Реклама
Реклама
Реклама

Побутова характеристика на людину або сім'ю з місця проживання від сусідів, дільничного або КК до суду, зразок

  1. Зразок характеристики: для чого можуть зажадати?
  2. Як написати характеристику на людину: правила і зразки
  3. Яка правильна характеристика з місця проживання зразок від сусідів: приклад заповнення

Бувають випадки, коли може знадобитися характеристика з місця проживання. Як її скласти? Навіщо вона потрібна? Де взяти хороший зразок? На ці питання відповість ця стаття.

Характеристика людини - офіційний документ, який надається за місцем вимоги для встановлення особливостей особистості конкретної особи. В даному матеріалі розглянута детальна інформація щодо того, де можливо оформити зразок документа, яким чином його слід писати, де взяти, і ким підписувати.

Зразок характеристики: для чого можуть зажадати?

Зразок побутової позитивної або негативної характеристики з місця проживання можуть зажадати такі організації:

    • дільничний поліції (міліції), співробітник слідства - при розгляді досудових справ, розслідування скоєних злочинів, для передачі справи в суд;
    • органи опіки і піклування - при розгляді питань щодо усиновлення дитини, взяття опіки над ним (необхідна побутова характеристика з місця проживання про піклувальників, коли мати або батько планує усиновити дитину);
    • військкомат - при постановці на облік або призов до армії (від студентів військкомат може зажадати зробити тимчасові характеристики з місця навчання, а з працюючих призовників - з місця роботи);

Типова стандартна форма характеристики в військкомат - Типова стандартна форма характеристики в військкомат -   завантажити завантажити

  • суд - при розгляді судових справ (на підсудного, крім довідки від психіатра, суду може знадобитися зразок характеристики, який дозволить пом'якшити покарання або, навпаки, знайти обтяжуючими обставинами); Характеристика в суд - завантажити
  • навчальний заклад - наприклад, під час вступу до ВНЗ необхідні зразки характеристик на курсантів, які планують служити в органах поліції (написати зразки документів на підлітка (колишнього учня / ученицю) може школа, коледж або інтернат, де проходив навчання абітурієнт);
  • органи міліції, суд, прокуратура - при влаштуванні нових співробітників (може знадобитися позитивна побутова характеристика на людину з місця проживання від сусідів, в якій обов'язково не повинно бути негативних моментів);
  • підприємства, установи, організації - при наборі працівників (кадровий відділ вимагає від кандидата (жінки / чоловіки) скласти позитивну побутову характеристику з місця проживання, щоб перевірити позитивні і негативні якості, будь-які заслуги, наприклад, характеристика на кандидата в депутати, в охорону або на бухгалтера підприємства).

Скласти і написати характеристику за місцем проживання можуть різні установи, в залежності від того, кому буде надаватися зразок документа.

Отримати документ можна у наступних суб'єктів:

  • Характеристика від дільничного інспектора поліції (міліції) - для надання в школу дитині, при влаштуванні на роботу;
  • депутата місцевої сільської ради (в адміністрації дають зразки характеристик на сім'ю, окремого жителя, які проживають в приватних будинках сільської місцевості);
  • громадських органах домоуправління, ЖЕК, ТСЖ, ЖБК, ЖЕК, ін. (приклад - будинковий комітет, квартальний, вуличний комітети);
  • роботодавця (характеристика з місця роботи).
  • сусідів (осіб, які проживають в одному будинку, сусідів по майданчику, по під'їзду). Наприклад зразок характеристики від сусідів до суду у кримінальній справі або в міліцію.

Як написати характеристику на людину: правила і зразки

Щоб правильно скласти і написати зразок позитивної характеристики на людину, на сім'ю або на матір дитини, необхідно знати основні вимоги до цього документа. Слід також враховувати, що для суду, поліції видають форму за встановленим законодавством шаблоном, а для працевлаштування на підприємство - у вільній формі.

Розглянемо основні правила написання зразка характеристики з місця проживання:

  1. У шапці відкликання на жителя необхідно написати орган, який зажадав документ (повні реквізити і найменування організації).
  2. Скласти дані про особу, на якого видається документ (П.І.Б., дата народження, написання інформації щодо місця проживання та періоду проживання).
  3. У тексті пишеться основна оцінка якостей людини, його хороші і погані сторони, участь у громадському житті мешканців, спілкування з сусідами, пр .:
    • своєчасність сплати комунальних послуг;
    • участь в зборах, які організовуються головами вуличних, квартальних комітетів;
    • сімейний стан;
    • дані про склад сім'ї (П.І.Б. близьких родичів - матері, батька (для молодих мешканців), дружини, чоловіка, сина, дочки (для дорослих мешканців);
    • інформація про судимості (зі слів сусідки, сусіда або самого мешканця);
    • місце і період навчання;
    • період проживання за вказаною адресою (час поселення в квартиру);
    • дані про останнє місце роботи;
    • відносини з сусідами;
    • наявність конфліктних ситуацій сім'ї з сусідами.
  4. Підпис особи, яким створювалася характеристика, а також необхідно написати дату заповнення.

При написанні побутової характеристики за місцем проживання дільничним додатково пишеться, дієздатний чи недієздатний конкретний громадянин, засуджений або несудимий, чи були раніше приводи в міліцію, пр. Далі документ засвідчується підписом посадової особи та печаткою органу.

Яка правильна характеристика з місця проживання зразок від сусідів: приклад заповнення

Коли пишеться побутової відгук на мешканця від імені сусідів, в документі вказуються їх дані (П.І.Б., дата народження, адреса проживання), ставляться підписи сусіда, сусідки, після чого документ засвідчується у нотаріуса.

У зразку хорошою характеристики слід вказувати тільки правильну інформацію від трьох або більше сусідів, щоб отримати найбільш повні і достовірні дані про мешканця. Якщо людина проживає в приватному будинку, то беруть дані сусідів по вулиці.

При видачі документа ЖЕКом, ТСЖ на бланку ставитиметься печатка керуючої компанії. Будинковий комітет також повинен засвідчити характеристику печаткою, а також рішенням зборів мешканців.

Порада: не береться інформація у близьких знайомих, друзів, родичів, оскільки зацікавлені особи не можуть дати об'єктивну оцінку людини.

Правильна форма характеристики на жителя - Правильна форма характеристики на жителя -   завантажити завантажити

Приблизний фото зразок Приблизний фото зразок   завантажити завантажити

З правильним зразком заповнення характеристики з місця проживання, і як виглядає форма документа, можливо ознайомитися на нашому сайті. Безкоштовну копію бланка можна самостійно роздрукувати або купити готовий в друкарні.

Зразок характеристики: для чого можуть зажадати?
Як її скласти?
Навіщо вона потрібна?
Де взяти хороший зразок?
Зразок характеристики: для чого можуть зажадати?