. Чому?

  • Найголовніше - професійна реклама призводить до компанії нових покупців
  • Якісна реклама закріплює за рекламодавцем статус експерта в своєму сегменті і тим самим викликає більшу довіру серед своїх клієнтів
  • Більш того, продумана реклама має довгостроковий характер. Навіть якщо вона перестає транслюватися на різних платформах, люди все одно пам'ятають про неї і підсвідомо продовжують довіряти, наспівуючи, наприклад, той чи інший слоган, повторюючи діалог з рекламного ролика т.д.

Таким чином, можна виділити 3 стадії життя реклами:

  • Розробка і створення реклами
  • трансляція
  • Спогади про рекламу

Однак більша частина рекламодавців вважають за краще на першій стадії заощадити і вкласти більшу частину грошей на другий етап, не розуміючи того, що, не створивши спочатку смачний продукт, переходити на «трансляцію» вже не має ніякого сенсу.

У даній статті ми конкретно розберемо написання сценарію . А саме, чому цю роботу необхідно довірити копирайтерам.

Найбільші компанії світу виділяють мільйони на ведення рекламних кампаній, розробляючи нові концепції і не шкодуючи на це коштів

Заощадивши на сценарії, ви ризикуєте отримати поразку всієї рекламної кампанії.

Чи варто витрачати гроші на копірайтерів?

Знаменитою фразою з реклами «Агуша»: «Я сам!» Можна описати підхід великої кількості рекламодавців до написання сценарію. Існує думка, що написавши сценарій самостійно і заощадивши при цьому енну кількість коштів, ви щось виграєте (виключно у власній свідомості, не більше).

Які найчастіші помилки?

  • Я знаю свій продукт краще за всіх, тому сценарій напишу сам
  • Сценарій може написати будь-яка людина, тому немає сенсу платити за це
  • І, нарешті, я художник, я так бачу

Чому все це ми віднесли до помилок?

Ніхто не сперечається з тим фактом, що ваш бізнес краще вас не знає ніхто. Разом із тим у рекламі необхідно донести до ваших потенційних клієнтів всю необхідну інформацію за короткий період часу. Не завжди великі знання бізнесу допомагають вмістити мінімальну кількість важливої ​​інформації в невеликому рекламному ролику. Ви лише ризикуєте перенаситити інформацією ваших клієнтів, отже, результат буде нульовим. Більш того, потрібно не тільки вибирати важливу інформацію, а й вміти її красиво подати.

Робота копірайтера якраз полягає в тому, щоб виділити найважливіші аспекти, які необхідно донести до клієнтів, створити пов'язаний, послідовний сценарій, який буде легко сприйматися на слух і не викликати негативу.

Що ви отримаєте, витративши гроші на копірайтера?

  • відмінний сценарій
  • Цікавий рекламний ролик
  • Ліди і прибуток, яка цілком може окупити витрачені на рекламу кошти

Як ви можете допомогти?

Якщо ви все-таки дуже хочете приймати в розробці сценарію роль, то дамо вам кілька порад:

  • Створіть докладний ТЗ для копірайтера, вказавши всі свої побажання до тексту, до манери спілкування з потенційними клієнтами, виділіть основні завдання, які повинна вирішити ваша реклама
  • Не полінуйтеся передати копірайтер всю найважливішу інформацію про ваш продукт або послугу (чим більше копірайтер знає те, про що він пише, тим якісніше буде і сам сценарій)
  • Наведіть приклад ті рекламні ролики, на які б вам хотілося рівнятися і поясніть, чому (часто погляди можуть не збігатися, постарайтеся обговорити всі виниклі розбіжності і прийти до консенсусу)

Копірайтер - це один з найважливіших людей в створенні реклами.

висновок

Не забувайте, що риба гасне з голови, а Рекламний ролик - з непрофесійного сценарію. Ви можете витратити велику кількість коштів на зведення ролика в готовий продукт, на кращих дикторів, на дорогі майданчики для поширення реклами, але все це не дасть ніякого результату з тієї простої причини, що сам сценарій нікого не зачепить, і ви ризикуєте залишитися біля розбитого корита .

Ми щиро віримо, що ви не допустите такого розвитку подій, а будете тільки дивувати своїх клієнтів все новими і цікавими рекламними роликами!

Матеріал підготовлений Аудіо-Реклама.ru

Використання всього тексту або його фрагментів, дозволяється тільки з посиланням на цю сторінку.

Чи варто витрачати гроші на копірайтерів?
Які найчастіші помилки?
Що ви отримаєте, витративши гроші на копірайтера?
Чому?
Чи варто витрачати гроші на копірайтерів?
Які найчастіші помилки?
Що ви отримаєте, витративши гроші на копірайтера?