Реклама
Реклама
Реклама

Спеціальні пенсії для держслужбовців збираються скасувати

Реформа не торкнеться військових, поліції і чорнобильців Реформа не торкнеться військових, поліції і чорнобильців   З відкритих джерел   Міністерство соціальної політики має намір скасувати спеціальні пенсії для держслужбовців за винятком військових, поліції і чорнобильців

З відкритих джерел

Міністерство соціальної політики має намір скасувати спеціальні пенсії для держслужбовців за винятком військових, поліції і чорнобильців. Про це в інтерв'ю " 112.ua "Заявив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір.

"Чи можемо говорити, що документом скасовуються спеціальні пенсії. Але тим, кому вони вже призначені, у них їх ніхто не відбере. Вона буде сплачуватися в тому ж розмірі, в якому і платиться", - заявив Шамбір.

Заступник міністра пояснив, що норма торкнеться спеціальних пенсій, які отримують працювали на "держслужбі і в прокуратурі", реформа не торкнеться військових і поліції.

"Ці пенсії отримують працювали на держслужбі, прокуратура, всі інші. Все це ліквідується ... Питання військових пенсій у нас йде окремо. І вони залишаються окремим законом. Поліція, військові, це все йде по військовому закону. Чорнобильців ми також не зачіпаємо" , - заявив Шамбір.

Повне інтерв'ю з заступником міністра соціальної політики Миколою Шамбор про основні положення законопроекту про пенсійну реформу читайте тут .

Як повідомлялося, 17 травня Кабмін затвердив законопроект про пенсійну реформу і направив його на розгляд Ради реформ.