Реклама
Реклама
Реклама

Як відкрити агентство нерухомості з нуля

  1. Перелік послуг
  2. документи
  3. офіс
  4. персонал
  5. Реклама
  6. Скільки коштує запуск цього бізнесу?

Різні угоди на ринку нерухомості часто проводяться через посередників, які, по суті, організовують зустріч покупця і продавця. Саме про такий бізнес і піде мова в даному матеріалі, а саме про те, як відкрити агентство нерухомості з нуля, і які «підводні камені» вас можуть чекати на шляху розвитку бізнесу. Низький поріг фінансових вкладень в цей бізнес робить цей бізнес дуже привабливим для багатьох підприємців-початківців. Тому конкуренція в цій ніші дуже висока і щоб зайняти своє місце на ринку нерухомості вам потрібно буде дуже постаратися. Щороку відкриваються сотні ріелторських фірм, більшість з яких протягом року закриваються, але ті, хто залишаються, отримують хороший і стабільний дохід.

Плюси ріелторського бізнесу:

  • низький поріг входу
  • попит на послуги з організації угод з нерухомістю
  • хороші комісійні

З мінусів можна виділити:

  • висока конкуренція. У тому числі наявність великих гравців на ринку, які обробляють левову частку замовлень в цьому сегменті. Вони залучають більшість клієнтів саме своїм авторитетом і надійністю. Більшість тих, хто хоче купити житло і не хоче ризикувати йде саме до таких великих фірм.
  • потрібні вкладення в рекламу, а також бажано мати знайомства в цій сфері.
  • підірвана репутація дрібних фірм істотно заважає початківцям агентствам укладати договори, оскільки покупці чули про численні «схемах обману» і тому вони не хочуть ризикувати. Вам потрібно буде постаратися, щоб переконати клієнта у вашій чесності.
  • досвідчені клієнти можуть домовитися з продавцем в обхід вашого посередництва, і ви понесете фінансові втрати. За цій ситуації потрібно стежити, і намагатися не залишати покупця і продавця сам на сам.

Всі ці схеми і «підводні камені» роблять бізнес ідею щодо відкриття агентства нерухомості не такою привабливою, і саме ці причини в 80% випадку служать причиною закриття «молодих» фірм.

Перелік послуг

Зміст статті

Так як і в будь-якому бізнесі, щоб зайняти, свою нішу вам потрібно визначитися з повним списком ріелторських послуг, які ви будете надавати.

А вони бувають такі:

  • покупка продаж житлової та комерційної нерухомості;
  • оренда житлової та комерційної нерухомості;
  • угоди з приватним сектором і заміськими будинками;
  • додаткові послуги з юридичного супроводу укладення угод.

Яке з цих напрямків вибирати вирішувати вам. Потрібно дивитися по конкуренції і якщо ваші конкуренти відкрили агентства саме житлової нерухомості, то є сенс почати роботу з комерційними об'єктами.

документи

Для того щоб почати працювати вам потрібно буде оформити ряд документів.

Ось список того що вам буде потрібно:

  • відкрити ІП;
  • оформити на роботу агентів;
  • зробити друк;
  • зареєструвати ім'я компанії.

Шукаєте бізнес в сфері роботи з нерухомістю Шукаєте бізнес в сфері роботи з нерухомістю? Можливо Вам підійде бізнес ідея запуску власної міні готелю . Всі моменти організації цього напрямку діяльності ми постаралися описати для Вас в зручному форматі.

офіс

Другий момент - це пошук офісу. Залежно від цінового сегмента об'єктів, з якими буде працювати ваш бізнес на агентстві нерухомості, вам потрібно буде орендувати приміщення під невеликий офіс.

Перший варіант, якщо ви продаєте елітне житло, то офіс повинен бути в центрі міста, і ремонт повинен бути відповідний, щоб підкреслювати статус. Такі угоди приносять хороші гроші, але і на утримання бізнесу доведеться відкладати чималий відсоток від прибутку.

Другий варіант - це продаж або здача в оренду квартир на вторинному ринку або недорогий комерційної нерухомості. Саме цей сегмент найбільш популярний. Тут досить зняти невеликий офіс недалеко від транспортних зупинок і зробити вивіску з назвою вашої фірми.

Площа приміщення може бути близько 10 - 15 кв.м.

Його потрібно буде обстоювати меблями і обладнати кілька робочих місць, для вас і агентів з продажу.

Що ж ще потрібно, щоб відкрити агентство нерухомості? Це комп'ютерна техніка, інтернет, мобільний зв'язок і бажано наявність автомобіля, але це зовсім не обов'язково.

персонал

Третій крок - це персонал. Ось тут потрібно робити основний акцент, оскільки від тих працівників, яких ви будете наймати, і буде залежати успіх вашого бізнесу. З чого почати підбір співробітників? Шукайте в першу чергу людей, які мали досвід в продажах або працювали з нерухомістю. Якщо вирішите брати зовсім новачків, тоді вам доведеться їх навчати, та й не факт, що вони потім не підуть або не організує свою схожу фірму.

Основні якості, якими повинен володіти агент з продажу нерухомості:

  • комунікабельність. Ваш працівник повинен без проблем знаходити спільну мову з різними типами клієнтів, вміти виходити з неприємних ситуацій і вміти переконувати, що ті варіанти, які він демонструє для клієнта підходять йому як не можна краще.
  • чесність. Дуже важлива риса. Скільки буває випадків, коли співробітник приходить працювати в офіс, після чого копіює базу клієнтів, після чого успішно звільняється і працює вже на себе. Від цього не застрахований ніхто, краще працювати з перевіреними людьми, але в будь-якому випадку постійно перевіряти, як йдуть справи у ваших працівників.
  • акуратність і ввічливість. У клієнта, після спілкування з вашими працівниками повинні залишатися тільки позитивні емоції, щоб людина могла порадити вас своїм знайомим або родичам.

Зазвичай агенти працюють за відсоток від угоди. Це мотивує їх не сидіти на місці, а здійснювати ряд дій для здійснення продажу. Опрацьовуючи бізнес-план ріелторського агентства, обов'язково включите додаткові витрати на стартову оплату праці агентів, якщо вони не захочуть працювати виключно за відсоток.

Бухгалтер зазвичай наймається з боку, або роль бухгалтера бере на себе власник бізнесу. Немає сенсу тримати його в штаті.

Паралельно з продажем житловою нерухомістю ви можете реалізовувати гаражі Паралельно з продажем житловою нерухомістю ви можете реалізовувати гаражі. Як правильно побудувати цей бізнес і в чому його суть Ви можете почитати ось тут - http://biznes-club.com/biznes-idei/biznes-ideya-garazhny-j-biznes.html .

Реклама

Маркетингові дії з розкручування починається бізнесу в цій сфери можуть бути різними і в комплексі повинні приносити результат. Ось кілька робочих стратегій реклами, якими користуються агентства нерухомості:

  • розклеювання оголошень в різних районах міста. Можуть створюватися навіть фейковий привабливі пропозиції, коли клієнт буде передзвонювати, йому будуть повідомляти, що дана пропозиція не актуально, але є інші, які можуть його зацікавити. Це всього лише один з прикладів того як залучають клієнтів. Продавці ж охоче залишають свої заявки, так як агентство не бере відсоток з них, а тільки з покупця.
  • оголошення в ЗМІ.
  • оголошення в онлайн дошках. Дуже ефективний метод. Спеціалізовані сайти дозволяють розміщувати величезну кількість пропозицій практично безкоштовно, а за невелику доплату можна піднімати їх в ТОП списку і в такому випадку угода пройде набагато швидше. Розробляючи бізнес-план агентства нерухомості, включите ці витрати в список, щоб швидше почати відбивати інвестиції і найголовніше формувати клієнтську базу.
  • власний сайт з пошуковою оптимізацією. І, звичайно ж, підключення контекстної реклами.

Ніша ця конкурентна і бюджет на рекламу потрібно формувати серозний.

Якщо ви пройдете весь цей шлях, то з часом, люди самі вас будуть знаходити, так як на вас буде працювати «сарафанне радіо».

Важливим фактом при просуванні свого власного бізнесу в цьому напрямку, є і те, щоб у вас був легко запам'ятовується номер, як мобільного, так і міського телефону.

Скільки коштує запуск цього бізнесу?

Як вже говорилося вище, відкриття агентства нерухомості не вимагає величезних вкладень, основний бюджет буде спрямований на рекламу, але все ж давайте виділимо основні статті витрат.

  • оренда офісу - $ 250
  • оплата комунальних послуг - $ 80
  • податки - $ 150
  • заробітна плата співробітникам -% від угод
  • транспортні витрати - $ 100
  • оплата мобільного та міського зв'язку, інтернету і офісних витратних матеріалів - $ 90
  • реклама - $ 500
  • розробка фірмового стилю - $ 300

Це основні витрати на які варто розраховувати. Виходячи з них, і планованого обсягу здійснення операцій, ви можете вже вирішувати чи вигідно вам цим займатися чи ні.

Середній заробіток в цій ніші - 4% - 6% від суми угоди.

Висновки. Ми коротко розглянули покрокову інструкцію з організації та управління ріелторських бізнесом і можна сказати точно, що цей напрямок з великою конкуренцією і складністю підбору персоналу за рахунок людського фактора. Але в той же час це дуже прибутковий варіант бізнесу.

Чи працюєте в цій сфері? Чекаємо ваших порад для читачів нашого сайту, їм буде дуже корисний ваш відгук.

Шукаєте бізнес в сфері роботи з нерухомістю?
Що ж ще потрібно, щоб відкрити агентство нерухомості?
З чого почати підбір співробітників?
Скільки коштує запуск цього бізнесу?
Чи працюєте в цій сфері?