Реклама
Реклама
Реклама

Чи існують кредити на ремонт квартири в новобудові?

Roman Rodionov / Fotolia   Серед наших стратегічних партнерів з банківської сфери, що пропонують подібні програми, немає Roman Rodionov / Fotolia

Серед наших стратегічних партнерів з банківської сфери, що пропонують подібні програми, немає. Зате існує субпродукт споживчого кредиту - на ремонт квартири. Якщо називати речі своїми іменами, то це самий звичайний споживчий кредит, тільки по незначно зниженою ставкою.

Чому склалася така ситуація? Справа в тому, що цільовий кредит на ремонт - це дуже витратний продукт, оскільки він вимагає звітності про витрачені кошти. Погодьтеся, що відзвітувати за кожен вид оздоблювальних матеріалів, отриманих послуг і виконаних робіт часом просто не представляється можливим.

Як взяти кредит на ремонт?

Коли можна починати ремонт в новобудові?

На даний момент в Санкт-Петербурзі банки не пропонують цільового кредитування на ремонт квартири в новобудові (принаймні нам про це невідомо). Але є інші варіанти вирішення цього питання. При бажанні фізичні особи можуть оформити нецільовий «кредит на будь-які цілі» під заставу наявного житла.

Наприклад, «Сбербанк» надає нецільовий кредит під заставу нерухомості на термін до 20 років з максимальною сумою кредиту до 10 000 000 рублів і процентною ставкою від 15,5% в рублях. При цьому початкового внеску не потрібно.

Або ж можна оформити споживчий кредит. Тут можливі два варіанти: споживчий кредит без забезпечення або з поручительством фізичних осіб. Перший випадок підійде тим, кому необхідно якомога швидше отримати кредит до 1 500 000 рублів. Процентна ставка буде від 17,5% в рублях на термін до п'яти років. Другий варіант дозволяє взяти кредит з більшою сумою - до 3 млн рублів з процентною ставкою від 16,5% в рублях. «Сбербанк» розглядає заявки протягом двох днів.

«Банк Санкт-Петербург» так само пропонує вигідні програми кредитування. Наприклад, «Класичний кредит» з процентною ставкою від 18,65% річних до 750 000 рублів без застави та поруки. Або кредит «Партнерський» з пільговими умовами для співробітників організацій-партнерів, які є надійними підприємствами Північно-Заходу з процентною ставкою від 17,65% річних без застави і поручительства.

Як прийняти квартиру в новобудові?

Приймання квартири в новобудові без обробки

У нас є цільова програма на ремонт, але під заставу наявної нерухомості (якщо новобудова вже зі свідоцтвом - можна закласти її, якщо ні - то іншу нерухомість, як правило вона є, особливо у тих, на кого ця програма розрахована).

Переваги програми:

  1. Можливість отримати на ремонт значні суми (до 50% від вартості нерухомості, що закладається, від 1 млн рублів, без верхнього обмеження), в поєднанні з досить лояльними вимогами до позичальника. Це робить програму цікавою, насамперед, для фінансування ремонту елітних квартир.
  2. Можливість вибирати кредит траншами, а не весь відразу і платити, відповідно, тільки за фактично використану суму кредиту, що також робить програму цікавою для фінансування складних, довгих проектів.
  3. Можливість вибирати графік погашення і так званий «балон» - погашення частини боргу в кінці строку, що робить програму особливо привабливою для ремонту об'єктів, передбачуваних до подальшого продажу.

За даними продуктових аналітиків порталу Банкі.ру, цільових кредитів на ремонт як правило банки не пропонують. Зазвичай все беруть стандартні споживчі кредити, іноді вказуючи в графі «Мета» ремонт.

НЕ пропустіть:

Всі матеріали рубрики «Хороше запитання»

Як вибирати бригаду для ремонту і контролювати їх роботу?

Дизайнерський ремонт квартири - від ідеї до виконання

11 сайтів, на яких можна замовити ремонт квартири

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Чому склалася така ситуація?
Як взяти кредит на ремонт?
Коли можна починати ремонт в новобудові?
Як прийняти квартиру в новобудові?