Реклама
Реклама
Реклама

У Камишині припинено за давністю років справа проти голови ГСК, який продав чужий гараж

  1. люди коментують

Кількість переглядів: 1 957

Ця кримінальна історія сталася в жовтні 2012 року, але лише недавно мировий суддя судової ділянки № 15 Камишинського району Волгоградської області поставив у ній крапку Ця кримінальна історія сталася в жовтні 2012 року, але лише недавно мировий суддя судової ділянки № 15 Камишинського району Волгоградської області поставив у ній крапку.

На лаві підсудних опинився голова гаражно-будівельного кооперативу, якого звинуватили в самоправності (ч.1 ст.330 КК РФ). Справа в тому, що один з членів ГСК ще в 1992 році побудував гаражний бокс, став його власником, якому, згідно з ч.1 ст. 209 Цивільного кодексу Російської Федерації, «належать права володіння, користування і розпорядження своїм майном».

Однак через 15 років власник перестав платити членські внески в ГСК. І голова прийняв рішення: продати його гараж, щоб разом оплатити всю заборгованість. Ринкова вартість оцінювалася в 70 тисяч рублів, а голова благополучно реалізував чуже майно - гаражний бокс № 379 - за 18 142 рубля, які і вніс в касу ГСК.

Однак правоохоронні органи, отримавши заяву власника гаража № 379, встали зовсім не на сторону голови, а звинуватили того в скоєнні кримінального злочину - самоуправства. І суд це довів! Бо Статутом цього Камишинського ГСК і «Порядком продажу гаражів боржників кооперативу», затвердженими зборами правління цього ж ГСК, продаж чужого гаража можлива «з метою стягнення заборгованості з оплати членських внесків», але з дотриманням цілого ряду умов. По-перше, боржнику, якщо такої не сплачує членські внески два роки, висилається рекомендований лист з повідомленням про вручення. Після повернення рекомендованого листа, як незатребуваного, матеріал на гараж передається до суду. Після судового рішення виконавчого листа на власника-боржника передається судовим приставам, де він може бути реалізований протягом трьох років. І лише після того, як судові пристави не реалізували виконавчий лист, на ворота гаража вивішується аркуш «Попередження» (із зазначенням суми боргу і терміну його погашення). Після закінчення терміну зазначеного в «Попередженні» гараж комісійно розкривається і виставляється на продаж.

Голова порушив всі умови, а значить, допустив самоуправство. Однак рішенням мирового судді був врахований факт того, що термін давності у даній справі (два роки) минув в жовтні 2014 року, а тому за згодою всіх сторін кримінальну справу було припинено у зв'язку із закінченням строків давності.


Автор: Леонід Смелов

Фото: infokam.su

РЕДАКЦІЯ: Коментування даної теми закрито. Причина: За закінченням терміну давності.

люди коментують

Продаж гаража по сьогоднішніх часах - справа "тухле". Мій сусід оцінив свій гараж в 100 000 рублів. А продати зумів всього за 40 тисяч. Так що може і добре, що все при своїх інтересах залишилися.

Іван Миколайович Політов @ 16 вересня 2016, 18:26

Офігєть як добре. Суд вже нікого не хвилює. Вирішив голова та здихав по дешовке !!!
Офігєть !!! А то що це приватна власність і тільки через суд нічо ?? Може у мужика там скарб в золотих злитках. Якого дідька полізли? не твоє НЕ чіпай.
Все у нас так на Русі, про всяк горобець вже орлом себе рахує кожна вахтерка як Бог на вході.

Кащей @ 16 вересня 2016, 18:34

Є два нюанси, які не відображені в публікації. Приватизований спірний гараж? Якщо "ні", то продати його можна за рішенням правління ГСК. Якщо приватизований, то рот ГСК роззявляти не може. Але при нотаріальному оформленні угоди купівлі-продажу ГСК виписує довідку про погашення заборгованостей і повної сплати членських внесків. В даному випадку власник гаража усунувся від своїх обов'язків по сплаті членських внесків. Це неправомірно, як неправомірні і дії голови.

Іван Миколайович Політов @ 16 вересня 2016, 19:12

Я в захваті від цих камишінцофф! Літл-піпл Політов забив баки мировому судді. YOоу! Як-буто не суд справу вирішив а так побалакати на призьбі. Якщо розписали як повинно бути те видать суд так довів взявши Статут та інші хню гск.

Кащей @ 16 вересня 2016, 19:38

Політова
Як же не відображено, ну чорним же по білому написано:
«Став його власником, якому, згідно з ч.1 ст. 209 Цивільного кодексу Російської Федерації, «належать права володіння, користування і розпорядження своїм майном».

Синдбад Мореплавець @ 16 вересня 2016, 19:45

Власник гаража звичайно мерзотник, стільки років не платив за гараж, а адже гараж його охранялся.Бил б такий гараж не в ГСК а на відшибі, давно б розібрали на цеглу. В ГСК це більше проблема, багато гаражів занедбаних, і за них ніхто не платить. Судитися з власниками дуже накладно для ГСК, треба платити адвокатам, все з кишені інших власників.

Іван Васильєв @ 18 вересня 2016, 7:10

А то що це приватна власність і тільки через суд нічо ?
Якого дідька полізли?
Приватизований спірний гараж?