Реклама
Реклама
Реклама

Чи можна виписати людину без його присутності за дорученням

  1. Виписати без присутності
  2. Доручення
  3. оформлення довіреності
  4. Необхідна документація для виписки
  5. нюанси

Коли мова йде про процедуру припинення реєстрації, то потрібно знати, чи можна виписати дорослої людини без його присутності в органі, що реєструє за дорученням. Відповідь на це питання можна знайти в цивільному законодавстві.

Відповідь на це питання можна знайти в цивільному законодавстві

Виписати без присутності

Виписка людини з квартири без його особистої присутності регулюється нормами законодавства, також як і процес реєстрації. Закріплюється, що можна виписати людину з житлового приміщення без його присутності, так і при особистому зверненні до реєструючого органу.

Є такі підстави виписки з житла:

  1. Коли у виписується з'явилася у власності нерухомість, що має житлове призначення, і він там проживає.
  2. Мешканці виписуються на вимогу господаря в зв'язку з тим, що у них припинилося право використання цього житла. Зокрема така ситуація можлива, коли ними систематично порушувалися правила, встановлені для проживання в квартирі або громадський порядок.
  3. Коли у виписувати з'являється інше місце, де він буде проживати. Наприклад, цей гуртожиток навчального закладу, лікарня та інше.
  4. Також виписати людину можна, якщо його посадили в тюрму.
  5. Виписати можна людину, яка померла.

Виписати людини з квартири без його присутності можна при наявності:

  • рішення, винесеного судовим органом;
  • документації, яка підтверджує, що людина відсутня;
  • виписати прописаного також можна при наявності його згоди на це дію;
  • крім того можлива виписка з квартири за дорученням, яка була оформлена належним чином.

Доручення

Можна оформити довіреність на виписку з квартири Можна оформити довіреність на виписку з квартири. Вона буде давати право, як виписати, так і прописати людини без його присутності.

Такий документ необхідний, коли у прописуємо або виписується людини немає можливості бути присутнім при здійсненні даних процедур. Однак на те повинні бути об'єктивні причини.

Важливо! Перш ніж оформляти довіреність, необхідно звернутися до органу, що займається питаннями реєстрації, і уточнити, чи можна виписатися з квартири по такому документу в цьому органі або ж немає. Варто зазначити, що не у всіх органах можлива така процедура.

Коли є можливість за дорученням виписати, то крім неї потрібно ще й документ, що засвідчує особу особи, яка має інтерес.

Зразок, як скласти довіреність на виписку з квартири, можна знайти на просторах інтернету, або в службі, що відає питаннями реєстрації. Однак не у всіх відділеннях такої служби фахівці погоджуються виписати за дорученням. Це пов'язано з тим, що до такої процедури відносяться з великою пересторогою через витівки шахраїв на ринку нерухомості, які подібним способом позбавляються від неугодних їм мешканців. Для того щоб виписатися з даної папері необхідно зібрати зовсім небагато документів, з цим і пов'язаний великий наплив злочинців в цій сфері.

оформлення довіреності

Щоб виписатися за дорученням, потрібно пройти встановлену процедуру. Зокрема, необхідно, щоб той, чиї інтереси будуть представлятися і той, хто їх представлятиме, звернулися до нотаріальної контори. Там фахівцем буде складено документ, який буде містити:

  1. Інформацію про те, чиї інтереси представляються. Це його ПІБ, дані документа, за допомогою якого засвідчується його особистість, відомості про місце його проживання.
  2. Відомості про те, хто буде представником. Потрібно також вказати його ПІБ, дані про місце проживання і дані документа, що посвідчує особу.
  3. Список дій, які можуть бути здійснені представником від імені того, чиї інтереси представляються.
  4. Термін, протягом якого цей папір буде дійсна.
  5. Засвідчення нотаріусом.

Для того щоб оформити даний документ, потрібна особиста присутність людей, які в ньому фігурують.

Необхідна документація для виписки

Щоб виписати з квартири без присутності людини, потрібно зібрати певний перелік документів Щоб виписати з квартири без присутності людини, потрібно зібрати певний перелік документів. При цьому потрібно мати на увазі, що він різниться в залежності від того, за яким основи буде здійснюватися виписка.

Що потрібно тоді, коли є згода особи на виписку:

  1. Написане особою, яка дала свою згоду на виписку, заяву. У ньому має міститися: повна назва органу, куди буде подано цю заяву, дані того, хто оформляє заяву. Зокрема, це його ПІБ і дані документації, що засвідчує особистість. Також вказуються підстави, за якими проводиться зняття з обліку. В кінці ставиться дата оформлення і підпис. Бланк можна отримати в органі, що реєструє.
  2. Документ, що засвідчує особу.

Перед тим, як виписати людину за допомогою представника, потрібно знати, які потрібні документи:

  • заяву, яка повинна бути написано особою, чиї інтереси представляються;
  • довіреність, яка оформлена і завірена належним чином;
  • документація, яка має своєю функцією при собі посвідчення особи подається;
  • документи, що підтверджують особу того, хто буде представляти інтереси.

Коли власнику потрібно виписати з квартири того, хто відсутній або не бажає виписуватися, потрібен буде такий пакет паперів:

  1. Заява, яку заповнюється власником.
  2. Документ, за допомогою якого встановлюється його особа.
  3. Документація, яка наділяє його правом виписати з квартири не власника. Цим документом найчастіше виступає рішення, прийняте суддею.

Відповідаючи на питання: чи може бути здійснена виписка з квартири, не повідомляючи людини, варто сказати, що дана обставина регламентовано законодавцем. Зокрема, зазначено, що перед тим, як виписати з квартири, потрібно отримати згоду такої особи, в іншому випадку зняття з обліку не може бути вироблено. Однак є виняток - коли є довіреність, де наявна повноваження, згідно з яким представник може здійснити виписку того, чиї інтереси він представляє. Крім того, у власника є така можливість завдяки винесеним рішенням суду.

нюанси

Коли у людини відсутня можливість надати потрібну документацію шляхом особистого відвідування компетентного органу, він може звернутися до сервісу держпослуг Коли у людини відсутня можливість надати потрібну документацію шляхом особистого відвідування компетентного органу, він може звернутися до сервісу держпослуг. Для цього потрібно буде пройти процедуру авторизації на даному сервісі, після чого звернутися до розділу, за допомогою якого проводиться виписка. Потім потрібно буде заповнити поля і відправити свої дані. Далі вам прийде повідомлення про те, коли потрібно буде відвідати реєструючий орган і отримати папір, що підтверджує зняття з обліку. Таке повідомлення, як правило, приходить у вигляді повідомлення на електронну адресу або на телефон.

Також можлива така ситуація: людина переїжджає в інше місто для постійного проживання, і у нього з'являється необхідність виписатися з квартири, розташованої в іншому місті. Для цього йому потрібно буде звернутися в реєструючу організацію і написати заяву, в якому буде міститися прохання про виписку з одного місця і прописка в інше. Дана процедура буде проведена в семиденний термін, по її закінченню фахівець видасть документ, за допомогою якого засвідчується особистість, з відміткою про нове місце реєстрації. Потрібно звернути увагу, що прописати за новим місцем має можливість тільки господар нерухомості.

Коли прописаний людина довгий час не проживає в квартирі, то у господаря нерухомості з'являється можливість звернутися до судового органу для того, щоб виписати його. Власнику квартири потрібно буде підготувати для суду докази того, що прописаний вже протягом певного проміжку часу не проживає в квартирі. Зокрема, це можуть бути показання свідків та інше. Після отримання рішення суду, що закріплює можливість виписки особи, господареві потрібно звернутися до органу, який відає питаннями реєстрації, і надати їм таку папір. Тільки після цього особа буде виписано.

Можна зняти з обліку того, хто втратив можливість користуватися житлом. Для цього можуть бути підстави:

  • припинення шлюбних відносин;
  • якщо мешканець не вчасно оплачував сервіс, що надається комунальною службою;
  • коли в силу вступило рішення, за яким батьки позбавляються своїх прав щодо дітей;
  • після проведення приватизації житла, що знаходиться в муніципальній власності.

У всіх перерахованих вище випадках процес виписки відбувається тільки після звернення до суду.