Реклама
Реклама
Реклама

Медсестра обікрала свою начальницю в Усть-Каменогорську

Пропрацювавши пліч-о-пліч зі старшою співробітницею кілька років, молода дама повністю завоювала її довіру.

Скориставшись службової отлучкой начальниці, вона виготовила дублікати ключів і винесла з квартири жінки коштовності на півтора мільйона тенге. Дізнавшись про те, хто скоїв крадіжку, потерпіла відмовилася від витребування частини викраденої суми, повідомляє YK-news.kz з посиланням на матеріали суду № 2 Усть-Каменогорськ.

Досвідчений лікар Нурія Сабитова (імена та прізвища змінені) була на хорошому рахунку в одній з міських СВА. Три з половиною роки тому вона познайомилася з Айгуль Бекпаловой. 25-річна Айгуль влаштувалася на роботу медсестрою. Жінки вели прийом в одному кабінеті і тепло спілкувалися, в тому числі за стінами амбулаторії. Сабитова не раз запрошувала додому свою співробітницю. Та з задоволенням відвідувала привітну господиню. Навіть у страшному сні Нурія не могла собі уявити, який невдячністю відплатить за гостинність молода подруга.

Робочий день був у розпалі. Ближче до полудня Сабитова пішла на збори медперсоналу. Частина, що залишилася в кабінеті Бекпалова прекрасно знала, що такі летючки зазвичай затягуються надовго. Вона діяла спокійно і впевнено. Витягнувши з сумки своєї наставниці ключі від квартири, дама вийшла на вулицю. Неподалік знаходився господарський магазин. Рукатий умілець, який орендує там точку, за п'ять хвилин зробив дублікати з вручених зразків. Бекпалова повернулася в кабінет і поклала ключі на місце. Повернулася Сабитова застала медсестру за читанням лікарської картки. Залишок дня пройшов в звичних клопотах і розмовах.

На наступний день вранці вільна від роботи Бекпалова з'явилася за знайомою адресою і натрапила на несподівану перешкоду. Біля під'їзду Сабитова стояв автомобіль її дочки. У зловмисниці було час одуматися, але вона вчинила інакше. Піднявшись на останній поверх, Айгуль завмерла в очікуванні. Кілька годин вимушеного чергування виправдали її надії. У вікно на сходовому майданчику Бекпалова побачила, як дочка господині села в машину і поїхала.

Айгуль спустилася до знайомої двері. Добротно виготовлені копії ключів відімкнув замки як рідні. Бекпалова зайшла в квартиру , В якій прекрасно орієнтувалася. Кілька пар золотих сережок, кільця, браслети, ланцюжки, дорогий годинник і фотоапарат перекочували в кишені непроханої гості. Вона спішно ретирувалася і відправилася здавати ювелірні прикраси в скупку.

Господиня, повернувшись додому, виявила пропажу і звернулася в поліцію. Сума збитку склала 1 551 500 тенге.

Викрадачку вирахували швидко. Перевірка ломбардів відразу дала результати: заставні квитанції Бекпалова оформляла на своє ім'я. Медсестру затримали. Вона повністю визнала вину і співпрацювала зі слідством. 300 тисяч тенге, отримані від продажу коштовностей, вона встигла витратити. Решта повернули власниці.

Дізнавшись про зраду, засмучена Нурія Сабитова пошкодувала колишню колегу і не наполягала на позбавленні її волі. Вона навіть вирішила не вимагати повернення витраченої суми.

Суд визнав Бекпалову винною в крадіжці. Були враховані її каяття, хороша характеристика і наявність у підсудної двох малолітніх дітей. Відсутність претензій з боку потерпілої теж було взято до уваги. Бекпалову засудили на три роки умовно. Протягом терміну покарання їй заборонено змінювати місце проживання і роботи без дозволу служби пробації.

Вирок поки не набув законної сили.