Реклама
Реклама
Реклама

Некрасівка: останній район старої Москви

  1. Географія
  2. Екологія
  3. Транспортна доступність
  4. Соціальна інфраструктура
  5. житловий сектор
  6. Рівень комфорту району Некрасівка 10.40 з 20.00

Хоча Некрасівка знаходиться через межами МКАД, це з 2011 року Москва. Саме в цьому районі пропонуються одні з найбільш привабливих за ціною квартир.

Географія

Московський район Некрасівка розташований за МКАД на південному сході столиці, правильніше навіть сказати - на південному сході від неї. Це майже анклав. З усіх боків він оточений Люберцях, і тільки на півночі примикає до поки не освоєної і не забудованої частини Косино-Ухтомського.

Складається Некрасівка з двох частин, з'єднаних вузьким перешийком у Бедрінского озера (на картах воно фігурує як Чорне, що створює плутанину, оскільки неподалік є ще одне Чорне озеро). «Історична» (південна) частина - це власне селище Некрасівка. Більшу частину його території займає величезна Люберецкая станція аерації, одна з найбільших в Європі і обслуговує половину Москви, а також прилеглі до неї підприємства. І лише на невеликій ділянці в квадраті Ініціативної і Вольських вулиць розташувався житловий масив - колишнє селище працівників станції. Після 2004 року в рамках плану комплексної реконструкції району він був забудований багатоповерхівками.

Після 2004 року в рамках плану комплексної реконструкції району він був забудований багатоповерхівками

Офіційна карта Некрасовки

Згідно з офіційними планами забудови, представленим на сайті району, в 2015-16 роках в цій частині Некрасовки планується зведення приблизно півтора десятка нових багатоповерхівок і житлових комплексів. Найцікавіше, що їхнє майбутнє місце розташування позначено прямо на території діючих очисних споруд. Можливо, звичайно, що це просто умовні позначення, а будувати планують по периметру. Як би там не було, але ліквідувати недавно реконструйовану станцію аерації ніхто не збирається, в даний момент ніяких ознак нового будівництво біля неї не спостерігається, і як будуть коригуватися плани забудови в умовах наростаючої економічної кризи - невідомо. Поки що житлова забудова старої Некрасовки залишається в своїх колишніх кордонах і особливого інтересу для нас не представляє.

Реальний хід забудови Люберецьких полів на березень 2015 року

Набагато цікавіше нова Некрасівка - територія колишніх Люберецьких полів аерації, яка увійшла до складу ЮВАО Москви в 2011 році і істотно збільшила площу округу. Тут уже будується величезний житловий масив, але площа району зайнята приблизно на третину.

Тут уже будується величезний житловий масив, але площа району зайнята приблизно на третину

Некрасівка будується

Йде активна забудова, є об'єкти на різній стадії готовності, починаючи від фундаменту. Є вже готові житлові будинки, які недавно здані, здаються в експлуатацію або заплановані до здачі в найближчим часом. Мабуть, на сьогоднішній день це найбільший район забудови в столиці, якщо не брати до уваги нової Москви .

Де розмістяться всі будинки, відмічені на плані поверх станції аерації, поки не зрозуміло

Екологія

Ні для кого не секрет, що Південний Схід - найменш престижний сектор столиці. Для цього є багато причин, в числі яких московська роза вітрів (переважають вітру з північного заходу), а так само висока щільність в цій частині міста діючих промислових підприємств. Проте, Некрасівка розташована в безпосередній близькості від району Вихіно-Жулебіно , Який визнаний найбільш благополучним на південному сході з точки зору екології. Сприятливий вплив на екологічну обстановку в цій місцевості надають розташовані відносно недалеко Кузьмінський і салтиковський лісопарки.

Звичайно, не можна не згадати хмари їдкого диму, які накрили південний схід Москви восени 2014 року. Є думка, що джерелом цих викидів був розташований в Видному Московський коксогазовий завод. Гарна новина полягає в тому, що володіє підприємством компанія «Мечел» ліквідує його і продає територію під забудову. Так що з цього боку нових неприємних сюрпризів можна не чекати.

Так що головні екологічні проблеми Некрасовки пов'язані з очисними спорудами - в недалекому минулому виконували роль «районообразующим» підприємством. Років 10 тому запах, який поширюється каналізаційними колекторами і відстійниками, чітко відчувався навіть у Люберцях і Вихіно. Однак станцію поступово модернізували, колектори закрили і сьогодні жителі довколишніх районів не відчувають практично ніякого дискомфорту. Хоча в цілому, звичайно, близькість очисних споруд такого масштабу не підвищує рейтинг забудови.

Набагато більше питань у місцевих жителів до розташованого в промзоні «Руднєво» сміттєспалювального заводу № 4. Важко сказати, наскільки обгрунтовані ці претензії, оскільки підприємство сучасне, на ньому використовується газоочисне обладнання і тому завод вважається екологічно безпечним. Можливо, що в даному випадку справедлива приказка «у страху очі великі».

Але в тій же промзоні є підприємство, що представляє вищу ступінь екологічної небезпеки. Це ветеринарно-санітарний утилізаційний завод «Еколог», який багато років знищував біологічні відходи. Однак осінь 2014 року, в результаті багаторічного протистояння мешканців навколишніх районів Москви і області і влади, підприємство було ліквідовано. І це, безсумнівно, плюс до рейтингу Некрасовки.

Ще один «камінь спотикання» для місцевих жителів - законсервований полігон ТПВ «Некрасівка», простіше кажучи - колишня звалище. Вона розташована настільки впритул до мікрорайону Некрасівка-Парк, що двори і вікна крайніх хат виходять прямо на її територію.

Вона розташована настільки впритул до мікрорайону Некрасівка-Парк, що двори і вікна крайніх хат виходять прямо на її територію

Ця гора, розташована впритул до будинків, і є засипана сміттєзвалище

Звалище законсервована: стінки котловану заклали глиною, щоб небезпечні сміття не отруював підземні води, а зверху полігон засипали. Правда, років 5 тому місцеві жителі повідомляли, що звалище продовжує працювати в нелегальному режимі і вночі можна спостерігати, як сюди приїжджають розвантажуватися сміттєвози. Дехто повідомляв і про неприємний запах. Але на даний момент в цьому питанні також поставлено крапку. В на початку 2015 року уряд Москви початок масштабні роботи по рекультивації території звалища. Чиновники стверджують, що вже в найближчі рік-два на її місці з'явиться парк для сімейного відпочинку «Червона гірка» площею 17,5 га.

На території самого району Некрасівка в даний момент немає жодних паркових зон або зон відпочинку, якщо не брати до уваги вищезгаданого озера Чорне по сусідству. На автомобілі за 15-20 хвилин можна дістатися до салтиковський лісопарку або до каскаду Косинських озер, де є пляж і паркова зона. Однак оскільки забудова ще дуже молода, а територія величезна, то бити тривогу з приводу відсутності власних рекреаційних зон. Тим більше, що планом забудови передбачені протяжні бульвари, сквери і паркові зони.

Тим більше, що планом забудови передбачені протяжні бульвари, сквери і паркові зони

У Некрасівці багато вільного місця

Відстань між уже побудованими будинками в Некрасівці значне, двори просторі, вулиці широкі, норми по інсоляції дотримані.

У великому дворі всім вистачить місця!

Транспортна доступність

Потрапити в Некрасівка на автомобілі з Москви можна по недавно побудованому Косинському шосе, яке бере свій початок від однойменної естакади на МКАД. В майбутньому ця дорога повинна стати частиною Північно-Східної хорди (Північної рокади), внеулічной магістралі, що перетинає столицю з північного заходу (від нового Ленінградського шосе) на південний схід.

На сьогоднішній день шосе і естакада виконують тільки локальну функцію, пробок тут не буває, а дорога займає не більше 5-10 хвилин. Єдине місце, де в години пік може виникнути утруднення - це півторакілометровий ділянку, утворений проектованої проїздами № 45 і № 598, тобто власне з'їзд з траси до Некрасівці. Але серйозних пробок тут не буває.

З Косинской естакади можна з'їхати не тільки на МКАД, але також на вулицю Червоний Казанець, тобто прямо до залізничної станції Вихіно (Казанське напрямок) і однойменної станції метро (Таганско- Краснопресненська лінія). Тут не так давно була побудована велика перехоплюють паркування.

За цим же маршрутом, тобто від станції метро Вихіно , В Некрасівка ходить автобус № 841 і кілька маршруток. Дорога займає приблизно 15 хвилин.

Також з Косинського шосе можна згорнути на салтиковський вулицю і потрапити в Новокосіно, де є однойменна станція метро, ​​відкрита в 2012 (Калінінсько-Солнцевська лінія). Ходить сюди з Некрасовки і прямий автобус № 885. Дорога займає близько 30 хвилин.

На дорогах поки вільно

З півдня в район можна потрапити через Люберці: пронизливий нову Некрасівка проспект Захисників Москви переходить до Комсомольського проспект, що впирається в Жовтневий поруч із залізничною станцією Люберці-1 (Казанське напрямок).

Стара Некрасівка з Люберцях з'єднують Проектований проїзд № 83 і 1-я Вольська вулиця, що закінчується недалеко від станції Люберці-2.

На даний момент йде активне будівництво Кожуховського лінії Московського метрополітену. Розпочнеться вона від станції Авиамоторная Калінінського-Солнцевський лінії, а закінчиться станцією Нерасовка, яка розташується в новій частині району, на перетині проспекту Захисників Москви і Покровської вулиці. Перша ділянка нової лінії, утворений станціями «Некрасівка», «Косино-Ухтомський» , «Салтиковський вулиця» і «Косино» , Повинен бути введений в експлуатацію в 2017 році. Біля кінцевої станції метро «Некрасівка» буде побудований транспортний вузол.

Біля кінцевої станції   метро «Некрасівка»   буде побудований транспортний вузол

На цьому місці буде метро!

Соціальна інфраструктура

В цілому Некрасівка - молодий район, якій знаходиться на одній з початкових стадій забудови. Тому оцінювати рівень розвитку його соціальної інфраструктури поки рано.

Згідно з генпланом, одночасно з житловими кварталами зводяться школи і дитячі сади, які повинні повністю задовольнити потреби мешканців району. Однак на сьогоднішній день, на думку жителів, темпи заселення значно випереджають темпи розвитку інфраструктури. Місць в школах і дитячих садках не вистачає, батькам доводиться прилаштовувати дітей або в сусідньому Кожухова, або в Люберцях, в залежності від наявної реєстрації.

Місць в школах і дитячих садках не вистачає, батькам доводиться прилаштовувати дітей або в сусідньому Кожухова, або в Люберцях, в залежності від наявної реєстрації

Школи і дитячі сади прямо у дворах

Власна поліклініка в районі повинна з'явитися в 2016 році, і то поки що це тільки обіцянки влади.

Магазини та соціально-побутові установи є в мікрорайоні Некрасівка-Парк, на території нової забудови це поки тільки окремі магазинчики в нижніх поверхах житлових будинків. Найближчі супермаркети і торгові центри розташовані в Кожухова, Новокосіно і Люберцях. У 6-ти кілометрах на захід по МКАД від Косинской естакади, на розвилці з Новоегорьевскім шосе, розташований Мегамолл «МЕГА Біла Дача», один з найбільших в Москві. Втім, з Некрасовки сюди простіше проїхати через Люберці і Котельник, в тому числі на громадському транспорті.

Парковки в районі передбачені в достатній кількості, проте поки вони присутні лише на планах забудови, тому ставити особисті автомобілі новоселам доводиться у дворах і на пустирях.

Що стосується роботи, то шукати її поки що теж доведеться в околицях. Тобто Некрасівка - типовий спальний район.

Тобто Некрасівка - типовий спальний район

Будується підземна парковка

житловий сектор

До початку комерційного освоєння Некрасовки тут зводилося пільгове та соціальне житло по муніципальних програм. В даний час на первинному ринку житла в районі реалізуються квартири в новобудовах 3-х масштабних мікрорайонів: ЖК «Некрасівка-Парк» від компанії «Лексіон Девелопмент», ЖК «Некрасівка» від компанії «Авеста-Буд» і квартири у вже зданих будинках від державного забудовника КП «УГС» на вулицях Недорубова, Липчанського і Маресьєва.

У житловому комплексі «Некрасівка-Парк» побудовано в цілому 25 будинків панельних серій на 6,5 тисячі квартир. Офіційні продажі стартували восени 2012 року і на даний момент практично завершені.

Офіційні продажі стартували восени 2012 року і на даний момент практично завершені

Некрасівка-Парк

В рамках житлового мікрорайону «Некрасівка» планується звести в цілому близько 2 млн кв. метрів житлової та нежитлової нерухомості. Зараз будується I черга проекту, завершення якої заплановано на II-IV квартал 2015 року. В цьому ж році державний забудовник КП «УГС» оголосить старт продажів квартир в 12 готових будинках мікрорайону.

Будинок в ЖК «Некрасівка»

«Всі об'єкти мають схожу набором інфраструктури, який включає школу, дитячі садки, поліклініки, фізкультурно-оздоровчий комплекс, багатофункціональний торговий центр. Беручи до уваги характеристики даного району, можна говорити, що його розвиток і в подальшому буде пов'язано з сегментом масового житла », - розповідає Ірина Доброхотова, голова ради директорів компанії« БЕСТ-Новострой ».

Динаміка цін і попиту на житло різноспрямована, в залежності від конкретного житлового комплексу, а також від надходження на експозицію лотів з більш низькою середньою ціною квадратного метра. Так, за даними, в ЖК «Некрасівка-Парк» протягом 2014 р середня ціна 1 кв. метра виросла на 3,6%, досягнувши 106 140 крб. За підсумками січня 2015 р середня вартість квадратного метра тут збільшилася до 110 620 руб.

Тут продажу ще не почалися

Протягом II півріччя 2014 р середня ціна квадратного метра в споруджуваному ЖК «Некрасівка» знизилася на 2,4%, склавши за підсумками року 105 500 руб. Причиною зниження стала зміна характеристик експозиції: збільшення в продажу числа двокімнатних квартир з більш низькою середньою ціною квадратного метра. В на початку 2015 р показник виріс до 107 000 руб., Що пов'язано з підвищенням будівельної готовності об'єкта.

Так як всі об'єкти знаходяться в однакових умовах з точки зору транспортної доступності, а також схожі за концепцією, то і цінові показники, також знаходяться на зіставному рівні. Покупців приваблює невеликий за московськими мірками бюджет, наявність у проектів власної інфраструктури, в тому числі і соціальної (школи, дитячі садки, поліклініки), а також перспективи розвитку району, в тому числі в плані транспортної доступності.

Будівництво йде повним ходом

Найбільш привабливою пропозицією в ЖК «Некрасівка» на сьогоднішній день є квартири з готовою обробкою і свідченням про власність від державного забудовника КП «УГС». Мінімальний бюджет покупки тут від 4,1 млн руб., Правда, за новими правилами, побудоване на бюджетні гроші житло продається через систему електронних торгів. Про те, як це працює - читайте в наших наступних матеріалах.

Назва

забудовник

Місцезнаходження

опис

Речення

ЖК « Некрасівка-Парк »

Проспект Захисників Москви, квартал 4, 5, 7

Панельний Д25Н1, поверховість 17/25, без обробки / під чистову обробку,

стелі 2,66 м,

здача - 2015-2016 рр.

1-кімнатні від 5 до 6,5 млн. Руб.

2-кімнатні від 6,5 до 8,5 млн,

3-кімнатні 9,9 млн.

Квадратний метр - від 105 до 135 тис. Руб.

ЖК «Некрасівка»

Квартал 10, 11

Панельний серії П-44Т, поверховість 17/9/25, без обробки, стелі 2,7 м,

здача в 2015-2017 рр.

1-кімнатні від 4,5 до 4,8 млн. Руб.

2-кімнатні від 5,4 до 6,8 млн,

3-кімнатні від 6,7 до 7,8 млн.

Квадратний метр - від 83 до 115 тис. Руб.

Житловий будинок на вул. Маресьєва, 3

вул. Маресьєва, 3

Панельний серії П-44Т, поверховість 17, з обробкою, стелі 2,7 м, зданий.

1-кімнатні від 4,3 до 4,4 млн. Руб.

2-кімнатні від 5,3 до 6,3 млн,

3-кімнатні від 7,1 до 7,3 млн.,

5-кімнатні від 9,7 до 10,4 млн.

Квадратний метр - від 88 до 115 тис. Руб.

Рівень комфорту району Некрасівка 10.40 з 20.00

Екологічні характеристики

Водойми 3 2.50 Відсутність серйозних джерел антропогенного забруднення 3 Візуальне середовище 3 Зелені масиви 1 Зв'язаність міста / району Доступність Москви на общетсвенном транспорті 4 3.40 Доступність Москви на особистому транспорті 4 Зв'язок з іншими населеними пунктами 4 Умови для роботи всередині міста 2 Зручність переміщення всередині міста / району 3 Соціальна інфраструктура Торгово-розважальна інфраструктура 2 1.50 Охорона здоров'я 0 Дитячі дозвільні центри 2 Спорт і фітнес 2 Заклади культури 0 Дитячі садки 3 Культові споруди 0 Школи 3 Якість середовища існування Розвиненість ринку нерухомості 5 3.75 Парковки 3 Доступність для інвалідів 2 Стан міських інженерних комунікацій 5 Ризики і загрози недорозвинення соціальної інфраструктури 0 -0.75 Погіршення екологічної ситуації 0 перенасиченість ринку нерухомості -3 Погіршення транспортної ситуації 0

Автор статті: Школярів Дмитро