Реклама
Реклама
Реклама

Назва фірми приклади для ТОВ: як придумати гарне ім'я компанії та бренду

  1. трохи теорії
  2. Користуємося розробками професіоналів
  3. ініціали власника
  4. гра словами
  5. використовуємо топографію
  6. Історичні і вигадані персонажі
  7. Навколишнє середовище та асоціації
  8. Поради підприємцям

Як правило, від добре і вдало підібраного назви вашого бізнесу будуть залежати перспективи його просування. Деяким підприємцям вдається швидко вирішити поставлене запитання, а інші люди витрачають на це багато часу і виконують копітку роботу в пошуку підходящої фрази.

Постараємося трохи полегшити вам таке завдання і підказати, як придумати назву компанії, максимально відповідає всім вимогам. Повірте, цей етап дуже важливий - адже найменування підприємства чинить серйозний вплив на подальший розвиток справи.

трохи теорії

Перед тим як придумати назву бренду, слід вивчити ази маркетингу. Адже обраний варіант буде найпотужнішим інструментом, який ви зможете використовувати для отримання більшої вигоди. Тому досвідчені маркетологи давно розробили якусь систему правил. Керуючись ними, вийде підібрати оптимальне ім'я для вашого підприємства.

Рекомендуємо також звернути увагу на статтю наших партнерів про правильному виборі назви фірми .

Як правило, від добре і вдало підібраного назви вашого бізнесу будуть залежати перспективи його просування

Одним з перших питань, з якими стикається початківець бізнесмен, стане пошук відповідного назви для компанії

Отже, спочатку потрібно врахувати, щоб найменування було звучним і характеризувало рід вашої діяльності. Само собою, важко вимовлені назви будуть погано запам'ятовуватися, тому постарайтеся обмежитися фразою в два коротких і простих слова. При цьому постарайтеся уникнути співзвучності з різними відомими брендами - повірте, таке «збіг» не кращим чином позначиться на розмірі вашого доходу і загрожує навіть судом через порушення авторського права.

Спробуйте максимально піти від прив'язки до певної географічній точці. Наприклад, «Меблі Омська» навряд чи може бути затребувана, скажімо, в Москві. Оптимально, щоб ім'я однаково добре читалося на найпоширеніших мовах світу. Адже з часом ваша компанія може вийти на міжнародну арену.

Використовуючи красиві слова для назви фірми, постарайтеся, щоб вони хоч приблизно відповідали її діяльності. Адже при вашій появі на ринку споживачі не зможуть розібратися, що саме ви хочете їм запропонувати. Крім того, деякі підприємства вважають за краще використовувати спеціальну і правову термінологію. Це також можна взяти до уваги, думаючи, як назвати фірму. Приклади назв такого плану можуть звучати так: АСТ Груп, AGCO Corporation, Авто Трейд.

Розробити собстенних бренд - досить складне, але захоплююче заняття

Правда, називати підприємство абревіатурою - не найкраща ідея. Так, ви знеособлюється ваше заняття. Хоча, бренд BMW (Bayerische Motoren Werke AG - Баварські моторні заводи) може послужити яскравим прикладом спростування цього поширеного серед фахівців нейминга думки. Одним словом, процес буде досить складним і тривалим. Само собою, тут потрібно вміння нестандартно і творчо мислити - тоді шанси вибрати відмінний варіант з безлічі можливих збільшаться в багато разів.

Користуємося розробками професіоналів

Сьогодні така непроста задача, як придумати назву фірми, може стати серйозною перешкодою на шляху реалізації проекту новачком. Хоча навіть для цієї проблеми можна знайти вдале рішення, застосувавши досвід фахівців. Уже відомо кілька базових методик, керуючись якими ви зможете полегшити собі роботу. Можна виділити кілька різних шляхів, як вибрати назву для фірми (ТОВ). Приклади (список), що приносять удачу, ми перерахуємо трохи нижче. Можливо, вони можуть стати корисними для вас в пошуках гарного бренду.

ініціали власника

Мабуть, перше, що прийде в голову більшості бізнесменів - використання власного імені, прізвища і навіть по батькові. Звичайно, такий підхід може показати непогані результати, особливо коли засновником є ​​відомий і шанований чоловік. Хоча і тут можуть зустрічатися свої винятки. Наприклад, визнана і оцінена у всьому світі німецька ТМ «Mersedes» або японська «Honda».

Наприклад, визнана і оцінена у всьому світі німецька ТМ «Mersedes» або японська «Honda»

Більшість всесвітньо відомих брендів названі іменами своїх власників

Іноді компанія може бути названа прізвищем власника. На російському ринку відомим прикладом цього послужить мережу банків «Тиньков». Також тут можна згадати широко відому компанію «Siemens», засновником якої був Werner von Siemens або «Phillips», названу прізвищем сім'ї, що почала цей бізнес.

гра словами

Непоганим варіантом для довгого і важковимовним найменування може стати або злиття частини слів, або акронім з перших звуків імені. Всесвітньо популярний конструктор Lego отримав своє ім'я від фрази на датському «грай добре» (leg godt). Крім того, сам бренд має значення «збираю» в перекладі з латині. Зверніть увагу, над створенням цієї назви потрудився непрофесіонал, а воно з роками тільки набувало популярність. Іншим вдалим прикладом буде мережа FaceBook.

Такий прийом доречний, коли потрібно швидко придумати назву будівельної фірми. Житлобуд або СТРОЙГАРАНТ - універсальні варіанти, зрозумілі для зручні для запам'ятовування середньостатистичним споживачем.

Спортивний одяг і взуття «Adidas» - комбінація написання імені Адольфа Дасслера, її власника. На вітчизняному ринку досить відома компанія зв'язку МТС (мобільні телесистеми). Також відмінним прикладом послужать марки, в назві яких зашифровано місцезнаходження компанії - КамАЗ (Камський Автозавод), УАЗ (Ульяновський автомобільний завод) або ЗІЛ (Завод імені Лихачова).

Також відмінним прикладом послужать марки, в назві яких зашифровано місцезнаходження компанії - КамАЗ (Камський Автозавод), УАЗ (Ульяновський автомобільний завод) або ЗІЛ (Завод імені Лихачова)

Вдале поєднання двох слів в одне іноді може дати відмінний результат

Правда, часто перераховані варіанти є нудними і не залучають клієнтів. Адже оригінальне і креативне ім'я посприяє якнайшвидшій популяризації бренду. Абревіатури, особливо неблагозвучні, сьогодні у багатьох викликають відторгнення. Тому намагайтеся вдатися до цього способу лише в найскладніших ситуаціях.

використовуємо топографію

Іноді прив'язка бренду до місцевості, де було покладено початок бізнесу, може стати досить непоганим варіантом. Компанія «Nokia» - підтвердження цієї думки. Маловідомий фінський містечко дав ім'я всесвітньо популярному бренду. Торгова мережа «Ашан» також має топографічні коріння назви, отримані від французького hauts champs - місця, звідки родом її батько. Програмне забезпечення Adobe названо на честь річки Adobe Creek, що в перекладі означає глиняний струмок. Потрібно думати, що в цьому випадку доречний такий переклад, як «пластичний».

Історичні і вигадані персонажі

Красиві назви фірм, список яких відомий практично кожному жителю багатьох країн світу, іноді були дані на честь реальних або міфічних персонажів. Так торгова марка «Canon» - видозмінене ім'я буддійського божества Kwanon. В кінці 70-х років власники компанії «Blue Ribbon Sports» вирішили змінити бренд на «Nike Inc» по імені грецької богині перемоги.

В кінці 70-х років власники компанії «Blue Ribbon Sports» вирішили змінити бренд на «Nike Inc» по імені грецької богині перемоги

Назва компанії, отримане завдяки історичному або міфічному персонажеві - вельми популярний прийом

Чимало відомо назв всеросійського і світового ринку, які отримали ім'я завдяки реальним персонажам. Мабуть, більшість людей безпомилково назвуть серед них «Lincoln» або «Napoleon». Правда, зауважимо, що більшість брендів, все ж, стали інструментом, що дає популярність своїм розробникам. Тобто, найбільш відомі та успішні марки зробили легендарними своїх господарів.

Навколишнє середовище та асоціації

Дуже вдалим варіантом буде найменування компанії словом, яке характеризує будь-яке природне явище або просто абстрактне поняття і може викликати асоціації з характером діяльності вашої фірми. Так, компанія «Hyundai» в перекладі означає «сучасність», а «Samsung» - «три зірки».

Так, компанія «Hyundai» в перекладі означає «сучасність», а «Samsung» - «три зірки»

Прагнучи вибрати назву бренду по фен-шуй, враховуйте, щоб слово було коротким, закінчувалося на голосну і несло в собі позитивний сенс

Крім того, тут можна привести трохи інші приклади. Назва фірми по фен-шуй також вийде умовно віднести до цієї категорії. Адже основним правилом тут буде гармонійне поєднання символів, що несуть позитивний сенс. Причому число букв повинно бути не більше п'яти штук, а останнім звуком імені ставлять голосну.

В цьому плані дуже цікава історія появи бренду «Sony». Вона утворена від латинського «sonus» (звук), але при цьому співзвучна з англійським варіантом «sunny» (сонячно). Правда, в японському написанні «sonny» означало «збитки». Це і послужило причиною відмови власника від однієї з букв «n».

Поради підприємцям

Таким чином, оптимально вибрати кілька слів, які характеризують основний напрямок роботи і спробувати трансформувати їх в назву фірми. Приклади для ТОВ, зайнятих, наприклад, в сфері виробництва вікон, можуть звучати так: «Вікна Град» або «МастерОкна». Взагалі, намагайтеся керуватися масштабами бізнесу. Так, для великих і серйозних компаній рідко застосовні і доречні назви, скажімо, казкових персонажів або зменшувально-пестливі форми. Завжди відмінним рішенням буде пошук асоціативного слова.

Завжди відмінним рішенням буде пошук асоціативного слова

Коли ви сумніваєтеся у власних лінгвістичних здібностях, доручіть вибір назви компанії професіоналам

Звичайно, знайти вірний і відповідний варіант вийде не відразу. Коли ваші творчі можливості не дозволяють зробити це, можливо, доречно скористатися онлайн-генератором назв або ж запропонувати таку роботу фахівцям нейминга. Зазвичай за суму до 30 000 рублів вам зможуть надати відмінний варіант імені.

Тепер поговоримо про деякі помилкові дії новачків, допускати яких годі було. Перше, про що слід подбати - це авторське право на вашу розробку. Само собою, утримайтеся від використання схожих найменувань відомих світових брендів. Уточнити дані про обраний вами бренд ви зможете у інспектора Реєстраційної палати. Друге, що потрібно враховувати - законодавство країни. У Росії такі моменти регулюються ФЗ №14 (08.02.98) і Цивільним кодексом.

Наприклад, заборонено використовувати слова «Російська Федерація», «Росія» або «Москва» без отримання спеціального документа. Крім того, бажано максимально уникнути звучання в імені слів, які можуть створити враження про належність вашої компанії державі. Сама назва має хоч побічно вказувати на рід занять, тому будівельну компанію навряд чи зареєструють під брендом «Казка». Крім того, утримайтеся від найменувань, що порушують загальноприйняті принципи гуманності і моралі. Само собою, це правило стосується і нецензурних фраз.

Перш ніж вибирати і намагатися зареєструвати бренд, ознайомтеся із законодавчою базою, яка регулює такі питання

Як бачите, вибір відповідного бренду - скрупульозний і тривалий праця, що вимагає від вас знання мови і законів, а також вміння проводити семантичний аналіз. Звичайно, назва є стратегічно важливим параметром створеного бізнесу. Адже від нього залежить загальна політика маркетингу і просування підприємства на ринку.

Одним з перших питань, з якими стикається початківець бізнесмен, стане пошук відповідного назви для компанії Одним з перших питань, з якими стикається початківець бізнесмен, стане пошук відповідного назви для компанії   Розробити собстенних бренд - досить складне, але захоплююче заняття   Більшість всесвітньо відомих брендів названі іменами своїх власників   Вдале поєднання двох слів в одне іноді може дати відмінний результат   Назва компанії, отримане завдяки історичному або міфічному персонажеві - вельми популярний прийом   Прагнучи вибрати назву бренду по фен-шуй, враховуйте, щоб слово було коротким, закінчувалося на голосну і несло в собі позитивний сенс   Коли ви сумніваєтеся у власних лінгвістичних здібностях, доручіть вибір назви компанії професіоналам   Перш ніж вибирати і намагатися зареєструвати бренд, ознайомтеся із законодавчою базою, яка регулює такі питання   Взагалі, багатьом популярним компаніям імена дали самі власники, а не фахівці нейминга   Вдала назва фірми має бути коротким і звучним, а також легко читатися і запам'ятовуватися   Вибір вдалого назви компанії - стратегічно важливе питання Розробити собстенних бренд - досить складне, але захоплююче заняття Більшість всесвітньо відомих брендів названі іменами своїх власників Вдале поєднання двох слів в одне іноді може дати відмінний результат Назва компанії, отримане завдяки історичному або міфічному персонажеві - вельми популярний прийом Прагнучи вибрати назву бренду по фен-шуй, враховуйте, щоб слово було коротким, закінчувалося на голосну і несло в собі позитивний сенс Коли ви сумніваєтеся у власних лінгвістичних здібностях, доручіть вибір назви компанії професіоналам Перш ніж вибирати і намагатися зареєструвати бренд, ознайомтеся із законодавчою базою, яка регулює такі питання Взагалі, багатьом популярним компаніям імена дали самі власники, а не фахівці нейминга Вдала назва фірми має бути коротким і звучним, а також легко читатися і запам'ятовуватися Вибір вдалого назви компанії - стратегічно важливе питання