Реклама
Реклама
Реклама

"Головне - щоб День міста сподобався жителям"

  1. Додати коментар
  2. інші повідомлення

Найпопулярніше   12 серпня 2018 року 00:56   За останній час Воронеж бачив безліч абсолютно різних за форматами, по-своєму унікальних і яскравих святкувань Дня міста

Найпопулярніше

12 серпня 2018 року 00:56

За останній час Воронеж бачив безліч абсолютно різних за форматами, по-своєму унікальних і яскравих святкувань Дня міста. Але 433-й день народження повинен запам'ятатися його жителям особливо.

Заступник голови міської адміністрації з питань соціальної політики Надія Савицька розповіла в інтерв'ю "Березі", в чому головна фішка майбутнього Дня міста і в яку суму обійдуться розважальні заходи.

ЩЕ БІЛЬШЕ інтерактиву

- Надія Петрівна, Воронеж готується до святкування Дня міста. Розкажіть, яким він буде в цьому році?

- Основні народні гуляння пройдуть в центральній частині Воронежа. Урочисте відкриття традиційно відбудеться на площі Леніна, де будуть названі імена нових почесних громадян міста, а також розгорнеться виставка ретроавтомобілів, що полюбився мешканцям. На Радянській площі свою програму представить Воронезький державний університет, який відзначає цього року сторіччя. Концертна програма, яка включила, до речі, і фестиваль студентських театрів, буде чергуватися з нагородженням кращих викладачів і студентів університету.

Продовжимо практику минулого року і підемо по шляху тематичних вулиць, які дозволяють жителям і гостям міста знайти заняття до душі і інтересам. Зокрема, на площі Леніна буде працювати "вулиця Безпеки". Це виставка спецтехніки МНС, де фахівці в режимі прямого діалогу будуть розповідати про можливості та застосуванні машин. За Плеханівській, в сторону ВДУ, розташується "вулиця Студентська", де розмістяться "представництва" провідних вузів і працюватимуть інтерактивні майданчики, що особливо важливо абітурієнтам. Інші локації - це Історико-туристська вулиця, Православна, Гаранта Спокою, Чайно-поварская.

- У цей день нас завжди намагаються чимось здивувати. Так, в 2015 році стартував фестиваль "Свіжий звук" на Адміралтейської площі, а в 2016-м - випробували новий формат запуску салюту з двох точок, в минулому - з'явилися тематичні вулиці. Що на цей раз?

- Так, традиційну програму святкування ми прагнемо урізноманітнити новими, осучасненими формами, які зацікавлять городян і отримають їх відгук. Цього року глава міста Вадим Кстенін, обговорюючи з творчою групою програму святкування і опрацьовуючи можливі нові цікаві ідеї, запропонував, щоб свої думки висловили жителі міста. Ми задумалися: а як це можна організувати? Так і виникла ідея напередодні дати старт фестивалю під назвою "Моє місто - мої можливості". Він буде проходити з 31 серпня по 8 вересня.

Основні заходи фестивалю відбудуться в будні дні з 16 до 20 годин, щоб воронежцам було комфортно їх відвідувати. Концертні майданчики планується розташувати так, щоб було якомога менше перешкод транспорту, так як спеціально перекривати рух ми не станемо. Концепція фестивалю така, що кожен день буде присвячений певній темі: Воронеж перетвориться в місто знань, дитинства, спорту, здоров'я, екології, студентів і професій, багатонаціональний. Знову ж будуть як постійні зони, так і змінні локації. Наприклад, в різні дні в Воронежі можна буде відвідати пінну вечірку на Радянській площі, пройти історичний квест (переможець отримає символічний ключ від Воронежа з підписом Вадима Кстеніна - прим. Авт.), Взяти участь у спортивних змаганнях, а на Адміралтейської площі насолодитися шоу "Водна феєрія ". До того ж плануємо залучити рестораторів і організувати дні національної кухні, поки ведуться переговори.

Кращі, на думку жителів, майданчики фестивалю і будуть представлені в день народження Воронежа. У соцмережах, а також на сайті адміністрації ми розмістимо опитування, де запропонуємо воронежцам вибрати найбільш вподобану їм локацію в кожен певний день. Крім того, думаю, що і на самих майданчиках потрібно буде облаштувати "урни для голосування".

ТУРИСТИ ПОСПІШАЮТЬ

- У яку суму свято обходиться бюджету? Чи допомагають інвестори?

- Щороку на проведення Дня міста витрачається близько п'яти мільйонів рублів. Але потрібно розуміти, що в цю суму входить і салют. Тільки феєрверк обходиться місту майже в три мільйони. Решту коштів йдуть на монтаж і демонтаж сценічних конструкцій і трибун, установку біотуалетів, постановку світла і звуку. Це - саме витрати мерії, але сам по собі свято, зрозуміло, дорожче. У нас багато соціальних партнерів, які беруть на себе утримання будь-яких майданчиків. Плюс - інвестори часто за свої кошти запрошують до Воронежа відомих виконавців, популярні колективи. Зараз ми також ведемо переговори з російськими виконавцями. Розкривати їх імена поки рано.

- Чи можна розглядати День міста як туристичного події? Або це свято - виключно для його жителів?

- Не просто можна, а потрібно. Ми зобов'язані розглядати День міста як можливість залучити жителів інших регіонів на наше свято. Воронежу є що показати і чим пишатися. Знаю, що нам дорікають і критикують за те, що майданчики, які ми представляємо, розраховані не на всі вікові категорії. Я не згодна. Мені довелося бувати в інших містах на подібних святах і хочу сказати, що в Воронежі локації дійсно багатопланові, а заходи проходять яскраво, урочисто, з розмахом. Цього немає в багатьох містах, десь і зовсім обмежуються лише офіційною частиною. А ми в цьому відношенні рівняємося на Москву. Деякі ідеї ми підгледіли в столиці. Не дивно, що з кожним роком туристів з сусідніх міст в Воронежі в цей день все більше і більше, щоб відвідування нашого міста залишалося надовго в пам'яті, ми набуваємо комплекти сувенірної продукції і в урочистій обстановці вручаємо, наприклад, вже стали традиційними книги про пам'ятки Воронежа, фотоальбоми і інше. Деякі навіть надсилають в управління культури листи з проханням розповісти про плани на День міста. Великим попитом у приїжджих користується наш фестиваль "Свіжий звук". Думаю, що "Моє місто - мої можливості" увійде до списку заходів, обов'язкових до відвідування.

- Ідеальний День міста для вас - це який?

- Якщо свято пройшло без надзвичайних подій, безпечно, відбулася вся запланована програма - ідеально для організатора. І головне, звичайно, щоб свято сподобалося городянам і вони гуляли по Воронежу в прекрасному настрої.



Додати коментар

Коментар успішно доданий

інші повідомлення

Чи відомо вам, що будь-який товар, куплений дистанційно, можна повернути протягом семи днів без пояснення причин? Або про те, що справжній сир не повинен перебувати на одній полиці з рослинним продуктом? Також варто знати, що при купівлі дачі борги колишнього господаря вашими боргами не стають.

Воронезька область

Наша газета вже писала про те, що з 2021 року Воронеж житиме за новим Генпланом, розрахованому на найближчі 20 років. За дорученням глави Воронежа Вадима Кстеніна всі етапи по розробці Генплану проходять максимально відкрито. 3 і 4 липня з ініціативи міського управління головного архітектора розробники документа провели для воронежцев семінари, на яких обговорювалася концепція майбутнього документа і фіксувалися всі пропозиції городян, які, обіцяють урбаністи, будуть враховані і внесені в воронезький Генплан.

Воронезька область

Звістка про те, що Верховний суд РФ відмовив в розгляді касаційної скарги воронезької будівельної фірми "Вибір" на рішення облсуду відібрати у нього 27,1 га знаменитого яблуневого саду, що колись належав Воронезькому агроуніверситету, багато хто визнав кумедною. Тобто не відмова забавний, а саме звернення. Як якщо б не менш знаменитий дорожній бос Трубников зажадав повернути йому розвали готівки в тазах і коробках, знайдені операми в його гаражі.

Воронезька область

Останнє обговорюване

Розкажіть, яким він буде в цьому році?
Що на цей раз?
Ми задумалися: а як це можна організувати?
Чи допомагають інвестори?
Чи можна розглядати День міста як туристичного події?
Або це свято - виключно для його жителів?
Ідеальний День міста для вас - це який?
Або про те, що справжній сир не повинен перебувати на одній полиці з рослинним продуктом?