Реклама
Реклама
Реклама

Фінансово-особовий рахунок: що це і де взяти

  1. призначення
  2. структура
  3. Оформлення фінансового рахунку
  4. Місце проживання або реєстрація
  5. Місце видачі виписки
  6. процедура надання
  7. Особливості фінансово-особового рахунку
  8. Як отримати рахунок
  9. Переоформлення при купівлі-продажу житла
  10. Поділ особового рахунку
  11. Розселення при розділі особового рахунку
  12. особливості отримання
  13. Як виглядає документ
  14. Що потрібно для запиту
  15. Відкриття і розділ рахунків
  16. Оскарження рішень громадянами

Будь-яке житло має свій платіжний паспорт - фінансовий особовий рахунок. Цей документ надає вичерпну інформацію про стан розрахунків за послуги ЖКГ, характеристику житлового приміщення . Власники, наймачі і покупці квартир дуже часто стикаються з необхідністю отримати інформацію з ФЛС житла для здійснення певних юридичних дій . Пропонуємо докладніше ознайомитися, що представляє собою ФЛС, порядок відкриття, ведення та отримання відомостей з даного ордера.

Документ являє собою реєстр відомостей, реєструється відокремлено по кожному житловому майновому: кімната в комунальній квартирі, приватний будинок або апартаменти. У ньому представлена ​​характеристика права власності на житло, а також параметри приміщення безпосередньо.

Копія фінансового особового рахунку

ФЛС містить в собі відомості про вироблене ремонті, обслуговуванні приміщення, про нарахування за комунальні послуги (кількість витраченої за період електроенергії, витрати з водопостачання та інше). Документ дозволяє власнику приміщення своєчасно відстежувати стан фінансових справ по своїй власності: перевіряти коректність вироблених розрахунків і нарахувань, контролювати виконання зобов'язань комунальними службами.

Фінансово-особовий рахунок носить інформативно-який підтверджує характер, а не служить правовстановлюючим ордером. Тобто, він не розмежовує юридичні права на приміщення.

призначення

Копія фінансового особового рахунку - що це? Тут мається на увазі виписка за обмежений інтервал часу, наприклад, місяць. Отримати її можна в будь-який час. Термін дії документа обмежений, тому перед здійсненням запиту важливо визначитися з метою отримання. Витяг з ФЛС потрібно до надання під час проведення певних операцій.

Майнові операції:

  • підтвердження заборгованості по комунальних послугах;
  • аналіз факторів ризику з юридичного боку;
  • отримання даних про реєстраційний облік приміщення;
  • дані про осіб, що мають прописку на даній площі на момент здійснення операції.

Приватизаційні заходи:

  • характеристика стану розрахунків за житлово-комунального господарства;
  • виявлення претендентів.

Матеріальні привілеї:

  • по нарахуваннях за послуги ЖКГ;
  • на поліпшення житлових умов , Якості життя;
  • при переселенні з потенційно небезпечного житла.

Судові заходи:

  • поділ площі при розірванні шлюбу;
  • набуття права спадкування;
  • оспорювання дійсності угод, вироблених з житлом.

Соціальні сприяння:

  • компенсаційні виплати від ПФ РФ;
  • дотації і відшкодування витрат по ЖКГ для малозабезпечених громадян.

структура

Фінансово-особовий рахунок містить дані про тип і структуру житла (ціла квартира або частка комунальної, площа, число відособлених приміщень, яку він обіймав поверх, відсоток зносу і інші). На бланку також наводяться відомості про благоустрій житла та переліку надаваних користувачеві сервісів (система опалення, каналізаційна мережа, забезпечення газом, подача електроенергії, ліфт, утилізація відходів і т. Д.).

Коли житлове приміщення знаходиться у власності декількох осіб, до реєстру заносяться відомості про пайову участь . Головний квартиронаймач визначається при зверненні в паспортний стіл всіх учасників шляхом оформлення письмового підтвердження покладання повноважень на певного громадянина.

Оформлення фінансового рахунку

ФЛС створюється тільки на повністю дієздатну особу, яка проживає і володіє вказаною площею. Для власників процедура оформлення нового рахунку або внесення змін в існуючий відбувається при зверненні в територіальний орган ФМС. Буде потрібно надання такої інформації:

  • правовстановлююче свідоцтво (договір, виписка ЕГРП);
  • договір на проведення заходів з обслуговування;
  • паспорт;
  • документ, що свідчить про необхідність внесення змін.

При створенні рахунку для державного житла будуть потрібні:

  • договір тимчасового користування і розпорядження (соцнайму, оренда);
  • Угода про обслуговування;
  • паспорт громадян;
  • дозвіл муніципалітету на внесення змін.

Всі вироблені зміни оформляються тільки на підставі підтвердних документів, з обов'язковим зазначенням їх номера і дати. Достовірність внесених коригувань паспортист запевняє власноручним підписом і датою здійснення дії.

Місце проживання або реєстрація

В сучасному світі дуже часті випадки проживання громадян не на території власного майна, а в іншому приміщенні. Тому багато людей стикаються з питанням, де правильно отримати виписку: там, де постійно проживаєш, або де офіційно зареєстрований? Як уже обмовлялося раніше, власник приміщення, має право в будь-який час отримати необхідну інформацію про стан взаєморозрахунків по ЖКГ.

Що таке фінансовий особовий рахунок з місця проживання? Це регістр, що містить відомості про територію постійного перебування і проживання особи. Необов'язково, щоб громадянин був власником частини або цілого житла. Нерідкі випадки тимчасового розпорядження майном на праві договору оренди, найму.

При проживанні в приміщенні, що не належить вам на юридичних підставах , Для отримання виписки з ФЛС потрібно звернутися безпосередньо до власника. Тільки він зможе особисто подати заяву до відповідного органу.

Місце видачі виписки

Для отримання відомостей про стан фінансового особового рахунку житлового приміщення необхідно звернутися до бухгалтерської служби обслуговуючої компанії (ЖЕУ, РЕУ, ТСЖ і так далі) або багатофункціональний центр за місцем розташування власності. для невеликих сільських поселень таку інформацію надає адміністрація населеного пункту.


Існує можливість оформити запит в формі електронного обігу на єдиному порталі державних послуг (Www.gosuslugi.ru). Попередньо необхідно пройти реєстрацію.

процедура надання

При безпосередньому зверненні в організацію при собі потрібно мати документ на право власності на приміщення та паспорт. Порядок оформлення запиту:

  • громадянин заповнює заяву встановленої форми,
  • ідентифікація особистості;
  • перевірка повноважень громадянина;
  • оцінка дійсності наданих документів;
  • визначення мети звернення;
  • привласнення реєстраційного номера.

Плата за оформлення копії ФЛС не стягується, так як спочатку закладається у вартість обслуговування житлового приміщення. Виписка буде готова орієнтовно протягом дня. Видача проводиться на наступний робочий день при пред'явленні вищевказаних документів навмисне особисто заявнику і строго під розпис. Можлива відправка документа поштою по додатковій прохання власника житла. Електронна система надає відповідь на запит протягом п'яти робочих днів.

Сторона, яка отримала запит, може відмовити в задоволенні вимоги з тих чи інших причин. Обов'язково необхідно отримати письмову відмову, з обґрунтуванням причин. Тільки в цьому випадку громадянин зможе оскаржити рішення або вжити заходів щодо виправлення недоліків.

Замислившись про продажі або даруванні квартири, ви обов'язково дізнаєтеся про таке поняття, як особовий рахунок ЖКГ. Його також називають фінансово-лицьовим рахунком. Цей документ підтверджує право своїх людей на приміщення, а також відображає кількість прописаних в ній людей. Також в фінансово-особовому рахунку на квартиру видно, чи сплачені житлово комунальні послуги .

Такий документ повинен бути у мешканця, незалежно від того, чи є він власником квартири, або проживає за договором найму або соціального найму . Варто розуміти, що даний документ не є папером, яка встановлює права наймача на використання того чи іншого приміщення. Це право регулюється виключно договором соціального найму мешканця з муніципалітетом або іншої керуючої організацією.

Заощаджуйте ваш час та нерви. і протягом 5 хвилин отримаєте безкоштовну консультацію професійного юриста.

Особливості фінансово-особового рахунку

Зразок фінансово особового рахунку

Якщо ви не знаєте, як виглядає приклад рахунку, то коротко ознайомимо вас з пунктами, які зобов'язані в ньому бути:

  • Тип і характер житлового приміщення - окрема чи це квартира, ізольована чи вона, чи ж це Комунальна квартира , Приватний або багатоквартирний будинок , І обов'язково повинен бути зазначений його точний номер;
  • Ступінь благоустрою приміщення;
  • Перелік комунальних послуг - наявність централізованого опалення, електрики, каналізації, газової колонки, сміттєпроводу, ліфта і т.д .;
  • Відомості про всіх людей, для яких дане приміщення є основним місцем проживання.

Як отримати рахунок

Фінансово-особовий рахунок квартири прийнято виписувати на всю квартиру в цілому Фінансово-особовий рахунок квартири прийнято виписувати на всю квартиру в цілому. Якщо житло перебуває в приватному володінні, то в бланки рахунку вписується інформація про власника, а якщо їх декілька, то прописується частка кожного. Головний квартиронаймач квартири в такому випадку встановлюється відповідно до додаткової письмовою заявою . При цьому важливо присутність всіх співмешканців і надання від них згоди на відповідну заяву.

Відповідно до законів РФ особистий рахунок на квартиру видається тільки повнолітнім дієздатним громадянам країни. Отриманням рахунку може займатися людина, офіційно зареєстрований в конкретній квартирі.

Для відкриття рахунку або його зміни в паспортний стіл за місцем проживання буде потрібно надати:

  • Документ, який свідчить про наявність у запитувача права власності на приміщення;
  • Складений і підписаний договір про технічне обслуговування;
  • Паспорт.

Якщо приміщення в   муніципальної власності   , То замість потрібно надати договір найму, оренди або соціального найму Якщо приміщення в муніципальної власності , То замість потрібно надати договір найму, оренди або соціального найму.

Пам'ятайте, що будь-які зміни в фінансово-особовий рахунок можна вносити тільки в паспортному столі і з зазначенням документа, який дозволить їх проведення. Так що обов'язково беріть з собою всі перераховані вище паперу.

Все це актуально стосовно квартирі, але у випадку з приватним будинком ситуація інша. Зазвичай оформлення фінансового-особового рахунку на часті будинку взагалі не передбачається. Тому закон допускає їх відсутність при операціях з продажу або оренді житлоплощі.

Переоформлення при купівлі-продажу житла

Перш ніж купити або продати квартиру, потрібно підготувати велику кількість важливої ​​документації, серед якої є і лицьові фінансові дані. Це потрібно, щоб зрозуміти, чи вчасно виділялися попереднім власником фінанси на погашення комунальних заборгованостей.

Довести це продавець може, відвідавши керуючу компанію, що займається обслуговуванням будинку Довести це продавець може, відвідавши керуючу компанію, що займається обслуговуванням будинку. Там є спеціальна форма запиту, яку потрібно заповнити. КК аналізує будинкові книги, роблячи з них виписку. У ній міститься:

  • Історія попередніх продажів приміщення;
  • Дата реєстрації і виписки попередніх мешканців.

Разом з тим видаються власнику квартири і виписки з фінансово-особового рахунку. Там є найважливіші для платника дані - скільки і коли було внесено за ті чи інші комунальні платежі , І чи немає поточної заборгованості. Цей документ з місця реєстрації дійсні строго один місяць - врахуйте це, перевіряючи документи продавця при покупці житла.

Якщо продавець взяв виписку і фінансові лицьові дані, і документи не викликають підозр, покупець може оформляти угоду. Він також подати заяву в паспортний стіл і ресурсопостачальними організації про зміну власника квартири. При подачі заяв з собою також обов'язково брати:

Поділ особового рахунку

Якщо у одного приміщення кілька власників, то іноді виникає потреба в поділі рахунку. Це дозволить кожному:

  • Вносити плату за свою частину квартири;
  • Отримати окреме свідоцтво про власність на частину приміщення;
  • Укладати договори соціального найму на належну частку квартири.

Для розділу приміщення потрібно обов'язково дотримуватися такі умови:

Відмовити в розділі   уповноважені органи   можуть, якщо: Відмовити в розділі уповноважені органи можуть, якщо:

  • Ширина вхідного отвору в квартиру не перевищує 70 см, а ширина всієї кімнати - менше 2 метрів;
  • Від вікна в кімнаті до стіни будинку навпроти менше 3 метрів;
  • Вікна виходить у двір з площею менше 5х5 метрів;
  • Мова йде про службовому приміщенні.

Для поділу рахунку заявник повинен подати такі документи:

  • Паспорт та ідентифікаційний номер;
  • Письмово складена заява;
  • План квартири;
  • Згода інших мешканців на розділ, складене в письмовій формі;
  • Документ, що підтверджує наявність джерела заробітку.

Розселення при розділі особового рахунку

Існує варіант розділу особового рахунку з наступним перетворенням квартири в комунальне житло Існує варіант розділу особового рахунку з наступним перетворенням квартири в комунальне житло. Кожен мешканець повинен приватизувати свою частину житлоплощі, потім визначити ціну продаваної квартири - вона повинна бути не менше необхідної для покупки окремого житла для кожного з учасників розселення. Далі проводиться розрахунок суми для кожного з фінансово-особового рахунку. Тобто, потрібно уявити, по скільки квадратних метрів житла буде доводитися на кожного по рахунку.

Далі відбувається збір документації для оформлення угоди, включаючи і фінансово-особові рахунки , Зразок яких ви можете подивитися на нашому сайті. Лише після цього квартиру можна продавати, купуючи натомість для кожного мешканця окреме приміщення.

Тепер ви знаєте, де отримати фінансово-особовий рахунок, та навіщо він потрібен. Перш за все, його наявність дозволяє швидко і в рамках закону проводити будь-які операції з нерухомістю, будь то продаж, оренда або розділ майна. Якщо у вас залишилися якісь питання щодо процедури отримання фінансових лицьових даних, то рекомендуємо зв'язатися безпосередньо з керуючою компанією за місцем проживання - її телефонний номер, як правило, вказується на офіційному сайті.

Інформація в даній статті надано для ознайомлення.
Ми рекомендуємо Вам до нашого юриста.

Без систем комунікації, таких, як опалення, подача води, водовідведення, жоден багатоквартирний будинок не може мати статус житлової нерухомості. Незважаючи на те, що комунальні послуги надаються стандартно і не відносяться до особистого вибору населення, обов'язок кожного власника житла їх своєчасно оплачувати. За невиконання цих зобов'язань боржників мають право штрафувати, позбавляти електрики, газу, води і в деяких випадках зовсім виселяти з вилученням житла.

Копії фінансового особового рахунку, вони ж виписки, стають необхідні в основному для укладення угод з нерухомістю, зокрема, коли мова йде про купівлю-продаж. Потенційний покупець, підходячи до угоди відповідально, обов'язково перевіряє її юридичну чистоту , До якої відноситься і відсутність заборгованості по ЖКГ. У виписці з особового рахунку, тобто копії, міститься інформація щодо:

Таким чином, є можливість не тільки переконатися в наявності або відсутності боргів по ЖКГ, а й звірити представлену раніше інформацію.

Заощаджуйте ваш час та нерви. і протягом 5 хвилин отримаєте безкоштовну консультацію професійного юриста.

особливості отримання

Цікавлячись, де взяти копію свого фінансового особового рахунку, вона ж виписка, слід знати, що видають таку в декількох структурах:

  • Бухгалтерія експлуатуючої компанії (ЖЕУ, РЕУ, ТСЖ і так далі) за місцем розташування нерухомості;
  • Багатофункціональний центр;
  • Віддалено на сайті Єдиного порталу державних послуг.

копію фінансового   лицьового номера   Ніякої обов'язкової необхідності отримувати при укладанні угоди, проте вона служить для   потенційного покупця   додатковою гарантією копію фінансового лицьового номера Ніякої обов'язкової необхідності отримувати при укладанні угоди, проте вона служить для потенційного покупця додатковою гарантією. Крім того, документ не буде зайвим, якщо сторони вирішать завірити договір купівлі-продажу нотаріально.

Копія особового рахунку квартиронаймача або власника квартири може бути потрібна в іпотечних угодах і таких, де потрібно отримати на висновок згоду опікунської ради (органів опіки). Видається документ на руки тільки власнику житла (якщо мова йде про муніципальної нерухомості - на руки офіційного квартиронаймачів). Якщо ж це неможливо, власник житла має право оформити в нотаріальній конторі довіреність на свого представника.

Як правило, видають потрібну копію в день звернення, а термін дії документа становить не більше одного місяця.

Як виглядає документ

Зразок копії особового фінансового рахунку можна подивитися на більшості юридичних ресурсів або безпосередньо на місці, де було вирішено отримати такий документ. З використанням уніфікованого бланка не має значення, де саме людина буде брати таку виписку, форма завжди буде одна і та ж. НЕ змінилася вона і в 2017 році:


Що потрібно для запиту

Звертаючись до організації, яка видає   потрібні виписки   (Копії), заявник повинен мати при собі   особистий паспорт   і документи, що підтверджують права на квартиру Звертаючись до організації, яка видає потрібні виписки (Копії), заявник повинен мати при собі особистий паспорт і документи, що підтверджують права на квартиру. посадовою особою на місці буде перевірена особистість звернувся людини, наявність у нього прав на отримання необхідної інформації, законність представлених паперів і причину, по якій потрібна копія рахунку.

Якщо все в порядку, пишеться заява, реєструється в книзі з присвоєнням індивідуального номера . Виписку видають особисто на руки заявникові під розписку або, за бажанням останнього, поштовим відправленням . У тому випадку, коли у видачі документа відмовлено, співробітник зобов'язаний озвучити причину такого рішення. Більш того, важливо домогтися, щоб відмова видали письмово, офіційним документом.

Далі з цією відмовою можна або йти усуваті причину, або звертатися до суду, если, на мнение заявника, відмовілі Йому неправомірно. без наявності пісьмової відмові Неможливо буде довести, что такий зовсім БУВ дан. За рішенням суду потрібну копію на особовий рахунок зобов'язані будуть видати на вимогу, що і потрібно вимагати в самій позовній заяві.

Відкриття і розділ рахунків

Важливо враховувати, що особовий фінансовий рахунок з місця фактичного проживання є документом, оформленим на житлоплощу, на якій громадянин живе постійно або більшу частину часу. За цією ж адресою він повинен бути зареєстрований або ж повинен мати на дану нерухомість власницькі права.

Кожен власник або співвласник   нерухомого майна   вправі самостійно ініціювати відкриття такого рахунку, для чого йому будуть необхідні: Кожен власник або співвласник нерухомого майна вправі самостійно ініціювати відкриття такого рахунку, для чого йому будуть необхідні:

При необхідності додаються документи, які також дають право на зміну номера особового рахунку, наприклад, договір купівлі-продажу, дарча, вступ в спадок, інше (фактично перехід права власності). Це також може бути форма-9 з територіального відділення Федеральної міграційної служби , Якщо заявник вже зареєстрований в квартирі.

Якщо необхідно, для отримання виписки, вона ж копія, можна звернутися до місцевої адміністрації або розрахунково-сервісного центру.

Оскарження рішень громадянами

Кожен із заявників має право вирішити конфліктну ситуацію з організацією, яка видає копії особових рахунків на квартиру, в судовому або досудовому порядку . Причинами для таких дій можуть служити:

Причинами для таких дій можуть служити:

Скаргу слід подавати в письмовому вигляді. Перед цим обов'язково візьміть копію офіційної відмови та інші наявні документи, що свідчать про правопорушення з боку відповідача.

Інформація в даній статті Надано для Ознайомлення.
Ми Рекомендуємо Вам до нашого юриста.

Тому багато людей стикаються з питанням, де правильно отримати виписку: там, де постійно проживаєш, або де офіційно зареєстрований?
Що таке фінансовий особовий рахунок з місця проживання?