Реклама
Реклама
Реклама

У 2018 році в Каліфорнії почнуть продавати рекреаційну марихуану: що потрібно знати

The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited. The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited

Фото: Depositphotos

З 1 січня 2018 року в Каліфорнії вступить в силу закон про легалізацію рекреаційної марихуани.

видання USA Today зібрало кілька порад для потенційних покупців "трави" в цьому штаті.

Чи можу а 1 січня зайти в спеціалізований магазин в Каліфорнії і придбати марихуану?

Коротка відповідь - так, якщо вам вже виповнився 21 рік, а магазин має відповідну ліцензію на продаж марихуани від влади штату.

За словами каліфорнійський чиновників, штат почав видачу тимчасових ліцензій на продаж марихуани компаніям ще до початку періоду продажів, для того щоб з 1 січня закон міг повноцінно вступити в силу.

Система онлайн-заявок на сайті Бюро з контролю за марихуаною відкриється в грудні, і магазини отримають ліцензії роздрібних торговців каннабісом ще до Нового року з позначкою про те, що ці ліцензії вступлять в силу з 1 січня 2018 року.

При цьому не варто сподіватися, що марихуану можна буде купити відразу ж після півночі 1 січня. Згідно з правилами штату, продаж "трави" дозволена в період з 6:00 до 22:00, саме в це протягом 1 січня можна буде придбати першу рекреаційну марихуану в Каліфорнії.

У більшості випадків рекріаціонную марихуану можна буде знайти в аптеках, які займалися продажем медичного канабісу, легалізація якого була проведена в штаті раніше.

Де можна буде придбати коноплю?

Залежно від того, де ви живете, найближчий магазин може бути досить далеко від вашого будинку, оскільки поки про бажання розвивати цей бізнес заявили всього кілька міст штату.

Серед них Окленд і ряд інших населених пунктів в долині Коачелла, там вже затвердили правила продажу і можуть почати розповсюдження марихуани з 1 січня. Багато інших міст відклали врегулювання цього питання.

Наприклад, питання відкриття продажу рекреаційної марихуани все ще знаходиться на розгляді в декількох містах в районі Сакраменто, а також в Сан-Хосе.

Округу Керн і Шаста відхилили продаж рекреаційної марихуани на їх територіях ще до вступу закону в силу, тому там спеціалізованих магазинів не буде взагалі.

Де можна курити?

По всій території штату, при цьому варто пам'ятати про те, що Каліфорнія не можуть курити марихуану в тих місцях, де заборонено курити звичайні сигарети.

Це означає, що ви не можете курити в офісах і барах. Що стосується орендарів житла, то варто уточнити це питання з орендодавцем.

Також заборонено куріння в автомобілі, споживання марихуани під час керування автомобілем або наявність відкритої упаковки з "травою" в автомобілі є незаконним.

Закон передбачає можливість споживання покупцями марихуани на території рітейлерів і невеликих магазинів, що займаються її продажем. У цьому випадку власник бізнесу повинен відвести окреме приміщення для людей від 21 років, в цьому місці має бути заборонено вживання алкоголю або тютюнових виробів. Крім того, людей, що вживають марихуану, не повинно бути видно зовні, іншим відвідувачам магазину або проходять повз людям.

Чи всі магазини з продажу медичної марихуани перейдуть на торгівлю рекреаційним каннабісом?

Ні, по-перше, не кожен магазин медичної марихуани отримає ліцензію на торгівлю рекреаційної "травою", оскільки частина з них працює на підставі рішення штату, але без дозволу місцевого органу влади, що є допустимим для торгівлі медичним каннабісом, але для продажу рекреаційної марихуани необхідний дозвіл від місцевого органу влади.

Крім того, магазини, вже мають ліцензію на продаж медичної марихуани можуть відмовитися від продажу рекреаційної, повністю перекваліфікуватися на рекреаційну "траву" або ж продавати обидва види марихуани, маркіруючи рекреаційну марихуану буквою «А», а медичну - буквою «М» і ведучи окремий облік продажів кожного з цих товарів.

Чи можу я спробувати, перш ніж купувати?

Покупцям буде дозволено понюхати продукт перед покупкою, але при цьому не дозволено продавати товар без оригінальної упаковки або з пошкодженою упаковкою, що виключає можливість спробувати купується продукт.

Тому безкоштовних зразків в магазинах очікувати не варто.

Тому безкоштовних зразків в магазинах очікувати не варто

Фото: Depositphotos

Чи є контроль якості рекреаційної марихуани?

Так. З 1 січня штат вводить нові процедури тестування "трави".

Наприклад, до того як дистриб'ютор канабісу може відправити свій продукт до продавців, лабораторія повинна перевірити зразки товару на наявність цвілі, пестицидів або бактерій. Лабораторії також проведуть перевірку основних канабіноїдів, щоб вказати на упаковці їх частку в певному обсязі марихуани.

Що станеться з марихуаною, яка була виставлена на продаж до 1 січня, як її протестують?

З тимчасової ліцензією, яка триває 120 днів з можливістю розширення, у роздрібних торговців буде можливість продажу з 1 січня запасів, які були у них на складі до 2018 року.

Це означає, що існує ризик придбання клієнтами продукції, яка не була протестована відповідно до нових вимог.

Якщо ж продукція з'явилася на складі після 1 січня і не пройшла відповідного тестування, це є порушенням законодавства.

Я регулярно купую коноплю. Зауважу я будь-які зміни в магазинах з 1 січня?

Крім нових продуктів, в каліфорнійських магазинах також можуть бути введені деякі незначні зміни.

Торгових точках доведеться купувати камери відеоспостереження та системи сигналізації, а також вони зажадають від співробітників носити спеціальний ідентифікаційний значок - цього вимагає законодавство штату.

Але для споживачів цей перехід не буде занадто різким.

Читайте також на ForumDaily:

Легальне вживання марихуани: що потрібно знати

Трава в законі: як куріння марихуани впливає на ваш організм

На дворі трава: все про виробництво марихуани в Америці

Шановні читачі ForumDaily!

Спасибі, що залишаєтеся з нами і довіряєте! За останні чотири роки ми отримали масу вдячних відгуків від читачів, яким наші матеріали допомогли влаштувати життя після переїзду в США, отримати роботу або освіту, знайти житло або влаштувати дитину в садок. Ми раді, що допомагаємо вам в період імміграції, який може бути досить складним.

Зараз ми хочемо попросити ВАС про підтримку. Якісна журналістика достаточнo витратна. Після різкого скорочення рекламних надходжень від Facebook, наші доходи не покривають витрати на утримання редакції, що ставить під загрозу безперервну роботу сайту. Ми не вводимо платну підписку, як це роблять багато американських ЗМІ, і надаємо доступ до всіх наших матеріалів безкоштовно, оскільки розуміємо, наскільки важливо для російськомовних іммігрантів отримувати перевірену інформацію рідною мовою. $ 5, $ 10, $ 20 - будь-яка сума, якої ви зможете поділитися з нами, допоможе вижити сайту, а значить, ми зможемо і далі надавати корисну інформацію тисячам іммігрантів. Підтримайте якісну журналістику! Ми віримо в силу наших читачів!

Завжди ваш, ForumDaily!

Хочете більше важливих і цікавих новин про життя в США і імміграції в Америку? Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. Вибирайте опцію «Пріоритет в показі» - і читайте нас першими. І не забудьте підписатися на ForumDaily Woman - там вас чекає маса позитивної інформації.

Чи можу а 1 січня зайти в спеціалізований магазин в Каліфорнії і придбати марихуану?
Де можна буде придбати коноплю?
Де можна курити?
Чи всі магазини з продажу медичної марихуани перейдуть на торгівлю рекреаційним каннабісом?
Чи можу я спробувати, перш ніж купувати?
Що станеться з марихуаною, яка була виставлена на продаж до 1 січня, як її протестують?
Зауважу я будь-які зміни в магазинах з 1 січня?
Хочете більше важливих і цікавих новин про життя в США і імміграції в Америку?