Реклама
Реклама
Реклама

Як відмовитися або закрити карту розстрочки Свобода

  1. Як відмовитися від кредитної картки розстрочки Home Credit
  2. Якщо документи ще не подані
  3. Якщо документи вже в банку
  4. 3 способи заблокувати карту розстрочки Home Credit Bank
  5. 1. Повідомлення до служби підтримки
  6. 2. Візит в офіс
  7. 3. Блокування через особистий кабінет
  8. Як закрити кредитку розстрочки Хоум Кредит

Передумав користуватися продуктом банку, тримач в будь-який момент може відмовитися від послуг розірвати чинну угоду

Передумав користуватися продуктом банку, тримач в будь-який момент може відмовитися від послуг розірвати чинну угоду. З картою розстрочки Home Credit Bank це робиться по строго певним алгоритмом. Порушення порядку дій може привести до утворення значної заборгованості з незначної суми, яку позичальник не сплатив вчасно.

Як відмовитися від кредитної картки розстрочки Home Credit

Карта розстрочки , Що випускається Home Credit Bank, в більшості випадків оформляється в онлайн режимі. На сайті банку здобувач заповнює онлайн-форму, вказує дані паспорта та контакти. Такі заявки розглядаються роботом - програма приймає попереднє рішення, яке не є кінцевим. Рішення приймається протягом 1-3 хвилин.

Якщо документи ще не подані

Якщо рішення позитивне, з здобувачем зв'язується оператор технічний підтримки, уточнює інформацію, пропонує з'явитися в офіс для кінцевого оформлення карти. Якщо здобувач передумає отримувати карту, досить не вживати ніяких дій. Картка не буде оформлена, поки кандидат особисто не прибуде в офіс. Отже, щоб відмовитися від послуг банку на цій стадії, можна просто проігнорувати пропозицію.

Більш доцільно надходять громадяни, які самостійно зв'язуються з банком і в розмові з оператором анулюють раніше подану заявку. При всіх наступних зверненнях здобувачеві доведеться повторювати процедуру подачі заявки заново.

Якщо документи вже в банку

Якщо клієнта влаштували запропоновані банком умови, і він звернувся в офіс з документами, процедура відмови буде виглядати дещо інакше. За загальними правилами банк випускає карту розстрочки, що не іменну. Такі продукти видаються швидко - якщо не буде виявлено невідповідностей, то карта виявиться в кишені у клієнта вже через 15-20 хвилин. Протягом цього часу людина має право відмовитися від послуг банку.

У разі готовності карти і видачі її на руки власникові, відмовитися від обслуговування можна тільки в порядку подачі заяви. Тут доречніше застосовувати термін «закриття» карти, так як на момент видачі дані клієнта вносяться в базу і на його ім'я відкривається картковий рахунок. Невикористання картки не прирівнюється до фактичної відмови. Буде потрібно дотримати процедуру закриття карти та рахунки.

3 способи заблокувати карту розстрочки Home Credit Bank

Блокування картки - перша міра, застосовувана після її втрати. Якщо у власника є підстави побоюватися за збереження коштів, він може заблокувати (призупинити дію) рахунок. Термін блокування обмежується потребою власника карти. Кожен із способів блокування - моментальний.

1. Повідомлення до служби підтримки

Повідомлення до служби підтримки

Найбільш дієвий метод, який дозволить моментально заблокувати карту і рахунок. Власнику потрібно зателефонувати за єдиним безкоштовним номером - 8-800-700-800-6 і повідомити оператору про блокування рахунку. Співробітник з'ясує причини, уточнить реквізити власника, перевірить контрольну інформацію, після чого карта буде заблокована.

Для цього буде потрібно мати при собі паспорт, до даних якого прив'язана карта. Крім цього, співробітник попросить назвати кодове слово. Кодове слово призначається власником при оформленні. До моменту розблокування, яке за заявою клієнта, операції по карті будуть припинені.

2. Візит в офіс

Візит в офіс

Для блокування клієнт з паспортом є в будь-який офіс банку. Перевіривши достовірність документів, і уточнивши причину, співробітник заблокує карту розстрочки Хоум Кредит . Послуга надається безкоштовно. Термін блокування не зупиняє перебіг строків за зобов'язаннями клієнта. У разі втрати фізичного носія, договір залишається в силі в тому вигляді, в якому він перебував раніше. Клієнт отримує дублікат карти.

Без паспорта операція не буде проведена. Якщо документи були загублені разом з картою, то буде потрібно надати будь-який документ, що засвідчує особу. Це можуть бути водійські права або військовий квиток.

3. Блокування через особистий кабінет

Блокування через особистий кабінет

Відразу після оформлення власники можуть користуватися особистим кабінетом, в якому виробляються певні транзакції, перевіряється стан рахунку, здійснюються інші дії. Тут є спеціальна вкладка, що дозволяє здійснювати блокування.

Для цього при тримачі повинен бути телефон, прив'язаний до рахунку. На нього прийде смс-повідомлення у вигляді підтвердження того, що операція здійснюється безпосередньо власником, а не сторонньою особою.

Як закрити кредитку розстрочки Хоум Кредит

Як закрити кредитку розстрочки Хоум Кредит

Припинення обслуговування проводиться тільки після розірвання договору. З огляду на, що Home Credit Bank не висилати свої продукти поштою, для припинення договору власникові треба буде особисто з документами і з картою з'явитися в будь-який офіс банку в одному з міст присутності.

Угода не припиняється дистанційно: ні через особистий кабінет, ні через тих підтримку договору не закривається. Процедура здійснюється тільки в заявному порядку. Якщо користувач тимчасово перебуває поза зоною присутності банку, то обслуговування буде автоматично припинено тільки після закінчення терміну дії договору. За замовчуванням обслуговування триває 5 років, після чого може продовжуватися або не продовжувати - за бажанням клієнта.

Закриття можливо тільки при відсутності заборгованості. Розмір заборгованості можна переглянути в особистому кабінеті або шляхом замовлення виписки по рахунку через службу технічної підтримки. Борг перед банком не повинен перевищувати 0.0 копійок. Сама невелика сума згодом може вирости до дуже суттєвих розмірів, враховуючи, що штрафні санкції перевищують 29,8% річних.

Негативно позначитися на загальний процес може і помилка співробітника банку, тому в процесі розірвання договору рекомендується бути присутнім особисто і все контролювати. Процес складається з наступних дій:

  1. Заборгованість по всім поточним / несплаченим покупкам гаситься, після чого інформація відображається в особистому кабінеті - інформація оновлюється моментально, тому помилки в цифрах не виникає.
  2. Тримач особисто є в офіс банку і складає заяву на закриття рахунку і карти одночасно - закриття договору має на увазі закриття банківського рахунку.
  3. Підписується відмова від всіх платних послуг, якщо такі використовувалися - перед цим послуги оплачуються за день звернення клієнта в офіс банку.

Якщо заборгованості дійсно немає, клієнту видається відповідна виписка. Карта не ріже на очах у клієнта, як помилково вважають деякі. Для повного закриття договору і видалення рахунку з бази, банку буде потрібно час. На практиці термін може становити до 45 днів.

Відмовити у припиненні обслуговування Хоум Кредит може тільки при наявності заборгованості, в разі звернення не власника карти, і при відсутності документів, що засвідчують особу клієнта.

Відмовити у припиненні обслуговування Хоум Кредит може тільки при наявності заборгованості, в разі звернення не власника карти, і при відсутності документів, що засвідчують особу клієнта

Протягом всього терміну видалення даних карти з бази, будь-які операції по ній припиняються. На положення власника це ніяк не вплине - у нього на руках документальна виписка про те, що Home Credit Bank погоджується на припинення договору і до клієнта не має ніяких претензій.

Фактичне невикористання картки не буде підставою для її закриття. Вона може не використовуватися кілька років поспіль, після чого по клієнт знову зможе здійснювати покупки. За продуктам розстрочки сторонніх банків діє правило, згідно з яким дія договору припиняється, якщо карта не використовується протягом певного часу. Цю обставину можна вважати непрямим мінусом пропозиції від Home Credit Bank.

Як відмовитися або закрити карту розстрочки Свобода

3.8 (75%) 4 vote [s]

Читайте також: