Реклама
Реклама
Реклама

Без виписки з Єдиного державного реєстру нерухомості сьогодні нікуди

Для кожного з нас одним з ключових понять в житті є поняття «будинок» Для кожного з нас одним з ключових понять в житті є поняття «будинок». Будинок - це те місце, куди людина приходить відпочити після важкого робочого дня, де його зустрічають близькі і рідні люди, будинок - це те місце, де ми відчуваємо себе спокійно і захищено. Тому, звичайно, питання, пов'язані з нерухомим майном, для кожної людини є актуальними.

Управління Росреестра по Пермському краю (далі - Управління) нагадує, що в різних життєвих ситуаціях, будь то покупка-продаж, оренда нерухомого майна і т.д., громадянам допоможуть не потрапити в халепу відомості, що містяться в Єдиному державному реєстрі нерухомості (ЕГРН). Ці відомості видаються заявникам у вигляді виписок з ЕГРН. Активними одержувачами інформації з ЕГРН є органи влади, організації, кредитні установи, нотаріуси, кадастрові інженери і т.д.

За 2017 рік у Пермському краї видано майже мільйон виписок з ЕГРН.

Запросити інформацію можна особисто, звернувшись із заявою в офіси багатофункціональних центрів «Мої документи», а також можна подати запит в електронному вигляді через сервіс «Особистий кабінет» на офіційному сайті Росреестра https://rosreestr.ru .

Надання відомостей з ЕГРН за заявами, що надійшли в багатофункціональний центр «Мої документи», здійснює крайової філія кадастрової палати.

Через сервіс «Особистий кабінет» можна направити запит про надання відомостей в вигляді копії документа; про надання відомостей про об'єкти нерухомості та (або) їх правовласників; про надання відомостей про територію або зоні; про надання відомостей у вигляді кадастрового плану території.

При цьому відомості, що містяться в ЕГРН, надаються за плату.

Вартість отримання виписок з ЕГРН в електронному вигляді варіюється від 150-750 рублів за одиницю (для фізичної особи) і від 400-1400 рублів (для юридичної особи).

Також для отримання доступу до виписок з ЕГРН можна використовувати ключ доступу до федеральної інформаційної системи ЕГРН. В цьому випадку вартість отримання інформації залежить від обсягу необхідних вивантажень відомостей з ЕГРН і варіюється від загальної суми в 400 рублів і до 240 000 рублей.

Виписки з ФГІС ЕГРН, запитані з використанням електронних сервісів, формуються програмним комплексом автоматично і підписуються єдиної Посиленою кваліфікованої електронним підписом (УКЕП) Росреестра.

Життєві ситуації різні і виписки теж існують різні. Виписка з ЕГРН «Про основні характеристики та зареєстровані права на об'єкт нерухомості» містить загальнодоступні відомості: адреса і площа об'єкта нерухомості, П.І.Б. власника / ков, тип власності (індивідуальна, спільна сумісна, або спільна часткова), наявність / відсутність обмежень прав і обтяжень, категорія земель і вид дозволеного використання.

У виписці з ЕГРН «Про об'єкт нерухомості» крім перерахованих відомостей містяться:

- опис місця розташування об'єкта нерухомості;

- відомості про координати поворотних точок меж земельної ділянки;

- кадастрові номери об'єктів нерухомості, з яких утворений об'єкт нерухомості;

- відомості про матеріал стін будівель, споруд, об'єктів незавершеного будівництва;

- відомості про входження земельної ділянки до складу єдиного нерухомого комплексу або підприємства як майнового комплексу;

- відомості про ліси, водних та інших природних об'єктах, розташованих в межах земельної ділянки;

- відомості про те, що земельна ділянка або будівля повністю або частково розташовані в межах зони з особливими умовами використання території, територій, на яких розташовані об'єкти культурної спадщини, або в межах особливо охороняється природного території, мисливських угідь, лісництв, лісопарків;

- відомості про включення об'єкта нерухомості в єдиний державний реєстр об'єктів культурної спадщини (пам'яток історії та культури) народів Російської Федерації;

- відомості про неможливість державної реєстрації без особистої участі правовласника або його законного представника;

- відомості про право власності на нерухомість, зареєстрованому до 1 грудня 1998 роки;

- відомості про те, що земельна ділянка (земельні ділянки) утворені на підставі рішення про вилучення земельної ділянки та (або) розташованого на ньому об'єкта нерухомості для державних або муніципальних потреб;

- відомості про наявність земельного спору про місцезнаходження меж земельних ділянок;

- правопретензій і відомості про наявність надійшли, але не розглянутих заяв про проведення державної реєстрації прав (переходу, припинення права), обмеження права або обтяження об'єкта нерухомості, операції щодо об'єкта нерухомості;

- відомості про частини земельної ділянки, об'єкта нерухомості, приміщення;

- перелік приміщень, розташованих в будівлі, споруді.

Важливо. На якість підготовки документів для здійснення державного кадастрового обліку негативно впливає існуюча практика обміну раніше отриманими відомостями з ЕГРН між кадастровими інженерами. Управління звертає увагу: відомості, що містяться в ЕГРН і надані на підставі запиту про надання відомостей, незалежно від способу їх надання є актуальними (дійсними) на момент їх видачі органом реєстрації прав або багатофункціональним центром «Мої документи».

На замітку. Форма виписок затверджена наказами Мінекономрозвитку Росії від 25.12.2015 № 975 та від 20.06.2016 № 378.

Про Управління Росреестра по Пермському краю

Управління Федеральної служби державної реєстрації, кадастру і картографії (Росреестра) по Пермському краю є територіальним органом федерального органу виконавчої влади, що здійснює функції з державної реєстрації прав на нерухоме майно та угод з ним, землеустрою, державного моніторингу земель, а також функції по федеральному державному нагляду в галузі геодезії і картографії, державному земельному нагляду, нагляду за діяльністю саморегулівних організацій оцінювачів, контролю діяльності саморегулівних організацій арбітражних керуючих, організації роботи Комісії з оскарження кадастрової вартості об'єктів нерухомості. Здійснює контроль за діяльністю підвідомчої установи Росреестра - філії ФГБУ «ФКП Росреестра» по Пермському краю з надання державних послуг Росреестра. Керівник Управління Росреестра по Пермському краю - Лариса Аржевітіна.

http://rosreestr.ru/

http://vk.com/public49884202

Контакти для ЗМІ

Прес-служба Управління Федеральної служби
державної реєстрації, кадастру і картографії (Росреестра) по Пермському краю

Світлана Пономарьова

+7 342 218-35-82

Наталя Делідова

+7 342 218-35-86