Реклама
Реклама
Реклама

День Святого Миколая в Швейцарії

6 грудня Привітати зі святом

Незадовго до свята готуються пряникові чоловічки (Фото: Marie C Fields, Shutterstock) Незадовго до свята готуються пряникові чоловічки (Фото: Marie C Fields, Shutterstock)

Фактично День святого Миколая, що відзначається 6 грудня - підготовка до Різдва. Цей день як би відкриває «сезон полювання» за подарунками і початок святкових приготувань. А в ніч з 5 на 6 грудня проходять урочисті процесії на честь свята. Готичні величезні свічники, візки і батоги, хор в білому одязі, які символізують позитивні сторони життя, і хор в чорному одязі, які символізують темні сторони життя, - все це невід'ємні атрибути свята. А завершується він світлим і красивим дзвоном дзвонів і маленьких дзвіночків.
Усі свята, що відзначаються протягом року в Швейцарії, супроводжуються особливими стравами та кондитерськими виробами. День святого Миколая не виняток. Незадовго до свята готуються пряникові чоловічки. Через різдвяного посту, тісто, з якого печуть фігурки чоловічків, не має практично нічого спільного зі справжнім пряниковим тестом.
Купувати таке печиво в магазині не прийнято, в пошані тільки домашня випічка. Тому вся Швейцарія, як ніби у її жителів в ці дні немає інших турбот, годинами сумлінно місить тісто і стоїть біля плити, стежачи, щоб дорогоцінний печиво не підгоріло.
Коли печиво готове, його упаковують в жерстяні, картонні коробки або в строкаті паперові пакети і вручають друзям і знайомим. Друзі та знайомі, також провели чимало часу біля плити, в боргу не залишаються і, в свою чергу, також обдаровують приносять дари. У підсумку в цей день ніхто без печива не залишається ... Але також всі твердо переконані в тому, що печиво, спечене будинку, набагато краще отриманого в подарунок.

Інші свята в розділі «Свята Швейцарії» Інші свята в розділі «Свята Швейцарії»