Реклама
Реклама
Реклама

Товарний кредит - особливості оформлення: плюси і мінуси товарної позики

  1. Що таке товарний кредит і його основні особливості
  2. У чому недоліки товарних кредитів
  3. На що звернути увагу при оформленні
  4. Побачивши пропозицію в магазині кредит 0% не поспішайте бігти оформляти товар

Першими банками в Росії, в період кредитного буму 2005-2007 років, запустив на ринок товарні кредити, були банк Хоум Кредит і Русский Стандарт. Унікальна пропозиція спочатку називали експрес кредитом за швидкість оформлення в торговій точці за спрощеною процедурою.

Першими банками в Росії, в період кредитного буму 2005-2007 років, запустив на ринок товарні кредити, були банк Хоум Кредит і Русский Стандарт. Унікальна пропозиція спочатку називали експрес кредитом за швидкість оформлення в торговій точці за спрощеною процедурою. Спочатку несміливо, а потім більш наполегливо послуга товарних кредитів з'явилася майже в кожному магазині.


Товарний кредит часто плутають з експрес кредитом, так як видається кредит без довгих перевірок за спрощеною системою і тим не менш, товарні кредити мають ряд особливостей і чітко регламентованих умови надання. Наші фахівці пропонують ознайомитися з усіма тонкощами різних видів товарних кредитів, для того, що б ви могли точно визначитися, чи варто піддаватися рекламним повідомленням в ТЦ і магазинах і оформляти покупки в кредит.

Що таке товарний кредит і його основні особливості

  • Оформляється товарний кредит без відвідування кредитної установи безпосередньо в місці продажу товару. Вся зв'язок з банком відбувається через інтернет. Спеціаліст заповнює вашу анкету і відправляє її в базу банку;
  • Оформленням не завжди займається кредитний фахівець. У деяких невеликих торгових точках оформити товарний кредит вам може продавець або касир;
  • Мета товарного кредиту - отримання коштів на покупку під заставу майна. Це означає, що при невиконанні зобов'язань по кредиту банк має право витребувати товар придбаний в кредит в рахунок оплати заборгованості. Але як показує практика це відбувається вкрай рідко і тільки з великими ліквідними (легко реалізованими) покупками;
  • Позитивне рішення за товарним кредитом приймається з урахуванням додаткового параметра "дефолтних товару". Тобто приймається в розрахунок і статистичні дані по конкретним видам товару за якими покупці-позичальники часто не оплачують кредит;
  • Для оформлення не потрібно нічого крім паспорта і другого документа, що посвідчує особу. Спеціаліст відправляє анкету в банк, де протягом 15 хвилин на підставі отриманих даних по системі скоринг оцінки виноситься рішення. Для оформлення не потрібні довідки про доходи і поручителі. Процедура проста і розрахована на швидкі угоди.

У чому переваги товарних кредитів

До основних плюсів можна віднести:

  • Швидкість оформлення. Від 10 до 60 хвилин, в які входить, консультація, перевірка ваших даних, заповнення анкети, відправка даних в банк, отримання підтвердження і підписання договору про надання товарного кредиту. За 10 - 30 хвилин ви можете оформити недорогу техніку. Дорожчі товарні групи вартістю від 30 000 рублів вимагають трохи більше часу від 30 до 60 хвилин, це пов'язано з додатковою перевіркою даних в анкеті. Зазвичай перевіряють доступність зазначених телефонів і відповідність контактних осіб;
  • Все відбувається швидко, в одному павільйоні. Вам запропонують прогулятися по ТЦ поки приймається рішення і навіть, можливо, підібрати в кредит, що-небудь ще. Так прийшовши в магазин з наміром подивитися ви можете вийти звідти володарем цінних речей на круглу суму. Саме на імпульсні покупки і розрахована основна маса товарних кредитів. Коли покупець може придбати все що завгодно маючи з собою тільки паспорт і будь-який другий документ (ІПН, страхове, водійські права). Єдине, що перевіряє банк ретельно це телефони в анкеті, тому якщо ви плануєте взяти кредит в магазині, підготуйте список телефонів, в тому числі один стаціонарний, куди без проблем може зателефонувати представник служби безпеки банку і назва вашої організації і її точну адресу. Якщо ви невірно назвали телефон своєї організації або її адреса - вам відмовлять, для банку приховування або надання неккоректоной інформації це суттєва причина для відмови;
  • Досить великий відсоток позитивних відповідей за товарним кредитом. Це пов'язано перш за все з відносно невеликими сумами кредиту від 1 000 до 150 000 рублів. Деякі товарні групи відносять до групи ризику, за якими зафіксовані випадки шахрайств, в цьому випадку перевіряють клієнта більш пильно. До них відносять телефони, плазмові панелі, планшети. Але якщо клієнт готовий внести перший внесок від 10 до 20% в більшості випадків рішення буде позитивним.

У чому недоліки товарних кредитів

Висока вартість товарного кредиту. Часто клієнт до останнього не знає повну вартість кредиту на обраний товар, озвучені 3% в місяць при оформленні таємничим чином перетворюються не в 36% річних, як ви могли б припустити, вартість кредиту буде значно перевищувати розрахункову, так як при розрахунку використовується ефективна процентна ставка , яка буде включати всі комісії пов'язані з оформленням і наданням кредиту, в даному випадку ви повинні бути готові, що 3% в місяць це 42, 6% річних.

  • Навязаваніе додаткових послуг При швидкісному оформленні, коли людина не налаштований довго обдумувати і рішення про купівлю ним вже прийнято при оформленні кредиту можуть нав'язати страхування життя, в договорі можуть бути вказані додаткові комісії про які ви дізнаєтеся пізніше уважно перечитавши договір будинку. Згідно із законом ви маєте право відмовитися від страхування, але в суєті багато підписують договір. що називається "нє глядя". Ви можете не бути інформовані про повну вартість кредиту повноцінно, так як іноді кредит оформляє не фахівець банку, а продавець-касир магазину, який не має спеціальної освіти і не володіє всією інформацією;
  • Складність з поверненням або обміном товару. Процедура оформлення документів вимагатиме від вас терпіння і часу в кілька разів більше, ніж для оформлення кредиту. Пам'ятайте що, згідно Згідно ст. 19 акона РФ «Про захист прав споживачів» повернути товар продавцеві можна в термін до 14 днів. Ви повинні знати, що згідно із законом ви можете вимагати усунути недоліки безоплатно, зменшити вартість товару, замінити товар або повернути кошти в зв'язку з розірванням договору купівлі-продажу. Обмін товару проводиться в термін до 7 днів, повернення коштів до 10 днів. ви повинні пам'ятати, що не дивлячись на процедури повернення або обміну ви зобов'язані продовжувати виконувати умови кредитного договору;
  • Складність при оплаті кредиту. Деякі банки, що надають кредит в магазинах можуть не мати достатньої мережі банкоматів і розташування офісів банку може виявитися для вас не найзручнішим. Ці "дрібниці" можуть спричинити додаткові непередбачені витрати на комісії при погашенні через банкомати інших банків або термінали по прийому оплат, а так само викликати затримки у перерахуванні коштів.

На що звернути увагу при оформленні

Переконайтеся, що банк надає товарний кредит має для вас зручне розташування і достатню мережу банкоматів. Не прагніть придбати товар, який сподобався відразу, навіть якщо у вас є всі документи. Дайте собі час добре обміркувати покупку в кредит, попросіть фахівця зробити попередній розрахунок. Дізнайтеся який кредит і на яких умовах ви можете отримати в банку - може бути вигідніше отримати в офісі банку? Скористайтеся своїм правом вибору банку.

Якщо ви вирішили взяти товарний кредит, запишіть собі на окремий лист всі номери телефонів, які ви надасте фахівця, точне найменування вашої організації, ПІБ директора або керівника, адреса організації. Підписуючи договір, перевірте чи всі умови товарного кредиту відповідають тому, що вам пояснював фахівець, чи немає в договорі додаткових умов.

Чітко прийміть рішення і скажіть про це фахівцеві - потрібна вам страховка чи ні - перевірте% по кредиту і вартість кредиту. До повного погашення кредиту зберігайте всі дані по кредиту, включаючи квитанції і чеки. Закриваючи останній платіж, не лінуйтеся поїхати в офіс банку і запросити довідку про відсутність заборгованості по кредиту.

Побачивши пропозицію в магазині кредит 0% не поспішайте бігти оформляти товар


Побачивши пропозицію в магазині кредит 0% не поспішайте бігти оформляти товар. Так чи так уже привабливий 0% по кредиту. Чи не думаєте ви що банки настільки щедрі, що стали роздавати гроші задарма? Насправді, безкоштовного кредиту не існує.

За визначенням, кредит не може бути без відсотків. Насправді відсотки є і практично такі ж як при звичайному, просто ви не можете їх помітити. У кредиті 0% відсотки ховають не в сам кредит, а в компенсацію за кредитом.

Відсотки за товарним кредитом заховані в комісійні, в відсоток за обслуговування - він в рази вище, ніж у звичайного кредиту і оплачується до того ж щомісяця, відсотки за перерахування коштів і навіть в сумі за розгляд поданої заявки нам отримання кредиту і в сумі за закриття рахунку . Якщо порахувати всі кошти, які в підсумку отримає банк з "безпроцентної" кредиту, набереться стандартний 36% займ.

Хочу додати. є ще кілька способів, як банки отримують свої відсотки по кредиту: - до товару приплюсовується додаткова вартість. І коли товар коштує не надзвичайно дорого, то відміну для покупця не принципове. А інший полягає в першому внеску за покупку - він фактично виходить оплатою банківських відсотків по кредиту відразу одним платежем. Природно, в будь-якому вигляді крім мінусів є і свої плюси. На мій погляд краще варіант без першого внеску.

Дізнайтеся який кредит і на яких умовах ви можете отримати в банку - може бути вигідніше отримати в офісі банку?
Чи не думаєте ви що банки настільки щедрі, що стали роздавати гроші задарма?