Реклама
Реклама
Реклама

НА ЧЕРГОВОМУ ЗАСІДАННІ ВГД ДЕПУТАТИ ОБГОВОРИЛИ ШИРОКИЙ СПЕКТР ПИТАНЬ

Місцеве самоврядування

26 червня депутати провели чергове засідання Волзької міської Думи, порядок денний якого включала понад 20 питань.

Перший з них був на актуальну «літню» тему - прийняття Положення «Про порядок розміщення нестаціонарних об'єктів для організації відпочинку, спортивних ігор і занять, розміщення атракціонів, батутів, пунктів прокату дитячих автомобілів, велосипедів, самокатів на території міського округу - місто Волзький». Цей документ вже існував раніше. Поправками, попередньо схвалених на засіданні постійної депутатської комісії, тільки введені визначення понять об'єктів для організації спортивних ігор і занять, розміщення атракціонів, батутів, пунктів прокату дитячих автомобілів, велосипедів, самокатів; змінений порядок узгодження розміщення цих об'єктів; визначені підстави для відмови у погодженні місця розміщення, а також узгодження для відмови в укладанні договору. Методика визначення ціни на право укладення договору залишилася колишньою.

Методика визначення ціни на право укладення договору залишилася колишньою

Ще один пункт порядку денного - внесення змін до міського Положення від 05.07.2011 р № 174-ВГД «Про порядок надання муніципальних службових житлових приміщень ...». Вжитими на засіданні поправками зменшено перелік документів, які повинен надавати громадянин, який претендує на отримання службового житла. Такі документи, як: довідка про склад сім'ї, довідка про відсутність у власності всіх членів сім'ї житлових приміщень на території міського округу і інші, фахівці КЖД будуть витребувати в рамках міжвідомчої взаємодії.

Такі документи, як: довідка про склад сім'ї, довідка про відсутність у власності всіх членів сім'ї житлових приміщень на території міського округу і інші, фахівці КЖД будуть витребувати в рамках міжвідомчої взаємодії

Також на засіданні депутати проголосували за прийняття двох документів, які дозволять ефективніше використовувати муніципальне майно.

Перший вносить зміни в Рішення Волзької міської Думи від 19.04.2013 р № 350-ВГД «Про порядок формування та ведення переліку об'єктів муніципального нерухомого майна, що перебуває у власності міського округу ... для передачі у володіння і (або) у користування за цільовим призначенням соціально орієнтованим некомерційним організаціям ». Зокрема, депутатами в діючий документ введений перелік підстав для відмови у включення нежитлового об'єкта до переліку муніципального нерухомого майна для передачі у володіння (користування) за цільовим призначенням соціально-орієнтованим некомерційним організаціям. Прийняття проекту дозволить врахувати інтереси і муніципалітету, і некомерційних організацій при формуванні цього переліку.

Крім названих, поправки встановлюють єдиний порядок звернення НКО і структурних підрозділів адміністрації про внесення об'єктів до зазначеного Переліку, що виключає можливості необгрунтованої відмови громадським.

Другий документ з цього блоку питань - внесення змін до Рішення від 05.07.2013 № 376-ВГД «Про порядок надання муніципального майна, що перебуває у власності міського округу ... в оренду, у безоплатне користування, в довірче управління, в концесію, на зберігання». Так, в пункт 7.1. розділу 7 зазначеного документа доданий абзац, в якому дозволяється надавати муніципальне майно в користування на 15 років, в разі необхідності проведення в ньому капітального ремонту. При цьому підкреслюється, що при наданні муніципального майна в користування на термін до 15 років і підтвердження необхідності проведення капітального ремонту, реконструкції даного майна, в договорі безоплатного користування передбачається обов'язок ссудополучателя з проведення зазначених вище робіт. Недотримання ссудополучателем умови з проведення капітального ремонту, реконструкції муніципального майна тягне за собою розірвання договору безоплатного користування.

Відзначимо, що в документ додані і категорії осіб, яким може бути надано муніципальне майно в безоплатне користування, а саме: «федеральні органи виконавчої влади». Як було раніше роз'яснено , Мова йде про надання УФМС в користування вільного приміщення площею майже 500 кв. метрів по вул. Александрова, 13. Збільшення площі відділу УФМС по м Волзькому дозволить створити в нашому місті міжрайонний відділ шляхом приєднання підрозділів Среднеахтубінского району та м Краснослободск. Це не тільки спричинить збільшення податку на доходи фізичних осіб, а й краще організувати роботу відділу для зручності жителів.

Це не тільки спричинить збільшення податку на доходи фізичних осіб, а й краще організувати роботу відділу для зручності жителів

Власне, двома питаннями тема муніципального майна не була завершена. Депутатам знову довелося повертатися до давньої і важливій темі - передачі автодорожнього мостового комплексу через Волгу по греблі ГЕС і прилеглих ділянок на обох берегах з муніципальної в федеральну власність. Оскільки регіональні власті відповідають Волзькому категоричною відмовою, незважаючи на всю серйозність ситуації зі станом комплексу, депутати прийняли два рішення. Першим, незважаючи на офіційну відмову регіону, прийнятий документ «Про затвердження переліку муніципального майна, пропонованого до безоплатної передачі з муніципальної власності міського округу - місто Волзький в федеральну власність». Також вирішено від імені Волзької міської Думи направити звернення до депутатів Державної Думи Федеральних Зборів РФ Арефьеву Н. В., Гусєвої І. М., Литвинцева Д. А., Маркелову М. Ю., Міхєєва О. Л., Паршину Н. А ., Савченко О. В. з проханням допомогти у вирішенні цієї проблеми.

з проханням допомогти у вирішенні цієї проблеми

Ще одне звернення депутати прийняли вже на адресу голови обласної спорткомітету Ігоря Козлова. У ньому міститься наполегливе прохання сприяти виплаті школою плавання, що знаходиться в регіональному управлінні, заборгованості в сумі близько 9 млн рублів за використання об'єктів Центрального стадіону імені Логінова. Через цю заборгованості МУП «ЦС» не може розплатитися з постачальниками електроенергії, і в підсумку об'єкти стадіону були відключені від електрики, що поставило під загрозу зриву великих спортивних заходів.

Підкреслимо, міські власті зробили оперативні законні заходи по стягненню заборгованості через суд, є навіть виконавчий лист, який, між тим, не виконується.


Крім перерахованих питань депутати проголосували за «Порядок узгодження будівництва, реконструкції, капітального ремонту та ремонту перетинів і примикань автомобільних доріг місцевого значення міського округу - місто Волзький» і прийняли ряд документів, що регламентують роботу муніципальних підприємств і підрозділів адміністрації.

Також було прийнято рішення про нагородження Почесною грамотою Волзької міської Думи ряду співробітників Контрольно-рахункової палати, МБУ «Служба охорони навколишнього середовища», медустанов, МБОУ ДОД Палац творчості дітей та молоді м Волзького, АТ «Волзький трубний завод».



Теги: Ястребов, Засідання ВГД