Реклама
Реклама
Реклама

8 міфів про шлюбних агентствах.

Ставлення до такого роду послуг кардинально змінюється. Більшість вважає, що шлюбні агентства і служби знайомств роблять дуже потрібну і корисну справу, допомагаючи знайти свою любов і створити сім'ю, позбутися від самотності, і демографічну проблему суспільства таки вирішувати - адже діти з'являються ... І церква благословляє нас, і державна політика на підтримку сім'ї знову ж. Але буває і така думка: мовляв якось це неприродно!

Міф №1. Звернутися в шлюбне агентство це - соромно.

Якось в моєму кабінеті, дівчина 23 років повідала, що їй «та-а-а-к ст-и-и-дно» до нас було прийти. При цьому я знала, що у неї є профайл на популярному сайті знайомств. Довелося запитати: «А де, по твоєму, не соромно знайомитися? Відповідь: «Ну-у, в кафе, в ресторані».

Тобто кілька дівчаток в якомусь закладі беруть на всіх пляшечку шампанського і весь вечір чесно роблять вигляд, що вони прийшли сюди «чисто чаю попити», а присутні там чоловіки чесно роблять вигляд, що їм вірять. Знайома ситуація? Виставляти свої фото в купальнику, з відстовбурченими попка і губками уточкой на загальний огляд - це не соромно, а поговорити тет-а-тет з розуміючим і здатним вирішити твою проблему людиною - це соромно. Парадокс ?! І такі дивні установки зустрічаються не так уже й рідко.


На сьогоднішній день, в серйозних агентствах, як правило, прийом ведуть професійні психологи, з усіма наслідками, що випливають. Вислухають, зрозуміють, порадять, пояснять. Ви приходите на призначений час, ніяких черг і зайвих свідків. Все конфіденційно, а якщо обов'язкове пред'явлення паспорта, то ще й безпечно.

Ще може бентежити думка, що раптом хтось із знайомих дізнається. Так, на жаль, з почуттям такту не у всіх все добре.

По-перше, зовсім не обов'язково ставити оточуючих до відома про деталі вашого особистого життя.

По-друге, в таких випадках важливо для самого себе зайняти правильну позицію. Адже немає нічого більш природного, як бажання зустріти близьку тобі людину, створити сім'ю і народити дітей. Але якщо раптом, хтось, не від великого розуму, дозволить собі репліку типу: «Ой, чегой-то ти, сам / а не можеш, що познайомитися?» Спокійно відповідайте: «Можу, звичайно, і використовую для цього все існуючі можливості. До речі, може, і ви мене з кимось відповідним познайомите? »

Міф №2. У шлюбні агентства звертаються якісь не такі люди з якимись проблемами.

При першому телефонному спілкуванні, я іноді чую питання: «А до вас взагалі нормальні люди звертаються?». Мій звичайний відповідь: «Ви ж вважаєте себе нормальною людиною? ..».

Так, існує в умах деяких людей уявлення, що сам факт звернення до «свахам», це вже визнання, що з тобою щось не так. Але панове, якщо у вас болять зуби, ви йдете в стоматологію. Якщо потрібна якась література, йдете в публічну бібліотеку. А шлюбне агентство, це просто місце, де зібрана інформація певної якості. І ви платите за можливість нею користуватися. Ось і все, ось так от просто. Саме так і слід до цього ставитися.

Рано чи пізно ми помічаємо, що наше коло спілкування звузився, і нові люди в оточенні не з'являються взагалі або дуже рідко. І відбувається це незалежно від віку і ваших людських якостей. Одні і ті ж маршрути, дім-робота-магазин. Або ви можете мати масу контактів, але вони швидкоплинні, поверхневі і не дають можливості пізнати людину краще. Чи не будете ж ви у всіх питати про сімейний стан, наявність і кількість дітей, освіту і т.п. Чим старше ми стаємо, тим серйозніше ставимося до вибору передбачуваної пари. В цьому є незаперечна перевага в роботі з шлюбним агентством.

Як, наприклад, обгрунтував своє звернення до нас 37-річний бізнесмен: «2 роки тому я розлучився. На роботі є дівчата, але я ніколи не змішую роботу і особисте життя. По п'ятницях ми з друзями зрідка можемо посидіти в барі. Я там легко можу познайомитися з ким-небудь, запросити до себе, а вранці розлучитися назавжди. Само собою, що я ніколи не буду таку дівчину розглядати як потенційну дружину. Про сайти знайомств я чув від друзів і не хочу витрачати свій час на цей бруд. Я вже краще книгу почитаю. Тим більше, я не хочу, щоб мої партнери були в курсі мого особистого життя. Кожною справою повинен займатися професіонал. Я приходжу до фахівця, який в цьому процесі розуміє більше ніж я, озвучую завдання, плачу і отримую результат ... »Повинна відзначити, що він таки отримав бажаний результат, але на це знадобилося майже півроку.

Міф №3. Мені не знайдуть потрібну людину.

Часто мені задають і питання: «А наскільки реально познайомитися через шлюбне агентство? »

Працюючи 20 років в цій сфері, стверджую, що знайомство, що переростає в серйозні стосунки і шлюб - це цілком звичайна робоча ситуація. Будь-яке агентство, орієнтоване на тривале існування, кровно зацікавлене в тому, щоб результативних знайомств було якомога більше. Адже найефективніша реклама - це сарафанне радіо.

Але треба розуміти, що ми не чарівники. Ми існуємо в тій же реальності і не можемо змінити демографічну ситуацію, а чоловіків в Росії істотно менше. З них прибираємо одружених, непридатних до використання (питущих, наркоманів, в'язнів на зоні, геїв і т.п.), що залишилися, ще повинні прагнути до стабільних відносин, а не до «легкий пересип - не привід для знайомства» і прийти в агентство , і вибрати саме вас, а не якусь іншу красиву, розумну і не менш гідну жінку. Відповідно і в базі даних їх не може бути багато.

За моєю статистикою, в середньому, чоловіків звертається 30-35% .Але при цьому жіноча база має тенденцію накопичуватися, а чоловіча немає. оскільки пропозицій для чоловіків так багато, що якщо з людиною все в порядку (він знає чого хоче, адекватний в домаганнях, знаходиться в нормальному психоемоційному стані, благополучний в соціальному плані), то висока ймовірність дуже швидко "піти в стосунки".

Якщо вам десь скажуть, що в наявності дуже велика база вільних чоловіків, то раджу поставитися до цієї інформації скептично. Особисто у мене виникає логічне запитання: «А як вони у вас набираються і чому нікуди не діваються?» Адже при великій базі даних чоловік, як правило, може досить швидко зустріти потрібну йому пару. Таке може бути, наприклад, якщо агентство не обмежує термін дії договору ніякими термінами, називаючи це - «працюємо до кінцевого результату». Тобто платите один раз і користуєтеся базою даних до смерті. В цьому випадку анкет покажуть багато, але серед них буде велика кількість «мертвих душ», тобто тих, для кого ця тема вже не актуальна, з не робочими номерами телефонів, застарілою інформацією і т.п. Якщо ви не платите за себе, значить будуть заробляти на вас, продаючи ваш телефон всім бажаючим (і вашу згоду нікого цікавити не буде).

Ще мають значення ваші власні обставини, параметри і адекватність домагань. Так просто навіть чітке розуміння «чого хочу». Але «хочу» і «можу» - це різні поняття. Чим більше обмежень ви вказуєте в анкеті, тим менше буде варіантів. Про критерії до партнера можна прочитати в "Бійся бажань своїх" . Прислухайтеся до порад фахівця при співбесіді, не нехтуйте його практичним досвідом. Оцінюйте людини в комплексі всієї інформації, а не за окремими критеріями, якщо вони для вас не так принципово важливі.

Дуже важлива і ваша психологічна готовність до нових відносин. Якщо ви не закрили двері в минуле життя, пригнічені і емоційно виснажені, якщо ви чекаєте, що нова людина зробить вас щасливим - ваші шанси не великі. Крім претензій, вам просто нічого йому запропонувати. Вам потрібні чужі проблеми? Ви готові когось тягти з болота зневіри? Ось і іншим ваші проблеми не потрібні.


Для початку стаємо щасливими самі по собі і бажаючих розділити з вами радість буття, відразу додасться.

Міф №4. У шлюбних агентствах працюють одні аферисти.

Зрозуміло, як і в будь-який інший сфері завжди зустрічаються люди, які використовують цю послугу, за висловом незабутнього О.Бендера, як один з «чесних способів відбирання грошей у населення». Нові агентства постійно відкриваються і так само постійно зникають безслідно, зрозумівши, що не так все просто в цьому бізнесі. Але, панове, ви в більшості своїй, цілком грамотні, освічені й «просунуті» люди. Якщо вам на руки не видають ваш екземпляр договору і документ про оплату послуг, то цілком ймовірно, що вас рано чи пізно в чомусь обдурять або просто зникнуть. Принципів роботи існує декілька, а який вибрати, ви вже вільні вирішувати самі, на те й існує ринок.

Уважно вивчіть пункти договору до його підписання, докладно розпитуйте про принципи роботи і вони повинні бути відображені в договорі, ознайомтеся з існуючою базою даних і т.п. Я б із сумнівом поставилася до пункту, де вам гарантують будь-якої результат. Наприклад, протягом місяця стільки-то знайомств, з відповідними параметрами. Ну, неможливо це забезпечити чесно! Моя близька подруга, живучи в Москві, в цілому заплатила в шлюбне агентство мільйон рублів. За договором їй повинні були надавати не менше 5 варіантів на місяць з обумовленими якостями (соціальний статус, матеріальне становище, вік, зріст і т.п.) Кількісно умови ще сяк-так виконувалися, але ось за якісними критеріями - немає. Коли вона мене запитала, а чи реально те, що вона хоче, я сказала «ні», пояснивши дохідливо чому.

Коли вона мене запитала, а чи реально те, що вона хоче, я сказала «ні», пояснивши дохідливо чому

Ваше право витати в хмарах, але не варто чекати від нас реалізації своїх не життєздатних ідеалізованих фантазій.

Міф №5. У шлюбних агентствах на побачення приходять підставні особи.

Багато років тому, на самому початку моєї діяльності, одна 30-річна зовні приваблива блондинка з купою комплексів, звинуватила мене в тому, що до неї на зустріч приходив «підставний наречений», який не захотів з нею спілкуватися далі. Ок, підрахуємо: «За тобою приїхали на дорогій машині, подарували квіти, нагодували в кафе вечерею, і відвезли додому. Все це коштує разу в 3 більше, ніж ти заплатила в агентство. При цьому я повинна ще сплатити «підставного нареченому» проведене в твоєму суспільстві час і ще повинна щось заробити сама ... Логіка є? »

Адже простіше звинуватити когось у власних невдачах, ніж визнати, що з самим собою щось не так. Хоча, якщо ви заплатили значну суму (як моя приятелька, то цілком такі варіанти можливі)

Міф №6. Про шлюбних агентствах багато негативних відгуків.

До мене регулярно звертаються журналісти, з пропозицією зняти сюжет або написати статтю про щасливі союзи. У мене в архіві є товстенний папка з анкетами сформованих пар. З діточок, народженими нашими парами можна укомплектувати не один дитячий сад. Я б з величезним задоволенням задовольнила бажання ЗМІ і зробила своєму агентству чудову рекламу ... Але, на жаль, за 20 років роботи, ще жодна пара не погодилася на публічне інтерв'ю. І при тому, що мені, природно образливий цей факт, я можу їх зрозуміти. Мало хто захоче виставляти своє особисте життя на загальний огляд. Щасливі пари, теж залишають відгуки, проте, їх значно менше тільки тому, що вони зайняті один одним, своїми радісними турботами. І це прекрасно, заради цього ми і працюємо.
А негативні відгуки пишуть дві категорії людей: - клієнти, з певною структурою особистості, самоутверждаясь таким чином, і частенько конкуренти - колеги (це вже на їх совісті).

Якщо ви вибираєте шлюбне агентство і зустрічаєте негативний відгук на нього, то має сенс звернути увагу на такі аспекти.

  1. Його форма, і зміст. Якщо відкликання не конструктивний, а має насичено емоційний відтінок, без вказівки конкретних фактів, то швидше за все це необ'єктивні звинувачення.
  2. Чи є у відповідь коментар агентства. Його наявність свідчить про те, що своєю репутацією дорожать.
  3. А якщо негативних відгуків раптом кілька, зіставте на кількість років існування шлюбного агентства. Робота з людьми справа не проста і завжди знайдуться чимось незадоволені.

Але найімовірніше орієнтуватися на горезвісне сарафанне радіо і думка людей, яких ви особисто або заочно знаєте і довіряєте їх думку.

Міф №7. Щоб влаштувати своє особисте життя, потрібні великі гроші.

Звичайно, послуги шлюбного агентства потрібно оплачувати як будь-яку іншу послугу, і потрібно розуміти, що безкоштовний сир у наш час навіть в мишоловці не буває. Ціна в Челябінську варіюється від 500 до 5000 руб., І залежить від багатьох факторів. Можливо, існують і інші розцінки в агентствах з претензією на «елітність», але велика ціна нічого не гарантує, як у випадку з моєю московської подругою. Не завжди, «дешево і сердито», і якщо дорого, не означає, що виправдано. До того ж можуть існувати знижки для окремих категорій, наприклад для пенсіонерів. Використання того ж інтернету для знайомства обходиться за рік, мабуть, навіть дорожче.

Міф №8. Якщо я не можу познайомитися в звичайному житті, не зможу і через шлюбне агентство.

Проблема може бути не тільки в можливості зустріти когось, а й зуміти зацікавити його власною персоною і вибудувати здорові відносини. Можна мати кілька вищих освіт і наступати на одні й ті ж граблі. Як то кажуть «взагалі-то я розумна, але іноді веду себе як дура».

Якщо у вас є якісь особисті складності в спілкуванні з іншою статтю, навіть не усвідомлювані, якщо для вас все мужики «до ... и», «всі баби однакові» і немає гідних вас, то індивідуальна робота з психологом допоможе вам виявити заважають вам деструктивні установки, і навести порядок в голівоньці.

Зав'язати знайомство за допомогою агентства простіше. Знайомство відбувається з людьми, які спочатку прагнуть до того, щоб створити сім'ю, на відміну від людей, з якими ви спілкуєтеся в повсякденному житті. Крім того, вас презентують відповідним чином за потрібне кандидатам, щоб ви могли розглянути один в одному ті якості, які при звичайному спілкуванні не завжди можуть бути відразу видно.

Всі люди мають право на особисте життя і сімейне щастя. Наше завдання, незалежно від обставин людини, піднести достовірну інформацію про нього, зробивши правильні акценти. Про одне і те ж можна розповісти по-різному. Наприклад, один клієнт нарікав, що до нього жінки часто втрачали інтерес, коли він говорив, що він водій. Я ж, розповідаючи про нього, говорила, що у нього своя Газель, і він працює сам на себе, що власне і було правдою, але справляло зовсім інше враження.

Тому, якщо у вас проблеми зі знайомствами в повсякденному житті, знайомство через шлюбне агентство - ваш шанс!

Міф №9. У шлюбне агентство приходять тільки невдахи.

Цей міф взагалі не має під собою ніяких підстав. У базі даних можуть бути представлені люди різних професій, рівня освіти від середнього до наукових ступенів, робочі, чиновники, службовці, керівники, менеджери різного рівня, бізнесмени. В анкеті ваше право позначити важливі для вас критерії у виборі кандидатів. Справа за малим, щоб ваші дані відповідали уподобанням іншого боку.


Якщо ви прагнете до особистого щастя, то потрібно використовувати всі доступні для вас можливості і засоби. Знайомство через шлюбне агентство є одним з цілком реальних варіантів. «Його величність Випадок» любить, коли йому надають якомога більше простору. Тому замість того, щоб думати варто, не варто, треба чи не треба, приходьте, знайомтеся, влаштовуйте своє особисте життя і будьте щасливі!

Удачі вам в пошуках вашої половинки!

Якщо ви знаєте ще якийсь міф, напишіть, можливо я його розвію Якщо у вас виникли питання по роботі шлюбних агентств, я на них відповім.

Записатися на консультацію до мене можна тут консультація

Довелося запитати: «А де, по твоєму, не соромно знайомитися?
Знайома ситуація?
Парадокс ?
Але якщо раптом, хтось, не від великого розуму, дозволить собі репліку типу: «Ой, чегой-то ти, сам / а не можеш, що познайомитися?
До речі, може, і ви мене з кимось відповідним познайомите?
При першому телефонному спілкуванні, я іноді чую питання: «А до вас взагалі нормальні люди звертаються?
Мій звичайний відповідь: «Ви ж вважаєте себе нормальною людиною?
Особисто у мене виникає логічне запитання: «А як вони у вас набираються і чому нікуди не діваються?
Вам потрібні чужі проблеми?
Ви готові когось тягти з болота зневіри?