Реклама
Реклама
Реклама

Повернення товару в ІКЕА: правила, терміни і години роботи

  1. умови
  2. способи звернення
  3. Повернення коштів
  4. ІКЕА відмовляється повертати гроші

Якість і доступність цін ІКЕА привертають безліч покупців. Найчастіше, низька вартість товарів провокує споживачів на придбання непотрібних речей. У величезному асортименті магазину завжди знайдеться предмет, без якого ви якось жили до цього, але побачивши - не змогли втриматися, і бездумно оплатили покупку.

Будинки захват від придбання пропадає, і з'являється думка, що необхідно повернути куплене назад. Виникає питання: як оформити в ІКЕА повернення товару? Відразу варто відзначити, що своєчасна відмова від покупки є найбільш простим і швидким варіантом. Відповідно до чинного законодавства магазин зобов'язаний повертати кошти навіть за якісний товар протягом 14 днів після продажу , Якщо куплена річ не підійшла набувачеві з яких-небудь параметрами.

Гіпермаркети ІКЕА не є винятком в цьому випадку. Політика торгової мережі надає громадянам розширені можливості, тому фахівці компанії приймають назад товари протягом цілого року. На жаль, додаткова привілей стосується тільки якісних покупок, але цей вдалий рекламний хід дозволяє споживачам безпечно купувати будь-які товари, що сподобалися, що значно збільшує прибуток компанії.

На куплені в ІКЕА речі вам надається 365 днів для повернення, відлік терміну починається наступного дня після продажу або доставки.

умови

Згідно з внутрішніми правилами, компанія готова повертати кошти навіть за товари без заводської упаковки, але за умови, що предмет не був у вжитку.

Якщо куплене було представлено в розібраному вигляді (предмети меблів, інтер'єру та ін.), А ви зібрали виріб, викинули упаковку і виявили, що річ не підходить з якихось параметрах, покупку також можна повернути, якщо на ній відсутні сліди використання.

), А ви зібрали виріб, викинули упаковку і виявили, що річ не підходить з якихось параметрах, покупку також можна повернути, якщо на ній відсутні сліди використання

Правила повернення встановлюють, що відсутність чека не може бути перешкодою при відмові від придбання, тому в гіпермаркетах передбачені поводження з одним паспортом громадянина. Наявність підтвердження про оплату значно спростить процедуру.

Коли повертаються предмети мають дефекти або включені в перелік товарів, що не підлягають поверненню , Дії здійснюються на підставі Закону РФ "Про захист прав споживачів". Деякі безповоротні речі і технічно складні вироби належної якості можна повернути тільки в разі дії в період покупки спеціальної акції, яка передбачає повернення або обмін протягом певного часу. У загальному порядку такі предмети магазин назад не приймає.

способи звернення

Порядок дій при поверненні товарів в ІКЕА залежить від способу оформлення купівлі-продажу. Якщо покупка здійснювалося при особистому відвідуванні гіпермаркету, то слід звертатися в точку продажу протягом робочих годин. Графік роботи можна уточнити на офіційному сайті продавця або по безкоштовній лінії контактного центру: (8800) 234-55-56.

Можна зателефонувати і домовитися про повернення товарів, куплених дистанційним способом. Заявку на відмову від онлайн-покупки можливо оформити через форму зворотного зв'язку з сайту - досить просто написати свої контактні дані і попросити зв'язатися з вами. Спеціаліст передзвонить по вказаному телефону і зафіксує заяву, а також погодить час зустрічі з кур'єром, який забере товар.

Спеціаліст передзвонить по вказаному телефону і зафіксує заяву, а також погодить час зустрічі з кур'єром, який забере товар

Оплата зворотної доставки виробів належної якості провадиться покупцем, але якщо дистанційна покупка бракована, тоді компанія бере ці витрати на себе.

При особистому зверненні ви можете заздалегідь підготувати 2 примірника заяви - це потрібно при поверненні в ІКЕА товарів з дефектами, щоб не упустити важливі моменти при описі недоліків. При відмові від якісної покупки досить заповнити бланки у відділі гіпермаркету.

У заяві слід вказати:

  • свої паспортні та контактні дані;
  • реквізити банківської карти або рахунку (повернення суми безготівковим шляхом);
  • інформацію про возвращаемом товар (серійні номери, маркування, найменування, вартість);
  • опис недоліків або причин повернення;
  • вимога про відшкодування коштів;
  • дати укладення та розірвання договору купівлі-продажу.

Претензія на повернення грошових коштів передається в магазин, а другий примірник залишається у покупця. Спеціаліст зобов'язаний поставити позначку про прийом заяви на вашому бланку, який, у разі відмови в задоволенні вимог, підтвердить дату звернення.

Повернення коштів

Коли дотримані всі необхідні умови і магазин згоден повернути гроші, спосіб їх перерахування залежить від варіанту попередньої оплати. Співробітники гіпермаркету можуть виплатити грошові кошти відразу готівкою, якщо покупка здійснювалася таким же чином. При оплаті товару по карті, суму повертають на той же рахунок, якщо в заяві споживача не вказано інше.

Як правило, повернути товар в ІКЕА досить просто. Гіпермаркет перераховує кошти протягом п'яти днів, зазвичай це відбувається на наступний день після оформлення заявки. Надходження коштів на рахунок споживача може затягнутися тільки в разі тривалості банківських операцій. Якщо вам не повідомили про відмову від повернення, а гроші не зараховані до десятиденний термін, необхідно уточнити інформацію по гарячій лінії контакт-центру.

Якщо вам не повідомили про відмову від повернення, а гроші не зараховані до десятиденний термін, необхідно уточнити інформацію по гарячій лінії контакт-центру

ІКЕА відмовляється повертати гроші

Фахівці гіпермаркету перевіряють якість товару, що повертається при покупці, і тільки в рідкісних випадках проводять додаткову експертизу, яка може тривати до 20 днів. Якщо після перевірки вам відмовляються повертати кошти, ви маєте право звернутися до незалежного експерта або відразу в суд, який призначить проведення товарної експертизи. За результатами незалежної перевірки суддя прийме рішення про дійсні якостях оспорюваного предмета, і в разі виявлених недоліків, зобов'яже компанію повернути гроші і виплатити штраф за відмову добровільного задоволення вимог споживача.

ІКЕА дуже лояльно ставиться до своїх клієнтів. Фахівці гіпермаркетів завжди намагаються виконати обгрунтовані вимоги споживачів, тому незаконні відмови в поверненні коштів зустрічаються дуже рідко. Якщо ви впевнені, що ваші права порушені, відновити справедливість можна лише в судовому порядку.

Виникає питання: як оформити в ІКЕА повернення товару?