Реклама
Реклама
Реклама

Конча-Заспа: село головних багатіїв країни - Fun - Як стати сусідом трьох президентів і екс-прем'єра. | СЬОГОДНІ

  1. Конча-Заспа: село головних багатіїв країни «Золотий» будиночок. Площа цієї «хатинки» - 550 кв. ...
  2. Конча-Заспа: село головних багатіїв країни
  3. Конча-Заспа: село головних багатіїв країни
  4. Конча-Заспа: село головних багатіїв країни
  5. Конча-Заспа: село головних багатіїв країни
  6. Конча-Заспа: село головних багатіїв країни
  7. Конча-Заспа: село головних багатіїв країни
  8. Конча-Заспа: село головних багатіїв країни

Конча-Заспа: село головних багатіїв країни

«Золотий» будиночок. Площа цієї «хатинки» - 550 кв. м, але ділянку малуватий - усього 21 сотка

Не намагайтеся знайти Конча-Заспу на карті. З такою назвою електронна карта Київської області видає санаторій і кардіологічний центр. Конча-Заспа - НЕ адміністративна одиниця, а поняття. Вона давно стала символом розкоші, багатства і високого становища в суспільстві. Ціна сотки тут $ 30-100 тисяч, а будинки - від $ 1,5 мільйона. Але і $ 10 млн тут нікого не здивуєш. Такі гроші платять за престиж.

Старообуховская траса, яка сюди веде, завжди добре відремонтована. Але їздити тут незручно - двосмугова дорога дуже вузька. Особливо тяжко доводиться в годину пік, коли "чорні і сірі піджаки" виїжджають на роботу. Людей в погонах тут можна зустріти частіше, ніж в центрі Києва - вони охороняють всі великі в'їзди в селища.

Конча-Заспа - це кілька десятків котеджних селищ, які переховуються в лісах уздовж траси і на намивних пісках греблі, яка простягнулася від селища Українка до Кончі-Озерній. Розкіш підкрадається непомітно. Наприклад, відразу за базою "Динамо" знаходиться санаторій "Конча-Заспа" зі скромним 2,5-метровим парканом. Але чим далі в ліс, тим паркани стають вище і неприступнее.

Кращі землі лежать по ліву сторону від шосе - там ліси, річка Козинка і затоку Дніпра. Природно, тут і знаходиться більшість дач політиків - екс-президентів України Леоніда Кравчука і Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юлії Тимошенко ... Новосілля тут святкують часто. Багато політиків другого ешелону хочуть жити поруч з елітою, ось і міняють будинку в інших передмістях і квартири в центрі на Кончу.

По праву руку не так привабливо - там старі дачі радянського зразка. Втім, деяких солідних людей це не відлякує. Праворуч від дороги на дамбі живе київський мер Леонід Черновецький. Ми дізналися, як живеться в найпрестижнішому селищі країни.

селилася НОМЕНКЛАТУРА

Початок освоєння Конча-Заспи нашими віпамі доводиться на 90-і роки. Перші тугі "гаманці", заробивши первинний капітал, почали вкладати в нерухомість. Одними з перших оселилися там перший заступник київського мера Анатолій Голубченко і екс-міністр Олексій Кучеренко. Правда, тоді вони ще не були чиновниками.

Чому вибір припав саме на Кончу, а не на якийсь інший мальовничий куточок, пояснити неважко. Тут було модно селитися завжди. Партійно-радянська номенклатура обзаводилася тут дачку на березі Дніпра: і до міста недалеко, і природа: ліс, вода. Поруч з ними будувалися і діячі культури - поети, художники, журналісти.

ОХОРОНА: ЗАСЛІН І КАМЕРИ ЗА $ 500 В МІСЯЦЬ


Рожевий будинок. Тут живе Супрун

Назва "Золоті ворота" котеджного містечка в Конча-Заспі дали неспроста. Побудований найпершим, близько 15 років тому, він став воротами в паралельний світ, де немає комунальних проблем. У містечках Кончі продумано все. Багаторівнева система очищення каналізації, артезіанські свердловини, новітні комунікації, відмінні дороги. При в'їзді обладнаний пост охорони, на території - вишки спостереження, відеокамери, цілодобово городки об'їжджає патруль. Тут є свої супермаркети, автосалон, ресторани, дитсадки і початкові школи, спортзали, басейни, фітнес-центри, офіси і навіть банки ...

Об'їзд всіх вулиць містечка зайняв всього хвилин 10-15. Тут немає єдиного архітектурного стилю. Ділянки, в основному розділені огорожами з туї, порівняно невеликі. Може бути, тому здається, що різнокольорові особняки, площа яких іноді доходить до 3 тисяч кв. м, стоять близько один до одного. Майже як в радянських дачних селищах.

Майже як в радянських дачних селищах

Басейн в холі. Оренда цього будинку коштує $ 16 тисяч на місяць

Потенційні покупці житла проходять фейс-контроль - фірма-продавець вивчає документи про їх бізнесі. Такі умови укладання угоди. Багаті і знамениті не хочуть приймати в свій клуб аби кого.

"Які б світогляду були у наших депутатів, вони прекрасно уживаються в одному селищі, - розповів нам представник однієї з ріелторських фірм, які торгують елітним житлом. - Навіть дні народження вони можуть святкувати разом - тут же в ресторані" Підкова ".

Кажуть, одним з перших, з дня заснування селища, тут оселився нинішній заступник мера Києва Анатолій Голубченко. Трохи пізніше осіли наймолодший мільярдер і народний депутат Костянтин Жеваго, а також екс-нардеп Людмила Супрун, чий рожевий триповерховий особняк візуально нам здався найбільшим. Витрати на утримання будинку і охорону в "Золотих воротах" без комунальних платежів доходять до $ 500. За додаткову плату можна встановити власний пост охорони біля будинку.

Екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко оселився тут в 1993 році. "Тут тоді взагалі три халупи стояли. А зараз - близько 150 будинків. Наша сім'я харчується вдома, в ресторани ми практично не ходимо. Готує кухар. Тут є продуктовий магазин з такими ж цінами, як в Києві. Дещо завозимо із столиці. Я вважаю, що цей проект - прообраз котеджних містечок, які можуть вирішити житлову та комунальну проблеми Києва. Такі містечка потрібно будувати по всьому кільцю Києва - по 200-400 домоволодінь ", - вважає він.

"ЗОЛОТІ ВОРОТА": ЗА $ 16 ТИСЯЧ НА МІСЯЦЬ, АЛЕ БЕЗ СОБАКИ


Щоб побачити особняки поблизу, потрібен спецпропуск

Оголошення про продаж будинку в "Золотих воротах" ви не знайдете. Власники найпрестижнішого житла, якщо і продають його, не афішують цього. Але бажаючих придбати або орендувати будинок по сусідству з героями телеекранів вистачає.

Ми спробували взяти в оренду будинок в "Золотих воротах". Його площа - 550 "квадратів", варто "всього" $ 16 тисяч / місяць, зате прямо на березі Козинки з причалом. Ділянка в 21 сотку виглядає невеликим, мабуть, через розміри самого будинку. У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми.

У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми

"Нива". На таких авто тут їздить тільки охорона

Продавати будиночок господарі не згодні. "У господаря дочка росте. В майбутньому будинок може стати в нагоді", - говорить ріелтор. Тут дві спальні на другому поверсі і одна на першому. Є дитяча і кабінет, величезна гардеробна з італійськими меблями і санвузол з червоною ванною. "Але не можна заводити собаку. Запах і шерсть можуть зіпсувати меблі", - сказала ріелтор. Торг теж недоречний: "У нас вистачає клієнтів. Якщо дорого - не беріть".

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Своя Козинка. На місці колишніх дитячих таборів будуються приїжджі

Велика частина жителів Козина - невеликого селища в Конча-Заспі - працює у господарів. Тут не почуєш проклять на адресу політиків та інших багатіїв. "Вони нам дають роботу. Майже в кожному будинку хтось працював або працює на господарів охоронцем, садівником, домробітницею або гувернанткою", - розповів місцевий житель Григорій. Сам він - будівельник. У нього є свій підйомний кран ще з радянських часів. Працює він на господарів час від часу. "Я пенсіонер-чорнобилець, пенсія непогана. Але гроші все одно потрібні", - розповідає він. Його остання робота була на майданчику у дочки Тимошенко в Кончі-Озерній. "У них будинок біля письменницьких дач, поряд з колишнім будинком мами вони купили ділянку. Там будували басейн. Ми все зробили. У будинок нас ніхто не пускав, на вулиці працювали. Женю Тимошенко не бачили, але враження залишилося приємне - платили вчасно і як домовлялися ", - розповів він нам про свої враження. Правда, на питання, скільки платили, відповісти не захотів.

Андрій Григорович - садівник, як і два його друга. Їм доводилося працювати і в заміському будинку мера Києва Леоніда Черновецького, і у екс-міністра оборони Олександра Кузьмука. "Обидва добре розраховуються, невибагливі. Але це все була тимчасова робота - розсипати землю, висадити газон, підрізати дерева", - розповідає Андрій Григорович. Постійне місце роботи цих Козинцев - фірма, що займається озелененням. "У господаря працювати краще. На фірмі ж з клієнта беруть, наприклад, 1500 гривень, а нам платять 300. Зрозуміло, що у господарів можна більше заробити", - вважає він.

Місцевий житель Михайло трудився охоронцем: "Я працював на дачах двох міністрів. Друзі говорили:" Платять добре, але врахуй, що ти будеш винен у всьому, якщо щось не так ". Але мені пощастило. Платили 5000 гривень - для села великі гроші. І ніяких проблем не було ". Зараз Михайло в пошуку - господар продав дачу в містечку "Сьоме небо".

Наташа дуже б хотіла влаштуватися у приватників покоївки: "Мені 26 років, у мене великий досвід роботи в приватному готелі. Але їздити до Києва далеко, народу проходить багато. Хотіла б влаштуватися на" дамбу ". У мене подруги працювали в приватних особняках. Дуже задоволені - по 5000 гривень отримували, працювали строго за часом - з 9.00 до 18.00, плюс подарунки до свят, днів народження. І маєш справу тільки з одним клієнтом. Встигаєш вивчити всі його звички ".

А ось в кухарі ніхто йти не хоче. Та й, як правило, в багаті будинки куховарити з вулиці не беруть. "Ми здаємо дуже дороге житло в Конча-Заспі москвичам, донеччанам, громадянам Італії, Франції. Вони всіх працівників наймають в Козині безпосередньо або, що рідше, по оголошенню. Але кухарі у всіх свої. Місцевих туди не беруть, це ж дуже тонка робота ", - розповіла співробітник однієї з ріелторських фірм Олександра.

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

Козин. Тут паркани нижче, тим не менше, сміття прибирають постійно

Козин можна порівнювати з елітною Кончей. Він теж розташований на березі Козинки і за високими парканами не видно, що твориться у дворі. Зараз в Козині немає занедбаних будинків, як було 15-20 років тому. Навпаки, стоять добротні, а то і розкішні особняки. Так само, як і в елітних селищах, тут відмінні дороги.

"Спасибі новим домовласникам. За їх рахунок - гроші, які вони платять в сільраду за покупку землі, - нам побудували нові дороги, прибрали все сміття, розбили газони, і одна з фірм постійно стежить за порядком. У сто разів краще, ніж в Києві ! " - розповів місцевий житель Григорій.

Земля в Козині теж дорога - близько $ 30 тисяч за сотку. А тому, багато місцевих вирішують свої сімейні проблеми за рахунок продажу городів. Один такий городик на відшибі може принести в сімейну скарбницю $ 200-300 тисяч. "Правда, на багато таких грошей не вистачає. Ну, купили квартиру дітям в Києві, машину, з'їздили у відпустку, і все, грошей немає. Але на зарплату б точно нічого такого не купили", - розповідає Григорій. Правда, його сусід побудував собі будинок. "Я продав 10 соток, за ці гроші майже своїми руками відгримів будиночок. Не гірше, ніж у багатіїв", - сміється Віталій.

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

Розвідний міст для заходу яхт. Буде першим в Україні

На дамбі живуть політики першого ешелону. Вілла Юлії Тимошенко, наприклад, знаходиться в знаменитій "Срібної затоці" на 3 км дамби, де всього 30 домоволодінь. Одним з перших тут оселився Леонід Черновецький. Трохи далі стоять будинки Леоніда Кучми, Олександра Третьякова, Дмитра Табачника.

В'їжджаємо на дамбу. Праворуч старі дачі - ще радянські. Будинки досить великі, майже на всіх супутникові антени. На віп-дачах, які знаходяться зліва, таких не побачите: там уже оптоволоконний зв'язок, всі комунікації виключно під землею. Селища на лівій стороні мають вихід до Дніпра або заток. Про небезпеку затоплення греблі тутешні жителі і чути не хочуть. Намивні грунти, на яких побудовані котеджні містечка, за їхніми словами, дуже надійні, а фундаменти укріплені на десятки метрів вглиб.

Городок "Золота затока", який буде готовий до початку 2011 року, розміститься на березі Дніпра на території 62 га. На даний момент ціни в ньому $ 5-6 млн, але в цю суму не входить вартість внутрішньої обробки, меблів, сантехніки. Всі "хотілки" - за окрему плату. Але навіть при наявності грошей операцію можуть не укласти, якщо ваш бізнес і репутація викликали сумніви, оскільки поруч - перші особи України.

Незважаючи на те що багато будинків вже продані, "Золота затока" - суцільний будмайданчик. Уже зараз зрозуміло - ось тут якраз буде справжня розкіш. З кожної ділянки, які в середньому по 50 соток і до гектара, є виходи до Дніпра або внутрішній канал. Триповерхові будинки досягають 1200 "квадратів". У них є кімната відпочинку, більярдна, критий басейн, гараж мінімум на два авто, хол-вітальня, 3-6 спалень, тераса, кінозал, мансарда, бібліотека, три спальні з вбиральнями і ванними кімнатами, тренажерний зал і сауна, фітнес-зал , а в деяких будинках - солярій.

Просто будинками це житло називати непристойно. Це заміські палаци. Як кажуть будівельники, тут витриманий єдиний архітектурний стиль, а проекти будинків пропонують в стилі модерн, українського бароко, мексикансько, тироль, терем, ранчо. Колір - пастель або просто червона цегла. До речі, змінити колір або стиль будинку просто так ви не зможете - при укладанні договору це обмовляється. Не подобається - шукайте інше містечко.


Мобільний зв'язок. Міста ще немає, а вишка коштує

Одна з фішок містечка - перший в Києві розвідний міст з електроприводом для заходу парусних яхт. Його майже добудували. Планується яхт-причал. Кожен господар зможе з власного будинку виїхати на велику воду на яхті. Для гостей і прислуги є будиночки в садибах та окремо розташовані зблоковані будинки, які стоять "всього" за $ 1,5-2 млн.

Над озелененням працюватимуть ландшафтні дизайнери високого рівня. Тут розіб'ють свій ботсад. У містечку передбачені дитячі сади, початкові школи. В середні школи віп нащадки змушені будуть їздити до Києва. Але, швидше за все, недовго. Не виключено, що тут відкриють коли-небудь і закритий "Дамбовскій ліцей". Будуть свої ресторани-кафе, фітнес- і дитячі клуби, а також супермаркети і ТРЦ. Так що побачити гіпотетичного прем'єра або президента, що купує сосиски або шкарпетки можна, тільки після перетину кордону цього віп-держави.

Ірина Касьянова

Фото: Юрій Кузнєцов, Олександр Яремчук

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Конча-Заспа: село головних багатіїв країни

«Золотий» будиночок. Площа цієї «хатинки» - 550 кв. м, але ділянку малуватий - усього 21 сотка

Не намагайтеся знайти Конча-Заспу на карті. З такою назвою електронна карта Київської області видає санаторій і кардіологічний центр. Конча-Заспа - НЕ адміністративна одиниця, а поняття. Вона давно стала символом розкоші, багатства і високого становища в суспільстві. Ціна сотки тут $ 30-100 тисяч, а будинки - від $ 1,5 мільйона. Але і $ 10 млн тут нікого не здивуєш. Такі гроші платять за престиж.

Старообуховская траса, яка сюди веде, завжди добре відремонтована. Але їздити тут незручно - двосмугова дорога дуже вузька. Особливо тяжко доводиться в годину пік, коли "чорні і сірі піджаки" виїжджають на роботу. Людей в погонах тут можна зустріти частіше, ніж в центрі Києва - вони охороняють всі великі в'їзди в селища.

Конча-Заспа - це кілька десятків котеджних селищ, які переховуються в лісах уздовж траси і на намивних пісках греблі, яка простягнулася від селища Українка до Кончі-Озерній. Розкіш підкрадається непомітно. Наприклад, відразу за базою "Динамо" знаходиться санаторій "Конча-Заспа" зі скромним 2,5-метровим парканом. Але чим далі в ліс, тим паркани стають вище і неприступнее.

Кращі землі лежать по ліву сторону від шосе - там ліси, річка Козинка і затоку Дніпра. Природно, тут і знаходиться більшість дач політиків - екс-президентів України Леоніда Кравчука і Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юлії Тимошенко ... Новосілля тут святкують часто. Багато політиків другого ешелону хочуть жити поруч з елітою, ось і міняють будинку в інших передмістях і квартири в центрі на Кончу.

По праву руку не так привабливо - там старі дачі радянського зразка. Втім, деяких солідних людей це не відлякує. Праворуч від дороги на дамбі живе київський мер Леонід Черновецький. Ми дізналися, як живеться в найпрестижнішому селищі країни.

селилася НОМЕНКЛАТУРА

Початок освоєння Конча-Заспи нашими віпамі доводиться на 90-і роки. Перші тугі "гаманці", заробивши первинний капітал, почали вкладати в нерухомість. Одними з перших оселилися там перший заступник київського мера Анатолій Голубченко і екс-міністр Олексій Кучеренко. Правда, тоді вони ще не були чиновниками.

Чому вибір припав саме на Кончу, а не на якийсь інший мальовничий куточок, пояснити неважко. Тут було модно селитися завжди. Партійно-радянська номенклатура обзаводилася тут дачку на березі Дніпра: і до міста недалеко, і природа: ліс, вода. Поруч з ними будувалися і діячі культури - поети, художники, журналісти.

ОХОРОНА: ЗАСЛІН І КАМЕРИ ЗА $ 500 В МІСЯЦЬ


Рожевий будинок. Тут живе Супрун

Назва "Золоті ворота" котеджного містечка в Конча-Заспі дали неспроста. Побудований найпершим, близько 15 років тому, він став воротами в паралельний світ, де немає комунальних проблем. У містечках Кончі продумано все. Багаторівнева система очищення каналізації, артезіанські свердловини, новітні комунікації, відмінні дороги. При в'їзді обладнаний пост охорони, на території - вишки спостереження, відеокамери, цілодобово городки об'їжджає патруль. Тут є свої супермаркети, автосалон, ресторани, дитсадки і початкові школи, спортзали, басейни, фітнес-центри, офіси і навіть банки ...

Об'їзд всіх вулиць містечка зайняв всього хвилин 10-15. Тут немає єдиного архітектурного стилю. Ділянки, в основному розділені огорожами з туї, порівняно невеликі. Може бути, тому здається, що різнокольорові особняки, площа яких іноді доходить до 3 тисяч кв. м, стоять близько один до одного. Майже як в радянських дачних селищах.

Майже як в радянських дачних селищах

Басейн в холі. Оренда цього будинку коштує $ 16 тисяч на місяць

Потенційні покупці житла проходять фейс-контроль - фірма-продавець вивчає документи про їх бізнесі. Такі умови укладання угоди. Багаті і знамениті не хочуть приймати в свій клуб аби кого.

"Які б світогляду були у наших депутатів, вони прекрасно уживаються в одному селищі, - розповів нам представник однієї з ріелторських фірм, які торгують елітним житлом. - Навіть дні народження вони можуть святкувати разом - тут же в ресторані" Підкова ".

Кажуть, одним з перших, з дня заснування селища, тут оселився нинішній заступник мера Києва Анатолій Голубченко. Трохи пізніше осіли наймолодший мільярдер і народний депутат Костянтин Жеваго, а також екс-нардеп Людмила Супрун, чий рожевий триповерховий особняк візуально нам здався найбільшим. Витрати на утримання будинку і охорону в "Золотих воротах" без комунальних платежів доходять до $ 500. За додаткову плату можна встановити власний пост охорони біля будинку.

Екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко оселився тут в 1993 році. "Тут тоді взагалі три халупи стояли. А зараз - близько 150 будинків. Наша сім'я харчується вдома, в ресторани ми практично не ходимо. Готує кухар. Тут є продуктовий магазин з такими ж цінами, як в Києві. Дещо завозимо із столиці. Я вважаю, що цей проект - прообраз котеджних містечок, які можуть вирішити житлову та комунальну проблеми Києва. Такі містечка потрібно будувати по всьому кільцю Києва - по 200-400 домоволодінь ", - вважає він.

"ЗОЛОТІ ВОРОТА": ЗА $ 16 ТИСЯЧ НА МІСЯЦЬ, АЛЕ БЕЗ СОБАКИ


Щоб побачити особняки поблизу, потрібен спецпропуск

Оголошення про продаж будинку в "Золотих воротах" ви не знайдете. Власники найпрестижнішого житла, якщо і продають його, не афішують цього. Але бажаючих придбати або орендувати будинок по сусідству з героями телеекранів вистачає.

Ми спробували взяти в оренду будинок в "Золотих воротах". Його площа - 550 "квадратів", варто "всього" $ 16 тисяч / місяць, зате прямо на березі Козинки з причалом. Ділянка в 21 сотку виглядає невеликим, мабуть, через розміри самого будинку. У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми.

У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми

"Нива". На таких авто тут їздить тільки охорона

Продавати будиночок господарі не згодні. "У господаря дочка росте. В майбутньому будинок може стати в нагоді", - говорить ріелтор. Тут дві спальні на другому поверсі і одна на першому. Є дитяча і кабінет, величезна гардеробна з італійськими меблями і санвузол з червоною ванною. "Але не можна заводити собаку. Запах і шерсть можуть зіпсувати меблі", - сказала ріелтор. Торг теж недоречний: "У нас вистачає клієнтів. Якщо дорого - не беріть".

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Своя Козинка. На місці колишніх дитячих таборів будуються приїжджі

Велика частина жителів Козина - невеликого селища в Конча-Заспі - працює у господарів. Тут не почуєш проклять на адресу політиків та інших багатіїв. "Вони нам дають роботу. Майже в кожному будинку хтось працював або працює на господарів охоронцем, садівником, домробітницею або гувернанткою", - розповів місцевий житель Григорій. Сам він - будівельник. У нього є свій підйомний кран ще з радянських часів. Працює він на господарів час від часу. "Я пенсіонер-чорнобилець, пенсія непогана. Але гроші все одно потрібні", - розповідає він. Його остання робота була на майданчику у дочки Тимошенко в Кончі-Озерній. "У них будинок біля письменницьких дач, поряд з колишнім будинком мами вони купили ділянку. Там будували басейн. Ми все зробили. У будинок нас ніхто не пускав, на вулиці працювали. Женю Тимошенко не бачили, але враження залишилося приємне - платили вчасно і як домовлялися ", - розповів він нам про свої враження. Правда, на питання, скільки платили, відповісти не захотів.

Андрій Григорович - садівник, як і два його друга. Їм доводилося працювати і в заміському будинку мера Києва Леоніда Черновецького, і у екс-міністра оборони Олександра Кузьмука. "Обидва добре розраховуються, невибагливі. Але це все була тимчасова робота - розсипати землю, висадити газон, підрізати дерева", - розповідає Андрій Григорович. Постійне місце роботи цих Козинцев - фірма, що займається озелененням. "У господаря працювати краще. На фірмі ж з клієнта беруть, наприклад, 1500 гривень, а нам платять 300. Зрозуміло, що у господарів можна більше заробити", - вважає він.

Місцевий житель Михайло трудився охоронцем: "Я працював на дачах двох міністрів. Друзі говорили:" Платять добре, але врахуй, що ти будеш винен у всьому, якщо щось не так ". Але мені пощастило. Платили 5000 гривень - для села великі гроші. І ніяких проблем не було ". Зараз Михайло в пошуку - господар продав дачу в містечку "Сьоме небо".

Наташа дуже б хотіла влаштуватися у приватників покоївки: "Мені 26 років, у мене великий досвід роботи в приватному готелі. Але їздити до Києва далеко, народу проходить багато. Хотіла б влаштуватися на" дамбу ". У мене подруги працювали в приватних особняках. Дуже задоволені - по 5000 гривень отримували, працювали строго за часом - з 9.00 до 18.00, плюс подарунки до свят, днів народження. І маєш справу тільки з одним клієнтом. Встигаєш вивчити всі його звички ".

А ось в кухарі ніхто йти не хоче. Та й, як правило, в багаті будинки куховарити з вулиці не беруть. "Ми здаємо дуже дороге житло в Конча-Заспі москвичам, донеччанам, громадянам Італії, Франції. Вони всіх працівників наймають в Козині безпосередньо або, що рідше, по оголошенню. Але кухарі у всіх свої. Місцевих туди не беруть, це ж дуже тонка робота ", - розповіла співробітник однієї з ріелторських фірм Олександра.

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

Козин. Тут паркани нижче, тим не менше, сміття прибирають постійно

Козин можна порівнювати з елітною Кончей. Він теж розташований на березі Козинки і за високими парканами не видно, що твориться у дворі. Зараз в Козині немає занедбаних будинків, як було 15-20 років тому. Навпаки, стоять добротні, а то і розкішні особняки. Так само, як і в елітних селищах, тут відмінні дороги.

"Спасибі новим домовласникам. За їх рахунок - гроші, які вони платять в сільраду за покупку землі, - нам побудували нові дороги, прибрали все сміття, розбили газони, і одна з фірм постійно стежить за порядком. У сто разів краще, ніж в Києві ! " - розповів місцевий житель Григорій.

Земля в Козині теж дорога - близько $ 30 тисяч за сотку. А тому, багато місцевих вирішують свої сімейні проблеми за рахунок продажу городів. Один такий городик на відшибі може принести в сімейну скарбницю $ 200-300 тисяч. "Правда, на багато таких грошей не вистачає. Ну, купили квартиру дітям в Києві, машину, з'їздили у відпустку, і все, грошей немає. Але на зарплату б точно нічого такого не купили", - розповідає Григорій. Правда, його сусід побудував собі будинок. "Я продав 10 соток, за ці гроші майже своїми руками відгримів будиночок. Не гірше, ніж у багатіїв", - сміється Віталій.

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

Розвідний міст для заходу яхт. Буде першим в Україні

На дамбі живуть політики першого ешелону. Вілла Юлії Тимошенко, наприклад, знаходиться в знаменитій "Срібної затоці" на 3 км дамби, де всього 30 домоволодінь. Одним з перших тут оселився Леонід Черновецький. Трохи далі стоять будинки Леоніда Кучми, Олександра Третьякова, Дмитра Табачника.

В'їжджаємо на дамбу. Праворуч старі дачі - ще радянські. Будинки досить великі, майже на всіх супутникові антени. На віп-дачах, які знаходяться зліва, таких не побачите: там уже оптоволоконний зв'язок, всі комунікації виключно під землею. Селища на лівій стороні мають вихід до Дніпра або заток. Про небезпеку затоплення греблі тутешні жителі і чути не хочуть. Намивні грунти, на яких побудовані котеджні містечка, за їхніми словами, дуже надійні, а фундаменти укріплені на десятки метрів вглиб.

Городок "Золота затока", який буде готовий до початку 2011 року, розміститься на березі Дніпра на території 62 га. На даний момент ціни в ньому $ 5-6 млн, але в цю суму не входить вартість внутрішньої обробки, меблів, сантехніки. Всі "хотілки" - за окрему плату. Але навіть при наявності грошей операцію можуть не укласти, якщо ваш бізнес і репутація викликали сумніви, оскільки поруч - перші особи України.

Незважаючи на те що багато будинків вже продані, "Золота затока" - суцільний будмайданчик. Уже зараз зрозуміло - ось тут якраз буде справжня розкіш. З кожної ділянки, які в середньому по 50 соток і до гектара, є виходи до Дніпра або внутрішній канал. Триповерхові будинки досягають 1200 "квадратів". У них є кімната відпочинку, більярдна, критий басейн, гараж мінімум на два авто, хол-вітальня, 3-6 спалень, тераса, кінозал, мансарда, бібліотека, три спальні з вбиральнями і ванними кімнатами, тренажерний зал і сауна, фітнес-зал , а в деяких будинках - солярій.

Просто будинками це житло називати непристойно. Це заміські палаци. Як кажуть будівельники, тут витриманий єдиний архітектурний стиль, а проекти будинків пропонують в стилі модерн, українського бароко, мексикансько, тироль, терем, ранчо. Колір - пастель або просто червона цегла. До речі, змінити колір або стиль будинку просто так ви не зможете - при укладанні договору це обмовляється. Не подобається - шукайте інше містечко.


Мобільний зв'язок. Міста ще немає, а вишка коштує

Одна з фішок містечка - перший в Києві розвідний міст з електроприводом для заходу парусних яхт. Його майже добудували. Планується яхт-причал. Кожен господар зможе з власного будинку виїхати на велику воду на яхті. Для гостей і прислуги є будиночки в садибах та окремо розташовані зблоковані будинки, які стоять "всього" за $ 1,5-2 млн.

Над озелененням працюватимуть ландшафтні дизайнери високого рівня. Тут розіб'ють свій ботсад. У містечку передбачені дитячі сади, початкові школи. В середні школи віп нащадки змушені будуть їздити до Києва. Але, швидше за все, недовго. Не виключено, що тут відкриють коли-небудь і закритий "Дамбовскій ліцей". Будуть свої ресторани-кафе, фітнес- і дитячі клуби, а також супермаркети і ТРЦ. Так що побачити гіпотетичного прем'єра або президента, що купує сосиски або шкарпетки можна, тільки після перетину кордону цього віп-держави.

Ірина Касьянова

Фото: Юрій Кузнєцов, Олександр Яремчук

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Конча-Заспа: село головних багатіїв країни

«Золотий» будиночок. Площа цієї «хатинки» - 550 кв. м, але ділянку малуватий - усього 21 сотка

Не намагайтеся знайти Конча-Заспу на карті. З такою назвою електронна карта Київської області видає санаторій і кардіологічний центр. Конча-Заспа - НЕ адміністративна одиниця, а поняття. Вона давно стала символом розкоші, багатства і високого становища в суспільстві. Ціна сотки тут $ 30-100 тисяч, а будинки - від $ 1,5 мільйона. Але і $ 10 млн тут нікого не здивуєш. Такі гроші платять за престиж.

Старообуховская траса, яка сюди веде, завжди добре відремонтована. Але їздити тут незручно - двосмугова дорога дуже вузька. Особливо тяжко доводиться в годину пік, коли "чорні і сірі піджаки" виїжджають на роботу. Людей в погонах тут можна зустріти частіше, ніж в центрі Києва - вони охороняють всі великі в'їзди в селища.

Конча-Заспа - це кілька десятків котеджних селищ, які переховуються в лісах уздовж траси і на намивних пісках греблі, яка простягнулася від селища Українка до Кончі-Озерній. Розкіш підкрадається непомітно. Наприклад, відразу за базою "Динамо" знаходиться санаторій "Конча-Заспа" зі скромним 2,5-метровим парканом. Але чим далі в ліс, тим паркани стають вище і неприступнее.

Кращі землі лежать по ліву сторону від шосе - там ліси, річка Козинка і затоку Дніпра. Природно, тут і знаходиться більшість дач політиків - екс-президентів України Леоніда Кравчука і Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юлії Тимошенко ... Новосілля тут святкують часто. Багато політиків другого ешелону хочуть жити поруч з елітою, ось і міняють будинку в інших передмістях і квартири в центрі на Кончу.

По праву руку не так привабливо - там старі дачі радянського зразка. Втім, деяких солідних людей це не відлякує. Праворуч від дороги на дамбі живе київський мер Леонід Черновецький. Ми дізналися, як живеться в найпрестижнішому селищі країни.

селилася НОМЕНКЛАТУРА

Початок освоєння Конча-Заспи нашими віпамі доводиться на 90-і роки. Перші тугі "гаманці", заробивши первинний капітал, почали вкладати в нерухомість. Одними з перших оселилися там перший заступник київського мера Анатолій Голубченко і екс-міністр Олексій Кучеренко. Правда, тоді вони ще не були чиновниками.

Чому вибір припав саме на Кончу, а не на якийсь інший мальовничий куточок, пояснити неважко. Тут було модно селитися завжди. Партійно-радянська номенклатура обзаводилася тут дачку на березі Дніпра: і до міста недалеко, і природа: ліс, вода. Поруч з ними будувалися і діячі культури - поети, художники, журналісти.

ОХОРОНА: ЗАСЛІН І КАМЕРИ ЗА $ 500 В МІСЯЦЬ


Рожевий будинок. Тут живе Супрун

Назва "Золоті ворота" котеджного містечка в Конча-Заспі дали неспроста. Побудований найпершим, близько 15 років тому, він став воротами в паралельний світ, де немає комунальних проблем. У містечках Кончі продумано все. Багаторівнева система очищення каналізації, артезіанські свердловини, новітні комунікації, відмінні дороги. При в'їзді обладнаний пост охорони, на території - вишки спостереження, відеокамери, цілодобово городки об'їжджає патруль. Тут є свої супермаркети, автосалон, ресторани, дитсадки і початкові школи, спортзали, басейни, фітнес-центри, офіси і навіть банки ...

Об'їзд всіх вулиць містечка зайняв всього хвилин 10-15. Тут немає єдиного архітектурного стилю. Ділянки, в основному розділені огорожами з туї, порівняно невеликі. Може бути, тому здається, що різнокольорові особняки, площа яких іноді доходить до 3 тисяч кв. м, стоять близько один до одного. Майже як в радянських дачних селищах.

Майже як в радянських дачних селищах

Басейн в холі. Оренда цього будинку коштує $ 16 тисяч на місяць

Потенційні покупці житла проходять фейс-контроль - фірма-продавець вивчає документи про їх бізнесі. Такі умови укладання угоди. Багаті і знамениті не хочуть приймати в свій клуб аби кого.

"Які б світогляду були у наших депутатів, вони прекрасно уживаються в одному селищі, - розповів нам представник однієї з ріелторських фірм, які торгують елітним житлом. - Навіть дні народження вони можуть святкувати разом - тут же в ресторані" Підкова ".

Кажуть, одним з перших, з дня заснування селища, тут оселився нинішній заступник мера Києва Анатолій Голубченко. Трохи пізніше осіли наймолодший мільярдер і народний депутат Костянтин Жеваго, а також екс-нардеп Людмила Супрун, чий рожевий триповерховий особняк візуально нам здався найбільшим. Витрати на утримання будинку і охорону в "Золотих воротах" без комунальних платежів доходять до $ 500. За додаткову плату можна встановити власний пост охорони біля будинку.

Екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко оселився тут в 1993 році. "Тут тоді взагалі три халупи стояли. А зараз - близько 150 будинків. Наша сім'я харчується вдома, в ресторани ми практично не ходимо. Готує кухар. Тут є продуктовий магазин з такими ж цінами, як в Києві. Дещо завозимо із столиці. Я вважаю, що цей проект - прообраз котеджних містечок, які можуть вирішити житлову та комунальну проблеми Києва. Такі містечка потрібно будувати по всьому кільцю Києва - по 200-400 домоволодінь ", - вважає він.

"ЗОЛОТІ ВОРОТА": ЗА $ 16 ТИСЯЧ НА МІСЯЦЬ, АЛЕ БЕЗ СОБАКИ


Щоб побачити особняки поблизу, потрібен спецпропуск

Оголошення про продаж будинку в "Золотих воротах" ви не знайдете. Власники найпрестижнішого житла, якщо і продають його, не афішують цього. Але бажаючих придбати або орендувати будинок по сусідству з героями телеекранів вистачає.

Ми спробували взяти в оренду будинок в "Золотих воротах". Його площа - 550 "квадратів", варто "всього" $ 16 тисяч / місяць, зате прямо на березі Козинки з причалом. Ділянка в 21 сотку виглядає невеликим, мабуть, через розміри самого будинку. У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми.

У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми

"Нива". На таких авто тут їздить тільки охорона

Продавати будиночок господарі не згодні. "У господаря дочка росте. В майбутньому будинок може стати в нагоді", - говорить ріелтор. Тут дві спальні на другому поверсі і одна на першому. Є дитяча і кабінет, величезна гардеробна з італійськими меблями і санвузол з червоною ванною. "Але не можна заводити собаку. Запах і шерсть можуть зіпсувати меблі", - сказала ріелтор. Торг теж недоречний: "У нас вистачає клієнтів. Якщо дорого - не беріть".

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Своя Козинка. На місці колишніх дитячих таборів будуються приїжджі

Велика частина жителів Козина - невеликого селища в Конча-Заспі - працює у господарів. Тут не почуєш проклять на адресу політиків та інших багатіїв. "Вони нам дають роботу. Майже в кожному будинку хтось працював або працює на господарів охоронцем, садівником, домробітницею або гувернанткою", - розповів місцевий житель Григорій. Сам він - будівельник. У нього є свій підйомний кран ще з радянських часів. Працює він на господарів час від часу. "Я пенсіонер-чорнобилець, пенсія непогана. Але гроші все одно потрібні", - розповідає він. Його остання робота була на майданчику у дочки Тимошенко в Кончі-Озерній. "У них будинок біля письменницьких дач, поряд з колишнім будинком мами вони купили ділянку. Там будували басейн. Ми все зробили. У будинок нас ніхто не пускав, на вулиці працювали. Женю Тимошенко не бачили, але враження залишилося приємне - платили вчасно і як домовлялися ", - розповів він нам про свої враження. Правда, на питання, скільки платили, відповісти не захотів.

Андрій Григорович - садівник, як і два його друга. Їм доводилося працювати і в заміському будинку мера Києва Леоніда Черновецького, і у екс-міністра оборони Олександра Кузьмука. "Обидва добре розраховуються, невибагливі. Але це все була тимчасова робота - розсипати землю, висадити газон, підрізати дерева", - розповідає Андрій Григорович. Постійне місце роботи цих Козинцев - фірма, що займається озелененням. "У господаря працювати краще. На фірмі ж з клієнта беруть, наприклад, 1500 гривень, а нам платять 300. Зрозуміло, що у господарів можна більше заробити", - вважає він.

Місцевий житель Михайло трудився охоронцем: "Я працював на дачах двох міністрів. Друзі говорили:" Платять добре, але врахуй, що ти будеш винен у всьому, якщо щось не так ". Але мені пощастило. Платили 5000 гривень - для села великі гроші. І ніяких проблем не було ". Зараз Михайло в пошуку - господар продав дачу в містечку "Сьоме небо".

Наташа дуже б хотіла влаштуватися у приватників покоївки: "Мені 26 років, у мене великий досвід роботи в приватному готелі. Але їздити до Києва далеко, народу проходить багато. Хотіла б влаштуватися на" дамбу ". У мене подруги працювали в приватних особняках. Дуже задоволені - по 5000 гривень отримували, працювали строго за часом - з 9.00 до 18.00, плюс подарунки до свят, днів народження. І маєш справу тільки з одним клієнтом. Встигаєш вивчити всі його звички ".

А ось в кухарі ніхто йти не хоче. Та й, як правило, в багаті будинки куховарити з вулиці не беруть. "Ми здаємо дуже дороге житло в Конча-Заспі москвичам, донеччанам, громадянам Італії, Франції. Вони всіх працівників наймають в Козині безпосередньо або, що рідше, по оголошенню. Але кухарі у всіх свої. Місцевих туди не беруть, це ж дуже тонка робота ", - розповіла співробітник однієї з ріелторських фірм Олександра.

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

Козин. Тут паркани нижче, тим не менше, сміття прибирають постійно

Козин можна порівнювати з елітною Кончей. Він теж розташований на березі Козинки і за високими парканами не видно, що твориться у дворі. Зараз в Козині немає занедбаних будинків, як було 15-20 років тому. Навпаки, стоять добротні, а то і розкішні особняки. Так само, як і в елітних селищах, тут відмінні дороги.

"Спасибі новим домовласникам. За їх рахунок - гроші, які вони платять в сільраду за покупку землі, - нам побудували нові дороги, прибрали все сміття, розбили газони, і одна з фірм постійно стежить за порядком. У сто разів краще, ніж в Києві ! " - розповів місцевий житель Григорій.

Земля в Козині теж дорога - близько $ 30 тисяч за сотку. А тому, багато місцевих вирішують свої сімейні проблеми за рахунок продажу городів. Один такий городик на відшибі може принести в сімейну скарбницю $ 200-300 тисяч. "Правда, на багато таких грошей не вистачає. Ну, купили квартиру дітям в Києві, машину, з'їздили у відпустку, і все, грошей немає. Але на зарплату б точно нічого такого не купили", - розповідає Григорій. Правда, його сусід побудував собі будинок. "Я продав 10 соток, за ці гроші майже своїми руками відгримів будиночок. Не гірше, ніж у багатіїв", - сміється Віталій.

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

Розвідний міст для заходу яхт. Буде першим в Україні

На дамбі живуть політики першого ешелону. Вілла Юлії Тимошенко, наприклад, знаходиться в знаменитій "Срібної затоці" на 3 км дамби, де всього 30 домоволодінь. Одним з перших тут оселився Леонід Черновецький. Трохи далі стоять будинки Леоніда Кучми, Олександра Третьякова, Дмитра Табачника.

В'їжджаємо на дамбу. Праворуч старі дачі - ще радянські. Будинки досить великі, майже на всіх супутникові антени. На віп-дачах, які знаходяться зліва, таких не побачите: там уже оптоволоконний зв'язок, всі комунікації виключно під землею. Селища на лівій стороні мають вихід до Дніпра або заток. Про небезпеку затоплення греблі тутешні жителі і чути не хочуть. Намивні грунти, на яких побудовані котеджні містечка, за їхніми словами, дуже надійні, а фундаменти укріплені на десятки метрів вглиб.

Городок "Золота затока", який буде готовий до початку 2011 року, розміститься на березі Дніпра на території 62 га. На даний момент ціни в ньому $ 5-6 млн, але в цю суму не входить вартість внутрішньої обробки, меблів, сантехніки. Всі "хотілки" - за окрему плату. Але навіть при наявності грошей операцію можуть не укласти, якщо ваш бізнес і репутація викликали сумніви, оскільки поруч - перші особи України.

Незважаючи на те що багато будинків вже продані, "Золота затока" - суцільний будмайданчик. Уже зараз зрозуміло - ось тут якраз буде справжня розкіш. З кожної ділянки, які в середньому по 50 соток і до гектара, є виходи до Дніпра або внутрішній канал. Триповерхові будинки досягають 1200 "квадратів". У них є кімната відпочинку, більярдна, критий басейн, гараж мінімум на два авто, хол-вітальня, 3-6 спалень, тераса, кінозал, мансарда, бібліотека, три спальні з вбиральнями і ванними кімнатами, тренажерний зал і сауна, фітнес-зал , а в деяких будинках - солярій.

Просто будинками це житло називати непристойно. Це заміські палаци. Як кажуть будівельники, тут витриманий єдиний архітектурний стиль, а проекти будинків пропонують в стилі модерн, українського бароко, мексикансько, тироль, терем, ранчо. Колір - пастель або просто червона цегла. До речі, змінити колір або стиль будинку просто так ви не зможете - при укладанні договору це обмовляється. Не подобається - шукайте інше містечко.


Мобільний зв'язок. Міста ще немає, а вишка коштує

Одна з фішок містечка - перший в Києві розвідний міст з електроприводом для заходу парусних яхт. Його майже добудували. Планується яхт-причал. Кожен господар зможе з власного будинку виїхати на велику воду на яхті. Для гостей і прислуги є будиночки в садибах та окремо розташовані зблоковані будинки, які стоять "всього" за $ 1,5-2 млн.

Над озелененням працюватимуть ландшафтні дизайнери високого рівня. Тут розіб'ють свій ботсад. У містечку передбачені дитячі сади, початкові школи. В середні школи віп нащадки змушені будуть їздити до Києва. Але, швидше за все, недовго. Не виключено, що тут відкриють коли-небудь і закритий "Дамбовскій ліцей". Будуть свої ресторани-кафе, фітнес- і дитячі клуби, а також супермаркети і ТРЦ. Так що побачити гіпотетичного прем'єра або президента, що купує сосиски або шкарпетки можна, тільки після перетину кордону цього віп-держави.

Ірина Касьянова

Фото: Юрій Кузнєцов, Олександр Яремчук

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Конча-Заспа: село головних багатіїв країни

«Золотий» будиночок. Площа цієї «хатинки» - 550 кв. м, але ділянку малуватий - усього 21 сотка

Не намагайтеся знайти Конча-Заспу на карті. З такою назвою електронна карта Київської області видає санаторій і кардіологічний центр. Конча-Заспа - НЕ адміністративна одиниця, а поняття. Вона давно стала символом розкоші, багатства і високого становища в суспільстві. Ціна сотки тут $ 30-100 тисяч, а будинки - від $ 1,5 мільйона. Але і $ 10 млн тут нікого не здивуєш. Такі гроші платять за престиж.

Старообуховская траса, яка сюди веде, завжди добре відремонтована. Але їздити тут незручно - двосмугова дорога дуже вузька. Особливо тяжко доводиться в годину пік, коли "чорні і сірі піджаки" виїжджають на роботу. Людей в погонах тут можна зустріти частіше, ніж в центрі Києва - вони охороняють всі великі в'їзди в селища.

Конча-Заспа - це кілька десятків котеджних селищ, які переховуються в лісах уздовж траси і на намивних пісках греблі, яка простягнулася від селища Українка до Кончі-Озерній. Розкіш підкрадається непомітно. Наприклад, відразу за базою "Динамо" знаходиться санаторій "Конча-Заспа" зі скромним 2,5-метровим парканом. Але чим далі в ліс, тим паркани стають вище і неприступнее.

Кращі землі лежать по ліву сторону від шосе - там ліси, річка Козинка і затоку Дніпра. Природно, тут і знаходиться більшість дач політиків - екс-президентів України Леоніда Кравчука і Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юлії Тимошенко ... Новосілля тут святкують часто. Багато політиків другого ешелону хочуть жити поруч з елітою, ось і міняють будинку в інших передмістях і квартири в центрі на Кончу.

По праву руку не так привабливо - там старі дачі радянського зразка. Втім, деяких солідних людей це не відлякує. Праворуч від дороги на дамбі живе київський мер Леонід Черновецький. Ми дізналися, як живеться в найпрестижнішому селищі країни.

селилася НОМЕНКЛАТУРА

Початок освоєння Конча-Заспи нашими віпамі доводиться на 90-і роки. Перші тугі "гаманці", заробивши первинний капітал, почали вкладати в нерухомість. Одними з перших оселилися там перший заступник київського мера Анатолій Голубченко і екс-міністр Олексій Кучеренко. Правда, тоді вони ще не були чиновниками.

Чому вибір припав саме на Кончу, а не на якийсь інший мальовничий куточок, пояснити неважко. Тут було модно селитися завжди. Партійно-радянська номенклатура обзаводилася тут дачку на березі Дніпра: і до міста недалеко, і природа: ліс, вода. Поруч з ними будувалися і діячі культури - поети, художники, журналісти.

ОХОРОНА: ЗАСЛІН І КАМЕРИ ЗА $ 500 В МІСЯЦЬ


Рожевий будинок. Тут живе Супрун

Назва "Золоті ворота" котеджного містечка в Конча-Заспі дали неспроста. Побудований найпершим, близько 15 років тому, він став воротами в паралельний світ, де немає комунальних проблем. У містечках Кончі продумано все. Багаторівнева система очищення каналізації, артезіанські свердловини, новітні комунікації, відмінні дороги. При в'їзді обладнаний пост охорони, на території - вишки спостереження, відеокамери, цілодобово городки об'їжджає патруль. Тут є свої супермаркети, автосалон, ресторани, дитсадки і початкові школи, спортзали, басейни, фітнес-центри, офіси і навіть банки ...

Об'їзд всіх вулиць містечка зайняв всього хвилин 10-15. Тут немає єдиного архітектурного стилю. Ділянки, в основному розділені огорожами з туї, порівняно невеликі. Може бути, тому здається, що різнокольорові особняки, площа яких іноді доходить до 3 тисяч кв. м, стоять близько один до одного. Майже як в радянських дачних селищах.

Майже як в радянських дачних селищах

Басейн в холі. Оренда цього будинку коштує $ 16 тисяч на місяць

Потенційні покупці житла проходять фейс-контроль - фірма-продавець вивчає документи про їх бізнесі. Такі умови укладання угоди. Багаті і знамениті не хочуть приймати в свій клуб аби кого.

"Які б світогляду були у наших депутатів, вони прекрасно уживаються в одному селищі, - розповів нам представник однієї з ріелторських фірм, які торгують елітним житлом. - Навіть дні народження вони можуть святкувати разом - тут же в ресторані" Підкова ".

Кажуть, одним з перших, з дня заснування селища, тут оселився нинішній заступник мера Києва Анатолій Голубченко. Трохи пізніше осіли наймолодший мільярдер і народний депутат Костянтин Жеваго, а також екс-нардеп Людмила Супрун, чий рожевий триповерховий особняк візуально нам здався найбільшим. Витрати на утримання будинку і охорону в "Золотих воротах" без комунальних платежів доходять до $ 500. За додаткову плату можна встановити власний пост охорони біля будинку.

Екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко оселився тут в 1993 році. "Тут тоді взагалі три халупи стояли. А зараз - близько 150 будинків. Наша сім'я харчується вдома, в ресторани ми практично не ходимо. Готує кухар. Тут є продуктовий магазин з такими ж цінами, як в Києві. Дещо завозимо із столиці. Я вважаю, що цей проект - прообраз котеджних містечок, які можуть вирішити житлову та комунальну проблеми Києва. Такі містечка потрібно будувати по всьому кільцю Києва - по 200-400 домоволодінь ", - вважає він.

"ЗОЛОТІ ВОРОТА": ЗА $ 16 ТИСЯЧ НА МІСЯЦЬ, АЛЕ БЕЗ СОБАКИ


Щоб побачити особняки поблизу, потрібен спецпропуск

Оголошення про продаж будинку в "Золотих воротах" ви не знайдете. Власники найпрестижнішого житла, якщо і продають його, не афішують цього. Але бажаючих придбати або орендувати будинок по сусідству з героями телеекранів вистачає.

Ми спробували взяти в оренду будинок в "Золотих воротах". Його площа - 550 "квадратів", варто "всього" $ 16 тисяч / місяць, зате прямо на березі Козинки з причалом. Ділянка в 21 сотку виглядає невеликим, мабуть, через розміри самого будинку. У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми.

У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми

"Нива". На таких авто тут їздить тільки охорона

Продавати будиночок господарі не згодні. "У господаря дочка росте. В майбутньому будинок може стати в нагоді", - говорить ріелтор. Тут дві спальні на другому поверсі і одна на першому. Є дитяча і кабінет, величезна гардеробна з італійськими меблями і санвузол з червоною ванною. "Але не можна заводити собаку. Запах і шерсть можуть зіпсувати меблі", - сказала ріелтор. Торг теж недоречний: "У нас вистачає клієнтів. Якщо дорого - не беріть".

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Своя Козинка. На місці колишніх дитячих таборів будуються приїжджі

Велика частина жителів Козина - невеликого селища в Конча-Заспі - працює у господарів. Тут не почуєш проклять на адресу політиків та інших багатіїв. "Вони нам дають роботу. Майже в кожному будинку хтось працював або працює на господарів охоронцем, садівником, домробітницею або гувернанткою", - розповів місцевий житель Григорій. Сам він - будівельник. У нього є свій підйомний кран ще з радянських часів. Працює він на господарів час від часу. "Я пенсіонер-чорнобилець, пенсія непогана. Але гроші все одно потрібні", - розповідає він. Його остання робота була на майданчику у дочки Тимошенко в Кончі-Озерній. "У них будинок біля письменницьких дач, поряд з колишнім будинком мами вони купили ділянку. Там будували басейн. Ми все зробили. У будинок нас ніхто не пускав, на вулиці працювали. Женю Тимошенко не бачили, але враження залишилося приємне - платили вчасно і як домовлялися ", - розповів він нам про свої враження. Правда, на питання, скільки платили, відповісти не захотів.

Андрій Григорович - садівник, як і два його друга. Їм доводилося працювати і в заміському будинку мера Києва Леоніда Черновецького, і у екс-міністра оборони Олександра Кузьмука. "Обидва добре розраховуються, невибагливі. Але це все була тимчасова робота - розсипати землю, висадити газон, підрізати дерева", - розповідає Андрій Григорович. Постійне місце роботи цих Козинцев - фірма, що займається озелененням. "У господаря працювати краще. На фірмі ж з клієнта беруть, наприклад, 1500 гривень, а нам платять 300. Зрозуміло, що у господарів можна більше заробити", - вважає він.

Місцевий житель Михайло трудився охоронцем: "Я працював на дачах двох міністрів. Друзі говорили:" Платять добре, але врахуй, що ти будеш винен у всьому, якщо щось не так ". Але мені пощастило. Платили 5000 гривень - для села великі гроші. І ніяких проблем не було ". Зараз Михайло в пошуку - господар продав дачу в містечку "Сьоме небо".

Наташа дуже б хотіла влаштуватися у приватників покоївки: "Мені 26 років, у мене великий досвід роботи в приватному готелі. Але їздити до Києва далеко, народу проходить багато. Хотіла б влаштуватися на" дамбу ". У мене подруги працювали в приватних особняках. Дуже задоволені - по 5000 гривень отримували, працювали строго за часом - з 9.00 до 18.00, плюс подарунки до свят, днів народження. І маєш справу тільки з одним клієнтом. Встигаєш вивчити всі його звички ".

А ось в кухарі ніхто йти не хоче. Та й, як правило, в багаті будинки куховарити з вулиці не беруть. "Ми здаємо дуже дороге житло в Конча-Заспі москвичам, донеччанам, громадянам Італії, Франції. Вони всіх працівників наймають в Козині безпосередньо або, що рідше, по оголошенню. Але кухарі у всіх свої. Місцевих туди не беруть, це ж дуже тонка робота ", - розповіла співробітник однієї з ріелторських фірм Олександра.

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

Козин. Тут паркани нижче, тим не менше, сміття прибирають постійно

Козин можна порівнювати з елітною Кончей. Він теж розташований на березі Козинки і за високими парканами не видно, що твориться у дворі. Зараз в Козині немає занедбаних будинків, як було 15-20 років тому. Навпаки, стоять добротні, а то і розкішні особняки. Так само, як і в елітних селищах, тут відмінні дороги.

"Спасибі новим домовласникам. За їх рахунок - гроші, які вони платять в сільраду за покупку землі, - нам побудували нові дороги, прибрали все сміття, розбили газони, і одна з фірм постійно стежить за порядком. У сто разів краще, ніж в Києві ! " - розповів місцевий житель Григорій.

Земля в Козині теж дорога - близько $ 30 тисяч за сотку. А тому, багато місцевих вирішують свої сімейні проблеми за рахунок продажу городів. Один такий городик на відшибі може принести в сімейну скарбницю $ 200-300 тисяч. "Правда, на багато таких грошей не вистачає. Ну, купили квартиру дітям в Києві, машину, з'їздили у відпустку, і все, грошей немає. Але на зарплату б точно нічого такого не купили", - розповідає Григорій. Правда, його сусід побудував собі будинок. "Я продав 10 соток, за ці гроші майже своїми руками відгримів будиночок. Не гірше, ніж у багатіїв", - сміється Віталій.

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

Розвідний міст для заходу яхт. Буде першим в Україні

На дамбі живуть політики першого ешелону. Вілла Юлії Тимошенко, наприклад, знаходиться в знаменитій "Срібної затоці" на 3 км дамби, де всього 30 домоволодінь. Одним з перших тут оселився Леонід Черновецький. Трохи далі стоять будинки Леоніда Кучми, Олександра Третьякова, Дмитра Табачника.

В'їжджаємо на дамбу. Праворуч старі дачі - ще радянські. Будинки досить великі, майже на всіх супутникові антени. На віп-дачах, які знаходяться зліва, таких не побачите: там уже оптоволоконний зв'язок, всі комунікації виключно під землею. Селища на лівій стороні мають вихід до Дніпра або заток. Про небезпеку затоплення греблі тутешні жителі і чути не хочуть. Намивні грунти, на яких побудовані котеджні містечка, за їхніми словами, дуже надійні, а фундаменти укріплені на десятки метрів вглиб.

Городок "Золота затока", який буде готовий до початку 2011 року, розміститься на березі Дніпра на території 62 га. На даний момент ціни в ньому $ 5-6 млн, але в цю суму не входить вартість внутрішньої обробки, меблів, сантехніки. Всі "хотілки" - за окрему плату. Але навіть при наявності грошей операцію можуть не укласти, якщо ваш бізнес і репутація викликали сумніви, оскільки поруч - перші особи України.

Незважаючи на те що багато будинків вже продані, "Золота затока" - суцільний будмайданчик. Уже зараз зрозуміло - ось тут якраз буде справжня розкіш. З кожної ділянки, які в середньому по 50 соток і до гектара, є виходи до Дніпра або внутрішній канал. Триповерхові будинки досягають 1200 "квадратів". У них є кімната відпочинку, більярдна, критий басейн, гараж мінімум на два авто, хол-вітальня, 3-6 спалень, тераса, кінозал, мансарда, бібліотека, три спальні з вбиральнями і ванними кімнатами, тренажерний зал і сауна, фітнес-зал , а в деяких будинках - солярій.

Просто будинками це житло називати непристойно. Це заміські палаци. Як кажуть будівельники, тут витриманий єдиний архітектурний стиль, а проекти будинків пропонують в стилі модерн, українського бароко, мексикансько, тироль, терем, ранчо. Колір - пастель або просто червона цегла. До речі, змінити колір або стиль будинку просто так ви не зможете - при укладанні договору це обмовляється. Не подобається - шукайте інше містечко.


Мобільний зв'язок. Міста ще немає, а вишка коштує

Одна з фішок містечка - перший в Києві розвідний міст з електроприводом для заходу парусних яхт. Його майже добудували. Планується яхт-причал. Кожен господар зможе з власного будинку виїхати на велику воду на яхті. Для гостей і прислуги є будиночки в садибах та окремо розташовані зблоковані будинки, які стоять "всього" за $ 1,5-2 млн.

Над озелененням працюватимуть ландшафтні дизайнери високого рівня. Тут розіб'ють свій ботсад. У містечку передбачені дитячі сади, початкові школи. В середні школи віп нащадки змушені будуть їздити до Києва. Але, швидше за все, недовго. Не виключено, що тут відкриють коли-небудь і закритий "Дамбовскій ліцей". Будуть свої ресторани-кафе, фітнес- і дитячі клуби, а також супермаркети і ТРЦ. Так що побачити гіпотетичного прем'єра або президента, що купує сосиски або шкарпетки можна, тільки після перетину кордону цього віп-держави.

Ірина Касьянова

Фото: Юрій Кузнєцов, Олександр Яремчук

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Конча-Заспа: село головних багатіїв країни

«Золотий» будиночок. Площа цієї «хатинки» - 550 кв. м, але ділянку малуватий - усього 21 сотка

Не намагайтеся знайти Конча-Заспу на карті. З такою назвою електронна карта Київської області видає санаторій і кардіологічний центр. Конча-Заспа - НЕ адміністративна одиниця, а поняття. Вона давно стала символом розкоші, багатства і високого становища в суспільстві. Ціна сотки тут $ 30-100 тисяч, а будинки - від $ 1,5 мільйона. Але і $ 10 млн тут нікого не здивуєш. Такі гроші платять за престиж.

Старообуховская траса, яка сюди веде, завжди добре відремонтована. Але їздити тут незручно - двосмугова дорога дуже вузька. Особливо тяжко доводиться в годину пік, коли "чорні і сірі піджаки" виїжджають на роботу. Людей в погонах тут можна зустріти частіше, ніж в центрі Києва - вони охороняють всі великі в'їзди в селища.

Конча-Заспа - це кілька десятків котеджних селищ, які переховуються в лісах уздовж траси і на намивних пісках греблі, яка простягнулася від селища Українка до Кончі-Озерній. Розкіш підкрадається непомітно. Наприклад, відразу за базою "Динамо" знаходиться санаторій "Конча-Заспа" зі скромним 2,5-метровим парканом. Але чим далі в ліс, тим паркани стають вище і неприступнее.

Кращі землі лежать по ліву сторону від шосе - там ліси, річка Козинка і затоку Дніпра. Природно, тут і знаходиться більшість дач політиків - екс-президентів України Леоніда Кравчука і Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юлії Тимошенко ... Новосілля тут святкують часто. Багато політиків другого ешелону хочуть жити поруч з елітою, ось і міняють будинку в інших передмістях і квартири в центрі на Кончу.

По праву руку не так привабливо - там старі дачі радянського зразка. Втім, деяких солідних людей це не відлякує. Праворуч від дороги на дамбі живе київський мер Леонід Черновецький. Ми дізналися, як живеться в найпрестижнішому селищі країни.

селилася НОМЕНКЛАТУРА

Початок освоєння Конча-Заспи нашими віпамі доводиться на 90-і роки. Перші тугі "гаманці", заробивши первинний капітал, почали вкладати в нерухомість. Одними з перших оселилися там перший заступник київського мера Анатолій Голубченко і екс-міністр Олексій Кучеренко. Правда, тоді вони ще не були чиновниками.

Чому вибір припав саме на Кончу, а не на якийсь інший мальовничий куточок, пояснити неважко. Тут було модно селитися завжди. Партійно-радянська номенклатура обзаводилася тут дачку на березі Дніпра: і до міста недалеко, і природа: ліс, вода. Поруч з ними будувалися і діячі культури - поети, художники, журналісти.

ОХОРОНА: ЗАСЛІН І КАМЕРИ ЗА $ 500 В МІСЯЦЬ


Рожевий будинок. Тут живе Супрун

Назва "Золоті ворота" котеджного містечка в Конча-Заспі дали неспроста. Побудований найпершим, близько 15 років тому, він став воротами в паралельний світ, де немає комунальних проблем. У містечках Кончі продумано все. Багаторівнева система очищення каналізації, артезіанські свердловини, новітні комунікації, відмінні дороги. При в'їзді обладнаний пост охорони, на території - вишки спостереження, відеокамери, цілодобово городки об'їжджає патруль. Тут є свої супермаркети, автосалон, ресторани, дитсадки і початкові школи, спортзали, басейни, фітнес-центри, офіси і навіть банки ...

Об'їзд всіх вулиць містечка зайняв всього хвилин 10-15. Тут немає єдиного архітектурного стилю. Ділянки, в основному розділені огорожами з туї, порівняно невеликі. Може бути, тому здається, що різнокольорові особняки, площа яких іноді доходить до 3 тисяч кв. м, стоять близько один до одного. Майже як в радянських дачних селищах.

Майже як в радянських дачних селищах

Басейн в холі. Оренда цього будинку коштує $ 16 тисяч на місяць

Потенційні покупці житла проходять фейс-контроль - фірма-продавець вивчає документи про їх бізнесі. Такі умови укладання угоди. Багаті і знамениті не хочуть приймати в свій клуб аби кого.

"Які б світогляду були у наших депутатів, вони прекрасно уживаються в одному селищі, - розповів нам представник однієї з ріелторських фірм, які торгують елітним житлом. - Навіть дні народження вони можуть святкувати разом - тут же в ресторані" Підкова ".

Кажуть, одним з перших, з дня заснування селища, тут оселився нинішній заступник мера Києва Анатолій Голубченко. Трохи пізніше осіли наймолодший мільярдер і народний депутат Костянтин Жеваго, а також екс-нардеп Людмила Супрун, чий рожевий триповерховий особняк візуально нам здався найбільшим. Витрати на утримання будинку і охорону в "Золотих воротах" без комунальних платежів доходять до $ 500. За додаткову плату можна встановити власний пост охорони біля будинку.

Екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко оселився тут в 1993 році. "Тут тоді взагалі три халупи стояли. А зараз - близько 150 будинків. Наша сім'я харчується вдома, в ресторани ми практично не ходимо. Готує кухар. Тут є продуктовий магазин з такими ж цінами, як в Києві. Дещо завозимо із столиці. Я вважаю, що цей проект - прообраз котеджних містечок, які можуть вирішити житлову та комунальну проблеми Києва. Такі містечка потрібно будувати по всьому кільцю Києва - по 200-400 домоволодінь ", - вважає він.

"ЗОЛОТІ ВОРОТА": ЗА $ 16 ТИСЯЧ НА МІСЯЦЬ, АЛЕ БЕЗ СОБАКИ


Щоб побачити особняки поблизу, потрібен спецпропуск

Оголошення про продаж будинку в "Золотих воротах" ви не знайдете. Власники найпрестижнішого житла, якщо і продають його, не афішують цього. Але бажаючих придбати або орендувати будинок по сусідству з героями телеекранів вистачає.

Ми спробували взяти в оренду будинок в "Золотих воротах". Його площа - 550 "квадратів", варто "всього" $ 16 тисяч / місяць, зате прямо на березі Козинки з причалом. Ділянка в 21 сотку виглядає невеликим, мабуть, через розміри самого будинку. У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми.

У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми

"Нива". На таких авто тут їздить тільки охорона

Продавати будиночок господарі не згодні. "У господаря дочка росте. В майбутньому будинок може стати в нагоді", - говорить ріелтор. Тут дві спальні на другому поверсі і одна на першому. Є дитяча і кабінет, величезна гардеробна з італійськими меблями і санвузол з червоною ванною. "Але не можна заводити собаку. Запах і шерсть можуть зіпсувати меблі", - сказала ріелтор. Торг теж недоречний: "У нас вистачає клієнтів. Якщо дорого - не беріть".

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Своя Козинка. На місці колишніх дитячих таборів будуються приїжджі

Велика частина жителів Козина - невеликого селища в Конча-Заспі - працює у господарів. Тут не почуєш проклять на адресу політиків та інших багатіїв. "Вони нам дають роботу. Майже в кожному будинку хтось працював або працює на господарів охоронцем, садівником, домробітницею або гувернанткою", - розповів місцевий житель Григорій. Сам він - будівельник. У нього є свій підйомний кран ще з радянських часів. Працює він на господарів час від часу. "Я пенсіонер-чорнобилець, пенсія непогана. Але гроші все одно потрібні", - розповідає він. Його остання робота була на майданчику у дочки Тимошенко в Кончі-Озерній. "У них будинок біля письменницьких дач, поряд з колишнім будинком мами вони купили ділянку. Там будували басейн. Ми все зробили. У будинок нас ніхто не пускав, на вулиці працювали. Женю Тимошенко не бачили, але враження залишилося приємне - платили вчасно і як домовлялися ", - розповів він нам про свої враження. Правда, на питання, скільки платили, відповісти не захотів.

Андрій Григорович - садівник, як і два його друга. Їм доводилося працювати і в заміському будинку мера Києва Леоніда Черновецького, і у екс-міністра оборони Олександра Кузьмука. "Обидва добре розраховуються, невибагливі. Але це все була тимчасова робота - розсипати землю, висадити газон, підрізати дерева", - розповідає Андрій Григорович. Постійне місце роботи цих Козинцев - фірма, що займається озелененням. "У господаря працювати краще. На фірмі ж з клієнта беруть, наприклад, 1500 гривень, а нам платять 300. Зрозуміло, що у господарів можна більше заробити", - вважає він.

Місцевий житель Михайло трудився охоронцем: "Я працював на дачах двох міністрів. Друзі говорили:" Платять добре, але врахуй, що ти будеш винен у всьому, якщо щось не так ". Але мені пощастило. Платили 5000 гривень - для села великі гроші. І ніяких проблем не було ". Зараз Михайло в пошуку - господар продав дачу в містечку "Сьоме небо".

Наташа дуже б хотіла влаштуватися у приватників покоївки: "Мені 26 років, у мене великий досвід роботи в приватному готелі. Але їздити до Києва далеко, народу проходить багато. Хотіла б влаштуватися на" дамбу ". У мене подруги працювали в приватних особняках. Дуже задоволені - по 5000 гривень отримували, працювали строго за часом - з 9.00 до 18.00, плюс подарунки до свят, днів народження. І маєш справу тільки з одним клієнтом. Встигаєш вивчити всі його звички ".

А ось в кухарі ніхто йти не хоче. Та й, як правило, в багаті будинки куховарити з вулиці не беруть. "Ми здаємо дуже дороге житло в Конча-Заспі москвичам, донеччанам, громадянам Італії, Франції. Вони всіх працівників наймають в Козині безпосередньо або, що рідше, по оголошенню. Але кухарі у всіх свої. Місцевих туди не беруть, це ж дуже тонка робота ", - розповіла співробітник однієї з ріелторських фірм Олександра.

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

Козин. Тут паркани нижче, тим не менше, сміття прибирають постійно

Козин можна порівнювати з елітною Кончей. Він теж розташований на березі Козинки і за високими парканами не видно, що твориться у дворі. Зараз в Козині немає занедбаних будинків, як було 15-20 років тому. Навпаки, стоять добротні, а то і розкішні особняки. Так само, як і в елітних селищах, тут відмінні дороги.

"Спасибі новим домовласникам. За їх рахунок - гроші, які вони платять в сільраду за покупку землі, - нам побудували нові дороги, прибрали все сміття, розбили газони, і одна з фірм постійно стежить за порядком. У сто разів краще, ніж в Києві ! " - розповів місцевий житель Григорій.

Земля в Козині теж дорога - близько $ 30 тисяч за сотку. А тому, багато місцевих вирішують свої сімейні проблеми за рахунок продажу городів. Один такий городик на відшибі може принести в сімейну скарбницю $ 200-300 тисяч. "Правда, на багато таких грошей не вистачає. Ну, купили квартиру дітям в Києві, машину, з'їздили у відпустку, і все, грошей немає. Але на зарплату б точно нічого такого не купили", - розповідає Григорій. Правда, його сусід побудував собі будинок. "Я продав 10 соток, за ці гроші майже своїми руками відгримів будиночок. Не гірше, ніж у багатіїв", - сміється Віталій.

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

Розвідний міст для заходу яхт. Буде першим в Україні

На дамбі живуть політики першого ешелону. Вілла Юлії Тимошенко, наприклад, знаходиться в знаменитій "Срібної затоці" на 3 км дамби, де всього 30 домоволодінь. Одним з перших тут оселився Леонід Черновецький. Трохи далі стоять будинки Леоніда Кучми, Олександра Третьякова, Дмитра Табачника.

В'їжджаємо на дамбу. Праворуч старі дачі - ще радянські. Будинки досить великі, майже на всіх супутникові антени. На віп-дачах, які знаходяться зліва, таких не побачите: там уже оптоволоконний зв'язок, всі комунікації виключно під землею. Селища на лівій стороні мають вихід до Дніпра або заток. Про небезпеку затоплення греблі тутешні жителі і чути не хочуть. Намивні грунти, на яких побудовані котеджні містечка, за їхніми словами, дуже надійні, а фундаменти укріплені на десятки метрів вглиб.

Городок "Золота затока", який буде готовий до початку 2011 року, розміститься на березі Дніпра на території 62 га. На даний момент ціни в ньому $ 5-6 млн, але в цю суму не входить вартість внутрішньої обробки, меблів, сантехніки. Всі "хотілки" - за окрему плату. Але навіть при наявності грошей операцію можуть не укласти, якщо ваш бізнес і репутація викликали сумніви, оскільки поруч - перші особи України.

Незважаючи на те що багато будинків вже продані, "Золота затока" - суцільний будмайданчик. Уже зараз зрозуміло - ось тут якраз буде справжня розкіш. З кожної ділянки, які в середньому по 50 соток і до гектара, є виходи до Дніпра або внутрішній канал. Триповерхові будинки досягають 1200 "квадратів". У них є кімната відпочинку, більярдна, критий басейн, гараж мінімум на два авто, хол-вітальня, 3-6 спалень, тераса, кінозал, мансарда, бібліотека, три спальні з вбиральнями і ванними кімнатами, тренажерний зал і сауна, фітнес-зал , а в деяких будинках - солярій.

Просто будинками це житло називати непристойно. Це заміські палаци. Як кажуть будівельники, тут витриманий єдиний архітектурний стиль, а проекти будинків пропонують в стилі модерн, українського бароко, мексикансько, тироль, терем, ранчо. Колір - пастель або просто червона цегла. До речі, змінити колір або стиль будинку просто так ви не зможете - при укладанні договору це обмовляється. Не подобається - шукайте інше містечко.


Мобільний зв'язок. Міста ще немає, а вишка коштує

Одна з фішок містечка - перший в Києві розвідний міст з електроприводом для заходу парусних яхт. Його майже добудували. Планується яхт-причал. Кожен господар зможе з власного будинку виїхати на велику воду на яхті. Для гостей і прислуги є будиночки в садибах та окремо розташовані зблоковані будинки, які стоять "всього" за $ 1,5-2 млн.

Над озелененням працюватимуть ландшафтні дизайнери високого рівня. Тут розіб'ють свій ботсад. У містечку передбачені дитячі сади, початкові школи. В середні школи віп нащадки змушені будуть їздити до Києва. Але, швидше за все, недовго. Не виключено, що тут відкриють коли-небудь і закритий "Дамбовскій ліцей". Будуть свої ресторани-кафе, фітнес- і дитячі клуби, а також супермаркети і ТРЦ. Так що побачити гіпотетичного прем'єра або президента, що купує сосиски або шкарпетки можна, тільки після перетину кордону цього віп-держави.

Ірина Касьянова

Фото: Юрій Кузнєцов, Олександр Яремчук

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Конча-Заспа: село головних багатіїв країни

«Золотий» будиночок. Площа цієї «хатинки» - 550 кв. м, але ділянку малуватий - усього 21 сотка

Не намагайтеся знайти Конча-Заспу на карті. З такою назвою електронна карта Київської області видає санаторій і кардіологічний центр. Конча-Заспа - НЕ адміністративна одиниця, а поняття. Вона давно стала символом розкоші, багатства і високого становища в суспільстві. Ціна сотки тут $ 30-100 тисяч, а будинки - від $ 1,5 мільйона. Але і $ 10 млн тут нікого не здивуєш. Такі гроші платять за престиж.

Старообуховская траса, яка сюди веде, завжди добре відремонтована. Але їздити тут незручно - двосмугова дорога дуже вузька. Особливо тяжко доводиться в годину пік, коли "чорні і сірі піджаки" виїжджають на роботу. Людей в погонах тут можна зустріти частіше, ніж в центрі Києва - вони охороняють всі великі в'їзди в селища.

Конча-Заспа - це кілька десятків котеджних селищ, які переховуються в лісах уздовж траси і на намивних пісках греблі, яка простягнулася від селища Українка до Кончі-Озерній. Розкіш підкрадається непомітно. Наприклад, відразу за базою "Динамо" знаходиться санаторій "Конча-Заспа" зі скромним 2,5-метровим парканом. Але чим далі в ліс, тим паркани стають вище і неприступнее.

Кращі землі лежать по ліву сторону від шосе - там ліси, річка Козинка і затоку Дніпра. Природно, тут і знаходиться більшість дач політиків - екс-президентів України Леоніда Кравчука і Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юлії Тимошенко ... Новосілля тут святкують часто. Багато політиків другого ешелону хочуть жити поруч з елітою, ось і міняють будинку в інших передмістях і квартири в центрі на Кончу.

По праву руку не так привабливо - там старі дачі радянського зразка. Втім, деяких солідних людей це не відлякує. Праворуч від дороги на дамбі живе київський мер Леонід Черновецький. Ми дізналися, як живеться в найпрестижнішому селищі країни.

селилася НОМЕНКЛАТУРА

Початок освоєння Конча-Заспи нашими віпамі доводиться на 90-і роки. Перші тугі "гаманці", заробивши первинний капітал, почали вкладати в нерухомість. Одними з перших оселилися там перший заступник київського мера Анатолій Голубченко і екс-міністр Олексій Кучеренко. Правда, тоді вони ще не були чиновниками.

Чому вибір припав саме на Кончу, а не на якийсь інший мальовничий куточок, пояснити неважко. Тут було модно селитися завжди. Партійно-радянська номенклатура обзаводилася тут дачку на березі Дніпра: і до міста недалеко, і природа: ліс, вода. Поруч з ними будувалися і діячі культури - поети, художники, журналісти.

ОХОРОНА: ЗАСЛІН І КАМЕРИ ЗА $ 500 В МІСЯЦЬ


Рожевий будинок. Тут живе Супрун

Назва "Золоті ворота" котеджного містечка в Конча-Заспі дали неспроста. Побудований найпершим, близько 15 років тому, він став воротами в паралельний світ, де немає комунальних проблем. У містечках Кончі продумано все. Багаторівнева система очищення каналізації, артезіанські свердловини, новітні комунікації, відмінні дороги. При в'їзді обладнаний пост охорони, на території - вишки спостереження, відеокамери, цілодобово городки об'їжджає патруль. Тут є свої супермаркети, автосалон, ресторани, дитсадки і початкові школи, спортзали, басейни, фітнес-центри, офіси і навіть банки ...

Об'їзд всіх вулиць містечка зайняв всього хвилин 10-15. Тут немає єдиного архітектурного стилю. Ділянки, в основному розділені огорожами з туї, порівняно невеликі. Може бути, тому здається, що різнокольорові особняки, площа яких іноді доходить до 3 тисяч кв. м, стоять близько один до одного. Майже як в радянських дачних селищах.

Майже як в радянських дачних селищах

Басейн в холі. Оренда цього будинку коштує $ 16 тисяч на місяць

Потенційні покупці житла проходять фейс-контроль - фірма-продавець вивчає документи про їх бізнесі. Такі умови укладання угоди. Багаті і знамениті не хочуть приймати в свій клуб аби кого.

"Які б світогляду були у наших депутатів, вони прекрасно уживаються в одному селищі, - розповів нам представник однієї з ріелторських фірм, які торгують елітним житлом. - Навіть дні народження вони можуть святкувати разом - тут же в ресторані" Підкова ".

Кажуть, одним з перших, з дня заснування селища, тут оселився нинішній заступник мера Києва Анатолій Голубченко. Трохи пізніше осіли наймолодший мільярдер і народний депутат Костянтин Жеваго, а також екс-нардеп Людмила Супрун, чий рожевий триповерховий особняк візуально нам здався найбільшим. Витрати на утримання будинку і охорону в "Золотих воротах" без комунальних платежів доходять до $ 500. За додаткову плату можна встановити власний пост охорони біля будинку.

Екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко оселився тут в 1993 році. "Тут тоді взагалі три халупи стояли. А зараз - близько 150 будинків. Наша сім'я харчується вдома, в ресторани ми практично не ходимо. Готує кухар. Тут є продуктовий магазин з такими ж цінами, як в Києві. Дещо завозимо із столиці. Я вважаю, що цей проект - прообраз котеджних містечок, які можуть вирішити житлову та комунальну проблеми Києва. Такі містечка потрібно будувати по всьому кільцю Києва - по 200-400 домоволодінь ", - вважає він.

"ЗОЛОТІ ВОРОТА": ЗА $ 16 ТИСЯЧ НА МІСЯЦЬ, АЛЕ БЕЗ СОБАКИ


Щоб побачити особняки поблизу, потрібен спецпропуск

Оголошення про продаж будинку в "Золотих воротах" ви не знайдете. Власники найпрестижнішого житла, якщо і продають його, не афішують цього. Але бажаючих придбати або орендувати будинок по сусідству з героями телеекранів вистачає.

Ми спробували взяти в оренду будинок в "Золотих воротах". Його площа - 550 "квадратів", варто "всього" $ 16 тисяч / місяць, зате прямо на березі Козинки з причалом. Ділянка в 21 сотку виглядає невеликим, мабуть, через розміри самого будинку. У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми.

У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми

"Нива". На таких авто тут їздить тільки охорона

Продавати будиночок господарі не згодні. "У господаря дочка росте. В майбутньому будинок може стати в нагоді", - говорить ріелтор. Тут дві спальні на другому поверсі і одна на першому. Є дитяча і кабінет, величезна гардеробна з італійськими меблями і санвузол з червоною ванною. "Але не можна заводити собаку. Запах і шерсть можуть зіпсувати меблі", - сказала ріелтор. Торг теж недоречний: "У нас вистачає клієнтів. Якщо дорого - не беріть".

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Своя Козинка. На місці колишніх дитячих таборів будуються приїжджі

Велика частина жителів Козина - невеликого селища в Конча-Заспі - працює у господарів. Тут не почуєш проклять на адресу політиків та інших багатіїв. "Вони нам дають роботу. Майже в кожному будинку хтось працював або працює на господарів охоронцем, садівником, домробітницею або гувернанткою", - розповів місцевий житель Григорій. Сам він - будівельник. У нього є свій підйомний кран ще з радянських часів. Працює він на господарів час від часу. "Я пенсіонер-чорнобилець, пенсія непогана. Але гроші все одно потрібні", - розповідає він. Його остання робота була на майданчику у дочки Тимошенко в Кончі-Озерній. "У них будинок біля письменницьких дач, поряд з колишнім будинком мами вони купили ділянку. Там будували басейн. Ми все зробили. У будинок нас ніхто не пускав, на вулиці працювали. Женю Тимошенко не бачили, але враження залишилося приємне - платили вчасно і як домовлялися ", - розповів він нам про свої враження. Правда, на питання, скільки платили, відповісти не захотів.

Андрій Григорович - садівник, як і два його друга. Їм доводилося працювати і в заміському будинку мера Києва Леоніда Черновецького, і у екс-міністра оборони Олександра Кузьмука. "Обидва добре розраховуються, невибагливі. Але це все була тимчасова робота - розсипати землю, висадити газон, підрізати дерева", - розповідає Андрій Григорович. Постійне місце роботи цих Козинцев - фірма, що займається озелененням. "У господаря працювати краще. На фірмі ж з клієнта беруть, наприклад, 1500 гривень, а нам платять 300. Зрозуміло, що у господарів можна більше заробити", - вважає він.

Місцевий житель Михайло трудився охоронцем: "Я працював на дачах двох міністрів. Друзі говорили:" Платять добре, але врахуй, що ти будеш винен у всьому, якщо щось не так ". Але мені пощастило. Платили 5000 гривень - для села великі гроші. І ніяких проблем не було ". Зараз Михайло в пошуку - господар продав дачу в містечку "Сьоме небо".

Наташа дуже б хотіла влаштуватися у приватників покоївки: "Мені 26 років, у мене великий досвід роботи в приватному готелі. Але їздити до Києва далеко, народу проходить багато. Хотіла б влаштуватися на" дамбу ". У мене подруги працювали в приватних особняках. Дуже задоволені - по 5000 гривень отримували, працювали строго за часом - з 9.00 до 18.00, плюс подарунки до свят, днів народження. І маєш справу тільки з одним клієнтом. Встигаєш вивчити всі його звички ".

А ось в кухарі ніхто йти не хоче. Та й, як правило, в багаті будинки куховарити з вулиці не беруть. "Ми здаємо дуже дороге житло в Конча-Заспі москвичам, донеччанам, громадянам Італії, Франції. Вони всіх працівників наймають в Козині безпосередньо або, що рідше, по оголошенню. Але кухарі у всіх свої. Місцевих туди не беруть, це ж дуже тонка робота ", - розповіла співробітник однієї з ріелторських фірм Олександра.

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

Козин. Тут паркани нижче, тим не менше, сміття прибирають постійно

Козин можна порівнювати з елітною Кончей. Він теж розташований на березі Козинки і за високими парканами не видно, що твориться у дворі. Зараз в Козині немає занедбаних будинків, як було 15-20 років тому. Навпаки, стоять добротні, а то і розкішні особняки. Так само, як і в елітних селищах, тут відмінні дороги.

"Спасибі новим домовласникам. За їх рахунок - гроші, які вони платять в сільраду за покупку землі, - нам побудували нові дороги, прибрали все сміття, розбили газони, і одна з фірм постійно стежить за порядком. У сто разів краще, ніж в Києві ! " - розповів місцевий житель Григорій.

Земля в Козині теж дорога - близько $ 30 тисяч за сотку. А тому, багато місцевих вирішують свої сімейні проблеми за рахунок продажу городів. Один такий городик на відшибі може принести в сімейну скарбницю $ 200-300 тисяч. "Правда, на багато таких грошей не вистачає. Ну, купили квартиру дітям в Києві, машину, з'їздили у відпустку, і все, грошей немає. Але на зарплату б точно нічого такого не купили", - розповідає Григорій. Правда, його сусід побудував собі будинок. "Я продав 10 соток, за ці гроші майже своїми руками відгримів будиночок. Не гірше, ніж у багатіїв", - сміється Віталій.

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

Розвідний міст для заходу яхт. Буде першим в Україні

На дамбі живуть політики першого ешелону. Вілла Юлії Тимошенко, наприклад, знаходиться в знаменитій "Срібної затоці" на 3 км дамби, де всього 30 домоволодінь. Одним з перших тут оселився Леонід Черновецький. Трохи далі стоять будинки Леоніда Кучми, Олександра Третьякова, Дмитра Табачника.

В'їжджаємо на дамбу. Праворуч старі дачі - ще радянські. Будинки досить великі, майже на всіх супутникові антени. На віп-дачах, які знаходяться зліва, таких не побачите: там уже оптоволоконний зв'язок, всі комунікації виключно під землею. Селища на лівій стороні мають вихід до Дніпра або заток. Про небезпеку затоплення греблі тутешні жителі і чути не хочуть. Намивні грунти, на яких побудовані котеджні містечка, за їхніми словами, дуже надійні, а фундаменти укріплені на десятки метрів вглиб.

Городок "Золота затока", який буде готовий до початку 2011 року, розміститься на березі Дніпра на території 62 га. На даний момент ціни в ньому $ 5-6 млн, але в цю суму не входить вартість внутрішньої обробки, меблів, сантехніки. Всі "хотілки" - за окрему плату. Але навіть при наявності грошей операцію можуть не укласти, якщо ваш бізнес і репутація викликали сумніви, оскільки поруч - перші особи України.

Незважаючи на те що багато будинків вже продані, "Золота затока" - суцільний будмайданчик. Уже зараз зрозуміло - ось тут якраз буде справжня розкіш. З кожної ділянки, які в середньому по 50 соток і до гектара, є виходи до Дніпра або внутрішній канал. Триповерхові будинки досягають 1200 "квадратів". У них є кімната відпочинку, більярдна, критий басейн, гараж мінімум на два авто, хол-вітальня, 3-6 спалень, тераса, кінозал, мансарда, бібліотека, три спальні з вбиральнями і ванними кімнатами, тренажерний зал і сауна, фітнес-зал , а в деяких будинках - солярій.

Просто будинками це житло називати непристойно. Це заміські палаци. Як кажуть будівельники, тут витриманий єдиний архітектурний стиль, а проекти будинків пропонують в стилі модерн, українського бароко, мексикансько, тироль, терем, ранчо. Колір - пастель або просто червона цегла. До речі, змінити колір або стиль будинку просто так ви не зможете - при укладанні договору це обмовляється. Не подобається - шукайте інше містечко.


Мобільний зв'язок. Міста ще немає, а вишка коштує

Одна з фішок містечка - перший в Києві розвідний міст з електроприводом для заходу парусних яхт. Його майже добудували. Планується яхт-причал. Кожен господар зможе з власного будинку виїхати на велику воду на яхті. Для гостей і прислуги є будиночки в садибах та окремо розташовані зблоковані будинки, які стоять "всього" за $ 1,5-2 млн.

Над озелененням працюватимуть ландшафтні дизайнери високого рівня. Тут розіб'ють свій ботсад. У містечку передбачені дитячі сади, початкові школи. В середні школи віп нащадки змушені будуть їздити до Києва. Але, швидше за все, недовго. Не виключено, що тут відкриють коли-небудь і закритий "Дамбовскій ліцей". Будуть свої ресторани-кафе, фітнес- і дитячі клуби, а також супермаркети і ТРЦ. Так що побачити гіпотетичного прем'єра або президента, що купує сосиски або шкарпетки можна, тільки після перетину кордону цього віп-держави.

Ірина Касьянова

Фото: Юрій Кузнєцов, Олександр Яремчук

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Конча-Заспа: село головних багатіїв країни

«Золотий» будиночок. Площа цієї «хатинки» - 550 кв. м, але ділянку малуватий - усього 21 сотка

Не намагайтеся знайти Конча-Заспу на карті. З такою назвою електронна карта Київської області видає санаторій і кардіологічний центр. Конча-Заспа - НЕ адміністративна одиниця, а поняття. Вона давно стала символом розкоші, багатства і високого становища в суспільстві. Ціна сотки тут $ 30-100 тисяч, а будинки - від $ 1,5 мільйона. Але і $ 10 млн тут нікого не здивуєш. Такі гроші платять за престиж.

Старообуховская траса, яка сюди веде, завжди добре відремонтована. Але їздити тут незручно - двосмугова дорога дуже вузька. Особливо тяжко доводиться в годину пік, коли "чорні і сірі піджаки" виїжджають на роботу. Людей в погонах тут можна зустріти частіше, ніж в центрі Києва - вони охороняють всі великі в'їзди в селища.

Конча-Заспа - це кілька десятків котеджних селищ, які переховуються в лісах уздовж траси і на намивних пісках греблі, яка простягнулася від селища Українка до Кончі-Озерній. Розкіш підкрадається непомітно. Наприклад, відразу за базою "Динамо" знаходиться санаторій "Конча-Заспа" зі скромним 2,5-метровим парканом. Але чим далі в ліс, тим паркани стають вище і неприступнее.

Кращі землі лежать по ліву сторону від шосе - там ліси, річка Козинка і затоку Дніпра. Природно, тут і знаходиться більшість дач політиків - екс-президентів України Леоніда Кравчука і Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юлії Тимошенко ... Новосілля тут святкують часто. Багато політиків другого ешелону хочуть жити поруч з елітою, ось і міняють будинку в інших передмістях і квартири в центрі на Кончу.

По праву руку не так привабливо - там старі дачі радянського зразка. Втім, деяких солідних людей це не відлякує. Праворуч від дороги на дамбі живе київський мер Леонід Черновецький. Ми дізналися, як живеться в найпрестижнішому селищі країни.

селилася НОМЕНКЛАТУРА

Початок освоєння Конча-Заспи нашими віпамі доводиться на 90-і роки. Перші тугі "гаманці", заробивши первинний капітал, почали вкладати в нерухомість. Одними з перших оселилися там перший заступник київського мера Анатолій Голубченко і екс-міністр Олексій Кучеренко. Правда, тоді вони ще не були чиновниками.

Чому вибір припав саме на Кончу, а не на якийсь інший мальовничий куточок, пояснити неважко. Тут було модно селитися завжди. Партійно-радянська номенклатура обзаводилася тут дачку на березі Дніпра: і до міста недалеко, і природа: ліс, вода. Поруч з ними будувалися і діячі культури - поети, художники, журналісти.

ОХОРОНА: ЗАСЛІН І КАМЕРИ ЗА $ 500 В МІСЯЦЬ


Рожевий будинок. Тут живе Супрун

Назва "Золоті ворота" котеджного містечка в Конча-Заспі дали неспроста. Побудований найпершим, близько 15 років тому, він став воротами в паралельний світ, де немає комунальних проблем. У містечках Кончі продумано все. Багаторівнева система очищення каналізації, артезіанські свердловини, новітні комунікації, відмінні дороги. При в'їзді обладнаний пост охорони, на території - вишки спостереження, відеокамери, цілодобово городки об'їжджає патруль. Тут є свої супермаркети, автосалон, ресторани, дитсадки і початкові школи, спортзали, басейни, фітнес-центри, офіси і навіть банки ...

Об'їзд всіх вулиць містечка зайняв всього хвилин 10-15. Тут немає єдиного архітектурного стилю. Ділянки, в основному розділені огорожами з туї, порівняно невеликі. Може бути, тому здається, що різнокольорові особняки, площа яких іноді доходить до 3 тисяч кв. м, стоять близько один до одного. Майже як в радянських дачних селищах.

Майже як в радянських дачних селищах

Басейн в холі. Оренда цього будинку коштує $ 16 тисяч на місяць

Потенційні покупці житла проходять фейс-контроль - фірма-продавець вивчає документи про їх бізнесі. Такі умови укладання угоди. Багаті і знамениті не хочуть приймати в свій клуб аби кого.

"Які б світогляду були у наших депутатів, вони прекрасно уживаються в одному селищі, - розповів нам представник однієї з ріелторських фірм, які торгують елітним житлом. - Навіть дні народження вони можуть святкувати разом - тут же в ресторані" Підкова ".

Кажуть, одним з перших, з дня заснування селища, тут оселився нинішній заступник мера Києва Анатолій Голубченко. Трохи пізніше осіли наймолодший мільярдер і народний депутат Костянтин Жеваго, а також екс-нардеп Людмила Супрун, чий рожевий триповерховий особняк візуально нам здався найбільшим. Витрати на утримання будинку і охорону в "Золотих воротах" без комунальних платежів доходять до $ 500. За додаткову плату можна встановити власний пост охорони біля будинку.

Екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко оселився тут в 1993 році. "Тут тоді взагалі три халупи стояли. А зараз - близько 150 будинків. Наша сім'я харчується вдома, в ресторани ми практично не ходимо. Готує кухар. Тут є продуктовий магазин з такими ж цінами, як в Києві. Дещо завозимо із столиці. Я вважаю, що цей проект - прообраз котеджних містечок, які можуть вирішити житлову та комунальну проблеми Києва. Такі містечка потрібно будувати по всьому кільцю Києва - по 200-400 домоволодінь ", - вважає він.

"ЗОЛОТІ ВОРОТА": ЗА $ 16 ТИСЯЧ НА МІСЯЦЬ, АЛЕ БЕЗ СОБАКИ


Щоб побачити особняки поблизу, потрібен спецпропуск

Оголошення про продаж будинку в "Золотих воротах" ви не знайдете. Власники найпрестижнішого житла, якщо і продають його, не афішують цього. Але бажаючих придбати або орендувати будинок по сусідству з героями телеекранів вистачає.

Ми спробували взяти в оренду будинок в "Золотих воротах". Його площа - 550 "квадратів", варто "всього" $ 16 тисяч / місяць, зате прямо на березі Козинки з причалом. Ділянка в 21 сотку виглядає невеликим, мабуть, через розміри самого будинку. У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми.

У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми

"Нива". На таких авто тут їздить тільки охорона

Продавати будиночок господарі не згодні. "У господаря дочка росте. В майбутньому будинок може стати в нагоді", - говорить ріелтор. Тут дві спальні на другому поверсі і одна на першому. Є дитяча і кабінет, величезна гардеробна з італійськими меблями і санвузол з червоною ванною. "Але не можна заводити собаку. Запах і шерсть можуть зіпсувати меблі", - сказала ріелтор. Торг теж недоречний: "У нас вистачає клієнтів. Якщо дорого - не беріть".

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Своя Козинка. На місці колишніх дитячих таборів будуються приїжджі

Велика частина жителів Козина - невеликого селища в Конча-Заспі - працює у господарів. Тут не почуєш проклять на адресу політиків та інших багатіїв. "Вони нам дають роботу. Майже в кожному будинку хтось працював або працює на господарів охоронцем, садівником, домробітницею або гувернанткою", - розповів місцевий житель Григорій. Сам він - будівельник. У нього є свій підйомний кран ще з радянських часів. Працює він на господарів час від часу. "Я пенсіонер-чорнобилець, пенсія непогана. Але гроші все одно потрібні", - розповідає він. Його остання робота була на майданчику у дочки Тимошенко в Кончі-Озерній. "У них будинок біля письменницьких дач, поряд з колишнім будинком мами вони купили ділянку. Там будували басейн. Ми все зробили. У будинок нас ніхто не пускав, на вулиці працювали. Женю Тимошенко не бачили, але враження залишилося приємне - платили вчасно і як домовлялися ", - розповів він нам про свої враження. Правда, на питання, скільки платили, відповісти не захотів.

Андрій Григорович - садівник, як і два його друга. Їм доводилося працювати і в заміському будинку мера Києва Леоніда Черновецького, і у екс-міністра оборони Олександра Кузьмука. "Обидва добре розраховуються, невибагливі. Але це все була тимчасова робота - розсипати землю, висадити газон, підрізати дерева", - розповідає Андрій Григорович. Постійне місце роботи цих Козинцев - фірма, що займається озелененням. "У господаря працювати краще. На фірмі ж з клієнта беруть, наприклад, 1500 гривень, а нам платять 300. Зрозуміло, що у господарів можна більше заробити", - вважає він.

Місцевий житель Михайло трудився охоронцем: "Я працював на дачах двох міністрів. Друзі говорили:" Платять добре, але врахуй, що ти будеш винен у всьому, якщо щось не так ". Але мені пощастило. Платили 5000 гривень - для села великі гроші. І ніяких проблем не було ". Зараз Михайло в пошуку - господар продав дачу в містечку "Сьоме небо".

Наташа дуже б хотіла влаштуватися у приватників покоївки: "Мені 26 років, у мене великий досвід роботи в приватному готелі. Але їздити до Києва далеко, народу проходить багато. Хотіла б влаштуватися на" дамбу ". У мене подруги працювали в приватних особняках. Дуже задоволені - по 5000 гривень отримували, працювали строго за часом - з 9.00 до 18.00, плюс подарунки до свят, днів народження. І маєш справу тільки з одним клієнтом. Встигаєш вивчити всі його звички ".

А ось в кухарі ніхто йти не хоче. Та й, як правило, в багаті будинки куховарити з вулиці не беруть. "Ми здаємо дуже дороге житло в Конча-Заспі москвичам, донеччанам, громадянам Італії, Франції. Вони всіх працівників наймають в Козині безпосередньо або, що рідше, по оголошенню. Але кухарі у всіх свої. Місцевих туди не беруть, це ж дуже тонка робота ", - розповіла співробітник однієї з ріелторських фірм Олександра.

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

Козин. Тут паркани нижче, тим не менше, сміття прибирають постійно

Козин можна порівнювати з елітною Кончей. Він теж розташований на березі Козинки і за високими парканами не видно, що твориться у дворі. Зараз в Козині немає занедбаних будинків, як було 15-20 років тому. Навпаки, стоять добротні, а то і розкішні особняки. Так само, як і в елітних селищах, тут відмінні дороги.

"Спасибі новим домовласникам. За їх рахунок - гроші, які вони платять в сільраду за покупку землі, - нам побудували нові дороги, прибрали все сміття, розбили газони, і одна з фірм постійно стежить за порядком. У сто разів краще, ніж в Києві ! " - розповів місцевий житель Григорій.

Земля в Козині теж дорога - близько $ 30 тисяч за сотку. А тому, багато місцевих вирішують свої сімейні проблеми за рахунок продажу городів. Один такий городик на відшибі може принести в сімейну скарбницю $ 200-300 тисяч. "Правда, на багато таких грошей не вистачає. Ну, купили квартиру дітям в Києві, машину, з'їздили у відпустку, і все, грошей немає. Але на зарплату б точно нічого такого не купили", - розповідає Григорій. Правда, його сусід побудував собі будинок. "Я продав 10 соток, за ці гроші майже своїми руками відгримів будиночок. Не гірше, ніж у багатіїв", - сміється Віталій.

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

Розвідний міст для заходу яхт. Буде першим в Україні

На дамбі живуть політики першого ешелону. Вілла Юлії Тимошенко, наприклад, знаходиться в знаменитій "Срібної затоці" на 3 км дамби, де всього 30 домоволодінь. Одним з перших тут оселився Леонід Черновецький. Трохи далі стоять будинки Леоніда Кучми, Олександра Третьякова, Дмитра Табачника.

В'їжджаємо на дамбу. Праворуч старі дачі - ще радянські. Будинки досить великі, майже на всіх супутникові антени. На віп-дачах, які знаходяться зліва, таких не побачите: там уже оптоволоконний зв'язок, всі комунікації виключно під землею. Селища на лівій стороні мають вихід до Дніпра або заток. Про небезпеку затоплення греблі тутешні жителі і чути не хочуть. Намивні грунти, на яких побудовані котеджні містечка, за їхніми словами, дуже надійні, а фундаменти укріплені на десятки метрів вглиб.

Городок "Золота затока", який буде готовий до початку 2011 року, розміститься на березі Дніпра на території 62 га. На даний момент ціни в ньому $ 5-6 млн, але в цю суму не входить вартість внутрішньої обробки, меблів, сантехніки. Всі "хотілки" - за окрему плату. Але навіть при наявності грошей операцію можуть не укласти, якщо ваш бізнес і репутація викликали сумніви, оскільки поруч - перші особи України.

Незважаючи на те що багато будинків вже продані, "Золота затока" - суцільний будмайданчик. Уже зараз зрозуміло - ось тут якраз буде справжня розкіш. З кожної ділянки, які в середньому по 50 соток і до гектара, є виходи до Дніпра або внутрішній канал. Триповерхові будинки досягають 1200 "квадратів". У них є кімната відпочинку, більярдна, критий басейн, гараж мінімум на два авто, хол-вітальня, 3-6 спалень, тераса, кінозал, мансарда, бібліотека, три спальні з вбиральнями і ванними кімнатами, тренажерний зал і сауна, фітнес-зал , а в деяких будинках - солярій.

Просто будинками це житло називати непристойно. Це заміські палаци. Як кажуть будівельники, тут витриманий єдиний архітектурний стиль, а проекти будинків пропонують в стилі модерн, українського бароко, мексикансько, тироль, терем, ранчо. Колір - пастель або просто червона цегла. До речі, змінити колір або стиль будинку просто так ви не зможете - при укладанні договору це обмовляється. Не подобається - шукайте інше містечко.


Мобільний зв'язок. Міста ще немає, а вишка коштує

Одна з фішок містечка - перший в Києві розвідний міст з електроприводом для заходу парусних яхт. Його майже добудували. Планується яхт-причал. Кожен господар зможе з власного будинку виїхати на велику воду на яхті. Для гостей і прислуги є будиночки в садибах та окремо розташовані зблоковані будинки, які стоять "всього" за $ 1,5-2 млн.

Над озелененням працюватимуть ландшафтні дизайнери високого рівня. Тут розіб'ють свій ботсад. У містечку передбачені дитячі сади, початкові школи. В середні школи віп нащадки змушені будуть їздити до Києва. Але, швидше за все, недовго. Не виключено, що тут відкриють коли-небудь і закритий "Дамбовскій ліцей". Будуть свої ресторани-кафе, фітнес- і дитячі клуби, а також супермаркети і ТРЦ. Так що побачити гіпотетичного прем'єра або президента, що купує сосиски або шкарпетки можна, тільки після перетину кордону цього віп-держави.

Ірина Касьянова

Фото: Юрій Кузнєцов, Олександр Яремчук

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Конча-Заспа: село головних багатіїв країни

«Золотий» будиночок. Площа цієї «хатинки» - 550 кв. м, але ділянку малуватий - усього 21 сотка

Не намагайтеся знайти Конча-Заспу на карті. З такою назвою електронна карта Київської області видає санаторій і кардіологічний центр. Конча-Заспа - НЕ адміністративна одиниця, а поняття. Вона давно стала символом розкоші, багатства і високого становища в суспільстві. Ціна сотки тут $ 30-100 тисяч, а будинки - від $ 1,5 мільйона. Але і $ 10 млн тут нікого не здивуєш. Такі гроші платять за престиж.

Старообуховская траса, яка сюди веде, завжди добре відремонтована. Але їздити тут незручно - двосмугова дорога дуже вузька. Особливо тяжко доводиться в годину пік, коли "чорні і сірі піджаки" виїжджають на роботу. Людей в погонах тут можна зустріти частіше, ніж в центрі Києва - вони охороняють всі великі в'їзди в селища.

Конча-Заспа - це кілька десятків котеджних селищ, які переховуються в лісах уздовж траси і на намивних пісках греблі, яка простягнулася від селища Українка до Кончі-Озерній. Розкіш підкрадається непомітно. Наприклад, відразу за базою "Динамо" знаходиться санаторій "Конча-Заспа" зі скромним 2,5-метровим парканом. Але чим далі в ліс, тим паркани стають вище і неприступнее.

Кращі землі лежать по ліву сторону від шосе - там ліси, річка Козинка і затоку Дніпра. Природно, тут і знаходиться більшість дач політиків - екс-президентів України Леоніда Кравчука і Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юлії Тимошенко ... Новосілля тут святкують часто. Багато політиків другого ешелону хочуть жити поруч з елітою, ось і міняють будинку в інших передмістях і квартири в центрі на Кончу.

По праву руку не так привабливо - там старі дачі радянського зразка. Втім, деяких солідних людей це не відлякує. Праворуч від дороги на дамбі живе київський мер Леонід Черновецький. Ми дізналися, як живеться в найпрестижнішому селищі країни.

селилася НОМЕНКЛАТУРА

Початок освоєння Конча-Заспи нашими віпамі доводиться на 90-і роки. Перші тугі "гаманці", заробивши первинний капітал, почали вкладати в нерухомість. Одними з перших оселилися там перший заступник київського мера Анатолій Голубченко і екс-міністр Олексій Кучеренко. Правда, тоді вони ще не були чиновниками.

Чому вибір припав саме на Кончу, а не на якийсь інший мальовничий куточок, пояснити неважко. Тут було модно селитися завжди. Партійно-радянська номенклатура обзаводилася тут дачку на березі Дніпра: і до міста недалеко, і природа: ліс, вода. Поруч з ними будувалися і діячі культури - поети, художники, журналісти.

ОХОРОНА: ЗАСЛІН І КАМЕРИ ЗА $ 500 В МІСЯЦЬ


Рожевий будинок. Тут живе Супрун

Назва "Золоті ворота" котеджного містечка в Конча-Заспі дали неспроста. Побудований найпершим, близько 15 років тому, він став воротами в паралельний світ, де немає комунальних проблем. У містечках Кончі продумано все. Багаторівнева система очищення каналізації, артезіанські свердловини, новітні комунікації, відмінні дороги. При в'їзді обладнаний пост охорони, на території - вишки спостереження, відеокамери, цілодобово городки об'їжджає патруль. Тут є свої супермаркети, автосалон, ресторани, дитсадки і початкові школи, спортзали, басейни, фітнес-центри, офіси і навіть банки ...

Об'їзд всіх вулиць містечка зайняв всього хвилин 10-15. Тут немає єдиного архітектурного стилю. Ділянки, в основному розділені огорожами з туї, порівняно невеликі. Може бути, тому здається, що різнокольорові особняки, площа яких іноді доходить до 3 тисяч кв. м, стоять близько один до одного. Майже як в радянських дачних селищах.

Майже як в радянських дачних селищах

Басейн в холі. Оренда цього будинку коштує $ 16 тисяч на місяць

Потенційні покупці житла проходять фейс-контроль - фірма-продавець вивчає документи про їх бізнесі. Такі умови укладання угоди. Багаті і знамениті не хочуть приймати в свій клуб аби кого.

"Які б світогляду були у наших депутатів, вони прекрасно уживаються в одному селищі, - розповів нам представник однієї з ріелторських фірм, які торгують елітним житлом. - Навіть дні народження вони можуть святкувати разом - тут же в ресторані" Підкова ".

Кажуть, одним з перших, з дня заснування селища, тут оселився нинішній заступник мера Києва Анатолій Голубченко. Трохи пізніше осіли наймолодший мільярдер і народний депутат Костянтин Жеваго, а також екс-нардеп Людмила Супрун, чий рожевий триповерховий особняк візуально нам здався найбільшим. Витрати на утримання будинку і охорону в "Золотих воротах" без комунальних платежів доходять до $ 500. За додаткову плату можна встановити власний пост охорони біля будинку.

Екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко оселився тут в 1993 році. "Тут тоді взагалі три халупи стояли. А зараз - близько 150 будинків. Наша сім'я харчується вдома, в ресторани ми практично не ходимо. Готує кухар. Тут є продуктовий магазин з такими ж цінами, як в Києві. Дещо завозимо із столиці. Я вважаю, що цей проект - прообраз котеджних містечок, які можуть вирішити житлову та комунальну проблеми Києва. Такі містечка потрібно будувати по всьому кільцю Києва - по 200-400 домоволодінь ", - вважає він.

"ЗОЛОТІ ВОРОТА": ЗА $ 16 ТИСЯЧ НА МІСЯЦЬ, АЛЕ БЕЗ СОБАКИ


Щоб побачити особняки поблизу, потрібен спецпропуск

Оголошення про продаж будинку в "Золотих воротах" ви не знайдете. Власники найпрестижнішого житла, якщо і продають його, не афішують цього. Але бажаючих придбати або орендувати будинок по сусідству з героями телеекранів вистачає.

Ми спробували взяти в оренду будинок в "Золотих воротах". Його площа - 550 "квадратів", варто "всього" $ 16 тисяч / місяць, зате прямо на березі Козинки з причалом. Ділянка в 21 сотку виглядає невеликим, мабуть, через розміри самого будинку. У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми.

У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми

"Нива". На таких авто тут їздить тільки охорона

Продавати будиночок господарі не згодні. "У господаря дочка росте. В майбутньому будинок може стати в нагоді", - говорить ріелтор. Тут дві спальні на другому поверсі і одна на першому. Є дитяча і кабінет, величезна гардеробна з італійськими меблями і санвузол з червоною ванною. "Але не можна заводити собаку. Запах і шерсть можуть зіпсувати меблі", - сказала ріелтор. Торг теж недоречний: "У нас вистачає клієнтів. Якщо дорого - не беріть".

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Своя Козинка. На місці колишніх дитячих таборів будуються приїжджі

Велика частина жителів Козина - невеликого селища в Конча-Заспі - працює у господарів. Тут не почуєш проклять на адресу політиків та інших багатіїв. "Вони нам дають роботу. Майже в кожному будинку хтось працював або працює на господарів охоронцем, садівником, домробітницею або гувернанткою", - розповів місцевий житель Григорій. Сам він - будівельник. У нього є свій підйомний кран ще з радянських часів. Працює він на господарів час від часу. "Я пенсіонер-чорнобилець, пенсія непогана. Але гроші все одно потрібні", - розповідає він. Його остання робота була на майданчику у дочки Тимошенко в Кончі-Озерній. "У них будинок біля письменницьких дач, поряд з колишнім будинком мами вони купили ділянку. Там будували басейн. Ми все зробили. У будинок нас ніхто не пускав, на вулиці працювали. Женю Тимошенко не бачили, але враження залишилося приємне - платили вчасно і як домовлялися ", - розповів він нам про свої враження. Правда, на питання, скільки платили, відповісти не захотів.

Андрій Григорович - садівник, як і два його друга. Їм доводилося працювати і в заміському будинку мера Києва Леоніда Черновецького, і у екс-міністра оборони Олександра Кузьмука. "Обидва добре розраховуються, невибагливі. Але це все була тимчасова робота - розсипати землю, висадити газон, підрізати дерева", - розповідає Андрій Григорович. Постійне місце роботи цих Козинцев - фірма, що займається озелененням. "У господаря працювати краще. На фірмі ж з клієнта беруть, наприклад, 1500 гривень, а нам платять 300. Зрозуміло, що у господарів можна більше заробити", - вважає він.

Місцевий житель Михайло трудився охоронцем: "Я працював на дачах двох міністрів. Друзі говорили:" Платять добре, але врахуй, що ти будеш винен у всьому, якщо щось не так ". Але мені пощастило. Платили 5000 гривень - для села великі гроші. І ніяких проблем не було ". Зараз Михайло в пошуку - господар продав дачу в містечку "Сьоме небо".

Наташа дуже б хотіла влаштуватися у приватників покоївки: "Мені 26 років, у мене великий досвід роботи в приватному готелі. Але їздити до Києва далеко, народу проходить багато. Хотіла б влаштуватися на" дамбу ". У мене подруги працювали в приватних особняках. Дуже задоволені - по 5000 гривень отримували, працювали строго за часом - з 9.00 до 18.00, плюс подарунки до свят, днів народження. І маєш справу тільки з одним клієнтом. Встигаєш вивчити всі його звички ".

А ось в кухарі ніхто йти не хоче. Та й, як правило, в багаті будинки куховарити з вулиці не беруть. "Ми здаємо дуже дороге житло в Конча-Заспі москвичам, донеччанам, громадянам Італії, Франції. Вони всіх працівників наймають в Козині безпосередньо або, що рідше, по оголошенню. Але кухарі у всіх свої. Місцевих туди не беруть, це ж дуже тонка робота ", - розповіла співробітник однієї з ріелторських фірм Олександра.

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

Козин. Тут паркани нижче, тим не менше, сміття прибирають постійно

Козин можна порівнювати з елітною Кончей. Він теж розташований на березі Козинки і за високими парканами не видно, що твориться у дворі. Зараз в Козині немає занедбаних будинків, як було 15-20 років тому. Навпаки, стоять добротні, а то і розкішні особняки. Так само, як і в елітних селищах, тут відмінні дороги.

"Спасибі новим домовласникам. За їх рахунок - гроші, які вони платять в сільраду за покупку землі, - нам побудували нові дороги, прибрали все сміття, розбили газони, і одна з фірм постійно стежить за порядком. У сто разів краще, ніж в Києві ! " - розповів місцевий житель Григорій.

Земля в Козині теж дорога - близько $ 30 тисяч за сотку. А тому, багато місцевих вирішують свої сімейні проблеми за рахунок продажу городів. Один такий городик на відшибі може принести в сімейну скарбницю $ 200-300 тисяч. "Правда, на багато таких грошей не вистачає. Ну, купили квартиру дітям в Києві, машину, з'їздили у відпустку, і все, грошей немає. Але на зарплату б точно нічого такого не купили", - розповідає Григорій. Правда, його сусід побудував собі будинок. "Я продав 10 соток, за ці гроші майже своїми руками відгримів будиночок. Не гірше, ніж у багатіїв", - сміється Віталій.

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

Розвідний міст для заходу яхт. Буде першим в Україні

На дамбі живуть політики першого ешелону. Вілла Юлії Тимошенко, наприклад, знаходиться в знаменитій "Срібної затоці" на 3 км дамби, де всього 30 домоволодінь. Одним з перших тут оселився Леонід Черновецький. Трохи далі стоять будинки Леоніда Кучми, Олександра Третьякова, Дмитра Табачника.

В'їжджаємо на дамбу. Праворуч старі дачі - ще радянські. Будинки досить великі, майже на всіх супутникові антени. На віп-дачах, які знаходяться зліва, таких не побачите: там уже оптоволоконний зв'язок, всі комунікації виключно під землею. Селища на лівій стороні мають вихід до Дніпра або заток. Про небезпеку затоплення греблі тутешні жителі і чути не хочуть. Намивні грунти, на яких побудовані котеджні містечка, за їхніми словами, дуже надійні, а фундаменти укріплені на десятки метрів вглиб.

Городок "Золота затока", який буде готовий до початку 2011 року, розміститься на березі Дніпра на території 62 га. На даний момент ціни в ньому $ 5-6 млн, але в цю суму не входить вартість внутрішньої обробки, меблів, сантехніки. Всі "хотілки" - за окрему плату. Але навіть при наявності грошей операцію можуть не укласти, якщо ваш бізнес і репутація викликали сумніви, оскільки поруч - перші особи України.

Незважаючи на те що багато будинків вже продані, "Золота затока" - суцільний будмайданчик. Уже зараз зрозуміло - ось тут якраз буде справжня розкіш. З кожної ділянки, які в середньому по 50 соток і до гектара, є виходи до Дніпра або внутрішній канал. Триповерхові будинки досягають 1200 "квадратів". У них є кімната відпочинку, більярдна, критий басейн, гараж мінімум на два авто, хол-вітальня, 3-6 спалень, тераса, кінозал, мансарда, бібліотека, три спальні з вбиральнями і ванними кімнатами, тренажерний зал і сауна, фітнес-зал , а в деяких будинках - солярій.

Просто будинками це житло називати непристойно. Це заміські палаци. Як кажуть будівельники, тут витриманий єдиний архітектурний стиль, а проекти будинків пропонують в стилі модерн, українського бароко, мексикансько, тироль, терем, ранчо. Колір - пастель або просто червона цегла. До речі, змінити колір або стиль будинку просто так ви не зможете - при укладанні договору це обмовляється. Не подобається - шукайте інше містечко.


Мобільний зв'язок. Міста ще немає, а вишка коштує

Одна з фішок містечка - перший в Києві розвідний міст з електроприводом для заходу парусних яхт. Його майже добудували. Планується яхт-причал. Кожен господар зможе з власного будинку виїхати на велику воду на яхті. Для гостей і прислуги є будиночки в садибах та окремо розташовані зблоковані будинки, які стоять "всього" за $ 1,5-2 млн.

Над озелененням працюватимуть ландшафтні дизайнери високого рівня. Тут розіб'ють свій ботсад. У містечку передбачені дитячі сади, початкові школи. В середні школи віп нащадки змушені будуть їздити до Києва. Але, швидше за все, недовго. Не виключено, що тут відкриють коли-небудь і закритий "Дамбовскій ліцей". Будуть свої ресторани-кафе, фітнес- і дитячі клуби, а також супермаркети і ТРЦ. Так що побачити гіпотетичного прем'єра або президента, що купує сосиски або шкарпетки можна, тільки після перетину кордону цього віп-держави.

Ірина Касьянова

Фото: Юрій Кузнєцов, Олександр Яремчук

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Конча-Заспа: село головних багатіїв країни

«Золотий» будиночок. Площа цієї «хатинки» - 550 кв. м, але ділянку малуватий - усього 21 сотка

Не намагайтеся знайти Конча-Заспу на карті. З такою назвою електронна карта Київської області видає санаторій і кардіологічний центр. Конча-Заспа - НЕ адміністративна одиниця, а поняття. Вона давно стала символом розкоші, багатства і високого становища в суспільстві. Ціна сотки тут $ 30-100 тисяч, а будинки - від $ 1,5 мільйона. Але і $ 10 млн тут нікого не здивуєш. Такі гроші платять за престиж.

Старообуховская траса, яка сюди веде, завжди добре відремонтована. Але їздити тут незручно - двосмугова дорога дуже вузька. Особливо тяжко доводиться в годину пік, коли "чорні і сірі піджаки" виїжджають на роботу. Людей в погонах тут можна зустріти частіше, ніж в центрі Києва - вони охороняють всі великі в'їзди в селища.

Конча-Заспа - це кілька десятків котеджних селищ, які переховуються в лісах уздовж траси і на намивних пісках греблі, яка простягнулася від селища Українка до Кончі-Озерній. Розкіш підкрадається непомітно. Наприклад, відразу за базою "Динамо" знаходиться санаторій "Конча-Заспа" зі скромним 2,5-метровим парканом. Але чим далі в ліс, тим паркани стають вище і неприступнее.

Кращі землі лежать по ліву сторону від шосе - там ліси, річка Козинка і затоку Дніпра. Природно, тут і знаходиться більшість дач політиків - екс-президентів України Леоніда Кравчука і Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юлії Тимошенко ... Новосілля тут святкують часто. Багато політиків другого ешелону хочуть жити поруч з елітою, ось і міняють будинку в інших передмістях і квартири в центрі на Кончу.

По праву руку не так привабливо - там старі дачі радянського зразка. Втім, деяких солідних людей це не відлякує. Праворуч від дороги на дамбі живе київський мер Леонід Черновецький. Ми дізналися, як живеться в найпрестижнішому селищі країни.

селилася НОМЕНКЛАТУРА

Початок освоєння Конча-Заспи нашими віпамі доводиться на 90-і роки. Перші тугі "гаманці", заробивши первинний капітал, почали вкладати в нерухомість. Одними з перших оселилися там перший заступник київського мера Анатолій Голубченко і екс-міністр Олексій Кучеренко. Правда, тоді вони ще не були чиновниками.

Чому вибір припав саме на Кончу, а не на якийсь інший мальовничий куточок, пояснити неважко. Тут було модно селитися завжди. Партійно-радянська номенклатура обзаводилася тут дачку на березі Дніпра: і до міста недалеко, і природа: ліс, вода. Поруч з ними будувалися і діячі культури - поети, художники, журналісти.

ОХОРОНА: ЗАСЛІН І КАМЕРИ ЗА $ 500 В МІСЯЦЬ


Рожевий будинок. Тут живе Супрун

Назва "Золоті ворота" котеджного містечка в Конча-Заспі дали неспроста. Побудований найпершим, близько 15 років тому, він став воротами в паралельний світ, де немає комунальних проблем. У містечках Кончі продумано все. Багаторівнева система очищення каналізації, артезіанські свердловини, новітні комунікації, відмінні дороги. При в'їзді обладнаний пост охорони, на території - вишки спостереження, відеокамери, цілодобово городки об'їжджає патруль. Тут є свої супермаркети, автосалон, ресторани, дитсадки і початкові школи, спортзали, басейни, фітнес-центри, офіси і навіть банки ...

Об'їзд всіх вулиць містечка зайняв всього хвилин 10-15. Тут немає єдиного архітектурного стилю. Ділянки, в основному розділені огорожами з туї, порівняно невеликі. Може бути, тому здається, що різнокольорові особняки, площа яких іноді доходить до 3 тисяч кв. м, стоять близько один до одного. Майже як в радянських дачних селищах.

Майже як в радянських дачних селищах

Басейн в холі. Оренда цього будинку коштує $ 16 тисяч на місяць

Потенційні покупці житла проходять фейс-контроль - фірма-продавець вивчає документи про їх бізнесі. Такі умови укладання угоди. Багаті і знамениті не хочуть приймати в свій клуб аби кого.

"Які б світогляду були у наших депутатів, вони прекрасно уживаються в одному селищі, - розповів нам представник однієї з ріелторських фірм, які торгують елітним житлом. - Навіть дні народження вони можуть святкувати разом - тут же в ресторані" Підкова ".

Кажуть, одним з перших, з дня заснування селища, тут оселився нинішній заступник мера Києва Анатолій Голубченко. Трохи пізніше осіли наймолодший мільярдер і народний депутат Костянтин Жеваго, а також екс-нардеп Людмила Супрун, чий рожевий триповерховий особняк візуально нам здався найбільшим. Витрати на утримання будинку і охорону в "Золотих воротах" без комунальних платежів доходять до $ 500. За додаткову плату можна встановити власний пост охорони біля будинку.

Екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко оселився тут в 1993 році. "Тут тоді взагалі три халупи стояли. А зараз - близько 150 будинків. Наша сім'я харчується вдома, в ресторани ми практично не ходимо. Готує кухар. Тут є продуктовий магазин з такими ж цінами, як в Києві. Дещо завозимо із столиці. Я вважаю, що цей проект - прообраз котеджних містечок, які можуть вирішити житлову та комунальну проблеми Києва. Такі містечка потрібно будувати по всьому кільцю Києва - по 200-400 домоволодінь ", - вважає він.

"ЗОЛОТІ ВОРОТА": ЗА $ 16 ТИСЯЧ НА МІСЯЦЬ, АЛЕ БЕЗ СОБАКИ


Щоб побачити особняки поблизу, потрібен спецпропуск

Оголошення про продаж будинку в "Золотих воротах" ви не знайдете. Власники найпрестижнішого житла, якщо і продають його, не афішують цього. Але бажаючих придбати або орендувати будинок по сусідству з героями телеекранів вистачає.

Ми спробували взяти в оренду будинок в "Золотих воротах". Його площа - 550 "квадратів", варто "всього" $ 16 тисяч / місяць, зате прямо на березі Козинки з причалом. Ділянка в 21 сотку виглядає невеликим, мабуть, через розміри самого будинку. У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми.

У сусідів у господаря - політики з оточення президента Леоніда Кучми

"Нива". На таких авто тут їздить тільки охорона

Продавати будиночок господарі не згодні. "У господаря дочка росте. В майбутньому будинок може стати в нагоді", - говорить ріелтор. Тут дві спальні на другому поверсі і одна на першому. Є дитяча і кабінет, величезна гардеробна з італійськими меблями і санвузол з червоною ванною. "Але не можна заводити собаку. Запах і шерсть можуть зіпсувати меблі", - сказала ріелтор. Торг теж недоречний: "У нас вистачає клієнтів. Якщо дорого - не беріть".

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Козинці: багатії ДАЮТЬ РОБОТУ

Своя Козинка. На місці колишніх дитячих таборів будуються приїжджі

Велика частина жителів Козина - невеликого селища в Конча-Заспі - працює у господарів. Тут не почуєш проклять на адресу політиків та інших багатіїв. "Вони нам дають роботу. Майже в кожному будинку хтось працював або працює на господарів охоронцем, садівником, домробітницею або гувернанткою", - розповів місцевий житель Григорій. Сам він - будівельник. У нього є свій підйомний кран ще з радянських часів. Працює він на господарів час від часу. "Я пенсіонер-чорнобилець, пенсія непогана. Але гроші все одно потрібні", - розповідає він. Його остання робота була на майданчику у дочки Тимошенко в Кончі-Озерній. "У них будинок біля письменницьких дач, поряд з колишнім будинком мами вони купили ділянку. Там будували басейн. Ми все зробили. У будинок нас ніхто не пускав, на вулиці працювали. Женю Тимошенко не бачили, але враження залишилося приємне - платили вчасно і як домовлялися ", - розповів він нам про свої враження. Правда, на питання, скільки платили, відповісти не захотів.

Андрій Григорович - садівник, як і два його друга. Їм доводилося працювати і в заміському будинку мера Києва Леоніда Черновецького, і у екс-міністра оборони Олександра Кузьмука. "Обидва добре розраховуються, невибагливі. Але це все була тимчасова робота - розсипати землю, висадити газон, підрізати дерева", - розповідає Андрій Григорович. Постійне місце роботи цих Козинцев - фірма, що займається озелененням. "У господаря працювати краще. На фірмі ж з клієнта беруть, наприклад, 1500 гривень, а нам платять 300. Зрозуміло, що у господарів можна більше заробити", - вважає він.

Місцевий житель Михайло трудився охоронцем: "Я працював на дачах двох міністрів. Друзі говорили:" Платять добре, але врахуй, що ти будеш винен у всьому, якщо щось не так ". Але мені пощастило. Платили 5000 гривень - для села великі гроші. І ніяких проблем не було ". Зараз Михайло в пошуку - господар продав дачу в містечку "Сьоме небо".

Наташа дуже б хотіла влаштуватися у приватників покоївки: "Мені 26 років, у мене великий досвід роботи в приватному готелі. Але їздити до Києва далеко, народу проходить багато. Хотіла б влаштуватися на" дамбу ". У мене подруги працювали в приватних особняках. Дуже задоволені - по 5000 гривень отримували, працювали строго за часом - з 9.00 до 18.00, плюс подарунки до свят, днів народження. І маєш справу тільки з одним клієнтом. Встигаєш вивчити всі його звички ".

А ось в кухарі ніхто йти не хоче. Та й, як правило, в багаті будинки куховарити з вулиці не беруть. "Ми здаємо дуже дороге житло в Конча-Заспі москвичам, донеччанам, громадянам Італії, Франції. Вони всіх працівників наймають в Козині безпосередньо або, що рідше, по оголошенню. Але кухарі у всіх свої. Місцевих туди не беруть, це ж дуже тонка робота ", - розповіла співробітник однієї з ріелторських фірм Олександра.

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

КОЗІН: СМІТТЯ НЕМАЄ, А ДОРОГИ, ЯК У ЄВРОПІ

Козин. Тут паркани нижче, тим не менше, сміття прибирають постійно

Козин можна порівнювати з елітною Кончей. Він теж розташований на березі Козинки і за високими парканами не видно, що твориться у дворі. Зараз в Козині немає занедбаних будинків, як було 15-20 років тому. Навпаки, стоять добротні, а то і розкішні особняки. Так само, як і в елітних селищах, тут відмінні дороги.

"Спасибі новим домовласникам. За їх рахунок - гроші, які вони платять в сільраду за покупку землі, - нам побудували нові дороги, прибрали все сміття, розбили газони, і одна з фірм постійно стежить за порядком. У сто разів краще, ніж в Києві ! " - розповів місцевий житель Григорій.

Земля в Козині теж дорога - близько $ 30 тисяч за сотку. А тому, багато місцевих вирішують свої сімейні проблеми за рахунок продажу городів. Один такий городик на відшибі може принести в сімейну скарбницю $ 200-300 тисяч. "Правда, на багато таких грошей не вистачає. Ну, купили квартиру дітям в Києві, машину, з'їздили у відпустку, і все, грошей немає. Але на зарплату б точно нічого такого не купили", - розповідає Григорій. Правда, його сусід побудував собі будинок. "Я продав 10 соток, за ці гроші майже своїми руками відгримів будиночок. Не гірше, ніж у багатіїв", - сміється Віталій.

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

ДАМБА: МІСТО МАЙБУТНЬОГО

Розвідний міст для заходу яхт. Буде першим в Україні

На дамбі живуть політики першого ешелону. Вілла Юлії Тимошенко, наприклад, знаходиться в знаменитій "Срібної затоці" на 3 км дамби, де всього 30 домоволодінь. Одним з перших тут оселився Леонід Черновецький. Трохи далі стоять будинки Леоніда Кучми, Олександра Третьякова, Дмитра Табачника.

В'їжджаємо на дамбу. Праворуч старі дачі - ще радянські. Будинки досить великі, майже на всіх супутникові антени. На віп-дачах, які знаходяться зліва, таких не побачите: там уже оптоволоконний зв'язок, всі комунікації виключно під землею. Селища на лівій стороні мають вихід до Дніпра або заток. Про небезпеку затоплення греблі тутешні жителі і чути не хочуть. Намивні грунти, на яких побудовані котеджні містечка, за їхніми словами, дуже надійні, а фундаменти укріплені на десятки метрів вглиб.

Городок "Золота затока", який буде готовий до початку 2011 року, розміститься на березі Дніпра на території 62 га. На даний момент ціни в ньому $ 5-6 млн, але в цю суму не входить вартість внутрішньої обробки, меблів, сантехніки. Всі "хотілки" - за окрему плату. Але навіть при наявності грошей операцію можуть не укласти, якщо ваш бізнес і репутація викликали сумніви, оскільки поруч - перші особи України.

Незважаючи на те що багато будинків вже продані, "Золота затока" - суцільний будмайданчик. Уже зараз зрозуміло - ось тут якраз буде справжня розкіш. З кожної ділянки, які в середньому по 50 соток і до гектара, є виходи до Дніпра або внутрішній канал. Триповерхові будинки досягають 1200 "квадратів". У них є кімната відпочинку, більярдна, критий басейн, гараж мінімум на два авто, хол-вітальня, 3-6 спалень, тераса, кінозал, мансарда, бібліотека, три спальні з вбиральнями і ванними кімнатами, тренажерний зал і сауна, фітнес-зал , а в деяких будинках - солярій.

Просто будинками це житло називати непристойно. Це заміські палаци. Як кажуть будівельники, тут витриманий єдиний архітектурний стиль, а проекти будинків пропонують в стилі модерн, українського бароко, мексикансько, тироль, терем, ранчо. Колір - пастель або просто червона цегла. До речі, змінити колір або стиль будинку просто так ви не зможете - при укладанні договору це обмовляється. Не подобається - шукайте інше містечко.


Мобільний зв'язок. Міста ще немає, а вишка коштує

Одна з фішок містечка - перший в Києві розвідний міст з електроприводом для заходу парусних яхт. Його майже добудували. Планується яхт-причал. Кожен господар зможе з власного будинку виїхати на велику воду на яхті. Для гостей і прислуги є будиночки в садибах та окремо розташовані зблоковані будинки, які стоять "всього" за $ 1,5-2 млн.

Над озелененням працюватимуть ландшафтні дизайнери високого рівня. Тут розіб'ють свій ботсад. У містечку передбачені дитячі сади, початкові школи. В середні школи віп нащадки змушені будуть їздити до Києва. Але, швидше за все, недовго. Не виключено, що тут відкриють коли-небудь і закритий "Дамбовскій ліцей". Будуть свої ресторани-кафе, фітнес- і дитячі клуби, а також супермаркети і ТРЦ. Так що побачити гіпотетичного прем'єра або президента, що купує сосиски або шкарпетки можна, тільки після перетину кордону цього віп-держави.

Ірина Касьянова

Фото: Юрій Кузнєцов, Олександр Яремчук

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram