Реклама
Реклама
Реклама

Вибір теми для дипломної роботи зі створення сайту

  1. Які критерії впливають на маркетингове дослідження?
  2. Покрокова інструкція

Якщо Ви тільки робите перші кроки до заробітку в мережі в якості веб-майстра, то, напевно, вже чули, що найголовнішим етапом у створенні сайту є правильний вибір тематики.

Популярна і головне прибуткова тематика сайту, як правило, має чималу конкуренцію в Інтернеті. І щоб пробитися в перші ряди пошукової видачі слід підійти до вибору теми з великою відповідальністю, і в першу чергу зайнятися маркетинговим дослідженням. Саме цьому вчать викладачі у ВНЗ майбутніх фахівців.

Отже, роки навчання закінчилися і настав час продемонструвати отримані знання і писати дипломну роботу, після якої видадуть довгоочікуваний диплом. Ось тільки далеко не завжди у завтрашніх випускників є час на написання, так як більшість з них вже благополучно працює. Але ж без здачі дипломної роботи не буде диплома. Виходом з цієї патової ситуації стане замовлення дипломної роботи у компанії 7000.kiev.ua в Україні, яка є визнаним лідером в цьому сегменті послуг.

Студенту потрібно всього лише вибрати тему і затвердити її у свого куратора, все інше зроблять досвідчені фахівці з написання дипломних робіт.

Які критерії впливають на маркетингове дослідження?

Вибираючи вузьку тематику сайту, слід пам'ятати, що тема повинна бути розкрита з усіх боків, а тому не варто вибирати тему будівництва, наприклад, якщо Ви не розбираєтеся у всіх аспектах. Можна розробити ресурс на тему «Робимо ремонт своїми руками», якщо Ви абсолютно недавно робили ремонт у своїй оселі.

Можна створити сайт на тему «Знижки та акції», якщо Ви шопоголік і ходити по магазинах і купувати красиві речі зі знижкою. Можна розкрити тему «Подорожі країнами Середземномор'я», розповідаючи відвідувачам про свої враження і викладаючи оригінальні фотографії тих місць, де Ви побували.

Одним словом, підійде будь-який вузьке спрямування, яке Ви зможете розкрити до кінця. Після вибору теми слід приступити до аналізу конкурентів.

Якби сайт створювався не для заробітку, то без маркетингового дослідження можна було б обійтися. Але не в нашому випадку.

Отже, в процесі дослідження Вам знадобиться вивчити наступні критерії:

  • число потенційних відвідувачів, яких можна залучити виходячи з пошукових запитів;
  • присутність в обраному сегменті рекламодавців;
  • вартість рекламних компаній;
  • характеристика конкурентних сайтів.

По кожному з них Вам доведеться розглянути декілька тем і тільки потім прийняти остаточне рішення.

Покрокова інструкція

В якості наочного посібника візьмемо тему «гірськолижний відпочинок» в тематиці «Туристичні послуги». На сайті, наприклад, передбачається описувати пам'ятки і прикріплювати до статей оригінальні фотографії, яких ще не було в інтернеті.

Спочатку необхідно перейти на wordstat.yandex.ru і вбити в поле запитів «гірськолижний відпочинок». Як видно з зображення система видала велику кількість інформаційних запитів, в залежності від їх популярності. Щоб знайти тему для статті можна перейти по одній з посилань і вибрати один із запитів в правій колонці.

Щоб знайти тему для статті можна перейти по одній з посилань і вибрати один із запитів в правій колонці

Далі слід проаналізувати платні рекламні оголошення у видачі пошукової системи. Для цього вбиваємо в пошуковик ту ж фразу і аналізуємо, чи варто починати створювати сайт на цю тему?

Для цього вбиваємо в пошуковик ту ж фразу і аналізуємо, чи варто починати створювати сайт на цю тему

Робимо висновок, що більша кількість рекламодавців по турам і курортів. Значить, тематика сайту повинна стосуватися і цієї ніші.

Потім за допомогою спеціальних сервісів слід з'ясувати ціну за клік. Наприклад, Бігун надає подібного роду модуль під назвою «Ваші конкуренти».

Як видно з скрін ніша гірськолижного відпочинку не прибуткова, навіть якщо підставити в запит «гірськолижні тури» або «гірськолижні курорти» (ціна за клік не сильно відрізнятиметься). До речі, аналізуючи прибутковість тематики, слід пам'ятати, що в дійсності Ви отримаєте ціну за клік в 2, а то і в 4 рази меншу. Тому в даному випадку слід відмовитися від ідеї створювати сайт на тему «Гірськолижні курорти».

Але, оскільки ми не створюємо сайт на цю тему, то рушимо далі ....

А далі необхідно проаналізувати конкуренцію у видачі або, іншими словами, характеристики сайтів, що знаходяться в ТОПі. Для цього рекомендується використовувати запити з середніми показниками. Їх необхідно вбити в форму пошукового рядка, а допоможе оцінити SEO-показники доменних лідерів спеціальний плагін SeoQuake .

А в аналізі відвідуваності сайтів Вам допоможе розширення для Chrome - Статистика сайту.

Проаналізувавши, таким чином, кожну тему, на яку Ви можете створити сайт, виберіть найбільш вдалу і приступайте до створення плану розвитку проекту.

Які критерії впливають на маркетингове дослідження?
Які критерії впливають на маркетингове дослідження?
Для цього вбиваємо в пошуковик ту ж фразу і аналізуємо, чи варто починати створювати сайт на цю тему?