Реклама
Реклама
Реклама

ДФСУ роз'яснює терміни реєстрації податкових накладних



07.12.2015 17:02

Терміни реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, якщо п'ятнадцятий день, що настає за днем ​​їх виписки, припадає на святковий або вихідний день, не переносяться.


На це в своєму роз'ясненні до пункту 201.1 статті 201 Податкового кодексу України звертає увагу Державна фіскальна служба України, передає видання "Закон і Бізнес" .

Так, платник податку на додану вартість зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації в порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи, і зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Відповідно до пункту 201.10 статті 201 Податкового кодексу України реєстрація податкових накладних та / або розрахунків коригування до податкових накладних у ЄРПН здійснюється не пізніш як через п'ятнадцять календарних днів, наступних за датою їх складання.

Згідно з пунктом 2 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 № 1246 зі змінами та доповненнями, внесення відомостей, що містяться у податковій накладній та / або розрахунку коригування, в ЄРПН здійснюється шляхом подання протягом операційного дня зазначених документів в електронній формі ДФСУ з використанням електронного цифрового підпису та внесення відповідних відомостей до ЄРПН.

Операційний день триває з 00:00 до 23:00 години.

З огляду на зазначене, реєстрація податкових накладних в ЄРПН здійснюється платником ПДВ не пізніше п'ятнадцяти календарних днів, наступних за датою їх складання.

Порушення платниками податку на додану вартість граничних термінів реєстрації податкових накладних, що підлягають наданню покупцям - платникам податку на додану вартість, та розрахунків коригування до таких податкових накладних в ЄРПН, тягнуть за собою накладення на платників податку на додану вартість, на яких покладено обов'язок по такій реєстрації , штрафу в розмірі, визначеному статтею 120 прим. 1 Податкового кодексу України.


© Закон і Бізнес