Реклама
Реклама
Реклама

Переваги і недоліки натяжних стель

  1. Недоліки натяжної стелі:

статті → З якого матеріалу складається натяжна стеля?

Недоліки натяжної стелі:

1. Головний недолік натяжної стелі в тому, що його досить легко пошкодити (порвати, порізати, проколоти), н про відбувається це досить-таки рідко. Удар м'яча він звичайно витримає, а ось пробка з під шампанського може його порвати з імовірністю 50%. за весь період моєї діяльності з 2009 року було тільки кілька випадків звернення клієнтів з претензією про те, що стеля пошкодився.

Дослідивши пошкодження і їх причини, було встановлено, що в першому випадку стеля рвався об гострий край люстри через те, що діти постійно копали м'яч в натяжна стеля. Гострі верхні краї люстри потрібно обробити напилком і обклеїти прозорим скотчем або акуратно нанести тонкий шар прозорого силіконового герметика. Можна зробити простіше - залишити невеликий зазор між люстрою і натяжною стелею.

У другому випадку клієнт не зміг пояснити причину порізу полотна поруч зі стіною. Поріз був довжиною 1 - 1,5 метра. Дослідивши пошкодження, я прийшов до висновку, що клієнт сам зіпсував полотно коли клеїв шпалери, неакуратно обрізавши край рулону в верхній частині стіни.

У третьому випадку подзвонив клієнт і сказав, що стеля відійшов від краю стіни. При огляді виявилося, що полотно відірвалося від гарпуна. Гарпун залишився в профілі. Довелося виконати демонтаж частини полотна, приклеїти полотно до гарпун і все заправити назад.

Довелося виконати демонтаж частини полотна, приклеїти полотно до гарпун і все заправити назад

Пошкоджене полотно натяжної стелі - перегрів верстатом

Це говорить про те, що верстат зі зварювання натяжної стелі в цеху був налаштований неправильно. Після відповідних змін в обладнанні проблема більше не повторювалася.

У четвертому випадку для зливу води з натяжної стелі був зроблений прокол, який через деякий час трохи збільшився (до 1,5 см) - зовнішній вигляд був зіпсований. Не пробивайте натяжна стеля для зливу води з нього! Якщо стеля без світильників або без люстри - демонтується який-небудь кут (більш зручний для демонтажу або близький до води). Про те як самостійно злити воду з натяжної стелі дивіться тут.

2. Незначно зменшується висота приміщення. Натяжна стеля кріпиться до стін за рівнем, внаслідок чого опускається на 5 - 7 см нижче основної стелі: 2

Рівень опуститься нижче остновного стелі на 5-7см

3. Складність, дорожнеча або неможливість установки світильників, лючків і т.д. з квадратним посадковим місцем.

Так як полотно натяжної стелі завжди в натяжки - рекомендується встановлювати різні світильники, люки і решітки з круглим посадковим місцем.

Установка квадратного люка у ванній кімнаті

4. Боїться морозу. Небажано встановлювати натяжна стеля в холодному приміщенні, так як він стає крихким і будь-який вплив на нього в замороженому стані (нижче +5) може привести до його пошкодження. Навіть якщо різко грюкнути дверима в приміщення, викликавши перепад тиску всередині і зовні - холодний натяжна стеля може порватися з імовірністю 50%.

Переваги натяжної стелі:

1. Доступна ціна. Практично кожен може дозволити собі встановити натяжна стеля. Ціни у всіх різні, але хороший фахівець візьме 300 руб. за кв.м. + Додаткові роботи. Дізнаючись ціну в різних місцях - питайте остаточну вартість. Уточніть, чи не буде націнки за непередбачено виниклі складнощі. Це може бути утруднений доступ до стін, пробій електропроводки, обсипаються стіни, погано закріплений ГКЛ, перенесення люстри на інше місце, особлива висота основних стель і т.д.

2. Швидка установка - протягом 1 дня. При монтажі буде мінімум будівельного сміття, можна робити установку натяжної стелі на готові стіни (при наявності належного рівня акуратності і уважності).

При монтажі буде мінімум будівельного сміття, можна робити установку натяжної стелі на готові стіни (при наявності належного рівня акуратності і уважності)

Встановлений натяжна стеля на стіни з шпалерами

3. За основної стелі можна пустити різні комунікації й проведення (не потрібно руйнувати, ховати, шпаклювати і т.д).

4. Тримає воду - не страшні потопи (витримує до 100 л. Води на кв.м.) Хоча в моїй практиці максимум води, яка була злита з натяжної стелі склав 7 відер (близько 70 літрів).

) Хоча в моїй практиці максимум води, яка була злита з натяжної стелі склав 7 відер (близько 70 літрів)

Натяжна стеля після затоплення водою

Після видалення води і прогріву натяжна стеля повністю відновлює свій первісний вигляд.

5. Унікальний зовнішній вигляд. Більше ніяким іншим способом неможливо зробити глянцевий кольоровий або білий стеля. Так само можливий друк на натяжній стелі будь-якого зображення.

6. Ідеальний для нових будинків - неможливо утворення тріщин при усадці будинку.

7. Глянцевий натяжна стеля візуально збільшує приміщення і освітленість. Великий вибір кольорів. Можна замінити полотно, вибравши інший колір і фактуру.

Як бачите переваг у натяжних стель набагато більше, ніж недоліків! До того ж можна самостійно встановити натяжна стеля.