Реклама
Реклама
Реклама

Купити квитки дешево - офіційний сайт для пенсіонерів Аерофлот, Уральські авіалінії, S7 Airlines

  1. Суть програми федеральних субсидій на перельоти
  2. Які правила діють на даному тарифі
  3. Можливість отримання повної компенсації

Непрацюючі жителі Росії, які отримують пенсію за віком, є досить незахищеним в соціальному плані групою населення. Більшість російських пенсіонерів не можуть собі дозволити регулярні подорожі, оскільки залізничним транспортом користуватися важко і некомфортно, в квитки на літак коштують занадто дорого. З метою підтримки малозабезпечених верств росіян уряд прийняв рішення компенсувати деякі їхні витрати в формі пільг, що надаються, в тому числі, на перельоти.

Згідно з цією програмою, дешеві авіаквитки для певних категорій громадян забезпечуються за допомогою доплат коштами державного бюджету. Знижка на польоти літнім людям становить приблизно половину звичайної ціни найбільш економного тарифу. Безліч російських повітряних перевізників підтримують ідею субсидованих перельотів, незважаючи на те, що за вартість авіаквитків пільгових пасажирів виплачується не відразу. Певну частину оплачує сам клієнт, інші виплати надходять тільки через місяць, але гарантом є держава.

Список напрямків, доступних пільговикам, постійно розширюється. Після початку польотів на Кримський півострів за програмою субсидій, перелік міст збільшився більш, ніж втричі за все за один рік. На жаль, поки кількість квитків на пільгові рейси лімітовано, тому більша частина розкуповується в перші дні продажів. Однак, верхня планка також регулярно підвищується, на цілі відшкодування авіаперевезень виділяється все більше коштів. У планах уряду значиться повне забезпечення пільгових категорій жителів Росії авіаквитками, які будуть їм по кишені.

Суть програми федеральних субсидій на перельоти

Спочатку пільговими авіаквитками забезпечувалися тільки пенсіонери, які проживають на Далекому Сході і Крайній Півночі, оскільки це найбільш віддалені райони країни. Навіть внутрішні російські польоти з цих зон коштують дуже дорого, про подорожі літаками на курорти і говорити не варто. Поступово в програму включалися інші пункти вильоту та прибуття, а також додаткові групи осіб, які отримують право на компенсовані польоти. На даний момент, всі напрямки можна розділити на три групи:

1. Пільгові перельоти далекосхідників до деяких міст і південних курортів Росії. У категорію пільговиків потрапили такі верстви населення:

  • особи жіночої статі від п'ятдесяти п'яти років;
  • особи чоловічої статі від шістдесяти років;
  • дівчата і юнаки, яким не виповнилося двадцяти трьох років;
  • особи з інвалідністю 1 ступеня та група супроводу;
  • інваліди дитинства 2 та 3 ступенів та діти з обмеженими можливостями пересування, а також люди, що допомагають цим громадянам здійснювати пересування.

Період продажів авіаквитків зі знижками обмежений квітнем-жовтнем, однак, слід дізнаватися точні терміни у представників авіакомпаній, оскільки іноді терміни переносяться, наприклад, на травень-листопад. У програмі беруть участь практично всі найбільші російські авіаперевізники, найбільш відомі і активні з них - «Аерофлот - російські авіалінії», «Уральські авіалінії» і S7 Airlines (авіалінія «Сибір»).

Крім них, субсидовані рейси виконують:

  • авіакомпанія «Ямал»;
  • Nordavia;
  • АЛРОСА;
  • АкБарсАеро;
  • «Якутія»;
  • «Таймир»;
  • Red Wings;
  • "Росія";
  • «Владивосток Авіа»;
  • «Мірнінского Авіапідприємство»;
  • VIM Avia;
  • UTair.

Офіційний сайт будь-якої з цих авіакомпаній надає для пенсіонерів можливість купити авіаквитки дешево з багатьох населених пунктів - Владивостока, Хабаровська, Петропавловська-Камчатського, Південно-Сахалінська, Чити, Улан-Уде, Якутська, Магадана і області, Норильська, Новосибірська і області, Нарьян-Мара, Анадиря, Нерюнгрі, Горно-Алтайська і десятків інших міст , що відносяться до далекосхідним і сибірським регіонам.

За фіксованими цінами здійснюються перельоти між цими містами, а також деякі рейси в Москву, Анапу, Санкт-Петербург, Мінеральні Води, Сочі, Геленджик і назад. Що стосується вартості, то переліт місцевого значення обмежений ціною в 4 500 рублів, далекі маршрути не можуть коштувати дорожче 12 000 рублів. Наприклад, до столиці пільговики можуть дістатися за наступними цінами (в рублях):

  • з Владивостока - 7 400;
  • з Благовещенська - 6 400;
  • з Хабаровська і Магадана - 7 200;
  • з Якутська - 7 000;
  • з Чити і Улан-Уде - 6 200.

Вартість решти рейсів можна уточнити у співробітників колл-центрів і менеджерів авіаперевізників.

2. Рейси між Калінінградом, Москвою і Санкт-Петербургом. З огляду на віддаленість міста від обох столиць нашої країни, ціни на пільговий переліт туди і назад знижуються для всіх громадян Російської Федерації в період з кінця весни до середини осені. Часовий відрізок також потребує уточнення у співробітників авіаліній.

Долетіти за маршрутом Калінінград - Москва в ці місяці вийде за 3 800 рублів, а в Санкт-Петербург - за 3 500 рублів. Такі ж ціни діють на зворотний напрямок. Звичайний тариф класу «економ» становить приблизно 6 200 і 5 400 рублів, відповідно.

3. Субсидовані польоти до Сімферополя, головний транспортний вузол Кримського півострова. В кінці травня 2014 року дешеві авіаквитки для пенсіонерів стали продаватися на напрямку до Сімферополя. Спочатку перельоти здійснювалися приблизно з 15-17 міст Росії, але на сьогоднішній день в програму включено більше 30 міст.

Найпопулярнішими напрямками є:

  • Брянськ, Калуга, Нижній Новгород, Оренбург, Орськ, Самара, Чебоксари - ціна квитка на літак до Сімферополя - 3 375 рублів;
  • Воронеж, Курськ, Липецьк, Ярославль, Волгоград, Краснодар, Мінеральні Води, Ростов-на-Дону, Пенза, Перм, Саратов - 2 500 рублів;
  • Нижньокамськ, Єкатеринбург, Челябінськ - 3 750 рублів;
  • Магнітогорськ, Омськ - 5 000 рублів;
  • Магадан - 12 000 рублів;
  • Барнаул, Кемерово, Томськ - 6 250 рублів.

Дізнатися повний перелік або уточнити, чи входить певний населений пункт в список міст, які підлягають субсидіям, можна, зателефонувавши по телефону колл-центрів повітряних перевізників. Бронювати квитки на літак також краще через менеджера, оскільки офіційні сайти не завжди надають можливість придбати авіаквитки дешево для пенсіонерів та інших росіян-пільговиків. Знижки надаються тим же групам жителів Росії, що і за програмою доступності авіаперевезень для населення далекосхідних і північних регіонів нашої країни. Період продажів теж в загальному збігається, однак, конкретні числа можуть змінюватися.

У 2017 році пільгові перельоти до Криму для пенсіонерів діють з 15 травня по 30 листопада.

Які правила діють на даному тарифі

Пільга літнім жителям Російської Федерації надається шляхом вирахування паливного збору та інших доплат з базового тарифу економ-класу. Відповідно, правила польоту будуть збігатися з прийнятими по найбільш бюджетної вартості. Це означає заборону на перевезення багажу, зазвичай дозволяється тільки сумка з речами типу ручної поклажі встановленої ваги, відсутність їжі під час польоту, не самі комфортні крісла в літаку. Але сервіс, передбачений для людей, що летять по найбільш бюджетним тарифами, поширюється і на які купили квитки на рейс за пільговою вартістю.

Повернення подібного квитка на переліт буде означати втрату майже всієї суми, якщо взагалі виявиться можливим, найчастіше відмовитися від польоту не вийде. Поміняти дату можна тільки після пристойної доплати, а маршрут може бути змінений, якщо авіакомпанія вважатиме за потрібне дозволити подібний обмін. Полетіти з іншим авіаперевізником можна, оскільки тут діють договори на виплати між державою і авіакомпаніями.

Можливість отримання повної компенсації

Деякі громадяни Росії мають право на один повністю безкоштовний переліт щорічно, якщо вони знаходяться в пенсійному віці і мають обмежені фізичні можливості, потрапляючи в 1 і 2 групи інвалідності. Такі польоти пенсіонери можуть здійснювати до місця санаторно-курортного лікування і назад. Путівка зазвичай повинна бути підтверджена письмовою рекомендацією від лікуючого лікаря, який вважає, що пацієнт потребує зміцнення здоров'я і реабілітаційні процедури. Іноді достатньо тільки квитків на літак в обидва боки і придбаної путівки на лікування. Весь пакет документів краще завчасно дізнатися в місцевому багатофункціональному центрі або відділі адміністрації, що відповідає за соціальне забезпечення. Супроводжуючі особи та пенсіонери 3 групи, які здійснюють трудову діяльність, має право купувати авіаквитки зі знижкою в 50%.

Як отримати знижку на авіаквитки