Реклама
Реклама
Реклама

Мін'юст РК представив в Інтернеті новий безкоштовний сервіс adilet.zan.kz

20 Грудня 2012 17:30 2058 20 Грудня 2012 17:30 2058   АСТАНА

АСТАНА. 20 грудня. КАЗИНФОРМ - У Міністерстві юстиції РК представили безкоштовну базу законодавства РК «Әділет», аналогів якої в Казахстані немає, повідомляє прес-служба відомства.

Відтепер кожен казахстанец в режимі онлайн і в будь-який час доби може простежити за хронологією внесених змін і доповнень до законодавчих актів РК. Для цього просто необхідно зайти на сайт за адресою: www.adilet.zan.kz .

Інформаційна правова система (ІПС) «Әділет» - нова пошукова веб-система, яка являє собою повний електронний звід нормативних правових актів (НПА) Казахстану державною та російською мовами, який формується з офіційних джерел. У ній розміщені понад 120 тисяч матеріалів: всі кодекси, закони, укази, міжнародні договори, постанови, інструкції і так далі.

Також тут розміщені нормативно-правові акти, що приймаються на місцевому рівні, - рішення і постанови масліхатів, акимів і акіматів.

«Просто зайшовши на сайт, можна вибрати необхідну сферу правовідносин: фінанси, господарська діяльність, працю, соціальне забезпечення, страхування, шлюб і сім'я, ЖКГ, культура і багато іншого. А в режимі онлайн дізнатися про своїх правахі простежити за хронологією внесених змін і доповнень до законодавчих актів РК », - відзначають в Мін'юсті РК.

Оновлення ІПС проводиться щодня, у міру надходжень НПА, повідомляють у відомстві.

Відзначимо, що e-система «Әділет» носить тільки довідковий характер і не є джерелом офіційного опублікування. Відповідно до Закону РК «Про нормативних правових актах» офіційними виданнями є Ведомости Парламенту РК, Відомості Верховної Ради РК і Уряду РК, Збори актів центральних виконавчих та інших центральних державних органів РК, а також періодичні друковані видання, які отримали таке право на конкурсній основі, в порядку, затвердженому Кабінетом РК.