Реклама
Реклама
Реклама

Кредит або розстрочка: як придбати квартиру, якщо ви обмежені в засобах

Кредит або розстрочка: як придбати квартиру, якщо ви обмежені в засобах

03.04.2014 12:21

Покупці, які не мають грошової суми, достатньої для негайної   покупки нерухомості   , Часто задаються питанням вибору виду грошової позики Покупці, які не мають грошової суми, достатньої для негайної покупки нерухомості , Часто задаються питанням вибору виду грошової позики. Варіантів звичайно два: іпотека в банку або розстрочка, запропонована забудовником. Які ж умови видачі банківського кредиту і отримання розстрочки у забудовників? Що вигідніше? Про це - далі в статті.

Квартира в кредит на первинному ринку

На сьогоднішній день видачею іпотек на первинному ринку нерухомості в Україні займаються 28 банків. Величина процентних ставок за іпотеками становить 18,4%, а розмір першого внеску може варіюватися від 10 до 60%. Що стосується термінів кредитування, вони можуть досягати 30 років.

На якому банку ви б не зупинили свій вибір, оформлення іпотечного кредиту - завдання не з легких. До позичальників пред'являють ряд вимог, основними серед яких є: офіційне підтвердження доходів, висока платоспроможність, оптимальне значення коефіцієнтів РТI і ОТI, постійна прописка і т.д.

В основному, в оцінюванні платежі-і кредитоспроможності позичальника банки керуються показниками фінансового стану потенційного клієнта і наявністю першого внеску. Другорядними, але все ж важливими обставинами вважається наявність підтверджених додаткових доходів, дорогого майна (нерухомість, автомобіль) і позитивної кредитної історії.

Розстрочка від забудовника

На сьогоднішній день, безліч компаній пропонує купити квартиру , Скориставшись розстрочкою платежів. Існує два види розстрочок: до здачі житлового будинку в експлуатацію і довгострокова розстрочка строком до 10 років. Що стосується першого варіанту, тут актуальна безвідсоткова оплата вартості житла по частинах. Перший мінімальний платіж, як правило, становить 30% від загальної вартості. Користуючись другим видом розстрочки, покупці вносять такий же початковий внесок, а залишок виплачується протягом 10 років. Що стосується процентних ставок, їх величина становить близько 10%.

Які ж умови видачі банківського кредиту і отримання розстрочки у забудовників?
Що вигідніше?