Реклама
Реклама
Реклама

Нове десятиліття «Якісної архітектури»

Відповідно до багаторічної традицією кінець березня в архітектурному житті нашої країни знаменується появою чергового збірника «Якісна архітектура»

Відповідно до багаторічної традицією кінець березня в архітектурному житті нашої країни знаменується появою чергового збірника «Якісна архітектура». Збірник видається з 2003 року з ініціативи РІА «АРД» і публікує на своїх сторінках кращі архітектурні об'єкти, що з'явилися останнім часом на території Росії. Партнерами нинішнього, 11-го за рахунком збірки «Якісна архітектура», стали компанія Bostik, Концерн «КРОСТ» і компанія «Гранитогрес».

У цьому році понад 40 авторів і авторських колективів з Російської Федерації представили на суд редакційної колегії збірника свої роботи. Це житлові і громадські будівлі, об'єкти транспортної інфраструктури, заміські будинки і інтер'єри, реалізовані в Москві і Московській області, Санкт-Петербурзі, містах Південного федерального округу, Поволжя, Уралу, Сибіру, ​​Далекого Сходу. У «Якісної архітектурі 2014» опубліковані споруди як визнаних майстрів, добре відомих в нашій країні і за її межами, так і тих, для кого участь в збірнику стало свого роду прем'єрою і одночасно першим кроком на шляху до визнання.

Урочистий вечір, присвячений презентації збірника «Якісна архітектура 2014» та вшанування авторів, чиї роботи були включені в це представницьке видання, відбувся 27 березня в Москві.

Нинішня церемонія презентації збірки мала деякі відмінності від подібних заходів, що проводилися раніше. Перш за все, слід зазначити, що вперше презентація збірки проводилася в Центральному будинку архітектора, в стінах, які багато поколінь московських зодчих по праву вважають рідними. Відкриваючи святковий вечір і звертаючись з вітальними словами до гостей, Лариса Маліванова - генеральний директор РІА «АРД», головний редактор збірника «Якісна архітектура» так прокоментувала це нововведення:

«У цьому році« Якісної архітектурі »виповнилося 11 років. Ми вирішили відзначити вступ збірки в нове десятиліття в новому місці - Центральному будинку архітектора, де проходять найбільш знакові та етапні події, що стосуються не тільки архітектурному житті столиці, а й усієї країни. Що стосується самого збірника, то і його торкнувся «вітер змін»: в структурі видання з'явився новий розділ - «Об'єкти транспортної інфраструктури». В іншому все залишилося без зміни: в нинішньому збірнику, як і раніше, опубліковані найкращі архітектурні роботи останніх років ».

Микола Шумаков - президент Союзу московських архітекторів в своєму виступі продовжив цю тему:

«Ми раді тому, що презентація збірника« Якісна архітектура 2014 »сьогодні проходить там, де ця подія і має відбуватися - в будівлі, яка все архітектори вважають своїм будинком, де розміщується правління Союзу московських архітекторів».

Звертаючись до теми презентації чергового збірника «Якісна архітектура», президент СМА продовжив:

«У новітній історії нашої архітектури були різні періоди: часом наступали« ситі »часи, а іноді траплялося і так, що ледь вдавалося зводити кінці з кінцями. Однак, не дивлячись ні на що збірник «Якісна архітектура» продовжував існувати і бути коханим нашими архітекторами, тому що не залежно ні від яких зовнішніх умов і внутрішніх обставин в Росії завжди з'являлися зразки дійсно якісної архітектури. Нинішній збірник «Якісна архітектура 2014» - ще одне тому підтвердження! ».

»

Марина Ільїних - технічний директор компанії Bostik в Росії привітала присутніх з виходом у світ 11-го збірника «Якісна архітектура» і розповіла про профіль діяльності Bostik - найбільшого в світі виробника промислових, будівельних і побутових клеїв:

«Особливу увагу хотілося б звернути на ефективні і високотехнологічні у використанні герметизуючі склади, орієнтовані на застосування в будівництві та експлуатації як наземних, так і підземних споруд різного призначення, в тому числі - що відносяться до об'єктів транспортної інфраструктури. Ці матеріали відносяться до інноваційних гідроізолюючим складам, що дозволяє вирішувати широкий спектр завдань, що стоять перед сучасним архітектурно-будівельним комплексом ».

Денис Капралов - заступник генерального директора Концерну «КРОСТ» висловив переконання керівництва компанії в тому, що якісна архітектура завжди спрямована в майбутнє:

«Одним з головних напрямків своєї діяльності фахівці Концерну« КРОСТ »бачать в організації гармонійної архітектурного середовища для повноцінного і всебічного розвитку підростаючого покоління. Свідчення цього - Дитячий освітній центр на 250 місць в столичному районі Хорошево-Мневниках, що відкрився 2 вересня 2013 г. Цей об'єкт поряд з житловим комплексом Garden Park в Новій Москві увійшов до збірки «Якісна архітектура 2014».

Денис Ланкін - генеральний директор компанії «Гранитогрес» нагадав, що збірник «Якісна архітектура» - видання, активно пропагує впровадження в сучасну проектно-будівельну практику найпередовіших технологічних досягнень:

«Якісна архітектура немислима без якісних матеріалів. Тому, компанія «Гранитогрес» будучи найбільшим в Росії постачальником облицювальної плитки з кераміки, керамограніта і натурального каменю, асортимент якої охоплюють всі відомі на сьогоднішній день сфери застосування даного виду продукції оздоблення, вважає співпрацю з видавцями збірника довгостроковим і взаємовигідним проектом ».

Тому, компанія «Гранитогрес» будучи найбільшим в Росії постачальником облицювальної плитки з кераміки, керамограніта і натурального каменю, асортимент якої охоплюють всі відомі на сьогоднішній день сфери застосування даного виду продукції оздоблення, вважає співпрацю з видавцями збірника довгостроковим і взаємовигідним проектом »

Віктор Логвінов - почесний президент Союзу московських архітекторів, Заслужений архітектор Росії, член-кореспондент РААСН, дійсний член МАА наголосив на особливому значенні збірника:

«У міжнародних документах архітектура офіційно іменується« культурою будівництва ». Тому вихід у світ чергового збірника «Якісна архітектура» можна з повним правом вважати подією в культурному житті нашої країни. Дуже радий, що, незважаючи на всі політичні та економічні негаразди, клуб друзів «Якісної архітектури» щорічно збирається - цього разу в стінах ЦДА в домашній атмосфері. Хочу привітати всіх учасників збірки з найрізноманітніших куточків Росії, яких з кожним роком стає все більше. Тепер ми чекаємо поповнення з Криму! ».

На презентації були присутні представники російської архітектурної громадськості, журналісти з профільних ЗМІ, відомі підприємці, чия ділова активність охоплює сферу будівництва, що дали високу оцінку збірки, який за одностайною думкою найбільш повно розкриває всі грані сучасної російської архітектури.

На презентації були присутні представники російської архітектурної громадськості, журналісти з профільних ЗМІ, відомі підприємці, чия ділова активність охоплює сферу будівництва, що дали високу оцінку збірки, який за одностайною думкою найбільш повно розкриває всі грані сучасної російської архітектури

Зокрема, Данило Селедчік - генеральний директор девелоперської компанії «Еталон-Інвест» в своєму інтерв'ю наголосив на важливості впровадження новітніх досягнень архітектурної думки в усі сфери життя російського суспільства: «До недавнього часу оригінальні архітектурні проекти були властиві житлу елітного і бізнес-класу. Ми вважаємо, що це не правильно. Всі люди, незалежно від рівня достатку, хочуть жити в красивих будинках зі зручною і розвиненою інфраструктурою, які мали б своє обличчя і виділялися з типової панельної забудови ».

Ще одна особливість заходу - розгорнута в фойє ЦДА планшетні виставка архітектурних творів, що увійшли до збірки. Усі, хто прийшов на презентацію отримували стікер «посмішка», який можна було наклеїти на вподобаний проект. Таким чином, в кінці вечора був визначений володар «Призу глядацьких симпатій», спонсором якого виступили компанія Bostik. Найбільша кількість «усмішок» було віддано проекту «Оранжерея Московського зоопарку»; головний архітектор проекту - Олена Милашевский (ГУП МНІІП «Моспроект 4»). Приз від партнера збірки - Концерну «КРОСТ», був вручений авторам проекту «Планета КВН» - архітекторам Вірі Бутко і Антону Надточій.

З інших новацій необхідно виділити презентацію нового проекту РІА «АРД» - інформаційного архітектурно-будівельного інтернет-порталу «Будівельний експерт» (www.ardexpert.ru). Про завдання нового електронного видання гостям вечора розповіла куратор проекту Вікторія Дергунова - директор з розвитку РІА «АРД»:

«Ми витратили на цей проект два роки і вважаємо, що недаремно. До розвитку проекту нас підштовхнуло розуміння того, що сьогодні потрібен єдиний комунікаційний вузол, який об'єднав би всіх: архітекторів, дизайнерів, будівельників, інженерів, виробників і постачальників будівельних матеріалів, девелоперів, фахівців в області економіки і права, - іншими словами експертів, без яких не можна побудувати ДІМ. Таким чином, інтернет-портал створений для тих і присвячений тим, хто сьогодні проектує, консультує, будує і повністю забезпечує сучасне будівництво всім необхідним ».

Таким чином, інтернет-портал створений для тих і присвячений тим, хто сьогодні проектує, консультує, будує і повністю забезпечує сучасне будівництво всім необхідним »

Головною подією презентації «Якісної архітектури 2014» стала церемонія нагородження авторів включених до збірки архітектурних робіт. Почесні дипломи і «Золоті кельми» (головний приз збірки, спонсор - компанія «Гранитогрес»), архітекторам вручала Лариса Маліванова. У відповідь зі сцени звучали слова подяки на адресу організаторів та членів редакційної колегії збірника за можливість продемонструвати свою майстерність на сторінках такого престижного архітектурного видання.

Професійно орієнтуючись в світі сучасної архітектури і новітніх будівельних технологій, РІА «АРД» випускає цілий ряд профільних видань, виступає організатором, співзасновником і інформаційним партнером багатьох архітектурних конкурсів і фестивалів. Високо цінуючи співпрацю з російською архітектурної громадськістю, представниками будкомплексу, бізнес-спільноти, РІА «АРД» запрошує всіх зацікавлених осіб до участі в численних проектах, що реалізуються агентством. Детальна інформація про діяльність РІА «АРД» розміщена на www. ria-ard. ru

Архітектор П. Андрєєв Архітектор П Архітектори Д. Бархин і А. Бархин Архітектори А. Надточій і В. Бутко Архітектори А. Князєв і А. Певнев Архітектори Олег і Костянтин Коновальцеві Архітектор Е. Милашевский, ГУП МНІІП "Моспроект-4" Архітектор А. Некрасов, ВАТ "Метрогіпротранс" Архітектор Т. Кузембаев А. Боков, Е. Милашевский, М. Ільїних

Архітектор К. Яковлєв