Реклама
Реклама
Реклама

Виписка з ЕГРП для реструктуризації іпотеки - документи, правила, поради юриста

  1. Нормативна база
  2. Основні правила - що потрібно знати при реструктуризації іпотеки
  3. Необхідні документи для реструктуризації іпотеки
  4. Вимоги до житла
  5. Для чого потрібна виписка ЕГРП?
  6. Поради юриста

Багато хто використав можливістю покупки житла в іпотеку. Але в кризовий час не всі можуть її оплачувати без пошуку додаткових джерел доходу. У таких позичальників є можливість використовувати процедуру реструктуризації. Які документи для цього необхідні і які правила слід дотримуватися?

Зміст статті:

Нормативна база

У зв'язку зі складною економічною ситуацією на всій території країни позичальникам складно виплачувати іпотеку, так як платежі становлять істотну суму від щомісячного доходу.

У зв'язку з цим були прийняті наступні нормативні акти, що дозволяють надати допомогу окремим категоріям позичальників в непростій фінансовій ситуації: У зв'язку з цим були прийняті наступні нормативні акти, що дозволяють надати допомогу окремим категоріям позичальників в непростій фінансовій ситуації:

  1. Постанова Уряду РФ № 373 від 20.04.2015.
  2. Постанова Уряду РФ № 961 від 11.08.2017.

У зв'язку з цими документами пропонуються наступні варіанти реструктуризації:

Збільшення терміну виплат У деяких випадках сума платежу скорочується рівно в два рази, а термін реструктуризації доходить до 1 року. Знижується процентна ставка, яка може скласти 12% річних. Залишкову суму боргу може погасити держава. Перерахунок валютного кредиту на національну валюту Це робить платежі більш стабільними, так як вони більше не будуть залежати від швидкоплинні курсу валют. Внесення грошей в рахунок погашення боргу Гроші вносяться відразу на суму наданої субсидії. Звичайно, подальші платежі доведеться оплачувати, але сума боргу зменшиться.

Зверніть увагу! Реструктуризація передбачає отримання субсидії на суму, загальний розмір якої становить до 10%, але не більше 600 тисяч рублів.

У разі реструктуризації необхідно підписати додаткову угоду, в якому зазначаються строки платежів. Кожна заява розглядається в індивідуальному порядку. Для цього запитуються документи по кредиту і житла.

Основні правила - що потрібно знати при реструктуризації іпотеки

Реструктуризація можлива, якщо договір іпотеки укладений не раніше, ніж 12 місяців тому. Кредитна історія не повинна бути зіпсована. Раніше субсидію можна було отримати тільки з невеликою простроченням. Зараз можна звернутися в банк передчасно.

Подати документи можуть наступні категорії іпотечних позичальників:

  • Опікуни дітей-інвалідів.
  • Інваліди.
  • Батьки та опікуни неповнолітніх.
  • Учасники бойових дій.

Можна подати заяву на розгляд. У тому випадку, якщо позичальник не потрапляє ні в одну з перерахованих вище категорій.

Однією з причин може бути зменшення заробітної плати, втрата робочого місця і складності при пошуку нової роботи, тривале лікування в лікарні Однією з причин може бути зменшення заробітної плати, втрата робочого місця і складності при пошуку нової роботи, тривале лікування в лікарні. Але пам'ятайте, що всі зміни відбуваються у вашій фінансової ситуації слід підтверджувати відповідними документами.

Пред'являються вимоги до загального доходу. Якщо сім'я складається з 3-х чоловік, після оплати іпотечного платежу повинно залишатися не більше, ніж два прожиткових мінімуми по Росії. Частина доходу за місяць на одну людину повинна становити не менше прожиткового мінімуму по регіону.

При зниженні щомісячного доходу надається довідка з місця роботи і довідка за три місяці до настання цього моменту. Це необхідно, щоб можна було порівняти зміна умов проживання. При цьому сума загального доходу повинна скоротитися на 30% мінімум. Якщо кредит не виходить оплачувати з поважної причини, в банк надаються документи - трудова книжка, лікарняний лист.

Реструктуризація розраховується таким чином, щоб після оплати щомісячного внеску залишалися кошти, достатні для проживання.

Необхідні документи для реструктуризації іпотеки

Претенденти на реструктуризацію повинні подати певний пакет документів, найважливішим з яких є виписка з ЕГРП. Вона замінила свідоцтво про власність, отримання якого вже неможливо з 15 липня 2016 року. База даних кадастру нерухомості та реєстр прав власності були об'єднані. В результаті у виписці повинні міститися об'єкти нерухомості, що належать заявнику на праві власності.

Надаються наступні основні документи:

Надаються наступні основні документи:

  1. Цивільний паспорт позичальника.
  2. Кредитний договір.
  3. Виписка ЕГРП з перерахуванням об'єктів нерухомості.
  4. Довідка про доходи за останні 6 місяців.
  5. Довідка з банку про заборгованість.
  6. Документи, які пояснюють причину заборгованості.

З заяви знімається копія або відразу заповнюється два бланка. На вашому екземплярі співробітник банку повинен поставити підпис і печатку. Копію слід зберігати до закінчення виплат по іпотечному кредиту.

На розгляд заяви дається 10 днів. Коли рішення буде прийнято, відповідальний фахівець відправить повідомну лист.

Відмова відбувається з наступних причин:

  1. Відсутність підстав.
  2. Недостатньо документів.
  3. Надання невірних даних.

Вимоги до житла

Під реструктуризацію можуть потрапляти не всі об'єкти, розглядаються такі види нерухомості:

Вже згадана нерухомість повинна бути єдиним житлом, зареєстрованим на ім'я власника і заявника.

Зверніть увагу! Як виняток можуть розглянути заяву, якщо власнику належить невелика частина іншого житла. При цьому загальна сума володіння власністю не повинна бути більше 50% на сім'ю. Дане обмеження не поширюється на квартири, в яких проживають сім'ї з трьома і більше дітьми.

Для чого потрібна виписка ЕГРП?

На сьогоднішній день надається виписка з єдиного державного реєстру нерухомості. Тут знаходяться відомості не тільки про право власності, а й про об'єкти нерухомості.

Виписка дозволяє підтвердити наступне:

  • Право власності на конкретний об'єкт, по якому виплачується іпотека.
  • Права на всі об'єкти, які є у позичальника на території Російської Федерації.

У виписці міститься інформація про наявність обтяження в силу іпотеки. Це означає, що без згоди банку нерухомість не може бути продана, так як знаходиться в заставі.

Для отримання виписки необхідно звернутися до найближчого відділення Росреестра або МФЦ Для отримання виписки необхідно звернутися до найближчого відділення Росреестра або МФЦ. Документи, які необхідно взяти - цивільний паспорт власника і квитанція про оплату держмита. На місці заповнюється бланк заяви, який видасть відповідальний фахівець.

Поради юриста

Реструктуризація є хорошою можливістю для тих, у кого виникли тимчасові труднощі з оплатою іпотечного кредиту. Вона дозволяє зберегти житло і продовжити виплати банку.

Юристи радять наступне:

  1. Попередньо зберіть повний пакет документів.
  2. Приділіть особливу увагу довідками, які б складне матеріальне становище.
  3. Грамотно складіть заяву, чітко і максимально коротко вказавши причину утруднення виконання зобов'язань.
  4. Якщо ви ще не допустили прострочення, але ситуація погіршується, зверніться в банк заздалегідь.

Таким чином, якщо у позичальника є труднощі з виплатою іпотеки, можна розраховувати на реструктуризацію при наявності вагомих підстав.

Покрокова відео інструкція, як замовити виписку з ЕГРП

Які документи для цього необхідні і які правила слід дотримуватися?
Для чого потрібна виписка ЕГРП?