Реклама
Реклама
Реклама

Вакансії роботи для переселенців за програмою переселення в 2019

  1. Коротко про програму
  2. Як проходить прийом на роботу іноземних громадян
  3. Де шукати вакансії учасникам Програми
  4. Корисні сайти
  5. Найпопулярніші вакансії
  6. Вахта в інших російських регіонах
  7. Робота з наданням житла
  8. Аграрний сектор
  9. Програма переселення співвітчизників: Відео

Репатріація громадян з російським корінням на батьківщину для РФ явище відносно нове. Крім того, що учасники Державної програми зі сприяння добровільному переселенню в Російську Федерацію співвітчизників (далі - Програма) можуть відновити своє громадянство, вони отримують підтримку місцевої влади в облаштуванні та адаптації. Основне питання, яке хвилює всіх переміщаються осіб, - робота. Без неї забезпечити благополуччя своєї сім'ї неможливо ні за яких обставин. Варто відзначити, що сприяння в працевлаштуванні є однією з умов переїзду, яке повинні виконати чиновники по відношенню до новоприбулих. А тому розберемося, які вакансії по Програмі переселення сьогодні актуальні і доступні. Репатріація громадян з російським корінням на батьківщину для РФ явище відносно нове

Коротко про програму

Вперше про проект по поверненню росіян на батьківщину стало відомо в 2006 році. Спочатку планувалося, що Програма триватиме кілька років. Основною метою її було поліпшення економічної та демографічної ситуації в тих регіонах, які не відрізняються великою активністю. Але оскільки сильного ажіотажу серед кандидатів не спостерігалося, в 2012 році програма стала безстроковою.

Отже, подати заявку на участь можуть:

  • особи, які проживають за кордоном, але корінням відносяться до народів, які проживають на території РФ;
  • ті, чиї родичі по прямій лінії проживали в Росії;
  • особи, які проживають на території колишніх республік Радянського Союзу, які раніше мали громадянство СРСР;
  • ті, то колись перебував у громадянстві РРФСР, СРСР, РФ.

Стати кандидатами на участь у Програмі можуть, в тому числі, і нащадки перерахованих громадян. Всім їм необхідно виконати наступні вимоги:

  • досягти повноліття;
  • бути носіями російської мови;
  • не мати судимостей;
  • не мати в минулому випадків депортації.

Переїхати заявники можуть тільки в той регіон, який заявив про свою участь у проекті. Після подачі заяви спеціальна комісія, прийнявши до уваги трудовий стаж, професію і досвід кандидата, пропонує йому кілька варіантів поселення. Великою перевагою участі в програмі є можливість отримати російське громадянство за спрощеною схемою.

Як проходить прийом на роботу іноземних громадян

В процесі працевлаштування іноземному громадянину важливо добре розбиратися в російському законодавстві. Для початку потрібно знати, що для отримання посади в російській компанії знадобиться дозвіл на роботу . Починається процес з законного перетину кордону, заповнення міграційної карти і постановки в ній позначки в графі «Мета візиту» - «робота». далі слід постановка на облік в службі з питань міграції , Потім - далі оформлення дозволу. Якщо у прибулого кандидата є в наявності РВП , Тоді запитувати дозвіл не потрібен.

Учасникам Програми проходити такий довгий процес не обов'язково. Після схвалення запиту на участь вони отримують посвідчення, яке дає право на влаштування на роботу без спеціального дозволу. Іншими словами, як тільки іноземний громадянин легалізує свій статус в РФ, він прирівнюється до своїх правах в питанні працевлаштування з росіянами. Подальший процес прийому на роботу вже нічим не відрізняється від того, який проходять громадяни РФ.

Дізнайтеся більше детально всі тонкощі взаємодії з роботодавцем і контролюючими структурами при працевлаштуванні іноземців на роботу .

Де шукати вакансії учасникам Програми

При подачі заявки на участь у Програмі комісія спочатку підбирає регіон, в якому кандидат зможе реалізувати себе професійно. Проте не варто чекати, що вам все принесуть в готовому вигляді. Ознайомитися з ринком праці потрібно заздалегідь.

Корисні сайти

Всю необхідну інформацію можна знайти в інтернеті. Обов'язково зверніть увагу на наступні ресурси:

  • - автоматизована інформаційна система Програми «Співвітчизник». Тут ви знайдете інформацію про житло, роботу, медичних та навчальних закладах.
  • - ресурс буде корисний не тільки казахам; необхідно вибрати регіон, в якому ви маєте намір влаштуватися, і просто перейти по посиланню на сторінку, де будуть запропоновані вакансії в цій частині Росії.
  • - тут зібрані всі актуальні вакансії, роботодавці, компанії, які надають сприяння в пошуку роботи, державні центри зайнятості. Тут же ви знайдете довідник найбільш затребуваних професій.

Не буде зайвим заглянути на сайти регіональних адміністрацій тих областей, які беруть участь в проекті. Кожен регіон зацікавлений в залученні фахівців, а тому всебічно висвітлює інформацію про доступні вакансії. Не забувайте враховувати геополітичні та природні особливості кожного окремого регіону: якщо ви маєте намір влаштуватися на роботу шахтарем, не має ніякого сенсу переїжджати, скажімо, в Липецьку або Курську область. Не буде зайвим заглянути на сайти регіональних адміністрацій тих областей, які беруть участь в проекті

Найпопулярніші вакансії

Вакансії за програмою переселення співвітчизників - це не завжди тільки найману працю. Переселенці можуть вибрати для себе наступні види зайнятості:

  • як уже говорилося, в якості найманого працівника в російській компанії;
  • підприємницька або інвестиційна діяльність, що не передбачає створення робочих місць та реєстрації юридичної особи;
  • зайнятість в сфері сільського господарства та агропромислового виробництва;
  • ведення особистого підсобного господарства;
  • будь-яку іншу діяльність, яка не заборонена російськими законами.

Вахта в інших російських регіонах

Найпоширеніший варіант для переселенців чоловічої статі - робота вахтовим методом. Сенс її полягає в тому, що претенденти проживають в одному регіоні, а на роботу їздять в інший. Графік роботи при цьому може бути 2 тижні через 2 тижні, а може бути і місяць через місяць.

На період робочих змін співробітник забезпечується житлом. Компенсація проїзду здійснюється на розсуд компанії. Перевага такого принципу роботи - високий рівень заробітної плати та відсутність необхідності перевозити свою сім'ю в регіон з найчастіше суворими погодними умовами.

До робіт вахтовим методом відносяться:

  • професії в гірничодобувній галузі - Хабаровський край;
  • зайнятість на золотодобувних підприємствах - Далекий Схід, Східна Сибір;
  • вакансії в компаніях нафтової і газової сфери - Західна Сибір (Ханти-Мансійськ і Ямало-Ненецький автономний округ);
  • будівництво великих об'єктів - Керченський міст.

Робота для переселенців вахтовим методом в більшості випадків передбачена в регіонах з важкими умовами, а тому при виході на пенсію вони можуть розраховувати на хорошу надбавку до посібника.

Робота з наданням житла

Ідеальним варіантом для переселенців можна вважати пропозиції, які забезпечують їх не тільки роботою, але і житлом. На жаль, на сьогоднішній день таких вакансій не дуже багато. А якщо вони і зустрічаються, то будьте готові до того, що посилаються доведеться в якийсь російській глибинці, де дуже не вистачає фахівців, а з місцевих переїхати туди ніхто не готовий.

Як правило, до таких категорій працівників відносяться вчителі та медики. А місцем проживання для них зазвичай пропонується сільська місцевість. Зате в обмін на такий переїзд учасник програми може отримати окремий будинок або ділянку і гроші для будівництва.

Серед інших вакансій з проживанням часто зустрічаються посади на великих заводах, будівництвах і виробництвах. Тут працівникам часто надається гуртожиток. Особливий інтерес викликають молоді фахівці або співробітники з дуже високою кваліфікацією . Серед інших вакансій з проживанням часто зустрічаються посади на великих заводах, будівництвах і виробництвах

Аграрний сектор

Найбільше шансів реалізувати себе і непогано облаштуватися у тих, хто готовий працювати в сільському господарстві. Вакансії переселенців у сільську місцевість - перші в списку затребуваних. При цьому мова йде не тільки про працівників з вищою освітою і фахом агронома або ветеринара, але і про тих, хто не боїться «чорної» роботи і цілком може зайняти вакантне місце на фермі або присадибному господарстві.

Не варто забувати, що деякі регіони Росії є виключно аграрними, а тому робота в колгоспах з переселенням забезпечує учасників Програми не тільки заробітною платою, а й в більшості випадків житлом. Найбільше шансів влаштуватися в:

  • тваринницькому секторі;
  • в сфері рослинництва;
  • на переробних підприємствах харчової промисловості.

Охоче ​​в даній області приймають на роботу сімейні пари, що вигідно обом сторонам процесу. Якщо ж кандидат має намір розвинути свій бізнес в аграрному секторі, він може скласти бізнес-план, подати його на розгляд місцевій владі, і якщо проект буде економічно вигідним для регіону, навіть отримати деяку підтримку від регіональних чиновників.

Словом, якщо ви всерйоз подумує про те, щоб перебратися в Росію на ПМЖ , Програму «Співвітчизник» можна цілком розглядати як один з найдієвіших методів. Але попередньо все ж оціните свої шанси і готовність виконати всі вимоги і погодитися на багато умов. В іншому випадку отримати статус учасника буде неможливо.

Програма переселення співвітчизників: Відео

Квітень 2016 - ... Юрист міграційного порталу 100migrantov.ru.

Вересень 2015 - квітень 2016. Юрист по міграційному праву. ТОВ "Югсервис-плюс".

Липень 2014 - січень 2015. Старший документознавець, консультант з міграційних питань.

Квітень 2014 - січень 2015. Спеціаліст з питань трудової міграції. Відділ з питань трудової міграції УФМС Росії по Московській області.

Липень 2011 - листопад 2012. Судовий пристав. УФССП Росії по Московській області.