Реклама
Реклама
Реклама

Що таке аерація стічних вод?

Фахівці, розмірковуючи про автономних каналізаціях, називають найсучаснішими і екологічно безпечними системами очищення стічних вод аераційні станції Фахівці, розмірковуючи про автономних каналізаціях, називають найсучаснішими і екологічно безпечними системами очищення стічних вод аераційні станції. Однак, поклавши руку на серце, найчастіше споживачам доводиться вірити їм на слово: процес аерації та його переваги представляються в дуже загальних рисах. Навіщо ж потрібна аерація і чим вона відрізняється від фільтрації та інших методик очистки або відстоювання стічних вод?

Перш за все, аерація відбувається в природі постійно - просто не в таких масштабах, як в спеціально створених для цього системах каналізації. Інакше наша планета вже давно перетворилася б на суцільне болото! Аерація - це насичення води повітрям, в результаті чого відбувається окислення та розщеплення містяться в воді органічних речовин. У аераційних станціях ТОПАС такий процес відбувається штучно і набагато швидше завдяки використовуваної електроенергії. Її потрібно зовсім небагато для того, щоб налагодити постійну циркуляцію повітря. В результаті в ТОПАС постійно знаходиться велика кількість аеробних бактерій (тобто дихаючих киснем). Ці бактерії для людини абсолютно безпечні, мало того - вони постійно знаходяться навколо нас. Очищення води - заслуга саме цих мікроорганізмів, а завдяки особливому пристрою аераційної станції їх життєдіяльність протікає особливо інтенсивно.

Процес роботи аераційної станції ТОПАС виглядає в спрощеному вигляді приблизно так: вода потрапляє в спеціальний резервуар (аеротенк), в який в той же час активно подається повітря. У рідини знаходяться зважені частинки, на яких починають особливо активно розвиватися аеробні бактерії. Результат їхньої життєдіяльності - окислення органічних речовин, що містяться у воді, і освіту частинок родючого мулу. Цей мул поглинає шкідливі речовини, а мікроби, які містяться в стічних водах, гинуть або стають активними агентами мулу.

Очищена вода з аеротенках потрапляє в грунт, а що накопичився мул - в спеціальний резервуар, який його можна легко витягти. Таким чином, аеробні бактерії стають не тільки чистильниками стічних вод, а й творцями екологічно безпечних добрив для заміського ділянки.

Аерація - природний процес, тому його широко застосовують не тільки при очищенні стічних вод , Але і при очищенні питної води. Широко поширені біофільтри засновані на цьому методі і відрізняються від аеротенках тільки площею поверхні фільтруючого шару. Аерація використовується при знезалізненні води, а також для того, щоб очистити воду від газів або речовин, які видають неприємний запах. Словом, аеробні бактерії - це маленькі природні помічники, що дозволяють людині зробити життєво важливу для нього воду чистіше і корисніше для здоров'я.

Аераційні станції - це рідкісний випадок, коли екологічна безпека і природність процесу збігаються з максимальною ефективністю. Ще жодна винайдена людиною система очищення стічних вод не дозволила очистити воду до такої міри, зберігаючи при цьому її природні властивості. Купуючи аераційну станцію ТОПАС, ви знаходите і кілька мільярдів маленьких істот, які зроблять вашу воду чистіше.

Навіщо ж потрібна аерація і чим вона відрізняється від фільтрації та інших методик очистки або відстоювання стічних вод?