Реклама
Реклама
Реклама

ЖБК "Межиріччя" - Статті - У пошуках ідеального матеріалу. ч.1 Ніздрюватий бетон YTONG®

Ніздрюватий бетон давно відомий в нашій країні і є дуже популярною серед російських будівельників і проектувальників. Але мало хто знає, що цей чудовий матеріал був винайдений на початку минулого століття шведським архітектором Акселем Ерікссоном, а бренд YTONG® ( «Ітонг») став родоначальником промислового виробництва газобетону автоклавного тверднення. Згодом ця марка увійшла до складу корпорації Xella (Німеччина) - однієї з провідних компаній в світі в області виробництва і поставок будівельних матеріалів.
Про масштаби діяльності корпорації красномовно говорить той факт, що близько 7 тис. Співробітників Xella працюють більш ніж в 30 країнах світу, а обсяг продажів компанії в 2007 році перевищив 1,3 млрд євро. На всіх континентах ім'я компанії асоціюється з інноваційними технологіями і компетентністю, а також продуктами і послугами найвищої якості, чому в чималому ступені сприяє наявність власного Центру технологій та досліджень, одного з найсучасніших в світі.

Бренд YTONG® займає лідируючі позиції на світовому ринку автоклавного газобетону, що обумовлено майже 80-річним досвідом успішного застосування матеріалу цієї марки.

Блоки YTONG® виробляються на заводах концерну Xella за самими передовими технологіями на сучасному обладнанні, що забезпечує незмінно високу якість продукції і сталість технічних характеристик від партії до партії.

Читати далі

малоповерхове будівництво

YTONG® є ідеальним рішенням для індивідуального житлового будівництва. При зведенні приватних будинків і котеджів YTONG® використовується як в якості зовнішніх і внутрішніх несучих стін, так і для створення перегородок.

Одним з головних переваг будинку з YTONG® є його унікальні теплоізоляційні властивості. Високотехнологічний будівельний матеріал забезпечує сприятливий клімат всередині приміщень, при цьому значно знижуючи експлуатаційні витрати по їх утриманню. Взимку цей матеріал дозволяє економити на опаленні, а влітку в приміщеннях зберігається приємна прохолода без використання кондиціонера.

Будинок з YTONG® - це воістину екологічне будівлю. Матеріал YTONG® виробляється з натуральних інгредієнтів (піску, вапна і води) з додаванням невеликої кількості цементу, тому YTONG® у всьому світі визнаний екологічно чистим, нетоксичним будівельним матеріалом. При цьому будівельні матеріали марки YTONG® відрізняються високою міцністю, що забезпечує стійкість і стабільність побудованих конструкцій, які навіть під час землетрусу безпечні. Автоклавная технологія YTONG® значно збільшує міцність матеріалу, що дозволяє зводити з нього несучі стіни будівель заввишки до 3 поверхів. Крім цього, YTONG® не змінює своїх властивостей з плином часу; матеріал не схильний до старіння, не гниє і не горить. Таким чином, будинок з YTONG® має практично необмежений термін служби.

Процес будівництва газобетонного будинку відрізняється підвищеними зручністю і простотою. Незважаючи на приналежність до категорії бетону, YTONG® легко обробляється за допомогою звичайного ручного інструменту. Його можна пиляти, свердлити і руйнувати, вирізати елементи складної форми, а також з легкістю робити отвори для електричних розеток і вимикачів. Порівняно великі габарити газобетонних блоків YTONG® і їх мала вага сприяють скороченню термінів будівельних робіт (до 4 разів), знижують рівень трудовитрат і дозволяють відмовитися від використання важкої підйомної техніки.

Крім цього, будь-який бажаючий побудувати будинок з YTONG® має можливість отримати БЕЗКОШТОВНІ консультації фахівців компанії-виробника (виїзд майстра-демонстратора на об'єкт, технічна підтримка, навчання в Школі Професіоналів YTONG®, гаряча лінія YTONG®) і придбати всі необхідні супутні товари, ідеально підходять до будівельним блокам.

Таким чином, застосування матеріалу YTONG® в індивідуальному будівництві дає наступні відчутні переваги:

  • чудова теплозахист і сприятливий клімат приміщень
  • висока міцність і довговічність будівель з YTONG®
  • простота кладки і обробки і висока швидкість монтажу
  • допомога та консультації в процесі будівництва і цілий ряд додаткових послуг

Відео

+ ще відеоматеріали

Енциклопедія будівництва 2013

Матеріали по темі:

Матеріали по темі:

Газобетон YTONG: лад будинок з розумом! [0,09 MB]

[0,09 MB]

Перевага газобетонних блоків YTONG® в порівнянні з блоками з пінобетону [0,19 MB]

Перевага газобетонних блоків YTONG® в порівнянні з блоками з пінобетону   [0,19 MB]

Теплова ефективність пористого бетону YTONG [0,47 MB]

Теплова ефективність пористого бетону YTONG   [0,47 MB]

Газобетон YTONG вже в Росії [0,12 MB]

Газобетон YTONG вже в Росії   [0,12 MB]

Тонкі рішення YTONG для зведення внутрішніх стін і облаштування будинку [0,18 MB]

Тонкі рішення YTONG для зведення внутрішніх стін і облаштування будинку   [0,18 MB]

Енергоефективне будівництво - це світова тенденція [1,36 MB]

Енергоефективне будівництво - це світова тенденція   [1,36 MB]

Ніздрюватий бетон YTONG. Німецька якість для російських споживачів [0,16 MB]

Німецька якість для російських споживачів   [0,16 MB]

До питання про можливість застосування стін з газобетонних блоків в сейсмічних районах [0,27 MB]

До питання про можливість застосування стін з газобетонних блоків в сейсмічних районах   [0,27 MB]

Застосування углеволокністого тканини для підсилення стін з газобетонних блоків в будівлях, що зводяться в сейсмонебезпечних регіонах [20,18 MB]

Екологічно сталий будівництво   [1,21 MB] Екологічно сталий будівництво [1,21 MB]

Газобетон YTONG® - унікальний високотехнологічний будівельний матеріал, що володіє одночасно ізолюючими і несучими властивостями і вдало поєднує в собі міцність каменю і простоту обробки і екологічність дерева.

Газобетон поєднав в собі найкращі якості будівельних матеріалів і має високу міцність, вогнестійкість, вологостійкість, морозостійкість, не схильний до руйнування, усадки і гниття. Матеріал легкий в обробці і економічний. А завдяки своїм тепло- і звукоізоляційні властивості практично не вимагає додаткового утеплення та звукоізоляції.

Будівельні блоки YTONG® володіють всією необхідною технічною документацією і відповідають як європейським, так і російським нормам і стандартам. Зокрема, згідно з сертифікатом відповідності «№ РОСС RU.СЛ87.Н00706 на блоки стінові дрібні з ніздрюватого бетону марок за щільністю D400 і D500» продукція, що випускається серійно ЗАТ «Кселла-Аероблок-Центр», відповідає вимогам ГОСТ 31360-2007 "Вироби стінові неармовані з пористого бетону автоклавного твердіння ", ГОСТ 31359-2007" Бетони ніздрюваті автоклавного тведенія "і СТО 73045594-001-2008.

Фізико-технічні властивості

Ніздрюватий бетон складається з кварцового піску, цементу, вапна і води. Газ (водень), який виникає внаслідок так званого процесу спучування / розширення, збільшує в 5 разів обсяг сирої суміші. Мільйони найдрібніших повітряних осередків, що виникають в результаті цього процесу, надають бетону характерну порожнисту структуру. Завдяки такій структурі матеріал володіє чудовими будівельно-фізичними властивостями - високою тепло- і звукоізоляцією, а також забезпечує сприятливий мікроклімат в приміщеннях. До того ж він дуже легкий і добре піддається укладанню. У таблиці наведено інформацію за основними технічними показниками будівельного матеріалу YTONG®.

Фізико-технічні властивості

Одиниця виміру

Газобетонні блоки YTONG

Марка по щільності

кг / м3

D 400

D 500

D 600

Клас бетону по міцності

-

B 2,5

B 3,5

В 5,0

Міцність при стисканні

Мпа

3,4

4,8

6,8

Коефіцієнт теплопровідності в сухий. стані

Вт / м 0С

0,088

0,099

0,112

морозостійкість

цикл

100

100

100

вогнестійкість

година

4

4

4

паропроникність

мг / [м чПа]

0,24

0,21

0,17

Усадкові деформації при висиханні

[Мм / м]

0,45

0,40

0,35

Коефіцієнт теплопровідності в сухий. стані

Вт / м 0С

0,088

0,099

0,112

Відхилення геометричних розмірів

- по довжині

[Мм]

0,3

0,3

0,7

- по товщині

[Мм]

0,3

0,4

0,5

- по висоті

[Мм]

0,7

0,8

0,3

теплоізоляція

Найбільша кількість тепла втрачається через зовнішню стіну. Це можна запобігти, використовуючи при зведенні стін будинку блоки YTONG®. Завдяки наявності повітря в порах будівельний матеріал YTONG® має чудові теплоізоляційні характеристики. Серед безлічі доступних на ринку стінових матеріалів газобетон YTONG®характерізуется найнижчим коефіцієнтом проникнення тепла: коефіцієнт теплопровідності YTONG® становить всього лише 0,09 Вт / м ° C. Крім цього, варто відзначити, що на відміну від інших матеріалів теплопровідність YTONG® однакова низька в усіх напрямках.

Крім цього, варто відзначити, що на відміну від інших матеріалів теплопровідність YTONG® однакова низька в усіх напрямках

Збереженню тепла в будинку також сприяє той факт, що при будівництві за технологією YTONG® застосовується метод тонкошарова кладки. Завдяки високій розмірної точності будівельних блоків зведення стін можливо на основі клейового розчину . Товщина швів при цьому не перевищує 1-3 мм. У доповненні відсутня необхідність повністю заповнювати вертикальні шви клейовим розчином - їх замінює система «паз-гребінь».

У доповненні відсутня необхідність повністю заповнювати вертикальні шви клейовим розчином - їх замінює система «паз-гребінь»

Таким чином, блоки тісно пов'язані один з одним і перешкоджають активному теплообміну між внутрішньою атмосферою приміщень і зовнішньої навколишнім середовищем.

Стіна з матеріалу YTONG® є свого роду «кондиціонером» - матеріал акумулює тепло в теплу пору доби і віддає його поступово вночі, при зниженні температури. Стіна з газобетону YTONG® регулює коливання температур без механічного втручання. В результаті, разом з високим ступенем теплоізоляції, а також завдяки акумуляції тепла забезпечується постійна і комфортна температура в усьому будинку. Взимку відбувається економія палива, а в літній час зберігається приємна прохолода.

Стіна шириною 37,5 см, побудована з блоків YTONG®, повністю відповідає російським кліматичних особливостей і нормативним вимогам по теплоізоляції для Центрального, Північно-Західного (Вологодська, Калінінградська, Псковська і Ленінградська обл.) І Пріволожского ФО РФ.

Слід особливо відзначити наступне: будівельна система YTONG® підходить не тільки для зовнішніх і внутрішніх стін, але і в рівній мірі для спорудження перекриттів і дахів.

вогнестійкість

За DIN 4102 пористий бетон відноситься до згорає будівельного матеріалу класу А. Згідно ГОСТ 30244-94, газобетон відноситься до класу НГ (негорючий матеріал) і може використовуватися для теплоізоляції при температурі ізолюючої поверхні до +400 ° C. Численні дослідження, проведені в Швеції, Фінляндії і Німеччини показали, що при підвищенні температури до + 400 ° C міцність ніздрюватого бетону збільшується на 85%.

При ущільнених методах будівництва (наприклад, в разі таунхаусів, при зведенні мансардних квартир і при санації старих будівель) стройтельние блоки YTONG® надійно захищають від розповсюдження пожежі. Будівельні деталі марки YTONG® можуть застосовуватися для всіх класів вогнестійкості. Тому вони особливо придатні для зведення протипожежних і комплексних розділових стін. Більш того, в разі пожежі газобетон не утворює ні диму, ні отруйних газів і не плавиться з утворенням негайних крапель.

Більш того, в разі пожежі газобетон не утворює ні диму, ні отруйних газів і не плавиться з утворенням негайних крапель

YTONG®:

  • невоспламеняемий і вогнестійкий матеріал
  • термічний ізоляційний матеріал
  • виготовлений з натуральних компонентів, таким чином немає ніякої небезпеки появи токсичних випарів, які виникають при горінні синтетичних ізоляційних матеріалів
  • не чутливий до впливу температур: структура матеріалу не змінюється і матеріал не деформується, що запобігає поширенню пожежі або диму в приміщенні.

Таким чином, фізичні властивості і виняткова вогнестійкість матеріалу YTONG®делают його ідеальним рішенням, щоб убезпечити своє житло від загоряння.

Вологість

Вологість

Незважаючи на те, що газобетон високопористий матеріал, він не є гігроскопічним.

Ніздрюватий бетон являє собою капілярно-пористу структуру, яка має досить високу здатність віддавати вологу в навколишнє середовище, тому за один - два роки експлуатації будівлі в конструкціях досягається експлуатаційна (рівноважна) вологість бетону в межах 4-5% (5% для Москви і Московської області). Той же показник стін з сосни і ялини - в 4 рази вище (20%).

Унаслідок замкнутих пір структури стройтельного матеріалу водопоглинання блоків YTONG® відбувається значно повільніше, ніж в разі матеріалів з капілярною структурою. Після зволоження, наприклад дощем, газобетон не всмоктується воду, оскільки капіляри перериваються сферичними порами.

паропроникність

Процес появи вологи і її накопичення всередині матеріалу можна віднести до одного з найбільш шкідливих факторів, що призводять до руйнування будівельної конструкції, зниження теплозахисту, погіршення мікроклімату, появі цвілі, грибків та ін. Важливою властивістю стін з газобетону, що характеризує його як екологічний матеріал, є висока паропроникність.

Серед несучих мінеральних будівельних матеріалів пористий бетон YTONG® має одне з найнижчих опорів паропроникності. Це властивість дозволяє, як кажуть, «дихати» стінам, забезпечуючи вільний прохід пара і газів (CO, CO2, CH4) з приміщень через стіну без її зволоження і зворотне надходження (ззовні) атмосферних негативно заряджених аероіонів - дихальної компоненти кисню.

У доповненні, оптимальна відносна вологість повітря є вирішальною передумовою для приємного мікроклімату приміщень. Ніздрюватий бетон володіє, висловлюючись професійно, гарною дифузією по відношенню до вологи.

морозостійкість

морозостійкість

Здатність пористого бетону зберігати свої фізико-механічні властивості при багаторазовій дії поперемінного заморожування і відтавання називається морозостійкістю і визначається числом циклів заморожування і відтавання. YTONG®, завдяки своїй капілярно-пористій структурі, є морозостійким будівельним матеріалом.

Блоки YTONG®, вироблені на вапняно-цементному в'язкому, не схильні до дії морозу до тих пір, поки вологість не досягає певного значення. При цьому вода, перетворюючись на лід і збільшуючись в обсязі, має, і навіть з надлишком, місце для розширення без загрози розриву матеріалу. Морозостійкість навіть незахищеного пористого бетону може у багато разів перевищити морозостійкість інших будівельних матеріалів.


За результатами проведених випробувань морозостійкість YTONG® становить 100 циклів.

звукоізоляція

Забезпечення необхідного рівня звукоізоляції приміщень є одним з ключових питань сучасного будівництва. Знизити рівень шуму всередині будівель можливе або за рахунок встановлення масивних важких перешкод, або за рахунок використання багатошарових конструкцій з пористих і волокнистих матеріалів, що поглинають і розсіюють енергію звукової хвилі.
YTONG® завдяки особливій структурі поверхні характеризується більш високим поглинанням звуку в порівнянні з абсолютно гладкими і «жорсткими» для звуку поверхнями.
З використанням потужного будівельного матеріалу в багатьох випадках діють вимоги по звукоізоляції виконуються без додаткових заходів.

З використанням потужного будівельного матеріалу в багатьох випадках діють вимоги по звукоізоляції виконуються без додаткових заходів

енергоефективність

Енергоефективність у житловому будівництві включає в себе комплекс заходів, спрямованих на зниження споживання будівлями енергії і підтримку необхідних параметрів мікроклімату при економічному обгрунтуванні їх впровадження. Газобетон YTONG® по праву вважається одним з лідером в області енергоефективних будівельних матеріалів.

Теплопровідність пористого бетону в кілька разів менше, ніж у інших будівельних матеріалів (таких як цегли, керамзитобетону та ін.), Що дозволяє досягти значного енергозберігаючого ефекту при одночасному зниженні витрат за рахунок використання одношарових огороджувальних конструкцій у всіх кліматичних зонах. На сьогоднішній день вдома з YTONG® можна зустріти і в північній Швеції, і в південній Мексиці.

На відміну від класичних теплоізоляційних матеріалів (так званих ефективних утеплювачів - мінеральної вати, пінополістиролу) термін служби блоків YTONG®практіческі необмежений, що виключає необхідність періодичної реставрації та поновлення і забезпечує додаткову економію коштів. Завдяки пористій структурі матеріалу YTONG® і безперешкодно повітрообміну, одночасно з теплозберігаючих ефектом досягається і необхідний рівень вентиляції приміщень, необхідний для підтримки сприятливого мікроклімату будівель. Крім цього показники теплопровідності YTONG® дозволяють скоротити ширину стін в кілька разів і відповідно знизити трудовитрати при їх зведенні. Більш того, відмінні термоізоляційні властивості пористих блоків забезпечують низькі експлуатаційні витрати з утримання приміщень, як завдяки економії на опаленні взимку, так і збереженню прохолоди в приміщеннях влітку.

Таким чином, відмінні властивості матеріалу забезпечують його переваги і в процесі безпосереднього будівництва, і в процесі подальші експлуатації будівель. У доповненні варто відзначити, що компанія «Кселла» постійно покращує показники теплопровідності продукції YTONG® і з 2009 року є учасником ініціативи Міністерства Економіки і Технологій Німеччини «Ефективне використання енергії», спрямованої на підтримку виробництва енергоефективних продуктів.

Міцність і довговічність

Завдяк автоклавної обробці, при відносно невелікій об'ємній масі YTONG®отлічается скроню несучих здатність и призначення для кладки як несучих стін и перегородок, так и несучих конструкцій. Допустимі висоти (поверховість) стін з блоків рекомендується візначаті розрахунком несучої здатності зовнішніх и внутрішніх стін з урахуванням їх комунальної роботи. Згідно СТО 501-52-01-2007 «Проектування і зведення огороджувальних конструкцій житлових і громадських будівель із застосуванням пористих бетонів в РФ» ч.1, несучі стіни з автоклавних газобетонних блоків рекомендується зводити висотою до 5-ти поверхів включно, але не більше 20м , самонесучі стіни будівель - висотою до 9-ти поверхів включно, але не більше 30 м.

Крім цього газобетон вважається одним з найбільш довговічних матеріалів. Морозостійкість YTONG® становить не менше 100 циклів заморожування - відтавання. При дотриманні грамотної технології будівництва і правильному монтажі споруд довговічність будівель з газобетону складе не менше 100 років. На сьогоднішній день будинки, побудовані з блоків YTONG® в Скандинавії понад 60 років тому, не виявляють жодних ознак старіння.

Геометрична точність і легкість обробки

YTONG® володіє ідеальною точністю геометричних розмірів і легкістю в обробці.


З причини невпинного зростання витрат на будівництво, одним з важливих переваг YTONG® є легкість обробки і простота роботи з матеріалом.

В першу чергу, це досягається за рахунок ідеальної геометрії блоків YTONG®. Всі елементи строго виготовляються за заданими розмірами. Відхилення складають не більше 0,3 - 0,8 мм. Точні розміри дозволяють застосовувати спеціальну технологію з укладання YTONG® на клейовий розчин , Отримуючи при цьому практично безшовну стінну кладку. Поряд зі збільшенням швидкості виконання робіт з кладки, тонкошарова технологія виконання швів покращує теплоізоляційні характеристики будинку.


Поряд зі збільшенням швидкості виконання робіт з кладки, тонкошарова технологія виконання швів покращує теплоізоляційні характеристики будинку

Сувора геометрія дозволяє зводити точні будівельні конструкції з рівними і придатними для штукатурення поверхнями, що значно скорочує час будівництва. Завдяки пористій структурі матеріалу, блоки YTONG® легкі, що дає істотні переваги при транспортуванні і використанні, а також значно знижує навантаження на несучі конструкції будівель і фундамент. Структура блоків дозволяє легко і точно їх пиляти, стругати, свердлити і фрезерувати. На користь цього матеріалу говорить і його «системність», тобто наявність підібраних і підігнаних один до одного будівельних елементів.

екологічність

екологічність

Крім хорошого рівня міцності і морозостійкості, чудових теплозахисних властивостей, високої вогнестійкості і довговічності матеріали для огороджувальних конструкцій повинні володіти екологічною безпекою як з точки зору безпеки людей, що проживають в будинках з огороджувальними конструкціями з цих матеріалів, так і з точки зору безпеки матеріалів для навколишнього середовища .

В процесі виробництва автоклавного газобетону YTONG® беруть участь виключно натуральні компоненти, такі як кварцовий пісок, вапно, вода і цемент. Для пороутворення використовується алюмінієва паста.

Алюміній, що є основою порообразователя в газобетоні, в результаті хімічної реакції утворює гідроалюмосілікати, індиферентні сполуки, не більше представляють небезпеку, ніж стоїть на полиці кухонної шафи алюмінієва каструлька.

Таким чином, ніздрюваті бетони не виділяють шкідливих газів і токсичних речовин.

Комірчасті блоки не містять хімічні добавки та інші шкідливі домішки, що дозволяє віднести матеріал до екологічно чистих продуктів.

Ніздрюватий бетон абсолютно нешкідливий, не більше ніж стара алюмінієва ложка, оскільки тонкодисперсний порошок алюмінію в процесі енергійної хімічної реакції з розчином переходить в хімічно пов'язане алюмо-силікат-карбонатна стан. А що виділився при цьому водень, за кілька годин після заливки, не завдаючи ніякої шкоди людині дифундує (випаровується) з тіла газобетону, а на його місце поступово приходить атмосферне повітря в процесі твердіння бетону.

При цьому експлуатаційні характеристики YTONG® настільки високі, що забезпечують збереження матеріалу на багато десятиліть. Екологічна безпека продукції компанії «Кселла» підтверджена цілою низкою сертифікатів, отриманих в багатьох країнах світу. Наприклад в Німеччині, блоки YTONG® є володарем сертифікату Німецького Інституту Будівництва та Навколишнього середовища (IBU - Institut Bauen und Umwelt eV), а також міжнародного знака NaturPlus.

Процес виробництва пористого бетону не вимагає великих витрат енергії, тому що матеріал твердне під впливом пара при температурі всього лише 180 ° C. Повторне використання відпрацьованого пара і вторинна переробка забезпечують повернення енергії та води у виробничому кругообігу. Відходи прізводства можуть бути застосовані вдруге або їх перетворюють в гранулят, що також є внеском у справу охорони навколишнього середовища. Крім цього в процесі виробництва зберігаються ресурси, так як з одного кубометра твердих вихідних матеріалів в результаті пороутворення виходить п'ять кубометрів будматеріалу. Виробничі залишки матеріалів повертаються в технологічний цикл і переробляються в інші вироби (наприклад, в грануляти). Виробництво не має стічних вод. Будівельне сміття з будівельних матеріалів YTONG® не виділяє газів або інших речовин, що забруднюють навколишнє середовище.

Крім забезпечення екологічної безпеки самого продукту і виробництва велика увага приділяється і збереження навколишнього середовища в цілому. Сталий розвиток є одним із пріоритетних стратегічних цілей компанії «Кселла» (XELLA) і на сьогоднішній день підготовлено і успішно реалізується цілий ряд ініціатив, спрямованих на поліпшення загальної екологічної ситуації, підвищення рівня якості життя та соціального захисту населення. Зокрема, з метою скоротити негативний вплив на природу і знизити рівень CO2 в процесі виробництва протягом багатьох років інженерами компанії впроваджуються нові, екологічно чисті джерела енергії, так само як і розширюється використання вторинної електроенергії. Прикладом соціальної відповідальності може служити і активну участь компанії в розробки технології «Енергоефективного дому», мета якої спрямована на будівництво будівель з мінімальним енергоспоживанням. Крім внутрішніх ініціатив компанія «Кселла» (XELLA) бере участь у багатьох локальних проектах і співпрацює з цілою низкою інститутів і організацій в області захисту навколишнього середовища по всьому світу.


Сертифікати відповідності ГОСТ

Технологія виробництва

Газобетон автоклавного твердіння YTONG® виробляється з екологічно чистих сировинних матеріалів - піску, вапна, цементу, води і алюмінієвої пасти. Таким чином, YTONG®состоіт виключно з натуральних компонентів!

Таким чином, YTONG®состоіт виключно з натуральних компонентів

Технологія виробництва газобетону YTONG®

Процес різання і автоклавирование:

  • Після «схоплювання» утворюються полупрочние сирі масиви, з яких на спеціальній різальною установці дуже тонкими струнами (≈0,8 мм) нарізаються конструкційні елементи
  • Далі масиви подаються в автоклавні установки, де здійснюється їх пропарювання під тиском протягом 12 годин

Нижче представлена ​​узагальнена схема процесу виробництва YTONG®:

Нижче представлена ​​узагальнена схема процесу виробництва YTONG®:

Посилання на матеріали по темі:

Як побудуваті будинок

Стройка.ру - будівельна система Ytong

http://bor-stroy.com/

Обговорення блоків на форумі Мастерсіті.ру

ForumHouse.ru Будинок для ПМЖ за півроку. Особистий досвід

Відгуки споживачів про газобетон

Щоб стаття не виглядала рекламою, викладаємо посилання на інших виробників газосиликата, газобетону. Список з сайту http://realizedadream.ru :

  • Дмитров (AeroStone), ДЗГІ, ЗАТ «Дмитровський завод газобетонних виробів», Московська обл., Дмитрівський р-н, сел. Подосинки і ТОВ «АероСтоун - Дмитров», сто сорок одна тисяча вісімсот шістьдесят-два, Московська область, Дмитровський р-н, д. Селёвкіно, 195, Індустріальний парк «Подосинки», А107, (495) 588-55-55, http://www.aerostone.ru
  • Волзький, завод газобетону ТОВ «ГБЗ-1", м Волзький, вул. Александрова, 48, тел. (8443) 55-06-30, е-mail: [email protected], http://www.gazobeton-volga.ru ;
  • Єгорьєвськ (Masa Henke), ЕЗСМ, ТОВ «Єгор'євський завод будівельних матеріалів», 140300, Московська обл. м Єгорьєвськ вул. Меланжист, будинок 3 б, тел. (495) 984-56-08, (495) 984-20-87; Торговий дім: ТОВ «Нова Брик»
    Адреса: 119121, г. Москва, ул. Бурденко, д. 1, 1-й під'їзд, 5-й поверх
    Телефон: (495) 638-66-22, http://www.egaac.ru ;
  • Іркутськ, ТОВ «Алит-тм», 664011, м Іркутськ, вул. Некрасова, 10В, тел. (3952) 6-2222-8, 24-38-08, [email protected], http://www.alit.su ;
  • Клинці (EuroBlock), ЗАТ «Клінцовський силікатний завод», 243101, м Брянська обл., Клінцовський район, п. Чемерного, вул. Заводська д. 7, [email protected], http://www.k-silikat.ru ;
  • Кострома, КЗСМ, ТОВ «Костромський завод будівельних матеріалів», 156621 г.Кострома, ул.Меліоратівная, буд.3, тел. (4942) 49-34-95, 49-34-99, [email protected], http://www.kzsm.ru ;
  • Липецьк (Hebel) ЛЗІД, Липецький завод виробів домобудівництва, 398011, г.Ліпецк, ул.Астраханская, 1, тел. 43-51-77, [email protected], http://www.lzid.ru ;
  • Лиски, Торговий дім «Лискинский газосиликат» 394038, м Воронеж, вул. Космонавтів, 2е, офіс 418, тел .: (4732) 47-41-41, 47-42-42 e-mail: [email protected], http://td-lgs.ru ;


  • Москва, Очаківський комбінат ЗБВ, 10 філій, центральний офіс: 119361 г. Москва, ул. Наташі Ковшовий, д.14, тел .: (495) 780-80-81, e-mail: [email protected], http://www.okstrom.ru ;
  • Москва (ГРАС), компанія ГРАС, московський офіс: 121059, Москва, вул. Київська, д. 7, під'їзд 7, тел. (495) 983-11-31 (517), +7 (903) 691-21-21, [email protected], http://www.dskgras.ru ; ГРАС-Саратов, Саратовська область, п. Олександрівка, вул. Заводська, буд. 1, тел. (8452) 39-39-40, [email protected]; ГРАС-Калуга, Калузька область, Малоярославецкий район, с. Маклін, вул. Промислова, д. 1, будова 1, (910) 592-11-32, [email protected]; ГРАС-Светлоград, Ставропольський край, м Светлоград, вул. Калініна, 22, (495) 506-84-50, [email protected];
  • Набережні Челни, ТОВ «КамгесЗЯБ», м Набережні Челни, пр-кт Набережночелнінскій, територія «Заводу пористих бетонів», відділ продажів: тел. / Факс (8552) 44-84-89, 44-10-52, e-mail : [email protected], http://www.zyab.ru ;
  • Новосибірськ, ТОВ «Теплий Бетон», НСО, с.Марусіно, ул.Автомобілістов, 1/2, тел. 8 (383) 28-648-28, http://www.tb2008.ru ;
  • Новосибірськ, ТОВ «БЕТОН-ЛАЙТ», Новосибірськ, Вул.Некрасова, 48, офіс 303, тел. (383) 375-10-83, (383) 287-66-24, http://betonlight.ru ;
  • Новосибірськ (СІБІТ), завод «СІБІТ», Новосибірськ, вул. 2-а Станційна, 52-а, тел. (383) 363-90-90, e-mail: [email protected], http://www.sibyt.ru ;
  • Новосибірськ (Бетолекс), Завод автоклавного газобетону «Бетолекс», Відділ продажів в Новосибірську: вул. Фрунзе, 86, 6 поверх, тел. (383) 380-44-11, e-mail: [email protected], http://betolex.org ;
  • Омськ (Вармії), Омськ, ул.Комбінатская, 46, тел. (3812) 355-872, 355-915, e-mail: [email protected], офіс продажів: м Омськ, 644103, вул. 60 років Перемоги, 8 тел. (3812) 903-573, 382-282, 8-913-156-4146, e-mail: [email protected] http://www.omskblok.ru;
  • Перм, ТОВ «ЗБК-3", 614068, г. Пермь, Перм Коломенська, 61, тел. (342) 259-88-77, 259-16-29, [email protected], http://gbk3.ru ;
  • Ростов-на-Дону, ТОВ «Донський газобетон», м Ростов-на-Дону вул. Текучева 139/94, тел. (863) 303 05 05, [email protected], www.gazobeton-don.ru ;
  • Самара, ВАТ «Котедж», 446379, Самарська обл., Красноярський р-н, 6й км, обводная дорога м Самара №1, тел .: (846) 276-87-68, 8 (800) 777-07-68 , 372-60-20, е-mail: [email protected], http://www.cottage-samara.ru ;
  • Санкт-Петербург, ТОВ «АртCтрой», м.Санкт-Петербург, вул. Домостроительная будинок №1, тел. (812) 460-62-88; 983-30-91, [email protected], http://spb-artstroy.ru ;
  • Санкт-Петербург (Aeroc), Завод «Аерок СПб», 193091, м С-Петербург,
    Жовтнева набережна, будинок 40, літ. »А», тел. (812) 640-33-40, 588-86-96, [email protected], http://www.aeroc.ru ;
  • Санкт-Петербург (H + H), Група компаній H + H, 188400, Ленінградська обл., Волосовський р-н, сел. Кікеріно, вул. Вапняна, промзона, тел. (812) 347-9353, 347-9350, http://www.hplush.ru ;
  • Стара Купавна (Bonolit), ВАТ "Bonolit Construction Solutions", Московська обл., М Стара Купавна, вул. Бетонна, буд.1., http://www.bonolit.ru ;
  • Саратов, ЗАТ «Саратовський завод будматеріалів», 410022 м Саратов-22, тел. (8452) 92-09-21, 754-159, е-mail: [email protected], http://www.szsm.ru ;
  • п. Силікатна, ВАТ «Цегла силікатна», 431308, Росія, Республіка Мордовія, Ковилкінський район, п. Силікатна, вул. Заводська, 14, тел. (83453) 2-87-43, 2-82-72, e-mail: [email protected], http://www.ksilikat.ru ;
  • Ступіно, ВАТ «Ступинский завод пористого бетону», Московська область, г.Ступіно, Ул.Транспортная 22/2, тел. московський офіс - (495) 598-53-00, [email protected], http://www.szyab.ru ;
  • Твер, ТЗЯБ, ТОВ «Тверський завод пористого бетону», г.Тверь вул.Академіка Туполєва 117а, тел. (4822) 52-85-74, e-mail [email protected], http://www.tverzyab.ru ;
  • Ульяновськ - група компаній «КАРТ», 43320, м Ульяновськ, п. Білий Ключ, вул. Садова д. 21, тел. (8422) 35-01-04, 35-01-07, 35-00-16, [email protected], http://www.kapt.ru ;
  • Ульяновськ - група компаній «КПД-2», Завод Автоклавного газобетону, 432072, г. Ульяновск, 6 проїзд Інженерний, 1, тел. (8422) 54-04-04, 8 967 376 71 33, [email protected], http://www.zavod-teplon.ru ;
  • Челябінськ (ІНСІ) - входить в групу заводів ЗАТ «ІНСІ», головний офіс - 454048, р Челябінськ, вул. Карла Лібкнехта, буд. 2, оф. 500, тел. (351) 734-99-77, е-mail: [email protected], завод - Челябінська область, міський округ Еманжелінськ, п. Зауральський, вул. Праці 1а, http://www.gazo-beton.ru ;
  • Ялуторовськ (Тюменська обл., Холдинг «Партнер»), Завод стінових матеріалів «Поревит», м Ялуторовск, ул.Ішімская, тел. (3452) 500567, (34535) 3-93-49, [email protected], отд . продажів в Тюмені - 625048, р Тюмень, вул. Холодильна, 114, тел. (3452) 500-605, [email protected], http://porevit.ru ;
  • Ярославль (Еко), Завод будівельних матеріалів «ЕКО», 150032, Ярославль, Подільське шосе, 14, тел. (4852) 58-47-47, [email protected], http://www.ekoyar.ru