Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн однокімнатних квартир (фото). Планування маленької однокімнатної квартири для двох

  1. Стильна студія на двох на площі 20 кв.м
  2. Інтер'єр житлової зони типовий однокімнатної квартири
  3. Затишний дизайн крихітної однушки

Власники типових однокімнатних квартир знають, як непросто розмістити все необхідне в єдиній житловій кімнаті, щоб вона була комфортною і не виглядала надто заставленій меблями. Ще складніше створити на відведеній площі стильний і затишний інтер'єр. Сьогодні в Home-ideas.ru я покажу кілька прикладів оформлення маленьких одиничок, розрахованих на сімейні пари і виконаних з урахуванням всіх перерахованих вище вимог.

Стильна студія на двох на площі 20 кв.м

Це затишне гніздечко, цілком придатне для молодої сімейної пари, створила дизайнер зі США Малена Георгієва. Площа однокімнатної квартири всього 20 кв.м, однак продуманий до дрібниць інтер'єр дозволяє не просто вільно пересуватися, а й приймати гостей, чому суттєво посприяло включення кухні в загальну житлову зону.

Як видно з фотографій, в квартирі все одне вузьке вікно, якого явно недостатньо, щоб повністю забезпечити кімнату денним світлом. Щоб усунути проблему дизайнер вибрала ідеальний для маленьких приміщень білий колір, а до вікна підвісила дзеркало, щоб промені відбиваючись через нього краще висвітлювали кімнату.

Щоб усунути проблему дизайнер вибрала ідеальний для маленьких приміщень білий колір, а до вікна підвісила дзеркало, щоб промені відбиваючись через нього краще висвітлювали кімнату

Щоб студія не виглядала одноманітно, а біла меблі не зливалася зі стінами, дизайнер створила візуальні кордону для кожної зони. Так, ліжко відокремлена від іншої частини кімнати великими постерами, зона відпочинку окреслена чорно-білої шкірою, картиною і великим стельових світильником. Кордон обіднього столу виділена чорними барними стільцями. Для рівноваги загальної композиції невеликий яскравий акцент є навіть у кухонного куточка, помірний настільки, щоб не відволікати увагу на себе.

Для рівноваги загальної композиції невеликий яскравий акцент є навіть у кухонного куточка, помірний настільки, щоб не відволікати увагу на себе

Якщо придивитися до інтер'єру уважно, то можна знайти кілька хитрощів з розряду багатофункціонального використання. Наприклад, подіум між стіною і ліжком - закамуфльований додатковий гостьовий матрац, а диванчик в обідній зоні біля вікна - всього лише м'яке сидіння, прикріплене до батареї.

Наприклад, подіум між стіною і ліжком - закамуфльований додатковий гостьовий матрац, а диванчик в обідній зоні біля вікна - всього лише м'яке сидіння, прикріплене до батареї

Примітно, що Малена Георгієва народилася в Болгарії, вчилася в Радянському Союзі, а в 90-х роках емігрувала США, де пройшла курси дизайну інтер'єру при Нью-Йоркському університеті. Ця квартира на Манхеттені - справжнє житло Малени, вона орендує її за 1750 $ (яких тільки подробиць не дізнаєшся з New York Times). У дизайні студії в основному була використана недорогі меблі і аксесуари з магазину Ікея (в сумі інтер'єр обійшовся в 1500 $). Фотографії орхідей для постерів дизайнер зробила самостійно.

Інтер'єр житлової зони типовий однокімнатної квартири

Інтер'єр наступної кімнати розрахований на сімейну пару з дитиною. Може бути він не такий стильний, як студія на Манхеттені, зате планування дуже схожа на нашу типову однокімнатну квартиру - подібна ідея облаштування житлового простору підійде тим, хто не хоче (або не може) ламати перегородку, щоб об'єднати кімнату з кухнею. Про авторів подібного творіння мені нічого не відомо, крім того, що квартира знаходиться в Чехії.

Житлова кімната вузька і витягнута, тому найоптимальнішим рішенням в даній ситуації було розташувати зони послідовно: спальня, через невисоку перегородку м'який куточок з телевізором, домашній офіс.

Цей приклад цікавий тим, що в інтер'єрі вузької однокімнатної квартири замість розкладного дивана використовується повноцінна сімейне ліжко. На жаль, найраціональніше розташування для неї знаходиться навпроти вхідних дверей, що може здатися незручним любителям домашніх вечірок.

При такому плануванні другим доступним варіантом стане рокіровка ліжку з робочим місцем, але це не зовсім вірно, тому що ліжко краще ставити подалі від світла, а стіл до вікна. Третій варіант зажадає кардинального підходу - перенесення міжкімнатних дверей, щоб прохід до кімнати здійснювався через кухню.

Зона сну досить цікава. Красива м'яка оббивка текстилем не тільки в головах, а й бічної стіни створює м'яку затишну атмосферу. Оригінальне доповнення до вбудованої перегородці - тюлева фіранка.

Звертаю вашу увагу, що в даному дизайні є недоліки. Наприклад, темна підлога - невідповідний рішення для вузької витягнутої кімнати. Напрямок укладання теж вибрано невірно - все це тільки ще більше підкреслює недоліки планування. Що стосується колористичної гами - можливо, це вибір господарів, але зроблений він явно невдало. Бузкові відтінки тяжіють до більш дорогим і вишуканим предметів обстановки, ніж прості меблі в еко-стилі. Викликають подив по-офісному строгий світильник, потворний торшер і совкові годинник. Більше прикладів ви знайдете в нашому матеріалі про дизайні залу в різних квартирах .

Добре, що тільки одна стіна обклеєна кольоровими шпалерами, а решта білі. В іншому варіанті, кімната здавалася б менше і стала б занадто темною.

Затишний дизайн крихітної однушки

Ця крихітна нью-йоркська квартира можливо вже зустрічалася вам на просторах інтернету. Свого часу вона була обрана однією з кращих в номінації Smallest coolest apartments на сайті apartmenttherapy.com. Її автор, дизайнер по інтер'єрах Рон Марвін , Обожнює своє житло і з великим натхненням розповідає про всі деталі, пов'язаних з його облаштуванням.

В єдиною житловій кімнаті площею 12 кв.м Рон розмістив все необхідне: двоспальне ліжко, робочий стіл і м'який куточок. Крихітна кухня займає окреме приміщення. Особливу гордість у Рона викликають світильники і меблі, підібрані на блошиних ринках.

Рон вважає, що основними помічниками в дизайні маленьких квартир є світильники і дзеркала. Вони роблять приміщення більш затишним і просторим. У своєму оригінальному дизайні він використовує їх комбінації всюди: дзеркала є не тільки у вітальні, але і на кухні, на стелі в прихожей, навіть в туалеті присутній невеликий додатковий торшер.

У цій квартирі вільно могла б проживати сімейна пара, але все ж її колірна гамма і оформлення стін підказують, що це затишний інтер'єр холостяка. Подивіться, з якою любов'ю Рон розповідає про своє житло:


Сподіваюся, мої сьогоднішні приклади інтер'єрів вам сподобалися і будуть корисні під час планування майбутнього дизайну вашого однокімнатного житла!