Реклама
Реклама
Реклама

Як виписати людину з квартири без його згоди якщо я власник: документи, порядок

  1. Чи має право власник житла виписати з квартири
  2. Документи для зняття з реєстрації мешканця
  3. Як виписати без згоди не власника з власної квартири
  4. Виписуємо людини з муніципальної квартири
  5. Чи можна виписатися з квартири в нікуди
  6. Як виписуємо померлого власника
  7. Чи можна виписати неповнолітню дитину
  8. Особливі випадки коли можна виписати прописаного людини з квартири без його згоди
  9. Гарантія та інші можливі умови

Виписати з квартири не власника стає гострою необхідністю, коли близькі люди перестають прагнути до компромісу і вступають в протистояння, яке закінчується переїздом однієї зі сторін на інше місце проживання.

Права власності на нерухомість накладають ряд обмежень на дії осіб, зацікавлених у виписці родича. Незважаючи на це існує судовий і несудовий механізм як виписати людину з квартири без його згоди якщо я власник.

Чи має право власник житла виписати з квартири

Розберемося чи можна виписати прописаного людини з квартири без його згоди в конкретних ситуаціях: Розберемося чи можна виписати прописаного людини з квартири без його згоди в конкретних ситуаціях:

  • якщо сімейний шлюб розпадається , То колишній чоловік, який був прописаний на житловій площі право власності, на яке у другої сторони виникло до шлюбу, автоматично виписується. Підставою для виписування колишнього чоловіка або дружини з квартири після розлучення без його згоди є припинення сімейних відносин. Позов формується, спираючись на норми статті 31 житлового законодавства. Якщо в спірному об'єкті нерухомості зареєстровані родичі колишнього чоловіка, то вони також виписуються з квартири.
  • Якщо при приватизації брали участь всі мешканці, то виписати небажаних родичів буде дуже складно, так як вони придбали законні права за погодженням з іншими власниками.
  • Якщо квартира отримана в дар, а в ній вже зареєстровані мешканці, то законодавство надає всі можливості для їх виписки. Цивільний кодекс вказує, що якщо виникає перехід прав власності в рамках договору дарування, то даний факт розглядається як припинення прав мешканців, які проживають в квартирі. Якщо мешканцеві нікуди переїхати, то певний період часу він зможе користуватися подарованою житловою площею.
  • Коли одним із власників квартири є неповнолітня дитина, то виписка видається непосильним завданням. При цьому існують окремі судові прецеденти, які спираються на велику доказову базу. Важливою умовою виписки є збереження за дитиною аналогічної кількості квадратних метрів або реєстрація його на більш просторій житлової площі і отримання дозволу від органів опіки.

Документи для зняття з реєстрації мешканця

Що б виписати з квартири без згоди необхідно наданих документів включає наступні позиції:

  • заяву про необхідність зняття з реєстраційного обліку;
  • паспорт;
  • документи про права власності на майновий об'єкт;
  • платіжні документи на перерахування комунальних платежів.

Як виписати без згоди не власника з власної квартири

Виписати з приватизованої квартири без згоди буде потрібно:

  1. скласти позовну заяву на виселення;
  2. подати позов до районного суду і докласти комплект документів, що підтверджують систематичне порушення і ваше право на нерухомість, квитанцію про сплату держмита, при розлученні - свідоцтво про розлучення;
  3. рішення суду буде залежати від його права на квартиру. Якщо у нього немає прав на неї, то терміни виписки залежать від матеріального стану виписується людини, де термін з'їзду з квартири може затягнутися до 6 місяців.

Виписати з приватизованої квартири, багато в чому залежить від умови процесу приватизації. Якщо людина, яку планується виписувати, брав участь в приватизації, або мова йде про дитину процедура зняття з реєстраційного обліку, максимально ускладнена.

Завантажити зразок позовної заяви на виписку з квартири без згоди

Виписуємо людини з муніципальної квартири

Виписати з житла можливе за умови: Виписати з житла можливе за умови:

  • якщо вони користуються приміщеннями у розріз з функціональним призначенням;
  • якщо вони допускають багаторазові порушення прав сусідів;
  • якщо з вини мешканців сталася псування житлового приміщення;
  • тривала несплата комунальних платежів без поважної причини;
  • відсутність мешканців у приміщенні тривалий період часу.

Що б виписати людину без його згоди з муніципальної квартири необхідно:

  1. Заявити в муніципалітет на людину, про неналежне збереження їм квартири, буйному поведінці, псування майна та інше;
  2. Написати заяву на виселення, припинення прав на проживання в муніципальній квартирі і зняття з реєстрації;
  3. Надіслати заяву до районного суду, за місцем знаходження квартири і прикласти до нього документи на житло, про несплату комунальних платежів або інші підтверджуючі факт порушення умов проживання;
  4. Рішення суду буде залежати від правомірності дій і підтверджених фактах пред'являються до людини. Якщо все буде правда то людини зобов'яжуть з'їхати за рішенням суду.

Чи можна виписатися з квартири в нікуди

Така потреба може виникати при здійсненні угод, спрямованих на відчуження майна з метою отримання додаткових коштів. теоретично виписати людину в нікуди можна, можливо.

Однак якщо громадянин звернеться до судового органу, то угода може бути оскаржена. Крім того, такі дії є неприйнятними щодо неповнолітніх дітей, чиї права особливо ретельно захищаються державою.

Як виписуємо померлого власника

Для цього громадянам потрібно:

  • передати в міграційну службу заяву про необхідність зняття померлого з реєстраційного обліку;
  • свідоцтво про смерть;
  • паспорт померлого.

При виконанні такої процедури документ померлого буде анульований, а в будинковій книзі з'явиться запис про зняття з обліку.

Якщо померлий громадянин одним був власником квартири У даній ситуації потрібно звернутися до нотаріуса на оформлення спадщини.

Чи можна виписати неповнолітню дитину

Якщо дитина прописана в одній квартирі, а фактично живе за місцем реєстрації другого з батьків, то застосовується така законодавча аксіома: місце проживання неповнолітніх громадян (до 14 років) визначається як квартира одного або обох батьків Якщо дитина прописана в одній квартирі, а фактично живе за місцем реєстрації другого з батьків, то застосовується така законодавча аксіома: місце проживання неповнолітніх громадян (до 14 років) визначається як квартира одного або обох батьків.

Виписати неповнолітню дитину з муніципальної квартири можна, якщо адреса реєстрації та фактичного проживання не збігаються.

Що стосується приватизованого житла, то виписка з квартир реалізується тільки через звернення до судового органу. При цьому не допускається варіант, коли дитина виписується на меншу площу. Наявність у дітей частки у власності також є вагомою перешкодою на шляху до виписки.

Відео: Як виписати дитину з квартири без його згоди

Особливі випадки коли можна виписати прописаного людини з квартири без його згоди

Класичними варіантами як можна виписати з квартири без згоди є наступні:

  • Громадянин тривалий час не з'являється в житловому приміщенні, при цьому власник не має жодної інформації про його місцезнаходження. Можна спробувати звернеться до суду з проханням про визнання її померлою. Доказами факту відсутності можуть служити свідчення свідків, а також документи, що ілюструють викладену позицію.
  • У громадян, які проживають в муніципальній квартирі, є нерухомість, що знаходиться в приватній власності. При цьому громадянин є постійним джерелом небезпеки для інших мешканців (розпиває алкогольні напої, б'ється, призводить неблагополучних друзів тощо). при такому розкладі в судову інстанцію потрібно представити свідчення свідків (у якості яких можна залучити сусідів і дільничного), копії скарг до правоохоронних або виконавчі органи.
  • Якщо власник приміщення перебуває у в'язниці, то не існує особливих труднощів для його виписки і. При цьому слід пам'ятати, що як тільки термін, визначений у вироку суду закінчиться і укладений повернеться до звичайного життя він може зажадати повернення своїх прав.
  • Розлучення і виписка дружини або чоловіка при придбанні майнових об'єктів за рахунок коштів спільного бюджету - дуже поширений випадок. Ситуація вирішується шляхом взаємних домовленостей або через суд з пред'явленням регресних вимог другої сторони.

Відео: Юрист, як можна виселити з квартири без згоди

Гарантія та інші можливі умови

Слід знати, що існують певні гарантії, які суд може дозволити власнику виписати людину з квартири без його згоди:

  • виписуються громадяни при відсутності альтернативного житла можуть зберегти реєстрацію на певний часовий термін;
  • суд може погодитися на виписку з обов'язковою умовою: надати виписувати іншу житлову площу.