Реклама
Реклама
Реклама

Адміністрація Азовського району приховує від Мінмайна квартири для дітей-сиріт?

Відповідно до державної програми щодо забезпечення громадян доступним і комфортним житлом Міністерство майнових відносин Омської області щороку надає певне число квартир для дітей-сиріт. Попередньо приміщення викуповуються у забудовників, але посередниками служать адміністрації муніципалітетів. Їх завдання - повідомити регіональній владі про наявність в районі підходящої житлоплощі.

Всього в 2018 році колишнім дитбудинку планують передати 194 квартири в Омську і муніципальних районах.

У січні цього року Мінмайна зробило запит в райони про наявність квартир в новобудовах, які можна викупити для сиріт. Надійшов лист і в адміністрацію Азовського німецького національного району. Через кілька днів прийшла відповідь - таких в селищі немає.

Через кілька днів прийшла відповідь - таких в селищі немає

Копії документів виявилися в розпорядженні редакції порталу Om1.ru.

- Адміністрація Азовського німецького національного муніципального району Омської області у відповідь на ваш запит від 22.01.2018 повідомляє, що на території Азовського ННМР житлові приміщення, введені в експлуатацію, упорядковані, а також відповідні вказаним технічним характеристикам, відсутні, - йдеться у відповіді за підписом заступника голови району Володимира Штайнбрехера.

Однак, за нашими відомостями, в адміністрації злукавили. Азово - один з шести селищ області, де такі квартири як раз є. У минулому році місцеві чиновники самі вводили в експлуатацію впорядковану новобудову на 36 квартир. І вони до сих пір у продажу.

Це порталу Om1.ru підтвердили і в компанії-забудовника ТОВ «Варм». Там виявилися в курсі ситуації. Як пояснили у відділі продажів, в даний момент заявленим параметрам відповідають 3 приміщення, раніше таких було 22. Всього зараз у продажу залишилося 12-13 квартир.

Причому 10 квітня Мінмайна вже викупило одну квартиру для сиріт, недавно завершилися торги по другій. Компанія рада б і далі брати участь в аукціонах, але адміністрація приховала сам факт існування цих площ, тому гроші на Азово не виділили.

- Зараз три квартири відповідають всім вимогам, ми їх обробляємо. Причому у нас хороша обробка, лінолеум, якісний санфаянс. У нас порядна начальник, він розуміє, що це для дітей, яким і так непросто довелося в житті. За першою квартирі Мінмайна було в захваті, - розповіли в компанії.

Позицію районної адміністрації там пояснили банальним байдужістю.

Отримати роз'яснення від працівників адміністрації поки не вдалося. Чиновники в Азово виявилися недоступні для коментарів. Телефони приймальної, глави району, його заступника Штайнбрехера і начальника управління економіки та майнових відносин на момент написання замітки не відповідали. Портал Om1.ru чекає зворотного зв'язку.

ru чекає зворотного зв'язку

Підписуйтесь на наш канал в Яндекс Дзен .

Знайшли друкарську помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Знайшли друкарську помилку?