Реклама
Реклама
Реклама

Чи варто зараз купувати квартиру в новобудові Жуковського

  1. Аеропорт і транспортний колапс
  2. Чи зручно добиратися до Жуковського?
  3. Перспективи розвитку транспорту в Жуковському
  4. Чи можна назвати екологію Жуковського сприятливою?
  5. Інфраструктура міста Жуковський
  6. Благоустрій міста Жуковський
  7. Вартість квартир в Жуковському на вторинному ринку
  8. Новобудови міста Жуковський
  9. Враження й висновки

Жуковський - один з найбільших центрів авіа-досліджень в Росії і знаходиться у «другому поясі» столиці. З боку Москви місто схоже на кам'яні джунглі, але чим ближче до області, тим більше парків і зелених територій. Тим, хто задається питанням, де краще купити квартиру в Жуковському, ми пропонуємо ознайомитися з нашим аналізом плюсів і мінусів цього місця. Жуковський   - один з найбільших центрів авіа-досліджень в Росії і знаходиться у «другому поясі» столиці

Міський округ Жуковський розташовується на південному сході Москви в 22 км. від МКАД по Рязанському шосе. Він має досить велику територію 4722 га, однак менше 50% цієї площі становить населена частина і менше 30% - міський забудови. За даними на 2016 рік населення Жуковського налічує 108 427 осіб. Місто розтягнувся в довжину, розташувавшись між Рязанським шосе та залізничною колією Казанського напрямку. Частина земельних с / г ділянок відсічені пролягає через Жуковський річкою Москвою.

Межі міста Жуковський

Жуковський безпосередньо межує з містом Раменське і великими міськими селищами - Кратово, Іллінський, Биково, сел. ім. Тельмана. Найближчі міста-сусіди Люберці, Литкаріно, Електровугілля, Бронниці.

Аеропорт і транспортний колапс

В межах Жуковського тільки мала частина є міським середовищем. Так, на його території розташовано декілька приватних секторів і СНТ, поля сільгосп. призначення, наукове містечко і, звичайно, аеропорт. Разом з злітно-посадковою смугою він займає близько 40% площі міського округу, розмістившись на південному сході біля Москви-ріки.

До недавнього часу аеропорт Жуковський використовувався лише в цілях випробувань і проведення виставок. Наймасштабніший захід - Міжнародний авіаційно-космічний салон (МАКС) збирав до 300 000 чоловік в день. МАКС проводиться раз на два роки і є не тільки предметом гордості жителів Жуковського, але і причиною величезних пробок і справжнього колапсу на всіх лініях транспортного сполучення протягом тижня (приблизно стільки триває експозиція). Виставка-демонстрація присвячена досягненням російської галузі високих технологій і авіатехніки.

Виставка-демонстрація присвячена досягненням російської галузі високих технологій і авіатехніки

Літак МіГ-21

Однак в 2016 році аеропорт отримав статус міжнародного пасажирського повітряного порту і повинен змінити назву на «Рампорт». Він стане 4-м ланкою Московського авіасполучення, хоча при цьому має статус регіональної. Жителі Роменського району з неослабною увагою стежать за розвитком подій щодо аеропорту. З одного боку для жителів Жуковського це перспектива додаткових робочих місць, з іншого - навантаження на транспортну інфраструктуру та підвищення фонового шуму. Багатьох так само засмутило звістку про можливе перенесення МАКС на авіабазі «Кубинка».

Правда, поки справи Жуковського аеродрому в якості повноцінного пасажирського порту йдуть не дуже добре. Перші дві авіакомпанії (киргизька і казахська), які уклали тут договір про рейсах, призупинили співпрацю. Причиною стало рішення Мінтрансу зробити аеропорт регіональним, а не московським. Так що більшість жителів щиро сподіваються, що нерентабельність проекту поверне аеродром Жуковського до колишнього режиму функціонування.

Чи зручно добиратися до Жуковського?

Хоча Жуковський в порівнянні з частиною інших міст другого поясу розташовується до Москви ближче - всього в 22 км. від МКАД - на мій погляд, такий розклад не дає йому особливого переваги.

Найкоротша відстань від МКАД до житлових кварталів - маршрут Рязанське шосе - Биковський / Жуковське шосе. Останнє так само менше завантажено в години пік, ніж добиратися тільки по «Рязанке». Найбільш завантажені ділянки в містах Котельники і Люберці, місці злиття Рязанського і Новорязанське шосе, а так само повз селище Пехорка. Іноді буває виправданим рішенням зробити гак через Егорьевское шосе, але і там є сильно завантажений ділянку між Томіліно і Красково.

У самому Жуковському пробки теж не рідкість. Сильно завантажується вул. Гагаріна - головна артерія міста. У години пік «встає» вул. Туполєва - вона є сполучною артерією Жуковського і Раменського. Іноді пробка розтягується на 4 км.

Якщо без урахування дорожньої ситуації від центру міста до МКАД менше 30 хвилин, то пробки в середньому збільшують цей час в півтора-два рази. Не часто, але бувають і ситуації, коли цей шлях може зайняти дві години.

Є кілька варіантів, як дістатися від Москви до Жуковського і громадським транспортом. Наприклад, можна скористатися рейсом автобуса №424 або аналогічної маршруткою від м. Вихіно або Котельники, що займе близько години без урахування пробок. А від м. Котельники додатково ходить автобус №478.

Але все ж набагато швидше добиратися до Жуковського на електричці - від Казанського вокзалу (за 1 годину) або станцій метро Електрозаводська (50 хвилин), Авиамоторная (45 хвилин) і Вихіно (30 хвилин). Даний спосіб не залежить від пробок, що робить його не таким непередбачуваним, як рейс автобуса.

Даний спосіб не залежить від пробок, що робить його не таким непередбачуваним, як рейс автобуса

станція Відпочинок

В межах міста всього 1 ж / д станція (ст. Відпочинок), при цьому біля неї знаходиться не так багато житлових кварталів. Більшість жителів змушені добиратися від станції до будинку пішки хвилин 15-30 або наземним транспортом (на маршрутках чи автобусах). Цей варіант більше актуальний для жителів східної половини міста.

Жителі західної частини, де, до речі, забудова щільніша, можуть добиратися до будинку від станції Іллінська. Тут так само в більшості випадків доведеться на дорогу до платформи витратити хвилин 20-30 пішки або на маршрутці.

Тут так само в більшості випадків доведеться на дорогу до платформи витратити хвилин 20-30 пішки або на маршрутці

Станція Юність Малої московської залізниці (Малої дитячої залізниці)

Цікаво, що в плані комфорту ж / д сполучення місто Раменське, що знаходиться далі від Москви, набагато зручніше Жуковського. По-перше, Раменського житлові квартали щодо станцій розташовані зручніше. По-друге, швидкі поїзди «Супутник» і «Рекс» не зупиняються в Жуковському, а деякі звичайні електрички йдуть без зупинки повз станцію Іллінська. І якщо в годину пік вранці житель Роменського практично завжди має можливість знайти вільне місце, то жителю Жуковського вже з більшою ймовірністю доведеться простояти весь шлях на ногах.

Так що, можливо, в цьому випадку варто віддати перевагу міжміський автобус, який проходить по головній вулиці міста з інтервалом в 10 хвилин, і просто розраховувати час з урахуванням можливих пробок.

Перспективи розвитку транспорту в Жуковському

Основні перспективи розвитку пов'язані з новим статусом аеропорту в Жуковському. Передбачається, що до аеропорту буде прокладено залізничне сполучення, а від Казанського вокзалу запустять Аероекспрес. Так само необхідно буде вирішити проблему пробок в г.п. Жовтневий, які будуть ускладнювати проїзд по Рязанському шосе. Передбачається вирішити і завантаженість вул. Туполєва, побудувавши додаткові смуги і розв'язку.

Однак мало хто з жителів радіє цим перспективам. Історія будівництва розв'язки для VIP-відвідувачів виставки МАКС, яка в 2012 році привела до знищення частини гарячої води і опалювання лісу, ще свіжа в пам'яті городян. Акції протесту понад 2000 активістів не змогли попередити вирубку вікових сосен. Очевидно, що будь-які проекти торкнуться нові ділянки лісового масиву Жуковського, адже їм оточені всі підступи до аеропорту з боку Москви.

У перспективі так само в 2018 році приступити до будівництва лінії легкорельсового транспорту. Перша черга з'єднає Жуковський і Подольск, і їх аеропорти «Рампорт» і «Домодєдово». Легке метро планується відкрити в 2022 році.

Чи можна назвати екологію Жуковського сприятливою?

Раменский район, в який входить ГО Жуковський, вважається одним з екологічно благополучних куточків Московської області. Завдяки великій кількості лісових масивів і відсутності шкідливих виробництв і заводів, тут досить багато санаторіїв і будинків відпочинку. Цією перевагою користуються, і активно розвивається професійний і оздоровчий спорт.

У Жуковському міська забудова неоднорідна - десь «порожньо», десь «густо». На заході це багатоповерхова забудова, де свого часу в гонитві за які користуються попитом якісними квадратними метрами забули подумати про комфортному середовищі.

На сході житлові квартали епохи соціалізму перемішані з адміністративними будівлями і авіаційними НДІ. Тут кілька скверів і змішаних соснових лісів: гарячої води і опалювання, Треугольльний, Громовський. Поруч з ними знаходиться великий міський Парк Культури та Відпочинку, де дерева стоять більш рідко, на галявинах обладнані дитячі та спортивні майданчики, є зона вигулу собак, а в літній сезон проводяться заходи і відкриваються атракціони.

Парк культури та відпочинку

Атракціони в парку

Атракціони в парку

Вхід в Трикутний ліс

Вхід в Трикутний ліс

Що стосується водойм, то випливає зі столиці Москва-річка не може похвалитися чистотою, як і впадає в неї р. Биківка. Популярністю користується розташоване на кордоні з м Раменське озеро Генеральське. А самі жителі Жуковського відпочивають в основному на озері Кратовское річки Хріпань або на пляжах річок Пехорка і Биківка в околицях парку Воронцове.

Річка Биківка недалеко від житлових мікрорайонів

Якщо говорити про чистоту навколишнього середовища, то вона буде залежати в першу чергу від інтенсивності розвитку аеропорту. Останнє спричинить за собою розвиток транспортної інфраструктури, а значить, збільшення машинопотоку і частки автомобільних вихлопних газів, вирубку лісів під траси. Від збільшення числа рейсів постраждають в першу чергу жителі будинків, розташованих біля лісових масивів. Тут гул поки що рідкісних літаків добре чути і неприємний.

Інфраструктура міста Жуковський

Далеко не кожен підмосковне місто може похвалитися розмаїттям і якістю інфраструктури. Жуковський в своєму розвитку став одним з центрів тяжіння, куди жителі району приїжджають за покупками і соціально-побутовими послугами.

По-перше, тут добре розвинена соціальна інфраструктура. Правда, треба уточнити, що дитячих освітніх установ більше в Центральному районі Жуковського, тоді як в нових мікрорайонах по одній школі і садку на пару кварталів. Зате в цілому вибір досить хороший - крім муніципальних середніх шкіл тут є дві гімназії, інтернат, вечірня, недільна і приватні школи. До речі, одна з них - «Вільна школа» - веде викладання по вальдорфської системі.

Школа №5 ім. Гарнаева і її територія

Гарнаева і її територія

Дитячий садок

Дитячий садок

Для різнобічного розвитку дітей в Жуковському є кілька шкіл мистецтв, танцювальні студії. Музична освіта можна отримати в Палаці культури «Політ».

Є тут і спеціальна освіта - кілька технікумів і філії інститутів МФТІ і МАІ, які показують досить високий рівень. Але найвідоміший і великий науковий центр - ЦАГІ (Центральний аерогідродинамічний інститут ім. Професори М. Є. Жуковського). Його комплекс будівель і структур разом з аеродинамічною трубою займають велику територію.

будівля ЦАГІ

будівля ЦАГІ

Адміністрація Жуковського і територія ЦАГІ

Адміністрація Жуковського і територія ЦАГІ

Інститути в Жуковському

Інститути в Жуковському

На висоті і рівень медицини в Жуковському. В районі Відпочинок розташовується цілий комплекс будівель Жуковської клінічної лікарні. Тут і акушерське відділення, і дитячі корпусу, і будівля карантину. Є навіть відділення спортивної медицини і соляна печера.

Правда, в західній частині міста щільність медичних закладів нижче: кілька дитячих поліклінік, наркологічний диспансер та Биковська лікарня. Ще одна поліклініка будується на вул. Гудкова. Звичайно, в місті є і приватні мед.учрежденій, в тому числі стоматології та лабораторія «Інвітро».

учрежденій, в тому числі стоматології та лабораторія «Інвітро»

Будівництво поліклініки йде, але повільно

Досить добре розвинений сегмент торговельної і розважальної нерухомості. Тут всього один невеликий ТРЦ «Авіатор», де можна придбати предмети першої необхідності, відвідати фудкорт і кінотеатр Люксор.

Однак в місті чимало інших торгових центрів поменше, а так само досить великий продуктово-речовий ринок і ряд будівельних магазинів на вулиці Гагаріна при в'їзді в Жуковський. Чимало й окремих супермаркетів, відділень банків, аптек, зоотоварів, салонів краси і т.д. Є тут і один сучасний бізнес-центр «Чайка», який, мабуть, будувався поряд з ЦАГІ з прицілом на приватні партнерські організації, зайняті в цій сфері.

ТЦ «Авіатор»

ТЦ «Авіатор»

Будівельний і продуктовий ринок при в'їзді в місто

Будівельний і продуктовий ринок при в'їзді в місто

Міські лазні в Жуковському

Міські лазні в Жуковському

супермаркети Жуковського

супермаркети Жуковського

До послуг городян кінотеатр «Зліт», кілька клубів і ресторанів. У Парку Культури і на Центральній площі нерідко проходять заходи і концерти. До речі, не так давно в Жуковському відкрився «Макдональдс».

Ділянка під будівництво ТЦ «Атлас Парк»

Навпаки ТРЦ «Авіатор» знаходиться огороджений пустир, де планується побудувати ще один сучасний торговий центр. Однак зазначені на білборте терміни будівництва добігають кінця, а робота так і не було розпочато.

Однак зазначені на білборте терміни будівництва добігають кінця, а робота так і не було розпочато

СК «Метеор» в Жуковському

У городян багато можливостей для заняття спортом. Є кілька фітнес-центрів, 2 басейни, секції єдиноборств і різних видів спорту. А ось величезний стадіон «Метеор» на кордоні Парку Культури орієнтується в основному на професійну аудиторію і проведення заходів.

Церква Іверської Богоматері

Церква Архангела Михайла і міське кладовище

Церква Архангела Михайла і міське кладовище

Благоустрій міста Жуковський

Більшість житлових кварталів добре упорядковано. Охайні пішохідні зони з урнами, лавками і огорожами, сучасні дитячі майданчики у дворах і т.д.

Звичайно, зустрічаються і незасфальтірованние дороги, і розбиті подвір'я зі старою залізної гіркою і гойдалка. Правда - в кварталах старого житла. Так само в Жуковському зараз активно триває програма благоустрою дворів, і за планом реконструкція не менше двадцяти ділянок на найближчі 2 роки.

За рівнем безпеки Жуковський також займає гарну позицію. Завдяки статусу наукового міста, тут досить високий рівень культури жителів, і практично немає приводів для появи небезпечних угруповань. Прогулюючись вулицями Жуковського, можна зустріти багато жінок з дітьми в колясках і на майданчиках. На жаль, для людей з обмеженими можливостями поки теж не передбачено спеціальних програм поліпшення міського середовища.

Велика дитячий майданчик у дворі недалеко від ст. відпочинок

У дворах старих будинків дитячі майданчики гірше

У дворах старих будинків дитячі майданчики гірше

Місцями дороги не асфальтовані

Місцями дороги не асфальтовані

Міська адміністрація і ЗАГС знаходяться в Центральному районі і в принципі досить доступні з будь-якого мікрорайону. На мій погляд, внутрішньоміське сполучення розвинене добре - є кілька внутрішніх маршрутів автобусів і маршруток.

У Жуковському поки немає труднощів з паркуванням, по крайней мере, в порівнянні з багатьма іншими містами-супутниками, де це серйозна проблема. Тут же зазвичай при відсутності спеціального паркінгу вдається знайти вільне місце вздовж тротуару.

Вартість квартир в Жуковському на вторинному ринку

Ринок вторинної нерухомості в Жуковському розвинений добре і рівномірно розподілений по всіх міських кварталах. За даними на кінець липня 2016 році середній діапазон цін за кв. м від 84 до 100 тис. рублів. Квартири з більш низьким цінником, як правило, пропонуються в старих п'ятиповерхівках. Є варіанти і з вартістю кв. м до 123 тис. руб. за кв. м, зазвичай це добре мебльовані квартири в будинках нової забудови.

Асортимент багатокімнатних квартир в Жуковському невеликий і представлений в будинках 5-го мікрорайону і по вул. Чкалова. Пропозиції серед «одиничок», «двійок» і «трійок» поділили ринок приблизно порівну з закономірним переважанням перших.

Велика частка «вторинки» Жуковського - панельні будинки, але різного року будівництва і, отже, стану. У Центральному районі це в основному п'ятиповерхівки з облупленою фасадом. Зате їх двори потопають у зелені, а до паркової зони і кращих шкіл міста хвилин 10 ходьби. Вартість «одиничок» в середньому 2,8 - 3,4 млн. Рублів, «двійок» 3,2 - 4,2 млн. Рублів, а «трійок» близько 4,4 млн. Рублів.

Правда, в новіших панельних будинках цих же околиць вул. Чкалова вартість квартир не сильно відрізняється. Наприклад, «одинички» за цінами відповідні, а «двушку» в 14-тіетажке можна знайти за 4,0 - 5,5 млн. Рублів.

Найдешевші квартири в Жуковському в п'ятиповерхівках по вул. Мясищева - тут однокімнатна квартира площею 31 кв. м коштує 2,3 - 2,6 млн. рублів.

Старі житлові будинки

Панельні будинки Жуковського

Панельні будинки Жуковського

Сталінський будинок в Жуковському

Сталінський будинок в Жуковському

Приватний сектор в центральному район

Приватний сектор в центральному район

Зустрічається і цікава архітектура

Зустрічається і цікава архітектура

Але більшість будинків на «вторинці» не надто привабливі

Але більшість будинків на «вторинці» не надто привабливі

У мікрорайонах 4-6 в основному панельні будинки мають 9, 14 і 17 поверхів. Тут вартість «одиничок» 3,2 - 3,6 млн. Рублів, «двійок» 4,2 - 4,5 млн. Рублів, а «трійок» 4,8 - 5,5 млн. Рублів.

Досить багато в Жуковському цегляних будинків. Велика частина пропозицій сконцентрована на вул. Дугіна, Гудкова і Гризодубової. Тут є як квартири без ремонту, так і з дизайнерським інтер'єром. Ціни на 1-кімнатні квартири 3,8 - 4,2 млн. Руб., 2-кімнатні 6,5 - 8,4 млн. Рублів, а «троячки» від 7,5 млн. Рублів. Високий цінник пояснюється великими габаритами квартир, наприклад, «двушки» замість класичних 50-60 кв. м мають площу близько 80 кв. м.

Блокові будинки в Жуковському практично не представлені, зате на вторинному ринку бувають пропозиції в «сталінських» будинках, які розташовуються в центрі міста і мають хорошу транспортну і інфраструктурну доступність. Розкид цін великий (84 - 95 тис. Рублів за кв. М) і не піддається систематизації.

Монолітні і монолітно-цегляні будинки Жуковського - це недавно здані новобудови і їх не так багато в загальному зрізі пропозицій.

Найбільш цікава пропозиція в ЖК «Парк Сіті», вікна якого виходять на неосяжну територію лісопаркової зони. Тут ціни в трьох зданих корпусах за кв. м в діапазоні від 72 до 102 тис. рублів.

Ще один якісний монолітно-цегляний житловий комплекс з упорядкованим двором і просторими плануваннями знаходиться в 10 хвилинах ходьби від станції Відпочинок. У ЖК «Зодчий» більшість пропозицій з якісним ремонтом, готові до проживання, тому цінник може починатися від 102 тис. Рублів за кв. м. Квартири без обробки виставлені на продаж в середньому за 85 тис. рублів за кв. м.

У II кварталі 2016 року була введена в експлуатацію 2-а черга комплексу монолітно-цегляних будинків мікрорайону 5А. Тут цінник за кв. м в середньому 85 тис. рублів. Однак відчутним недоліком є ​​висока щільність забудови і відсутність комфортного середовища.

ЖК «Парк Сіті»

ЖК Зодчий

ЖК Зодчий

Будинки мікрорайону 5А

Будинки мікрорайону 5А

Новобудови міста Жуковський

Пік активного житлового будівництва в Жуковському сьогодні йде на спад. У 2016 році всі новобудови знаходяться у високому ступені готовності, деякі вже встигли здати ГК і приступити до заселення.

Монолітно-цегляний ЖК «Будинок 1» за адресою вул. Лацкова д1 розташовується уздовж вул. Гагарінської, центральної вулиці міста. Завдяки панорамному склінню будинок має оригінальний стильний фасад. Проект знаходиться у високій стадії готовності, але швидше за все, буде здаватися не в 2016 році, як планувалося, а вже в 2017.

Забудовником є ​​організація «СУ-27 моноліткомплект +», про яку досить мало інформації: ні власного сайту, ні «портфеля» завершених проектів. Однак, сайт житлового комплексу є і регулярно оновлюється, передумов до заморожування будівництва немає, так що швидше за все проект буде успішно завершений.

У продажу зараз близько 60 квартир 1-, 2- і 3-окімнатних. «Однушки» площею від 31 до 45 кв. м продаються в діапазоні від 2,8 до 3,8 млн. рублів. Вартість двокімнатних квартир (площею від 47 до 66 кв. М) в ЖК «Будинок 1» 4,1 - 5,3 млн. Рублів, а трикімнатних (96 - 122 кв. М) - від 5,9 млн. Рублів.

Будівництво ЖК «Будинок 1»

Будівництво ЖК «Будинок 1»

Фасад ЖК «Будинок 1» в Жуковському

Фасад ЖК «Будинок 1» в Жуковському

По сусідству з ним, на перетині вул. Гагарінська і Театральна, будується монолітний ЖК «Гагарінський» від раменського забудовника «Гарантія Строй». Хоча значна частина будинку вже побудована, пайовики стурбовані уповільненням ходу будівництва. Є побоювання, що забудовник відчутно відсуне терміни здачі, а в гіршому випадку буде оголошений банкрутом. При цьому на сайті «Гарантія Строй» об'єкт значиться, як реалізований.

«Гагарінський» на сьогоднішній день пропонує найнижчі ціни на квартири в Жуковському. Вартість кв. м становить 50 - 56 тис. руб. за кв. м. Ціни на «однушки» починаються від 2 млн. рублів, а «двушку» можна купити за 3,0 - 3,2 млн. руб. Однак ризик довгобуду робить привабливу ціну менш привабливою.

Будівництво ЖК «Гагарінський»

Будівництво ЖК «Гагарінський»

Квартири в ЖК «Гагарінський»

Квартири в ЖК «Гагарінський»

Будується паркінг і пробка на вул. Театральна

Театральна

До того ж ЖК «Будинок 1» і ЖК «Гагарінський» розташовуються в локації, специфіка якої сподобається не кожному. По-перше, вони знаходяться в безпосередній близькості до Храму і кладовища, які в певні дні привертають безліч парафіян. По-друге, фасади будинків виходять безпосередньо на вул. Гагарінська, відому своїм жвавим рухом, в тому числі вантажного транспорту, а це значить підвищений вміст пилу і продуктів згорання в повітрі.

У безпосередній близькості біля станції Іллінська розташувалася інша новобудова ЖК «Іллінський Парк» , Що складається з 2-х монолітних будинків, паркінгу, котельні та торгового комплексу. У квітні 2016 року об'єкт отримав дозвіл на введення в експлуатацію, але на території поки досить безлюдно, благоустрій не завершено, а ТЦ пустує. На сайті АТ-Девелопмент, забудовника цього ЖК, доступними до продажу значаться досить багато квартир. Вартість кв. м в діапазоні від 55 до 76 тис. руб. за кв. м.

ЖК «Іллінський Парк»

ЖК «Іллінський Парк»

Торговий центр на території комплексу поки закритий

Торговий центр на території комплексу поки закритий

Готується до здачі ЖК «Авіатор Парк» , Розташований в мікрорайоні 5А. Забудовником проекту є «ПрестіжГарант», реалізацію квартир здійснює компанія «Бесткон».

Вартість кв. м в діапазоні від 70 до 80 тис. рублів. У цьому житловому комплексі пропонуються не тільки 1-, 2- і 3-трикімнатна квартири, але так само є і дворівневі квартири і мансарди, а планування відрізняються великими кухнями.

До недоліків об'єкта можна віднести неоригінальний вигляд фасаду з червоного і жовтого цегли, глибокий яр невідомого походження прямо під вікнами і біля дитячого майданчика, а також брак зелені в мікрорайоні.

ЖК Авіатор Парк », яр і корпусу мікрорайону 5А

Єдина новобудова, має виграшну локацію у лісопарку і при цьому досить зручно розташована щодо міської та транспортної інфраструктури - ЖК «Парк Сіті» . Це комплекс з чотирьох 17-типоверхових будинків, побудованих серед сосен і старих будинків від забудовника «Інвест Буд».

Три корпуси вже введені в експлуатацію, а останній - на стадії завершення будівництва та благоустрою території. Таке унікальне пропозиція не залишилося незатребуваним, тому квартир у продажу зовсім небагато. Цінник, до слова, теж привабливий - 70 тис. Рублів за кв. м.

Будується корпус ЖК «Парк Сіті»

Єдиним відчутним недоліком проекту може бути добре чутний гул пролітають літаків від аеропорту по сусідству. Поки він турбує нечасто, але в міру розвитку міжнародного сполучення в Рампорте буде зростати і рівень шуму.

Нового будівництва житлових будинків в Жуковському поки не заплановано, однак, в 2015 році було оголошено про плани на розселення та знесення старих будинків на вул. Клубна і Луч, які знаходяться в 15-ти хвилинах ходьби від станції Іллінська. На їх місці з'явиться житловий комплекс на 3600 квартир, а так же школа, поліклініка, два дитячі садки, а так само паркінг за кількістю квартир.

Враження й висновки

Переваги міста Жуковського в хорошій екології та розвиненій інфраструктурі. Однак стан ринку житлової нерухомості тут скоріше пригнічує. Доступні якісні квартири в новобудовах і на вторинному ринку, виявляється, не мають цими перевагами.

Масова забудова в нових мікрорайонах не передбачила необхідність створення скверів в крокової доступності, породивши кам'яні джунглі з видом на пустир, нескінченне переплетення доріг і похмурі берега зацвілої річки Биківка.

Недоліком Жуковського можна назвати віддаленість житлових кварталів від ж / д станцій і обмежений асортимент рейсів електричок в порівнянні з найближчим конкурентом - м Раменське. Занепокоєння жителів викликає так само грандіозні плани уряду по перетворенню Жуковського аеропорту в структуру міжнародного масштабу.

Таким чином, виходячи з аналізу ринку нерухомості, можна сказати, що Жуковський - не найкращий варіант для переїзду з іншого міста. У цьому плані, можливо, комфортніше буде оселитися в Раменському, тим більше що рівень цін там нижче.

Якщо ж вибирати, де купити квартиру в Жуковському, то краще робити вибір на користь районів Центральний і Відпочинок. Наявність особистого транспорту, звичайно, зробить всю інфраструктуру і парки Жуковського доступніше, але не виправить депресивну атмосферу спальних кварталів нових мікрорайонів.

Ще один варіант для тих, хто тільки придивляється до Жуковському - дочекатися проекту, який буде пропонувати не тільки якісні квадратні метри, а й сформує комфортне середовище з зеленими дворами і надихаючими фасадами.

Рівень комфорту р Жуковський 12,8 з 20

Чи зручно добиратися до Жуковського?
Чи можна назвати екологію Жуковського сприятливою?