Реклама
Реклама
Реклама

Як власнику прописатися в квартирі після покупки?

  1. Чи обов'язково прописуватися?
  2. Інструкція з оформлення прописки
  3. Необхідні документи
  4. терміни оформлення

Ви купили квартиру? Не поспішайте влаштовувати новосілля і перевозити в житло кота і кактус. Для початку варто оформити прописку в новому місці проживання. Або, все-таки, можна відкласти цей процес?

Чи обов'язково прописуватися?

Чи обов'язково прописуватися

Навіщо прописуватися на тій чи іншій житлоплощі, а якщо так, то на що впливає такий крок? Щоб не бути голослівними, наведемо основні пункти законодавства, які регламентують цей процес.

Опис процедури містить закон РФ від 25.06.1993 N 5242-1 (Ред. Від 27.12.2018). Його повна назва звучить як ФЗ «Про право громадян Російської Федерації на свободу пересування, вибір місця перебування і проживання в межах Російської Федерації».

Також відомості про прописку включені до урядової постанови «Про затвердження правил реєстрації ...» від 17.07.1995 N 713 (Ред. Від 25.05.2017). Ці документи конкретизують момент про необхідність постановки фізичної особи на облік при вступі їм у володіння правами власності на квартиру. При цьому прописка на постійній основі може бути оформлена сторонніми особами тільки за згодою власника.

Отже, навіщо прописуватися в квартирі? В основному, дана міра необхідна для того, щоб людина змогла отримати доступ до певного комплекту послуг, а саме:

  • Своєчасна медична допомога;
  • Освіта в дошкільних і шкільних установах (для дітей);
  • Інші соціальні послуги.

Мати дві прописки фізична особа не може. Що допускає закон, так це наявність постійної і тимчасової реєстрації в один і той же час. Якщо ж у власника немає реєстрації, він все одно має право розпоряджатися квартирою на свій розсуд.

Якщо ви не придбали, а отримали квартиру по дарчим, процедура реєстрації не буде радикально іншою. Різниця може полягати в деталях переходу прав на майнове благо.

Інструкція з оформлення прописки

Інструкція з оформлення прописки

Щоб після придбання прав на володіння житловою площею надати скоєного процесу офіційний статус, виконайте наступні кроки:

  • Зніміться з обліку з попереднього місця проживання. Цей захід є необов'язковим, ви входите в межах єдиного територіального утворення. У такому випадку і зняття, і постановка на облік можуть бути зроблені в один і той же день;
  • Оформіть заяву на постановку на облік згідно з прийнятою законом формі і зберіть інші потрібні акти.

Потрібно врахувати також ряд фактів. Наприклад, крім власника в житловому приміщенні можуть бути прописані не тільки родичі, а й будь-які фізичні особи, якщо власник видав на це свій дозвіл. При цьому прописане особа не може розпоряджатися нерухомістю, це виняткове право власника. Все, на що має право прописаний людина, це користування житлоплощею.

При реєстрації дітей у віці до 14 років слід пам'ятати, що вони можуть бути прописані тільки спільно з одним з батьків.

Якщо ви купили квартиру, оформлення прописки проходить згідно наступних етапів:

  • Документи на право власності переоформляються в Росреестра ;
  • Після того як заяву буде оброблено Реєстром, вам на руки видадуть виписку з ЕГРН. Це доказ ваших прав на володіння майном;
  • Підготовлений комплект документів передається на контроль через ГУ МВС, МФЦ або електронним способом.

Якщо зібрані документи відповідають всім вимогам, незабаром ви отримаєте паспорт, де буде проставлена ​​відмітка про реєстрацію на новому місці проживання.

Необхідні документи

Необхідні документи

Громадяни, які бажають оформити прописку, повинні мати на руках пакет певних документів. У перелік необхідних актів входять:

  • Формальний акт, що підтверджує особу подавця актів;
  • Для мігрантів - листок вибуття. Це документ, що підтверджує факт зміни місця проживання. При цьому термін зміни місця проживання має становити щонайменше шести місяців;
  • При необхідності потрібно надати згоду від власника житла на вашу реєстрацію в ній;
  • Виписка з Єдиного Державного Реєстру прав на нерухоме майно або свідоцтво про власність. Дані акти служать підставою для постановки на реєстраційний облік;
  • Дитячі свідоцтва про народження (при необхідності).

Важливим документом для оформлення реєстрації є також відповідну заяву, що заповнюються за формою №6.

Прийняти заяву і оформити прописку чиновники вам повинні безкоштовно. Також не потрібно платити держмито.

Якщо з поважних причин ви не здатні бути присутнім при оформленні особисто, подати документи може ваш представник. Щоб йому дозволили це зробити, надайте йому довіреність на представлення ваших інтересів. Також довіритель повинен мати при собі свій паспорт.

терміни оформлення

терміни оформлення

Для росіян конкретизовані терміни, за які повинні бути оформлені ключові акти для реєстрації на новому місці проживання, після того як стара прописка перестає діяти. Даний термін становить 7 днів. Законне обгрунтування встановленого періоду оформлено в пункті 16 урядової постанови про «Правилах реєстрації та зняття громадян РФ ... ».

Якщо фізособа нехтує вищевказаним строком і запізнюється з оформленням документів, його можуть покарати. За порушення передбачається відповідальність адміністративного порядку, що виражається у вигляді грошового штрафу в розмірі від 2 000 до 7 000 тисяч рублів.

Часто зривання зазначеного терміну відбувається не по зловмисності, а в зв'язку з плутаниною з часом і неправильним трактуванням закону. Багато хто робить помилку, починаючи вважати 7-денний термін з моменту в'їзду на нову адресу, тоді як правильно вести відлік з моменту зняття з обліку реєстрації за колишньою адресою. Якщо ж ви до цього проживали в іншому регіоні більше 90 днів і місце прописки відрізнялося, реєстраційний облік теж повинен бути пройдений обов'язково.

Зазвичай нову прописку вам роблять протягом 7 - 14 діб. Прийшовши до уповноважених органів в призначений день, ви отримаєте на руки паспорт зі свіжої відміткою про реєстрацію. Якщо ви подбали про те, щоб оформити виписку з колишнього адреси заздалегідь, то визначити на облік для реєстрації вас можуть в той же день.

Якщо громадянин збирається просто користуватися придбаною нерухомістю для проживання, реєстрація йому не життєво важлива. Однак якщо на порядку денному отримання всіх необхідних послуг у вигляді медицини, освіти та соціальної допомоги, то оформлення реєстрації - як мінімум корисна міра.

Щоб зробити це, зверніться за консультацією до підрозділів ГУ МВС, МФЦ (регіональні) або оформіть заяву онлайн. Щоб оформити реєстрацію, ви повинні знятися з обліку, на якому перебували раніше. Однак зараз є можливим проходження обох процесів одночасно.

Якщо у Вас є питання, проконсультуйтеся у юриста

Поставити своє запитання можна в форму нижче, в віконце онлайн-консультанта справа внизу екрану або зателефонуйте за номерами (цілодобово і без вихідних):

Чи обов'язково прописуватися?
Або, все-таки, можна відкласти цей процес?
Чи обов'язково прописуватися?
Навіщо прописуватися на тій чи іншій житлоплощі, а якщо так, то на що впливає такий крок?