Реклама
Реклама
Реклама

Як відкрити агентство нерухомості по оренді квартир

  1. Як відкрити своє агентство нерухомості
  2. Як організувати агентство нерухомості
  3. Розраховуючи, скільки коштує відкрити агентство нерухомості, потрібно враховувати:

Бізнес на нерухомості вважається одним з найстабільніших. Тому гарною ідеєю для малого бізнесу стане рішення відкрити агентство з оренди нерухомості.

Давайте подивимося, як відкрити ріелторські агентства, які складнощі потрібно подолати і на яку прибутковість можна розраховувати.

Як відкрити своє агентство нерухомості

Кращою формою організації є ТОВ. Жодних ліцензій або сертифікатів в даній галузі не потрібно. Так що оформлення не займе багато часу. Для цього потрібно лише сказати собі: "Хочу відкрити агентство нерухомості".

Ріелтору необхідні як юридичні знання, так і навички в управлінні і контролі над фінансами. Тому перед тим як відкрити ріелторську фірму, варто попрацювати в цій галузі деякий час. Або ж шукати співробітників, здатних забезпечити приплив клієнтів і оформлення угод.

Важливим є і підбір приміщення під офіс. Він не обов'язково повинен бути великим і шикарним. Але фірма, яка розміщується в кімнаті з шпалерами, що відклеюються на околиці міста, не вселяє довіри клієнтам.

Офіс має знаходитися недалеко від центру. До того, як відкрити фірму по нерухомості, бажано придбати приміщення у власність або укласти договір оренди на тривалий термін - це дозволить проводити рекламну компанію. Меблі можуть бути не найдорожчою, але надійною та зручною. З додаткового обладнання потрібні тільки телефон і комп'ютер.

Як організувати агентство нерухомості

Для роботи в цій галузі зазвичай привертають два види працівників: менеджерів і агентів. Менеджер для початку може бути один. Він повинен постійно перебувати в офісі, відповідати на дзвінки, вести базу даних і працювати з співробітниками. Останніх зазвичай наймають на відрядній основі за відсоток від вартості угоди.

Перед тим як відкрити агентство нерухомості, необхідно скласти базу даних потенційних клієнтів. Зробити це можна, використовуючи безкоштовну інформацію з інтернету, або ж придбати готові бази у спеціалізованих компаній. Головною статтею витрат є рекламна компанія.

Розраховуючи, скільки коштує відкрити агентство нерухомості, потрібно враховувати:

  • вартість офісу або ж щомісячної оренди;
  • вартість косметичного ремонту, меблів і оргтехніки;
  • заробітну плату менеджерам (особливо в перші місяці);
  • придбання оргтехніки (комп'ютер, телефон, ксерокс);
  • комунальні витрати, оплату інтернету і послуг зв'язку;
  • витрати на рекламу.

Наприклад, середній офіс (50-100 кв. М.) З 10 співробітниками вимагає початкових вкладень в розмірі близько $ 30 000 і щомісячних витрат в сумі близько $ 9000..

Середня кількість угод для такої компанії - 10-12 в місяць. Рентабельність залежить від багатьох параметрів, але в першу чергу, від професіоналізму співробітників і їхнього досвіду.

Звичайно ж, не так все просто в цій сфері. Потрібно знати багато, задумуючи агентство нерухомості: як відкрити, як рекламувати, як розширювати бізнес. Отримати практичні знання найкраще на тренінговому курсі Бізнес Молодість. Поєднавши практичні навички з теоретичними знаннями, можна домогтися успіхів.

Бізнес на нерухомості вважається одним з найстабільніших