Реклама
Реклама
Реклама

Липчане розповіли про порядок прийому документів в офісах територіального відділу № 1

14 вересня 2017 року філії ФГБУ «ФКП Росреестра» по Липецької області відбулася гаряча телефонна лінія на тему: «Порядок прийому документів в офісах територіального відділу №1»

14 вересня 2017 року філії ФГБУ «ФКП Росреестра» по Липецької області відбулася гаряча телефонна лінія на тему: «Порядок прийому документів в офісах територіального відділу №1».

В ході проведення гарячої лінії, фахівцями регіональної кадастрової палати було прийнято понад 30 дзвінків від громадян.

Ми наводимо відповіді на найактуальніші питання, що надійшли в ході заходу.

Олена, Грязінского район: «Які документи необхідні для отримання виписки з ЕГРН»?

КП: «Для отримання виписки з ЕГРН необхідно пред'явити документ, що засвідчує особу (паспорт) та квитанцію про оплату за надання відповідних відомостей. Так, наприклад, виписка з ЕГРН про зареєстровані права для фізичних осіб коштує 400 рублів, виписка з ЕГРН про об'єкт нерухомості (з координатами) - 750 рублів, виписка з ЕГРН про права окремої особи на наявні (наявні) у нього об'єкти нерухомості по одному регіону - 650 рублів, а по всій території Російської Федерації - 1800рублей. Необхідно відзначити, що термін виготовлення виписки з ЕГРП - 3 робочих дня, в разі якщо виписку заявник запитує через МФЦ, то термін виконання - 5 робочих днів. Звертаємо увагу, що термін виконання виписки з ЕГРП обчислюється з дня надходження державного мита.

Кирило, Усманському район: «У яких випадках можна провести одночасну процедуру постановки на облік і реєстрацію прав?»

КП: По-перше, при створенні об'єкта нерухомості, під яким мається на увазі будівництво будинків, будівель, споруд (в тому числі, на місці будинків, що зносяться об'єктів капітального будівництва). В даному випадку побудовані будівлі, споруди - це створені об'єкти нерухомості, що підлягають одночасної постановці на кадастровий облік і реєстрацію прав на них.

По-друге, при утворенні об'єкта або частини об'єкта нерухомості з іншого об'єкта нерухомості в результаті якої-небудь дії - розділу, виділу, реконструкції тощо

Також державний кадастровий облік і реєстрація прав здійснюються одночасно при припиненні існування об'єкта нерухомості або його частини.

Результатом одночасної реєстрації прав та кадастрового обліку є виписка з Єдиного державного реєстру нерухомості.

Дану послугу можна також отримати в електронному вигляді на сайті Росреестра (rosreestr.ru) в розділі «Державні послуги» - «Подати заяву про ЦКУ і ГРП». Звертаємо увагу, що на останньому етапі формування заяви документи необхідно завірити електронним підписом.

Переваги єдиної процедури кадастрового обліку та реєстрації прав, зазначивши, що ця процедура спрощує процес оформлення об'єктів нерухомості, істотно заощаджує час.

Алла, місто Липецьк: «Копії яких документів можна отримати в кадастрової палаті»?

КП: «Ви можете отримати копії державного акта на землю, свідоцтва на право власності на землю, межового плану, опису земельної ділянки, технічного паспорта, технічного плану на об'єкт нерухомості і інші документи, що містяться в реєстрових справах, ведення і зберігання яких здійснює Кадастрова палата . Необхідно відповісти, що отримати копію документа, на підставі якого відомості про об'єкт нерухомості внесені до Єдиного державного реєстру нерухомості можуть тільки самі правовласники або їх законні представники; фізичні та юридичні особи, які мають довіреність від правовласника або його законного представника. Термін виконання запиту щодо надання копій документів не перевищує трьох робочих днів.

Поділитися "липчане розповіли про порядок прийому документів в офісах територіального відділу № 1"

Кількість переглядів: 95