Реклама
Реклама
Реклама

За крадіжку 60 гривень тепер загрожує в'язниця!

  1. Орфографічна помилка в тексті:

4 червня 2009, 15:34 Переглядів: 4 червня 2009, 15:34 Переглядів:   За крадіжку майна на 60 гривень тепер загрожує в'язниця

За крадіжку майна на 60 гривень тепер загрожує в'язниця. Фото з сайту piligrim.ua.

Верховна Рада знизила мінімальну вартість майна, за крадіжку якого настає кримінальна відповідальність, з 907 гривень 50 копійок до 60 гривень 50 копійок. Про це йдеться у змінах до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Крадіжка майна вважається дрібною, якщо його вартість не перевищує 0,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян з урахуванням податкової соціальної пільги. За це передбачена адміністративна відповідальність. За крадіжку майна, вартість якого перевищує цю суму, настає кримінальна відповідальність. До внесення змін до законодавства крадіжка вважалася дрібною, якщо вартість вкраденого майна не перевищувала 3 податкових соціальних пільг (907 гривень 50 копійок).

Крім цього, Рада збільшила штраф за дрібну крадіжку майна з 51-255 гривень до 170-510 гривень. За таке правопорушення вводиться відповідальність у вигляді виправних робіт на строк до 1 місяця з відрахуванням 20% заробітної плати, або адміністративного арешту на термін від 5 до 10 діб.

За повторне таке саме правопорушення протягом року вводиться відповідальність у вигляді штрафу від 510 до 850 гривень або виправних робіт на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітної плати, або у вигляді адміністративного арешту на термін від 10 до 15 діб.

При цьому законом збільшується розмір штрафу за крадіжку, відповідальність за яку настає вже за Кримінальним кодексом, з максимально допустимого штрафу в 850 гривень до 850-1700 гривень.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "За крадіжку 60 гривень тепер загрожує в'язниця!". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.